Last news in Fakti

31 Май, 2020 08:30 2 017 26

Калфин: Само ние сме без план за излизане от кризата

  • ивайло калфин-
  • криза

Намаляването на ДДС ще увеличи минималните осигурителни прагове – така държавата ще прибере повече отколкото ще даде, смята бившият вицепремиер

Калфин: Само ние сме без план за излизане от кризата - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Всеки президент първи мандат мисли за втория, тази активност е подготовка за следващата година, той от самото начало се постави като контрапункт и алтернатива за правителството. Не мисля, че Радев планира да създаде политически проект по подобие на АБВ на Първанов. Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Канал 3 бившият вицепремиер и политик от АБВ Ивайло Калфин.

"Мая Манолова още на кметските избори даде заявка за политическо присъствие като алтернатива на ГЕРБ. Доста ѝ е улеснено, защото срещу ГЕРБ е доста разпиляно присъствието. Винаги съм мислил, че трябва да се върви към консолидация, ако всяка партия си пази малкото дворче, няма да се получи", смята той.

"Гергов в момента има голям политически комфорт, защото няма силна опозиция срещу себе си. В цяла Европа доверието към изпълнителната власт се повиши, притихна опозицията. При икономическите и социални проблеми много трудно ще се запази високият рейтинг", сподели Калфин.

"Трябва да сменим начина, по който гледаме на парите от ЕС, това са много средства накуп. Ако не се възползваме, не да ги похарчим, а видимо да се повиши качеството на живот и доходите, ще бъде жалко и ще повлияе на политическата битка в следващите месеци.

Правителството избра позиция да не харчи пари по време на кризата. Голямата част от фирмите и хората бяха оставени да се оправят със спестяванията си. Няма план за излизане от кризата, в цяла Европа има, но тук не", коментира политикът.

"Идеята е да задържим икономиката с държавни средства. Иначе ще е по-дълбоко падането и по-бавно възстановяването. Има над 1 млн. души, които не получиха нищо, 300 души получиха по 1 минимална работна заплата от независимите артисти. Намаляването на ДДС ще увеличи минималните осигурителни прагове – така държавата ще прибере повече отколкото ще даде. Това управление без план съм скептичен, че ще донесе позитиви на ГЕРБ на изборите. В България данъци се събират от хора с ниски доходи, върху високите доходи няма данъци, върху прехвърляне на имоти също. Има трайно дразнение в отношенията с Русия, което идва от тях", сподели Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    8 22 Отговор
    Направи,нали се пишеш умник предложи и на Германия план
  • 2 И само ние

    24 1 Отговор
    останахме без пукнат лев. Отивам да си платя данъците.
  • 3 човек от народа

    27 6 Отговор
    защото управлението действа от десет години без каквито и да било планове. всичко се решава на място с решения от падишаха. когато възникне някакво недоволство се хвърлят купчина безотчетни пари и готово !
  • 4 Зер

    24 2 Отговор
    изобщо има някакъв план ? Всичко се мени в зависимост от личен интерес , пари и грабене ! Сутрин едно , на обед друго , вечер трето ! Дреме им за България и нейните граждани ?!
  • 5 Кой да го направи този план?

    23 3 Отговор
    Батко Буби ли, кой има мозък от МС? Може би Барни Ръбъл или Външната министърка с нейния перфектен Английски език???? Трагикокомедия е управлението на нашата мизерна държава управлявана от мизерници!!
  • 6 на село

    8 9 Отговор
    "Калфин: Само ние сме без план за излизане от кризата." АМИ КАТО САМО ВИЕ СТЕ БЕЗ ПЛАН,НАПРАВЕТЕ СИ И Я КАРАЙТЕ ПЛАНОВО.
  • 7 888

    14 2 Отговор
    Ние вьобще сме без ПЛАН.......
  • 8 Бивш канадец

    18 4 Отговор
    Калфин греши - правителството има план. А той е как да се разпределят едни 13 млрд евро между"наши" хора така, че овцете в БГ и в ЕС да не забележат!
  • 9 Васил

    10 2 Отговор
    Нормално у нас дупките по пътищата и пандемията ще са вечни
  • 10 оня с коня

    6 10 Отговор
    Относно Евросубсидиите Калфин отчита че "това са много пари на куп".Не Отчита Калфин обаче ЛИЧНАТА ЗАСЛУГА за тия Пари на Б.БОРИСОВ и Представянето на България в ЕС,а точно по тази причина Българските Пари са с около 30% ПОВЕЧЕ на глава от Населението сравнени с Румъния.Говори Калфин и за липса на План за излизане от Кризата на Бълг. Правителство за разлика от Другите Държави в ЕС.Не разбира Калфин обаче,че точно Големите и мощни икономики в ЕС е важно да имат такъв План а не Ние,защото нашата Икономика ЗАВИСИ ОТ ТЯХ,т.е. Техните Фабрики като Произвеждат/автомобили примерно,пък и всичко останало/,то и Нашето Производство ще Работи,защото сме СВЪРЗАНИ С ТЯХ като Спомагателно ПРОИЗВОДСТВО на необходими Части.А известно е,че Износът ни НА 70% е към страните от ЕС.Затова и какъвто и план да съставяме,той ще е Сметка без кръчмар ако Западните Икономики не работят.

    Коментиран от #17

  • 11 кратун

    10 2 Отговор
    планът е олигарсите да станат още по богати, да пълнят партийните каси, а избирателите по бедни и по манипулируеми ......
  • 12 Само ГЕРБ

    7 0 Отговор
    Еее как може ние да сме без план за излизане от кризата. Имаме си план и той е "К'от стане".
  • 13 БСП - НАРОДНИТЕ МИЛИОНЕРИ

    2 5 Отговор
    КАЛФИН , КАКЪВ ПЛАН ИСКАШ....ДЕЙСТВА СЕ СПОРЕД ОБСТОЯТЕЛСТВАТА....АКО КОВИТО СЕ ВЪРНЕ....А НИЕ НЕ СМЕ ГО ПРЕДВИДИЛИ ПО ПЛАН...КВО ПРАИМ...КАТО ГЛЕДАМ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ ДЕЙСТВАТ СПОРЕД СИТУАЦИЯТА
  • 14 Смешко

    3 6 Отговор
    НАВРЕМЕТО С ПЛАНОВЕ ПАДНА....КОМУНИЗЪМА
  • 15 big

    10 3 Отговор
    Г-н Калфин, не си прав, има план и то грандиозен! Като получим 13 млрд. евро от ЕК, да ги окрадат до шушка! Другото - кучета го яли!
  • 16 пройчо

    5 0 Отговор
    "... Гергов в момента има голям политически комфорт, защото няма силна опозиция срещу себе си. В цяла Европа д...."!!!!:))))))))****Грешката май е вярна!;)
  • 17 DST

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Избяга от темата
    План няма
    Ясно е всички нормално мислещи хора в БГ.
    Икономиката работи с пари и хора.
    В момента в БГ хората са оставени без пари.
    Така,че не виждам как ще тръгне икономиката нагоре.След като покупателната способност на гражданите е сведена до санитарен минимум.Няма пари,няма стокооборот,няма икономика.Просто е.

    Коментиран от #19

  • 18 ...

    6 3 Отговор
    тиква+план=бостан
  • 19 оня с коня

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "DST":

    Не съм избягал от темата,нито пък ти ме четеш правилно - естествено че ИМАМЕ План и той е ДРУГИТЕ Държави в ЕС ДА ИМАТ,защото НИЕ ЗАВИСИМ ОТ ТЯХ!Това се отнася и за Пандемията:ТЕ КАТО ОЗДРАВЕЯТ,чак тогава и НИЕ ЩЕ СМЕ ЗДРАВИ.А че тия 15 млр. ще бъдат вкарани в Икономиката - няма съмнение,като Ефектът им няма да се прояви толкова като Лично подпомаганена Българина,а по-скоро като Олекчения за някои Стоки,Строителство по Различните програми и т.н.,което ще отвори НОВИ РАБ. МЕСТА...от където ще влязат и Пари в джобовете на Населението.
  • 20 Българин от България

    3 1 Отговор
    Ако тоя дето говори ,че държавата няма план,имаше такъв нямаше да участва в АБФ и нямаше да стои на опашката и да гледа като пакистанско сираче за коричка хляб.
  • 21 Драган

    6 1 Отговор
    Калфин оправи пенсионната система.Защо коефициента, коѝто дава тежест на трудовия стаж спря на 1.2,а трябваше да расте до1.5.Г-н Калфин пожелаваме Ви да не стигате до пенсия.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 1122

    1 0 Отговор
    Какъв план бе Калфин?Не виждаш ли,че всичко е една бутафория с тоя вирус ?След две седмици отново ще кажат,че заболелите се увеличават,за да ни държат под напрежение и така да ни контролират.Това може да продължи и цяла година даже за да не се проведат и избори и да останат тия още на власт.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове