20 Септември, 2012 10:50 752 3

ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи

  • кунева-
  • герб-
  • управляващи-
  • самоков

“Страхът на управляващите е как да задържат властта. Проблемът на България не е безработицата, а липсата на заетост. Безработицата е много по-голяма, отколкото е регистрираната, а страната ни е единствената в ЕС със спад на заетостта през летните месеци. На фона на това да говориш, че имаш конкурентоспособна икономика, е неподготвено, глупаво, детинско, повърхностно и некомпетентно. ГЕРБ е като дружество на анонимните управляващи – ако имаш проблем, признай си, че трябва да вземаш лекарство, но те не го правят”. Това коментира в Самоков председателят на “Движение България на гражданите” Меглена Кунева.

Тя съобщи, че най-добрите експерти – членове на секторните групи на Движението – вече изготвят икономическа програма, насочена към малкия и среден бизнес, насърчаване на предприемачеството и конкурентоспособността. По думите й, над 2000 са новоназначените служители в администрацията през годината, като над половината от тях са без конкурси, обществените поръчки са силно корумпирани, има рекет, а НАП се е превърнала в инструмент за репресия. “В икономиката ни има много резерви, но те не се използват. Работим именно по това в нашата програма”, категорична бе Кунева.

Георги Киряков, член на Контролния съвет на Движението заяви, че всяка година в бюджета за общественото осигуряване, за пенсиите, се залага дефицит. “Няма пари за сегашните пенсии, а си представете какво ще стане като увеличат пенсиите догодина. Или ще увеличат дефицита , или лъжат хората, или най-страшното – залагат бомба за следващото управление”, коментира Киряков.

Кунева коментира, че управляващите са “съсипали зелената енергия”, като за малките ВЕИ изведнъж са въвели поредната такса, този път за достъп. Тя добави, че не може да спести критиката си към премиера и по въпроса за АЕЦ “Белене”. “Първо каза, че е прекратил договора, а после се оказа че не е прекратен. Ако имаше управленска програма, трябваше да каже още в първия месец какво ще прави с АЕЦ “Белене”.  Централата първо беше гьол, после  стана най-хубавото нещо, токът щеше да поевтинява, после поскъпна”, заяви Кунева.  “Не може премиерът да води преговорите от името на компания, пък било то и от името на НЕК, така преговори не се водят”, посочи лидерът на “Движение България на гражданите”. “Застреля се в краката и то гръмко”, коментира Меглена Кунева и допълни, че Борисов вече три години се занимава с АЕЦ “Белене”, но този проект продължава да е висящ. По думите й за шеф на АЕЦ “Козлодуй” в момента е сложен човек, който няма нужното образование. “Да го пратят на курс, защото за някои постове политически назначения просто не се правят. Премиерът можеше да го вземе за свой министър, и без това беше сменен ресорният, но не и да остави за шеф на централа политическо лице, и то на ядрена”, допълни Меглена Кунева.

На въпрос на журналисти за отправено й предложение от лидера на БСП за разговори за “честни избори”, Кунева отговори, че малко след президентските изборите първа е оповестила предложения до президента за промени в Изборния кодекс. “Поискахме изчистване на “мъртвите души” от списъците, въвеждане на електронно гласуване, професионална изборна администрация, но нищо не се е случило. И сега, няколко месеца преди изборите – голям интерес към честните избори. Не виждам БСП да е взела каквото и да е решение за честността на изборите”,  заяви председателят на Движението. “В България партиите загубиха правото да говорят за честни избори, като в това число се включва и БСП. При вида на снимките с депутатите на ГЕРБ, носещи чували с бюлетини, няма как да сме спокойни. Затова смятам за партньор по тази тема не ГЕРБ и БСП, а гражданското общество и под неговата егида трябва да се води този разговор. ГЕРБ се готвят да управляват сами през купуване на изборите”, допълни още Кунева .

Секретарят на Движението Калин Томов уточни, че “партиите от картела ГЕРБ-БСП-ДПС продължават да играят с изборната тема като говорят за честност, а по отношение на избора на членове на новия ВСС, са подминали думата “честност”. “Колкото и висок процент да вземем, няма да се коалираме с ГЕРБ и съм еднакво разочарована от тайните коалиции, от мръсните комбинации на партии. Не им вярвам, не участвам в това и няма как да работя с тях”, заяви Кунева и допълни, че е притеснена за свободата на медиите и словото в България.

На среща с граждани на Самоков бяха представени членовете на опорния екип на Движението, който се оглавява от Владислав Тонев, банков служител. В екипа участват още: Христо Радойков – маркетинг специалист, Марина Владимирова – управител на фирма, Георги Димитров – главен счетоводител, Антоанета Бонева – икономист и счетоводител, експерт по европейски фондове и Райна Мутафчийска – бакалавър по културология.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Ми4о Бейзадето

    0 2 Отговор
    Кунева е новият Месия и дано тя да не разочарова отново избирателите.
  • 2 666

    0 2 Отговор
    Като се връщам мислено назад най-добре бяхме при Ренета Инджова - така, че защо не.
  • 3 ВИП АМГ

    0 1 Отговор
    kuneva e za lechenie
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове