Last news in Fakti

28 Юни, 2020 14:43 5 451 34

Татяна Дончева: Откога се крадат бизнеси в България!? От идването на ГЕРБ във властта

  • татяна дончева-
  • правителство-
  • бойко борисов-
  • бизнес-
  • герб-
  • движение 21

Знам отношението на бизнеса към политиците. Бизнесът ги смята за навлеци, които искат пари, коментира председателят на "Движение 21"

Татяна Дончева: Откога се крадат бизнеси в България!? От идването на ГЕРБ във властта - 1
Снимка: БГНЕС

”Върху бизнеса се упражнява рекет от много години. В моите представи всички сериозни бизнесмени разполагат със СРС-та за лична употреба, с което са си гарантирали себе си и смятат, че биха могли да препятстват удар върху себе си. Това е направил и Божков”. Това заяви лидерът на ”Движение 21” Татяна Дончева.

Откога се крадат бизнеси в България!? От идването на ГЕРБ във властта. Започна се с дребни бизнеси. Никой от едрите бизнесмени не ги защити, защото смяташе, че няма да стигне до тях. И когато ги обесиха на ченгела, започнаха да говорят за върховенство на закона. Бизнесклиматът в държавата е важен, за се изчисти държавата от метастазите, допълни тя пред bTV.

Знам отношението на бизнеса към политиците. Бизнесът ги смята за навлеци, които искат пари. Тъй като парите са фетишът на обществото, те смятат, че са каймакът на обществото, а другите са слуги. Те смятат, че могат да са и политици. Но те нямат даденост за политик, обясни адвокатът.

Ние сме тежко метастизирани. Не само заради корупцията, каза още тя.

Тя коментира, защо държавата ни отново влезе в спиралата на скандалите и има ли излизане от това: "ГЕРБ управлява от 10 години, произходът на Бойко Борисов е известен, известен е пътят му към върха на властта, известни са и неговите 10 години в Министерския съвет, 5 години в Столичната община и 4 години в МВР като главен секретар. Годините му в МВР като главен секретар бяха свързани със серия убийства на известни хора от престъпния свят, които никой никога не разкри, никой никога не попита какво стана с тях. Столичната община също беше свързана с няколко големи скандала. Един от които за раздадените с фалшиви подписи недвижими имоти, където всичко се "замете под килими", обясни тя.

Дончева коментира и снимките от спалнята на премиера Борисов: "Всичко си има генезис, развитие и еволюция. В днешния ден, когато може да снимате по милион евро в нощни шкафчета, когато журналистите казват: "Това е влизане в личното пространство"... Не ви ли се струва малко странно, когато този, който е сниман, има цялата държавна машина в ръцете си. Опозицията вместо да поставя акцента върху това, се занимава с козите на една баба от Ямбол", коментира Татяна Дончева.

"Очевидно много близък човек до премиера, който освен, че е бил много близък, за да направи тези неща, трябва да е бил и гарантиран по някакъв начин, че няма да му се случи случка. Дали правилно си е гарантирал - предстои да видим", отбеляза лидерът на "Движение 21".

Дончева коментира и кадрите в съдената система и прократурата: Гешев е завърши полицейско училище. Двете му заместнички са следователки. Сийка е завършила в Благоевград. Как в система, където отгоре висят полицаите, може да има правилно кадрово развитие. В съдебната система няма система за подбор на кадри, категорична бе тя.

Дончева не подмина и скандала с президентския секретар: За секретар по правни въпроси е назначен човек, който няма нищо общо с правото. Работи три години. От СМС-те се вижда, с какво се занимава. Беше си качил снимка с хитлеристка униформа. Този човек, не може да съветва себе си, а по-малко мен. За какво го е съветвал държавния глава? За какво и по какви въпроси?

Дончева изказа своето мнение и за посланическите назначения: Посланиците се назначават така, защото е чудовищна уйдурма. Нормално ли е Бареков да каже, че иска да стане посланик в Куба. Но като президентът искал 200 000, той не не можел да стане. Смешно е, каза тя и допълни, че за стане посланик един човек трябвада има дипломатическа подготовка за това.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Две

    69 7 Отговор
    мнения няма !
  • 2 Будалата

    81 8 Отговор
    Право в десетката. Шайката и отнемане на бизнес? Ама как си го помислите само. Ама то било истина.
  • 3 Торбалан

    21 45 Отговор
    Това си е баш социалистически прийом. Те въведох тази практика.

    Коментиран от #5

  • 4 нбв

    52 9 Отговор
    Приказки, приказки... Т. Дончева, Осман Октай, Петков, Диков, Кулезич... всичките анализатори, коментатори и толкова. Медиите се пълнят не толкова със събития, колкото с говорене на политолози, социолози, антрополози... и да е права, какво? Нещо ще се промени ли?!
  • 5 нбв

    31 11 Отговор

    До коментар #3 от "Торбалан":

    Социалистическите прийоми никога не са си отивали от Бг.
  • 6 Гешев ги подкрепя

    62 8 Отговор
    Крадливият Борисов и шайката му крадат бизнеси, крадат от труда на хората, крадат всичко от всички ни. Целта на гербопитеците е да ограбят и занулят държавната хазна, така че който и да дойде на власт след тях, да е в невъзможност да управлява.

    Коментиран от #15

  • 7 месара

    14 58 Отговор
    от кога се съсипва България ? от заставането на бсп на власт ! тая що не е в затвора ?
  • 8 Уаууу

    13 68 Отговор
    Г-жо,с най голямото ми уважение,крадат се бизнеси,защото ги има.При вашето управление такива няма,за да се краде нещо...
  • 9 ААААХАХААА...ЧЕ..ОГРАБВАНЕТО БА БЪЛГАРИЯ

    14 35 Отговор
    ОТ .. ЧЕРВЕНИТЕ ДС-МИЛИСРДЕРИ..ОЛИГАРСИ,.."БИЗНЕС" ЛИ ГО НАРИЧАТЕ?!?
    КОНФИСКАЦИЯ И .. АНИХИЛАЦИЯ ЗА ВСИЧКИ МИЛИОНЕРИ И МИЛИАРДЕРИ АЙДУ'ЦИ ОТ БКП-БСП-ДПС-ДС!!!
  • 10 Стършел

    25 14 Отговор
    Дончева дали усложливо не забравя, че ВИС, СИК, Илия Павлов ДПС, БСП, СДС и КОЙ ли още не, крадяха от време оно и даже убиваха, а не само крадяха?!
  • 11 цецо апартамента

    48 10 Отговор
    Кратун ако го съдят за всичките му престъпления по време на 10годишното му царуване,присъдата некъмнено ще е над 1000години затвор.
  • 12 izh

    12 35 Отговор
    Мултигруп го закриха преди бая години. Танчето се пробва в политиката, ама червените и приятели не търпят конкуренция. Явно е свршила парите, та се пазари на слугинска длъжност. Пък и на нените години има лайф. Че то жиголото като надуши баба става хиена
  • 13 ВуК

    12 27 Отговор
    Щом толкова реват, значи вече са много зле!
  • 14 Васил Левски

    37 6 Отговор
    Дуган и шиши хубаво сготвиха тъпия пожарникар, за жалост за сметка на народа.
  • 15 Другия с коня

    12 28 Отговор

    До коментар #6 от "Гешев ги подкрепя":

    И ВИС и СИК ,създадени от БСП 90те това правеха Дончева. Рекет,Изнудване,Отнемане на Бизнес....Приказваш глуости,некомпетентно като махленска клюкарка...

    Коментиран от #29

  • 16 Гост

    15 22 Отговор
    Невижданият московски грабеж над България.

    От 1947 г. България е задължена да изнася селскостопанската си продукция в СССР под себестойност. Задължени сме да изкупуваме остарели съветски технологии и въоръжение. Срещу долари. През 1959 г. страната ни окончателно фалира и в хазната не остава и цент, за да плащаме на руснаците.


    По полицейски данни през 1942 г. в страната ни върлуват общо 381 партизани. Увеличават се десетократно няколко дни преди нахлуването на Червената армия.

    Според доклад на Георги Димитров до Сталин от септември 1944 г. членовете на БКП са 7000 човека. През октомври вече са 50 000.

    Партизанското движение в България за разлика от Гърция и Югославия е слабо и вреди предимно на мандри и планински овце. Терористичната дейност на СССР на българска територия не върви според желанията на другарите. Затова пък Георги Димитров и обкръжението му имат интерес да представят партизанското движение като героична, масова съпротива срещу „фашистите“. Затова Гошо Тарабата и неговото обкръжение си затварят очите за фалшивите партизани и самозвани борци срещу предишната власт.

    Чудесен пример е този самозван партизанин, сниман в Пловдив, чието облекло съвсем не подхожда на човек, обикалял чукари и шубраци. Затова пък гражданите на България по-късно са натоварени с издръжката на тези „активни борци срещу фашизма и капитализма“, привилегирована каста търтеи и паразити.

    През същия период след нахлуването на Червената армия в страната ни

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    13 11 Отговор

    До коментар #16 от "Гост":

    През същия период след нахлуването на Червената армия в страната ни са убити без съд и присъда над 30 000 българи.

    На 7 декември 1945 г. по заповед от Москва започва и Кървавият Божик – разправата с българите в Пиринска и Вардарска Македония, които не искат да се откажат от своя род и родина и да се пишат „македонци“.

    В кампанията са избити 21 000 българи, а над 110 000 са насилствено репатрирани. Десетки хиляди са задържани, арестувани и хвърлени в лагери. Над милион българи насилствено са принудени да се откажат от националността и българското си име. Следва и „народният“ съд, чиито жертви са повече от 2000.

    Тези дейности са извършени под дулата на 300-хилядния окупационен корпус на Червената армия, който остава в България до 1947 г. Издръжката му е по-голяма от бюджета на държавата.

    Руснаците изземат наличния държавен резерв от 25 милиона кг тютюн, 5000 кг розово масло (по-скъпо от златото), както и цялото количество лавандула от държавния резерв. Продават го на САЩ по пазарни цени в долари.


    Разкостени и изнесени в Русия са над 100 завода като военна плячка. Сред тях са и трите ни самолетостроителни фабрики в Ловеч, Божурище и Казанлък. Старите хора в Ловеч и днес имат приказка: „Дойдоха руснаците и от самолети слязохме на каруци.“

    От 1947 г. България е задължена да изнася селскостопанската си продукция в СССР под себестойността й. Задължени сме да изкупуваме остарели съветски технологии и въоръжение. Срещу долари. През 1959 г. с

    Коментиран от #21

  • 18 ПЕНКО

    5 19 Отговор
    КОЙ ПЛАТИ- "ПИГИ ЕКСПРЕС" ДА ГОВОРОГОВОРИ ПО НАЦИОНАЛНИЯ ЕФИР БТВ !?!? НЕЙНИТЕ "ИСТИНИ" СА СЛЕДСТВИЕ ОТ МУЛТИГРУП; ПАРЛАМЕНТЪР ОТ БеСиПи ; ДС; ЗАТЛЪСТЯВАНЕ И НАГЛОСТ И ЛИЦЕВИ ГРИМАСИ -С ПУЛЕНЕ- И ВДИГАНЕ НА ВЕЖДИ !!!!!!!!!!! НЕ Е ЕДИНСТВЕНАТА "ПИГИ" !?!?
  • 19 Хаджиментов

    10 15 Отговор
    Тази има много услужлива памет.
    Не помни ли как се източваха държавни предприятия с червени фирми на входа и на изхода и после се взимаха без пари.
    Балкан не беше ли откраднат за 1$? А Техноимпекс? Пловдивския панаир? Или щом е от дърбавата и от БСП, не се брои.
  • 20 Шеф от НАП

    22 1 Отговор
    Шеф он НАП хвърли оставката, колко ли "чадъри" е държал през годините. ЗА 5 ЛВ МЕ ВИКАХА В ЕДНО ОТ ДАНЪЧНИНЕ ПРЕДИ ГОДИНА, ТАКА И НЕ МОЖАХА ДА МИ ОБЯСНАТ, СКАКВО СЪМ СБЪРКАЛ, 3 ДНИ ОБИКАЛЯХ СТАИТЕ, ПЛАТИХ 5ТЕ ЛЕвА НО МЕ НАПРАВИХА НА МАЙМУНА, ИНВАЛИД СЪМ, ДА ОБИКАЛЯМ ЕТАЖИТЕ МИЕ МНОГО ТРУДНО В ЕДНАТА СТАЯ МЕ ПОСРЕШНАХА:ЕТО ОЩЕ ЕДИН БАНДИТ ИДВА!!!! АЗ ЗА 5ЛВ,ТАКА И НЕ МИ ОБЯСНИХА ЗА КАКВО ДЪЛЖА??? ПИТАМ КЪДЕ Е МУРГИНА???? Осъдиха ЛИЕ, какво стана с откраденото ДДС????? Никой не ГЪКВА, Чадъри, Съучастници, Пълно мълчание?????
  • 21 Гост

    14 12 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    През 1959 г. страната ни окончателно фалира и в хазната не остава и цент, за да плащаме на руснаците.

    ЦК на БКП приема „историческо” решение да предаде националния златен резерв на Кремъл. От 1960 до 1964 г. на траншове са предадени 32 тона злато. Целият наличен златен резерв.

    Следва втори фалит през 1969 г., когато страната ни отново моли западни банки за долари, за да плаща на руснаците. През този период България плаща за руския петрол по 25 долара за барел при международна цена от 18 долара за барел. През 80-те години следва третият фалит.

    През 1989 г. България финишира „дружбата“ със СССР с 10 милиарда долара външен дълг: 600 милиона пенсии като тази на баба ми по онова време – 50 лева. Цената на бензина тогава беше 1 лв. Финишираме като най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и най-голям демографски срив.

    Днес България продължава да плаща най-скъпия руски газ и горива. Горницата е около 6 милиарда лева годишно. Над 30% от икономиката ни са в ръцете на руския олигархичен империализъм. Официално. Поне още толкова са в ръцете на техни подставени лица, мекерета и 5000 офшорни фирми.

    Руска собственост бяха или продължават да бъдат стратегически предприятия като „Нефтохим”, „Булгартабак”, БТК, Виваком, М-тел, КТБ, хотелски, търговски и аптечни вериги (да не споменавам империята на ТИМ, Гергов и тем подобни подставени лица), както и половината Черноморие, окупирано от апартхотели, хотели и затворени комплекси на местни и рус

    Коментиран от #23, #28

  • 22 Здрасти

    13 11 Отговор
    Уфф я кажи ти колко открадна и защо никои не те брасне за нищо. Госпожо никоя🤫🤫
  • 23 Гост

    11 9 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Руска собственост бяха или продължават да бъдат стратегически предприятия като „Нефтохим”, „Булгартабак”, БТК, Виваком, М-тел, КТБ, хотелски, търговски и аптечни вериги (да не споменавам империята на ТИМ, Гергов и тем подобни подставени лица), както и половината Черноморие, окупирано от апартхотели, хотели и затворени комплекси на местни и руски олигарси.


    Последиците за българския туризъм са фатални. От години нямам близък, приятел или колега, който да избира родното Черноморие за почивка поради шума, мръсотията и презастрояването…

    Да продължавам ли?! С „Росатом“?

    Или „Турски поток”, с който се опитват да принудят българския народ да плати газопровод на Русия до Австрия?!

    Или 1 милиард и двеста милиона за два безсмислени реактора?!

    Или четирите милиарда, източени от КТБ. Пари, налети от държавните предприятия, с които руснаците финансираха обръчи от фирми на ДПС, паразитни политически проекти като „България без цензура“ и изкупуване на телевизии, сайтове, вестници и разпространителски вериги?!

    Добре си помислете за кого да гласувате!!!

    И се замислете защо т. нар. патриоти няма да споменат нито един от горните факти.

    Да не говорим за безродните комуняги, които дължат властта и милионите си на руски господари.
  • 24 4567890

    8 4 Отговор
    ТАНЧЕЕ ТЕ ДЕТ ИСКАТ ДА ИМ ОТКРАДАТ БИЗНЕСА АМА И ПОЛИТИЧЕСКИ ГИ ПРЕСЛЕДВАТ СЯКАКСИ. Я ЗЕМИ ИМ СТАНИ АДВ. НАВРЕМЕТО ТА ХАРЕСВАХ АМА СИГА ЗЕ ЧИ СА ИСКУРВИ.
  • 25 Румен Петков

    9 5 Отговор
    Татяна, ЛЪЖЕШ ! Спомни си когато беше адвокат на Илия Павлов в Мултигруп!!!!! Ти като адвокат на Илия, колко фирми, колко бизнеси лапнахте?
    Та тебе кой ли те слуша? Както беше казал един твой съпартиец не можеш да се отървеш от злобата и завистта," защото в спалнята ти цари гробна тишина"
  • 26 987754321

    8 6 Отговор
    Само БСП краде в България, през последните 10 години имаме невероятен растеж на икономиката
  • 27 Политолог

    10 3 Отговор
    Другарко Дончева, забравихте ли на кой безкрупулен, опръкан с кал и кръв бизнесмен бяхте адвокат?
    Страшен съд и казан с катран ви чака.. и сега търсете други виновни....
  • 28 Така ще бъде

    1 5 Отговор

    До коментар #21 от "Гост":

    Пак в близкото бъдеще защото България пак е против Русия. ...спират газовите потоци. .гонят русофилите в България. .етс
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 ани

    7 2 Отговор
    ,,БИЗНЕСЪТ СЕ КРАДЕ,,ХАЙДЕ ДА ВИДИМ КОИ СА ТЕЗИ СЕРИОЗНИ БИЗНЕСМЕНИ,КОИТО СА СТАНАЛИ ТАКИВА СЪЩО ЧРЕЗ КРАДЕНЕ Г-О ДОНЧЕВА .НЕ МОГА ДА СИ СПОМНЯ НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ ДА Е УНАСЛЕДИЛ ФАБРИКА ОТ ДЯДО СИ ИЛИ ОТ БАЩА СИ.А ВИЕ ТОЧНО ТАКИВА ГОДИНИ НАРЕД ЗАЩИТАВАТЕ.ИНАЧЕ ХУБАВО ГОВОРИТЕ ,ВСИЧКО ЗНАЕТЕ ,,НО ЗАЩО НИКОЙ НЕ ВИ ПОВЯРВА И НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ЗА ВАС?
  • 31 Тошко

    3 0 Отговор
    Отговор на леля Татянушка: Бизнес в Бг. се краде (национализира) от 09. 09. 1944 г. до 10. 11. 1989г. всичко 100%!
  • 32 Зрител

    2 1 Отговор
    Само компетентни хора като Дончева може да поставят мутрите на мястото, което са заслужили!
  • 33 Е,бравос

    1 1 Отговор
    Како,важното е, че на теб не можаха да откраднат нищо.
    От куха лейка к'во да вземеш..
  • 34 писна ми

    1 0 Отговор
    Винаги, когато наближава време за избори съм се замислям, каква е ползата за избирателите от тези избори...близка до нулата, но не така стоят нещата за спечелилата доверието на тези хора партия. Тази хронология с подобни резултати , датира от стотици години и никой не желае да промени системата, така, че да се чуе думата на народа, който издържа управляващата партия. С годините, стремежът към управление на държавата ни расте, това се обеснява с възможностите за посегателство върху чуждата и народна собственост. Най страшното, което извършват повечето управляващи партии и коалиции е ограбването на народа с една единствена цел, партийно и лично облаготетелсдване. И така стигнах до заключението, че всяка една политическа партия е мафиотска структора. Разликата е в това, че когато едната или коалицията е на власт другите са в нелегалност и много често попадат под ударите на закона, който не винаги се спазва, както в цивилизованите държави. Дали не е наближило време да се премахнат тези партрийни структори и властта да се поеме от народа ще покажат предстоящите избори...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове