Last news in Fakti

19 Юни, 2020 06:51 1 761 33

Захариева към германците: България е сигурна дестинация, заповядайте!

  • екатерина захариева-
  • хайко маас-
  • среща-
  • дестинация

Вицепремиерът и външен министър на страната посрещна германския си колега Хайко Маас

Захариева към германците: България е сигурна дестинация, заповядайте! - 1
Снимка: МВнР

„В момента сме в период, в който трябва бързо да предприемем мерки за възстановяване на икономиките на страните ни и общия пазар. Затова много бързо трябва да постигнем съгласие за новия инструмент, предложен от Европейската комисия, и за следващия общ европейски бюджет“, заяви Екатерина Захариева в разговорите си с германския външен министър Хайко Маас, когото прие на посещение в София, посветено на германското председателство на Съвета на ЕС от 1 юли.

Тя подчерта категоричната българска подкрепа за приоритетите на германското председателство, сред които на първо място е справяне с последиците от коронавируса.

„Очакванията ни от германското председателство са големи. Трябва да направим възможното всички заедно в ЕС да постигнем съгласие по предложението на ЕК, защото икономиките ни са толкова свързани“, каза външният ни министър.

Хайко Маас благодари за приятелското отношение и за възможността да представи приоритетите на председателството. „Надяваме се на подкрепата на България като конструктивен стратегически партньор в рамките на нашето председателство. Ще разчитаме на вас“, каза германският външен министър. По думите му пандемията е показала някои слабости на Европа, но и силните страни, каквато е солидарността. Според него предложението на ЕК за възстановяване е добра основа, но всяка страна членка трябва да е готова на компромиси, за може средствата да бъдат целенасочено използвани.

Двамата министри обсъдиха и мерките срещу коронавируса в двете страни, възстановяването на пътуванията и отражението на кризата върху икономическите връзки. Екатерина Захариева подчерта значението на Германия като основен стратегически и търговски партньор на България. Двустранната търговия през 2019 г. постигна рекорд от 8,5 млрд. евро с ръст от 3,7 на сто. Външният ни министър изрази надежда, че при навременни мерки спадът заради кризата в двустранния стокообмен няма да е голям. Екатерина Захариева покани германските туристи да дойдат и това лято у нас. За миналата година страната ни е била посетена от близо 800 000 германски туристи.

„Искам да уверя и Хайко Маас, и германските граждани, че те са добре дошли в България. Страната ни в момента е сигурна дестинация“, заяви българският външен министър.

Хайко Маас оцени високо мерките, предприети от България по време на пандемията. „България взе навременни и адекватни мерки за борба с коронавируса. Надявам се много германски туристи да дойдат това лято у вас, защото показахте, че сте сигурна и безопасна страна. Виждаме колко е важно да работим изключително тясно и за в бъдеще, за да осигурим безопасността и здравето на нашите граждани“, заяви германският външен министър.

Екатерина Захариева изрази надежда, че до 1 юли Европейският съюз ще постигне общи критерии и решение за отваряне и на външните граници на ЕС.

По време на разговорите бе обсъдена и „зелената“ сделка, миграционната политика на ЕС, дебатът за бъдещето на Европа и Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    46 4 Отговор
    Елате алкохола е менте.Жените са евтини а по морето е мазало.Само за келеши като ваз.

    Коментиран от #6, #21

  • 2 Колко

    23 1 Отговор
    Няма шанс
  • 3 Хпрото

    41 1 Отговор
    Сигурна е. Почти сме бетонирали черноморието. Още малко остана. По лесно се поддържа чисто и без вируси.
  • 4 да де

    24 0 Отговор
    Нашата калинка вЕрва ли си, че някой и се връзва на приказките посланниците си вършат работат и не са наведени пред вожда й като нея.
  • 5 Тази ограничена женица

    36 0 Отговор
    сама по себе си не е успешна реклама на ГЕРБ, а се е самовъзпроизвела в реклама на България. Познавам германците и зная кои ще дойдат тук - част от тези, които са идвали и досега - пенсионери от групата със жизнен стандарт доста под средния за германеца и младежи заради евтиния алкохол и нискобюджетното пътуване. Просто да се лекува в България за другите не е престижно. Причините - лоша хигиена, неадекватен и нередовен транспорт, бетонирана природа, лошо обслужване, непълна и неточна информация ... - характеристики, които ГЕРБ не успя да промени в положителна посока.
  • 6 бл.134 в Зап. парк

    6 10 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    Чекай , сестро някой да ти повярва. Още малко и ще можеш да се наслаждаваш и ти на милионите си .
    Само ДПС !Автономия за Банско . Не искамсе да храним провинцията
  • 7 Летува

    8 0 Отговор
    -Не " лекува" . Грешно изписване.
  • 8 Хрониките на герберлунгия

    13 0 Отговор
    Море потънало в лайна, строежи, в които съпругът и е замесен погазвайки закона, бетон и менте алкохол. Да германците ще си прекарат наистина супер.
  • 9 Васил

    24 0 Отговор
    Сигурна викаш ама с 150 заразени на ден като добавим мутрите по морето и мръсната вода картинката е пълна.
  • 10 ЕЛАТЕ ДА ПОЧИВАТЕ НА

    23 0 Отговор
    БЕТОНОМОРИЕТО БЪЛГАРСКО! ОСВЕН „НИСКИ” ЦЕНИ, ПОЛУЧАВАТЕ ЕКСТРИ: хранително отравяне, ешерихия коли, плащаш яко и на търговци лекари!.... ДОКАТО СИ ПЛУВАТЕ ВЪВ ФЕКАЛИИТЕ!!!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аноним

    14 0 Отговор
    Мъжа ми не е наглец прави подпорна стена
  • 13 Баро Вкаров

    13 0 Отговор
    Нема да додат!Страхуват се от очарователната министр Ангелкова!
  • 14 Що за идиот требва да си

    13 0 Отговор
    Че да доидеш на почивка на бетона у бегето😂😂😂
  • 15 Аз да съм германец

    15 2 Отговор
    С техните заплати ще ида на острови на испания и навсякъде другаде но не и в бегето
  • 16 номад

    14 1 Отговор
    невиждам кое му е ефтиното 50€ за добър ден на плажа
  • 17 Рошко

    10 1 Отговор
    Те един път ше дойдат, за втори път няма и да помислят
  • 18 Оги

    12 1 Отговор
    Катьо, показа ли му снимките с пачките?
  • 19 гоггог

    7 1 Отговор
    Те германците на елате и на думи не вярват. Кауза пердута. Сигурно е само, че никой не спазва никакви мерки, заразените скачат всеки ден, маалите гъмжат от мръсотия и зарази и ги разнасят - това е сигурно. Че кой е луд зорлем да си причинява неприятности.
  • 20 ВИЖТЕ БОКЛУЦИТЕ

    15 1 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е СИГУРНА ДЕСТИНАЦИЯ - ЕЛАТЕ ДА ВИ ПОКАЖЕМ СНИМКИТЕ С МУТРАТА !
  • 21 ееее

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    "към германците" които са пъпчиви от корона , че и стиснати. Всички германци и техните шавки тук НЕ са желани на територията на БГ, да си прибират и герб и бойко.
  • 22 Ха ха ха ха ха ха

    6 1 Отговор
    Мъ как само си ми се облякла мъри куклооо селяндурска.
    Немски дипломат на посещение в банановата република:абсурдистан.
    Трябваше обаче при посрещането и една връзка лучец да му закачи на вратлето тая мома за добря дошля.
    Да заповядат немските туристи.
    Тук е СИГУРНО:
    Най-ниско качество на обслужване отвъд воъбражението на всеки.
    Надценки и спекула с цени които в цяла континентална Европа само тук могат да се видят.
    110% гаранция за хигиена по заведенията копирана от уличните търговци на храна в Индия.
    А хотелите и лайноморската вода...чудо ли бе да го опишеш.Не се потдава на описание.
    Преди да го видиш със сигурност ще го помиришеш.
    Озверелите бг.фирмаджии и бг.ученички в чакат.
  • 23 Охо Бохо

    10 0 Отговор
    Значи нас българите може всяка сутрин да ни стресирате с данни за заразени и умрели, а убеждавате германците ~туристи колко сигурна дестинация е България..? Приказвате ли някога истина?

    Коментиран от #27

  • 24 Българина

    8 1 Отговор
    За това 15 хил на ден се евакуират към Гърция.

    Коментиран от #26

  • 25 изпуснахме влака

    4 2 Отговор
    До няколко дни ще сме в червената статистика за туризъм на всички страни и ще почнат да ни избягват като Македония. Докато Бойко се оправя с компроматите, епидемията си се вихри. В столицата ще се удвоят следващата седмица и така на всеки 7-8 дни. Точно лятото ще се блокираме и не защото ни блокират управляващите, като вземат да умират по 30-40 души на ден, сами ще се затворим от страх.Вирусът въобще не е отслабнал, както се опитваха да ни убеждават.
  • 26 0808

    6 0 Отговор

    До коментар #24 от "Българина":

    .... вижте и само облеклото на тая умна и красива с министерша ( с още по умен архитект, който прави едно а то накрая излиза хотел) блузката и цветно-сиганската пола са купени за 3 лв от Китайски магазин... кого ще измамиш? швабите са стиснати и недоверчиви..за твое сведение миналата година в Гърция са летували 4 милиона.. сигурно ще ни прескочат с това кафяво море и прекрасни услуги..
  • 27 само истината

    4 0 Отговор

    До коментар #23 от "Охо Бохо":

    Какво искаш да те лъжат, колко заразени има, че да ти е по-спокойно. да не изтрещиш после като се напълнят болниците и да пискаш, че били крили истината. Хората си дават фактите, управляващите са длъжни да вземат мерки, тия факти да се подобрят. Не едно селце да блокират, а други 3 да си ги оставят да си ходят. никакъв контрол няма вече за спазване на мерки и в закрити пространства и навсякъде. Оставиха хората сами да се оправят, защото имаше недоволство и защото парите свършиха.
  • 28 Да да

    4 0 Отговор
    Елате на нашето черноморие мн. е хубаво направо е бетон.
  • 29 Калия Неонова

    2 1 Отговор
    АЛО,немцитеее,елате в България и оставете баба Меркел да се оправя с бежанците от Африка и Близкия Изток.
  • 30 Тази калинка защо се облякла

    6 1 Отговор
    като папагал,все пак е на делова среща на която представлява България а не в цирка
  • 31 ърли

    5 0 Отговор
    захариева..недей да лъжеш хората..понеже в бг е безопастно затова премиерът ви спи с пистолет на нощното шкафче..отивай да подпираш свлачището явно там му разбирате
  • 32 Захариева

    4 0 Отговор
    дайте пример и заповядайте семейно на Алепу. Не носете чадър за сянка. Има достатъчно от една подпорна стена.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове