4 Юни, 2020 08:36 1 351 14

Таско Ерменков: Вдигат цената на парното заради лошо управление

  • таско ерменков-
  • топлофикация-
  • парно

Той обясни, че към края на годината се очаква да се раздвижи индустрията, да се вдигне потреблението и следователно да се вдигне цената на газа

Таско Ерменков: Вдигат цената на парното заради лошо управление - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Увеличението на цената на топлиннатa енергия е поради неправилно управление на енергетиката от страна на изпълнителната власт. Поради недобро управление на Топлофикация- София, поради това, че от Министерството на енергетиката през последните 3 години не е внесен нито един проект на закон - сега започват да излизат негативи. Още когато премиерът на 3 март обяви, че ще се намаля цената на газа и всички ще почувстваме 40% намаление на цената, в това число и на топлинната енергия, още тогава заявих, че това е ПР акция. Така Таско Ерменков, народен представител от ПГ на "БСП за България", коментира новината, че КЕВР планира увеличаване на цената на топлинната енергия, съобщиха от пресцентъра на партията.

"Няма как да говорим за една нормална система за продажба на топлинна енергия с измервателни уреди, които са от миналия век. Ако не се въведат интелигентни топломери и докато не се убедят гражданите, че това, което плащат, наистина го ползват, а не че има някаква имагинерна формула, по която се изчислява потреблението им в края на годината, положението ще бъде такова", категоричен бе Ерменков.

Той обясни, че към края на годината се очаква да се раздвижи индустрията, да се вдигне потреблението и следователно да се вдигне цената на газа. По неговите думи КЕВР е изчислила една прогнозна цена на газа, средна за годината, и поради неспособност да се измерва ежемесечно топлинната енергия, която ползват потребителите, увеличава годишната цена. "Всичко това е резултат от лошо управление на енергийната система и в частност на топлофикационната", смята народният представител от левицата.

"Либерализирането на пазара за ток се прави на пожар, защото Европейската комисия ни притиска да го направим, иначе няма да ни дадат нотификация за механизма за капацитет. Това се случва, защото правителството не направи необходимите мерки преди края на миналата година. Сега ще се изкарат едни 300 хил. малки и микропредприятия на свободния пазар и голяма част от тях, сред които зъболекарски кабинети, фризьорски салони и детски градини, отиват там без яснота кой ще ги снабдява с енергия", коментира Таско Ерменков.

Според него, поради липса на доставчик на енергия, те ще трябва да отидат при т.нар. доставчик последна инстанция и там цените ще бъдат много по-високи. "Вместо да се постигне целта на либерализацията - подобряване на конкуренцията, намаляване на цената на електроенергията за небитовите потребители, ще се получи точно обратното- и в резултат на това много фирми ще бъдат изправени пред фалит", каза още той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    12 12 Отговор
    Ууууу комунист ,тихо бе,не издавай далаверата...

    Коментиран от #9

  • 2 Anonim

    4 23 Отговор
    Опитват се да вдигнат цената заради стара мрежа и предстоящи много ремонти топлината не идва по въздушно капков път, не зависи само и единствено от цената на синьото гориво за да има качествена услуга трябват и пари ганьовци

    Коментиран от #10

  • 3 Йозеф

    27 6 Отговор
    Тока пада, газта пада, петрола е ниско долу, обаче парното се вдига....стрижиииииии!
  • 4 Вчера

    13 4 Отговор
    Гинкината другарка Теменужка , каза , че цените на парното нямало да бъдат вдигнати , но тя не , че е за вярване , де !

    Коментиран от #14

  • 5 бг black stamp

    8 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: да се вдигне потреблението и следователно да се вдигне цената на газа... логично, то и яйцата по Великден са най скъпи.. :D ох мила татковино хубава си, ама хората много лоши тука :)))
  • 6 ПРОДЪЛЖАВАТ

    11 17 Отговор
    НАГЛИТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ПРОПАГАНДИ, ТИЯ НЯМАТ СРАМА, ОГРАБИХА НЯКОЛКО ПЪТИ ДЪРЖАВА И НАРОД СТАНАХА ПО ГОЛЕМИ КАПИТАЛИСТИ ОТ КАПИТАЛИСТИТЕ, В РУСКО РОБСТВО НИ ПРОДАДОХА И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ БИЯТ В ГЪРДИТЕ ЗА ЧЕСТНОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ !
  • 7 Алексей Сергеев

    6 7 Отговор
    Таско, ЛЪЖЕ!
    НЯМА ДА СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО.
    Поредният комунист създава паника с лъжлива информация
  • 8 боце

    4 0 Отговор
    Много наглост и алчност прозират в това решение Няма протести и всичко е наред, плащате, за да ви дойде акьла.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 икономис

    5 0 Отговор
    само у нас може да се случи подобно нещо: цената на основната суровина намалява, а цената на крайният продукт се увеличава. егати икономиката

    Коментиран от #13

  • 12 али баба

    1 0 Отговор
    пещерата на разбойниците се мести в топлото
  • 13 Пишман икономист

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "икономис":

    Всеки комунист е обърнат с главата надолу и затова намалението изглежда увеличение /при тях няма нещо нормално всичко е наопъци/ ако герб каже че народа живее много зле бсп ще изревят че сме супер
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове