Last news in Fakti

1 Юни, 2020 14:56 5 423 15

Пълен ценоразпис на чадъри и шезлонги по Черноморието ни

  • плаж-
  • море-
  • цени

Има и няколко черноморски плажа, на които чадърите и шезлонгите ще се наемат срещу символичните 50 стотинки за ден

Пълен ценоразпис на чадъри и шезлонги по Черноморието ни - 1
Снимка: БГНЕС

Вече са 25 плажовете по Черноморието, които предлагат ползване на безплатни чадъри и шезлонги за активния летен сезон на 2020 г., съобщава Министерството на туризма.

Извън тях цените на плажните принадлежности на преобладаващата част от останалите плажове варират до 5 лева, т.е. намалението е сериозно спрямо лятото на миналата година. В Златни пясъци например плажните принадлежности ще са по 2 лв., в Слънчев бряг - по 4, в Албена – по 1 лв.

Има и няколко черноморски плажа, на които чадърите и шезлонгите ще се наемат срещу символичните 50 стотинки за ден.

Ведомството на Николина Ангелкова пусна на сайта си пълен списък на цените на плажните принадлежности по Черноморието за това лято.

Очаква се скоро да стане готово и специално приложение, което ще показва в реално време каква е заетостта на плажните ивици, а също и цените.

Междувременно министерството допълни указанията си за работа на заведенията и шведската маса в ресторантите ще бъде разрешена.

Единственото условие обаче е клиентите да са с предпазни ръкавици, за да не се допусне замърсяване на храната.

Другият вариант, който съществуваше и в първоначалните указания, е храната да е подредена зад прозрачни прегради и да се подава на клиентите от служител, който има защитни маска и ръкавици. Във всички останали случаи храната трябва да се сервира.

Ето и ценоразписа по места.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 jo hustan

    32 5 Отговор
    И хотела ми да е без пари, аз на тая яма няма да си заведа семейството.
  • 2 Йозеф

    30 3 Отговор
    Няма смисъл, то всичко е презастроено, заустени фекални тръби... не, благодаря. Йонийско море.
  • 3 Пешо

    17 0 Отговор
    Ние ги знаем цените на чадърите за фирми.
  • 4 Будалата

    24 1 Отговор
    Още гладни мутрите. Един турист да дойде пак ще е :дай 5 лева!!!! Мрете от глад тулупи. От Будалата ще вземете на БОСИЯ царвула.
  • 5 Бате Ачо

    19 3 Отговор
    И пак няма да им стъпим в Лайноморието на бандитите.
    От години ходя в Турция и ми излиза много по-евтино и е доста по приятно. Няма ги и нашите лакоми бандюги за всяко нещо да искат допълнителна таксичка.
  • 6 а сега де

    22 1 Отговор
    Никъде на споменават задължителната минерална вода. 30лв. за малка бутилка. Без нея, няма чадър и шезлонг. На 'първа линия', по една бутилка в двете ръце - ожаднява се :)
  • 7 Next

    6 0 Отговор
    Ангелова да си купи шИзлонК, щото министерски столове за гербераси няма.
  • 8 гладния протестант

    15 0 Отговор
    от къде пари за море? до преди два месеца се ревеше че ще се мре от глад, днес вече пари за море? нап да ви провери данъците на какво се осигурявате и колко получавате! нали било пълно с безработни и те ли ще ходят на море? а кои ще работи?
  • 9 гост

    11 2 Отговор
    Като сложиш и шалтето по 2 лв сметката за двама души е както и други години: 5 лв. чадър, по 5 лв. за шезлонг и по 2 лв. за шалте= 19 лв. НА ДЕН! за да им ядем старите храни от миналата година и да спим в хотели на които сменят чаршафите на 5 дена!
  • 10 миш

    10 0 Отговор
    На село на барата е без пари и си е екстра,водата поне тече,може да си хванеш и риба с ръце и няма тъпанари ,къде не могат да пишат и да ти сакат пари,понеже баща му е носил песък с кофите ,та е станало плаж.Абе,това море е на българите,не само на тия къде живеят до големата локва.Като идете на балкан,да ви не сакат такса дърво.

    Коментиран от #12

  • 11 Старият Бен

    9 0 Отговор
    И без пари да станат няма да стъпя на българското черноморие. Никакво обслужване за много пари. Морето с храна за Ива Николова,
    фалшив алкохол , пияни румънци и стигани мутри.
  • 12 мн Добре

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "миш":

    Е това с такса дърво е страхотно.Ако тази е министър и това ще се случи. ББ е в хеликоптера и броят дърветата.
  • 13 123

    1 0 Отговор
    А какви са цените на хранта в ресторантите и къде са здравните инспектори.50% е шанса че ако отидеш на почивка на Българско море и вечеряш в всеки ден в ресторант семейството ви след 2-3 дни ще свърши в Бърза помощ и Инфекциозното отделене на Болницата. Като Българските рестораньори ви съкратят набързо ваканцията,но каквото си платил за остатъка от ваканцията в хотел никой не то връща парите.
  • 14 Васил

    0 0 Отговор
    Кой го интересува ценоразписа като никой няма да отиде на това фекално море
  • 15 Сбогом

    1 0 Отговор
    И тази година "нашето" море няма да ми липсва въобще, а "вашето" още по-малко, даже изобщо, но за да ме оставите на мира ще ви пратя 5 лв. с СМС.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове