Last news in Fakti

10 Юни, 2020 15:45 1 547 25

С нови паркинги Столична община ще насърчава гражданите да слязат от автомобилите

  • столична община-
  • паркинги-
  • паркиране-
  • йорданка фандъкова

В момента изграждаме още три буферни паркинги за общо 650 автомобила, заяви кметът Йорданка Фандъкова

С нови паркинги Столична община ще насърчава гражданите да слязат от автомобилите - 1
Снимка: БГНЕС

Програма за изграждане на паркинги цели да насърчи хората да оставят автомобилите си и да ползват градския транспорт. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция за представяне на Програма за изграждане на паркинги на територията на Столична община, цитирана от „Фокус“.

„Програмата е разделена на две части. Първата част е за буферните паркинги, които планираме да строим заедно със строителството на метрото. Тези паркинги се изграждат с публични средства и са част от системата, която развихме през последните години „Паркирай и пътувай“. С нея целим да насърчим хората да оставят автомобилите си и да ползват градския транспорт. Затова и паркирането в тях е безплатно за всеки, който има карта за градския транспорт“, каза тя.

„В момента имаме изградени шест буферни паркинги за общо над 2500 места. А заедно с третата линия на метрото в момента изграждаме още три буферни паркинги за общо 650 автомобила. Те са разположени на Околовръстния път между кварталите „Овча купел“ и „Горна баня“. На ул. „Централна“ в „Овча купел“ две и бул. „Монтевидео“. Разглеждаме варианта за още един“, обясни кметът.
„Планираме на буферните паркинги по първата линия на метрото. Във връзка с тежката финансова ситуация, която има ще се обсъди след като „Градска мобилност“ са готови с проектирането кога точно ще ги довършат“, добави още Фандъкова.

„Планирали сме изграждането на 4 буферни паркинга до съществуващи метростанции – на „Г. М. Димитров“, „Люлин“, „Младост“ и на бул. „Джеймс Баучер“. Съответно и с разширенията, които планираме напред, сме заложили още седем буферни паркинги“, добави тя.

„Втората част засяга най-болният проблем. Това е паркирането в кварталите. В последните години то става по-трудно. Изграждането на паркинги в кварталите ни помага ефективно да свалим автомобилите от тротоарите и зелените площи“, каза още кметът.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХА

    21 0 Отговор
    С всяка изминала година София прилича все повече на гето-разбити улици и тротоари, липса на адекватен транспорт и прочие трагедия!!

    Коментиран от #3

  • 2 спрял на червен светофар

    6 1 Отговор
    Кеф, щом даскалицата надена маската, значи ще има пак безплатна Синя зона.
  • 3 от първа ръка

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "ХАХА":

    Ето какво им е било на палестинците.
  • 4 Ех Фани Фани

    11 1 Отговор
    Фани ще си вземе колело ли?! :)
    Само не знам как това ще насърчи някой да слезе от колата си?
  • 5 Сега и пари за паркинги.

    3 6 Отговор
    В нормалните държави има дни с часови график за автомобилите , четни-нечетни номера.
  • 6 Ужас

    13 0 Отговор
    Как няма да става трудно в кварталите, след като се застрои всяка зелена площ, вместо да се превърне в парк и да се облагороди????
  • 7 В сф не става за живот

    9 0 Отговор
    Освен ако не работиш поне за 4 5 бона....най добре е в провинцията на рахат на къща и да работиш 6 месеца в европата и другите 6 месеца на рахат в къщата
  • 8 Criminal

    9 0 Отговор
    И как ще ги насърчава.......с такса 10лв паркинг за 24 часа........хахахахахаха........
  • 9 барбаганЮ

    5 0 Отговор
    Пък може и с нови фан дупки, без това на предизборния ремонт много ронлив асфалта
  • 10 решението е

    1 11 Отговор
    решението е просто, вдигаш данъка на 1500-2000 лева на година на кола, и нагоре, и оставяш само баровците да паркират по улиците в кварталите, и готово, няма да похарчите и един лев, напротив, ще приберете двойно и тройно повече от данъците, действай Данче

    Коментиран от #14

  • 11 Б.Х.

    9 0 Отговор
    Тея качвали ли са се в градски транспорт, че искат хората да пътуват с него. Еле пък и с маски. Или още пари искат да крадат
  • 12 Много ми хареса

    5 0 Отговор
    Частта с.....тези ,който имат карта(?) за ГТ.Разбирай..да се набълбукаш с 47 кинта месечно.Иначе,няма паркиране,ако си решил да паркираш и ползваш еднократно метрото.Ето така се стриже.В града двулевка за час в " синя зона ", там само с карта.Яко мазане на човката за Гр.мобилност.Естония целия ГТ в столицата е абсолютно безплатен.Без изключение! Още от Януари т.гТам няма рецесия заради Короната,а?
  • 13 5ко

    7 0 Отговор
    Да бяха задължили новото строителство да подсигури повече парко места, нямаше да бъде толкова голям проблемът. От много години е това положение. Тея трябва да мислят стратегически в перспектива, а не само за измами и как да натъпчат гушите за чужда сметка.
  • 14 Сливи за смет

    4 0 Отговор

    До коментар #10 от "решението е":

    Решението е като самия тебе .......
  • 15 Русенец

    10 0 Отговор
    Файдъкова и цялата шайка на ГЕРБ живеят в разкошни къщи край София, возят се в служебни скъпи коли, пазаруват в специални магазини и гетото София е само източник на доходи за тях !
  • 16 Софиянец

    5 0 Отговор
    В центъра трябват паркинги, не буферни които никой не ползва. Явно от общината нямат капацитет да се справят с проблема.
  • 17 Факт

    4 0 Отговор
    Като унищожавате дървета и тревни площи!?
  • 18 Ахахаха

    5 0 Отговор
    Управляващите обезателно да дадат личен пример и да не пикзват повече служебни коли, а градски транспорт! Никой няма да ги набие... примерно...
  • 19 Ventura

    7 0 Отговор
    Намали цената на билета на 60 ст., и тогава агитирай за слизане от автомобила! Три превоза с гратския, отиване и връщане са 9,60 лв., с колата ми излиза 4, 50лв..Е как да сляза от по-удобното, и по-евтино!

    Коментиран от #24

  • 20 безработен

    2 0 Отговор
    Искам да съм шеф на новите паркинги и гаражи!
  • 21 КМЕТИЦАТА НА СОФИЯ...FOR EVER

    1 2 Отговор
    СЛЕД КАТО РАЗБИВА БСП НА ИЗБОРИ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ ОТ 12 ГОДИНИ, ДАНЧЕТО СЕ ЗАЕ С НАПРАВАТА НА БУФЕРНИ ПАРКИНГИ.....ПОХВАЛНО....САМО ДРУГАРИТЕ ПАК СЕ НАПИНЯТ...И ПОСЛЕ ИЗПАДАТ В РИХ УЖАС
  • 22 Маяма Престъпница

    1 2 Отговор
    Данчето – най-добрата кметица!!!
  • 23 Димов

    0 0 Отговор
    Ти му направи по-удобно паркирането, пък чакай да спре, да ползва колата. Фандъка пак изтрепа с логика.
  • 24 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Ventura":

    Може с колата да ти е по-евтино, ама ще видиш сега, като ти направят паркинги навсякъде, дали ще я ползваш.
  • 25 Кмета

    0 1 Отговор
    Само с високи данъци ще се регулира положението с трошките, нищо друго не оправя нещата а е само загуба на средства и време
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове