Last news in Fakti

9 Юни, 2020 12:14 7 923 45

Скандал в къмпинг "Корал" след обиск на палатки

  • корал-
  • къмпинг-
  • полиция-
  • проверка

Юрист, срещу който е имало подаден сигнал, обвини служителите на реда в полицейски произвол

Скандал в къмпинг "Корал" след обиск на палатки - 1
Снимка: бТВ

Млад юрист, който е бил обискиран рано сутринта в палатка на къмпинг "Корал" от униформени служители, ги обвини в полицейски произвол. 

Пред бТВ Любомир Авджийски каза, че в палатката му не са намерени наркотични вещества. 

Според къмпингуващи униформени са обискирали палатките, като са превишили правата си, уточни кореспондентът Лора Стаматис. 

С първите палатки, поставени в къмпинг "Корал", дойде и първата полицейска проверка за сезона. От полицията обясниха, че са действали след получен сигнал от охранители на територията зад плажа за „хора, които неправомерно са влезли в имота и има вероятност да са употребили наркотици“. Затова са били обискирани палатките. 

Вътрешната проверка, която е била направена по случая, е показала, че полицаите не са превишили правомощията си. Не така обаче смята Любомир Авджийски, който е собственик на една от обискираните палатки. Той заяви, че това е полицейски произвол. 

„В събота вечерта бяхме с три палатки. Аз бях сам в моята. Имаше още две с четирима младежи, които са непознати за мен. Дойдоха пет полицаи с два джипа. Докато бях в палатката около 7:00 часа, някой я отвори и започна да я обискира. Бяха двама полицаи при мен. На въпроса защо правят това, казаха, че няма да ми обясняват и че имали право, когато решат да я обискират“, разказва младият мъж. 

„Казах им, че съм юрист и че това не е вярно, че трябва да има точно определена причина, да имат данни за престъпление, но те трябва да са сериозни. Не употребявам наркотици. Не бяха намерени такива вещества. Имам протокол, на който пише, че не са намерени такива неща“, добави той.

Самите служители на реда нарекоха това „тарашене“, разказа Авджийски. 

Няма действаща забрана да няма палатки тук, подчерта той.

От Община Царево обаче отговориха, че има действаща наредба за опазване на обществения ред, която включва и начина за поставяне на палатки и каравани, че е качена в сайта им и всеки може да се запознае с нея. Според нея, палатка или каравана може да бъде поставена само, ако има разрешение от главния архитект или нотариално заверена декларация от собственика на имота.

Костадин Кисьов, който е собственик на имот в Лозенец разказа как екоинспектори са разпоредили да махне караваната си, въпреки това, че е поставена върху негова земя. 

„Беше в моя имот. Това е неприкосновена частна собственост, но идват екоинспекторите от Царево и казват, че ако не я премахна, ще извикат полиция и ще ме глобят, ще я вдигнат и ще я закарат на паркинга на полицията. Как ви звучи това за разрешението от главния архитект, за да си поставите палатка в двора?“, пита мъжът.

Певецът и китарист Васил Гюров пък коментира, че когато несправедливостта стане закон, съпротивата е дълг. За пореден път виждаме как държавните институции са ползвани за частен интерес, добави той. 


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ню джендърейшън

    19 37 Отговор
    Откриха сезона и Гюров пак се разсмърдя !
  • 2 отвратен от мвр

    79 9 Отговор
    браво на младия така трябва да се постъпва с бухалките на диктатора.Съд и съд и съд докато се опомнят.

    Коментиран от #21

  • 3 Шмъркан

    60 4 Отговор
    Тоэи който е подал сигнала веднага на съд эа набеждаване.От една до пет добре ще му дойде това дело ,само адвокатските да си плати и ще си помисли следващия път дали да лъже

    Коментиран от #24

  • 4 ПЕЕВ

    15 55 Отговор
    ТОЗИ КАТОЕ ЮРИСТ НЕ ЗНАЕ ЛИ ЧЕ В ЧУЖДА СОБСТВЕНОСТ Е ЗАБРАНЕНО ДА СЕ КЪМПИНГУВА.АКО БЕШЕ В САЩ НЕ ОБИСК АСТРЕЛБА ШЕПЕ ДА ИМА.

    Коментиран от #6, #34

  • 5 Как ли не са подхвърлили дрога

    37 4 Отговор
    Шапкарите и да скочат вкупом и да креснат намерихме дрогатаа😂😂😂😂😂
  • 6 Виж че има и човек

    36 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Спрел караваната в неговия си имот и пак проблем

    Коментиран от #42

  • 7 Шекспир

    46 3 Отговор
    И аз ходя с палатката из горите.Трябва ли ми акт16 че да не загаззя

    Коментиран от #17, #31

  • 8 Съдията Дред

    24 2 Отговор
    Това за палатка в собствен имот си е жива гавра. Донякъде е гавра и относно каравана в собствен имот, но само ако не е захранена с вода или ток от външен източник. Така се превръща в преместваем обект, за което трябва разрешение. Иначе си е просто паркирана в имота. Виж, ако е в чужд имот, включително държавен или общински/няма терени без собственик/ наистина не е правомерно да слагаш каквото и да е. Младият колега изглежда е решил да си спести таксата за къмпинга, и охранителите са го натопили.

    Коментиран от #13

  • 9 КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЕ

    21 3 Отговор
    тука много кьорави и не четат БИЛ Е НА ПАЛАТКА В КЪМПИНГ КОРАЛ. СТАРЦИТЕ И ДРЕМЕЩИТЕ ПРЕД КОМПЮТЪРА ЗА НЯКОЯ СТОТИНКА ДА СИ СЛОЖАТ ДИОПТРИТЕ И ЛУПИТЕ.
  • 10 МВР анцуг адидас

    34 0 Отговор
    Раэрешение эа поставяне на палатка от ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ в собствения ми имот ,оооо боже.Добре ,че не са му подхвърлили "нещо" но другия път може и това да направят.
  • 11 Аз Хотелиер съм

    32 3 Отговор
    Купил съм 1 тон храни с изтичащ срок на годност и намаление 60% от МЕТРО, за да ви ги сложа на шведска маса, накарах спасителя и охраната да боядисат оградата, масажистката ще бъде и сервитьорка и камериерка и рецепционистка, спасителя ще помага и в кухнята, където готвача ще е чистачката, писах смс на Митьо Очото, че ако си поискат ще им дам от неговото, измолих счупени стари шезлонги да ги хванат с нитове или винтове, махнах, даже черната плесен от коридора и съм напръскал по стаите, че да ви е хубаво, а вие ще ми ходите на палатка??! Ми нека тарашат, тогава! Нали принуда и репресии, трябват, че да ви напъхат в хотелите си и да вземат парите, щом хитрувате с палатки- яко тормоз! Нов джип имам да изплащам. Кой мислите ми дава парите?
  • 12 879

    32 1 Отговор
    Полицейско неспазване на законите в България. Защищават ли ченгетата и община Царево частни интереси?
    Май скоро и в България ще се проведат протести срещу подобно полицейско неспазване на законите
  • 13 Jeep

    35 0 Отговор

    До коментар #8 от "Съдията Дред":

    Извинявaй без дa иcкaм доклaдвaх коментaрa ти. Aбcолютно cи прaв. Aз нa полянaтa в къщи рaзпъвaм пaлaткa, детето дa cи игрaе...и кaкво aкт 16 ли дa вaдя...тия откaчихa нa мaкc. Дa ги пишaт пaлaтките кaто ветроупорни cъоръжения, пaзещи дюните от вятърa...дa не рaзпилявa пяcъкa. Гледaм, че номерът минaвa.
  • 14 Гражданин

    26 0 Отговор
    Трябвало е да си извадят разрешение за подпорна стена тогава толупите от мвр не може ги пипнат дори за дрогерия.
  • 15 Тцтц

    24 3 Отговор
    Толкова зор за Лайноморието... в Гърция полицая минава души и се подсмихва...
  • 16 Гражданин

    30 1 Отговор
    Най добре е да си купиш имот и да си бетонираш една подпорна стена на 4 етажа
  • 17 Не требва ти нло

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Шекспир":

    И да виснеш на 100 метра у въздуха че иначе ше смачкаш тревата и еколозите ше скочат😂😂😂
  • 18 месара

    4 11 Отговор
    палаткаджиите да се жалват на импексова и “ независимата” !
  • 19 Тия

    10 22 Отговор
    с палатките трябва да се проверяват и да подлежат на строг контрол. Оставят си отпадъците и ходят по огромна нужда зад храстите или направо на плажа. Често си мият чиниите в морето. Водят със себе си космясали жени. Повечето са отрепки и наркомани. Цяла България превърнялаха в сметище. Те са и честа причина за горски пожари.

    Коментиран от #26, #39

  • 20 Само с извинение не става

    17 2 Отговор
    Докато не им се бръкне в джоба и не започнат полицаите и катаджиите да си плаща за грешките и упражнявания полицейски произвол , нещата няма да се оправят и юристa срещу който е имало подаден фалшив сигнал сега трябва да осъди издалият заповедта за полицейските проверки и да поиска изплащане на обезщетение като жертва на преживния стрес и нарушеното лично спокойствие....
  • 21 Гоуст

    17 1 Отговор

    До коментар #2 от "отвратен от мвр":

    И кой ще ги осъди полицаите? БГ съда ли? Младият адвокат още не се е сблъскал с родната действителност иначе отдавна да е избягал
  • 22 High

    10 1 Отговор
    Този е луд щом ходи в бг... този път дали ще му дойде акъла ?
  • 23 що що що

    13 0 Отговор
    Ми да идат да тарашат подпорната стена на Алепу

    Коментиран от #27

  • 24 ами

    10 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шмъркан":

    Сигналите /обикновено/, са анонимни. По тоя начин се прави 'мръсно' на конкуренцията. А полицаите, са длъжни да реагират - искат или не.
  • 25 Наблюдател

    13 1 Отговор
    Българското крайбрежие - границата на територията превзета от Мафията. Там човек на свой гръб може да се убеди че същата си има и униформена полиция!
  • 26 ПЪЛНО С ГЛУПЦИ

    10 1 Отговор

    До коментар #19 от "Тия":

    ти пък миели си чинийте в морето и после се къпели. ДА СПРЕМ НА ХОРАТА ДА ВЛИЗАТ ВЪВ ВОДАТАТ ДА НЕ СЕ КЪПЯТ. ЦЯЛА ЕВРОПА ХВЪЪРЛЯ ФЕКАЛИТЕ СИ И ПРОМИШЛЕНИТЕ СИ ОТПАДЪЦИ В Р.ДУНАВ. И ТОЯ ДУНАВ КЪДЕ СЕ ОТИЧА-НА МАРС. ЦЯЛА ВАРНА ЦЯЛА ГОДИНА СЕ ИЗХОЖДА В МОРЕТО ,ДА НАШЕТО ЧЕРНО МОРЕ А ТИ РЕВЕШ ЧЕ СИ МИЕЛИ ЧИНИЙТЕ И СЕ ПОДМИВАЛИ В МОРЕТО. МВР ДА ЗАБРАНИ КЪПАНЕТО, ПИКАЕНЕТО И ПОДМИВАНЕТО В МОРЕТО. ОТ УТРЕ САМО ЩЕ СЕ ПЕЧЕТЕ И НА ДУША ТАМ КЪДЕТО ИМА ДУШ- ДИКТАТОРА.
  • 27 МАРФИ

    13 1 Отговор

    До коментар #23 от "що що що":

    ПОДПОРНАТА СТЕНА С КЛЕТКИ И АСАНСЬОР ИМА ВЕЧЕ АКТ 16 , НЕМОГАТ ТАМ ДА БАРАТ. ТИ ЗНАЕШ ЛИ КО Е ТОВА АКТ 16 - УЗАКОНЕНО!
  • 28 Хрониките на Евразия

    8 0 Отговор
    Любомир Авджийски да бъде осъден за клевета! XA XA и аз мога да твърдя че не си вършат работата и вземат подкуп някои хора!
  • 29 Ауууууу

    5 10 Отговор
    И като е адвокат, какво? Човек, като всички останали! Много ги мразя адвокатите, защото лъжът, мамят хората и им вземат парите, повечето пъти без да свършат нищо. По големи боклуци са от полицаите със сигурност.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 проверяващ

    6 2 Отговор

    До коментар #7 от "Шекспир":

    За палатка - временен преместваем обект, са ти необходими други документи по ЗУТ. Акт-16 е за строеж. Тъй че, ще се разминеш, само с полов акт и почерпка.
  • 32 Само да припомня

    12 0 Отговор
    Милиони германски туристи почиват на палатки в цяла Европа. Само ние се правим на по големи католици от Папата, демек европейци.

    Коментиран от #38

  • 33 Тулупи

    10 0 Отговор
    Протестирайте бе .Пред народното събрание и министерски съвет. Какво чакате
  • 34 ПалаткаджияЛиСъм

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕЕВ":

    Абе не ви ли омръзна да цитирате какви за законите на другия край на света. Вече 30 години слушаме ... ама еди къде си са такива правилата - ами може, но те живеят на други територии, климати и раси.. Разберете, че няма как един закон да е еднакъв за всички по цял свят. Не може правило от скандинавска държава да важи и в Испания - примерно че трябв да се кара с шипове зимата. Ама пуста му търговия - иска да продава шиповете в цял свят и гласува ли, гласува енакви закони навсякъде. Прост пример, но и с палатките е така.
  • 35 Българин минимална заплата

    11 1 Отговор
    Kак могат да ходят там във тая тоалетна... Да ходят в гърция че е по-евтино и чисто... Във Българин не бих стъпил на море, всичките отпадни води от тоалетните и канализациите отива там, тук няма изградени пречиствателни станции за отпадни води!

    Коментиран от #36, #37

  • 36 ха ха

    5 1 Отговор

    До коментар #35 от "Българин минимална заплата":

    Преработват ги и ги продават като "Пападополус".
  • 37 ...

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "Българин минимална заплата":

    Мани вече не само заведения покрай плажа, а и частните къщи ги карат да ги извозват за собствена сметка. В бг това никога няма да се случи
  • 38 Боян

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Само да припомня":

    Искам да видя как в Германия или Австрия си разпъваш палатката където ти скимне. Глобите почват от 300€ А за хвърлена въдица къде да е почват от 800€. Има строго определени със закон места за къмпинг. На повечето от тях е забранено да палиш огън на земята. А за одраскани храсти или изхвърляне на боклуци не ми се мисли колко ще трябва да се бръкнеш. Като прибавим че и повечето земи са частни може да имаш и други проблеми. А за по голям нож или кама на някой места направо отиваш в дранголника.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 значи

    2 0 Отговор
    Индо-българите могат да се настаняват където си искат на палатки и катуни. Могат да се настаняват в чужди къщи, че дори и да ги запалят. За нас не може. Пак добре, че не са му приложили на момчето онзи стар изпитан номер с подхвърлена дрога.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Захариева

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Виж че има и човек":

    Сега ще кажа на мъжа ми да спретне проект за едно хотелче. 20% за ГЕРБ и всичко е точно
  • 43 Дългия

    0 1 Отговор
    Млад юрист ама завършил ли е.Полицайте имат право да го проверяват по всяко време да не говорим,че мрънка ,че му ровили в палатката.Да ще му ровят първо да пита някой батко юрист да му обясни.Тая палатка негова ли е има ли касова бележка да докаже ,че е негова и стъпвайки на къмпинга има правила.Винаги ама винаги,когато спря на къмпинг виждам групи младежи които най нагло си пушат трева.Затова,защото всички си знаят правата но не и задълженията сме на това дередже.Юристи като тоя вместо да тичат до медиите да си бе потърсил правата ама знае,че е юрист колкото баба ми е Юри Гагарин.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ник Гешев

    1 0 Отговор
    абе ко става в тая държавица един укрепва брега с цял хотел ,друг си е купил имот и не може да си постави къщата на колелета ,всичко е с краката нагоре боже опази.......
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове