Last news in Fakti

30 Юни, 2020 10:23 5 955 24

В Несебър: спасител извади със сила пиян румънец от морето

  • несебър-
  • спасител-
  • румънец

Йордан Костадинов съжалява, че си е изпуснал нервите, но летовниците, сред които и приятелката на чужденеца, оправдават действията му

В Несебър: спасител извади със сила пиян румънец от морето - 1
Кадър: NOVA

Пиян румънски турист е бил изваден със сила от морето. Случаят е от Несебър, а конфликтът избухналл, след като летовникът, който бил с надуваем дюшек, отказал да излезе доброволно от бурното море.

Случката е от Южния плаж в Несебър през уикенда. Участник в него е Йордан Костадинов, който вече 7 години е воден спасител. Пред камерата на "Нова телевизия" той разказа, че флагът бил жълт заради бурното море. Двама мъже с надуваем дюшек не реагирали на трикратния звуков сигнал да излязат от морето. Във водата първо влязъл друг спасител.

"Влезе моят колега и те започнаха да буйстват. Влязох и аз. Видях, че човекът е употребил алкохол, в смисъл миришеше на алкохол. Обясних му, че е забранено. Той взе да буйства, да псува", разказва Йордан Костадинов.

Румънецът отказал да изпълни разпорежданията на спасителите и се стигнало до сблъсъка.

"След това скъси дистанцията между нас и аз съответно го бутнах малко по-силно и той падна. Все пак и ние сме хора, имаме нерви", заявява Костадинов.  

Приятелката на румънския турист се извинила на спасителите. А управителят на водно-спасителната служба на плажната ивица не вижда проблем в поведението на спасителите

"Той няма защо да бъде наказан, тъй като той си е свършил работата, за която е тук - да запази спокойствието и живота на хората", заяви Иван Георгиев, управител на водноспасителната служба. Почиващи по морето също оправдаха действията им.

При подобен конфликт водните спасители към момента разчитат единствено на плажния патрул до идването на полицията. Смятат, че трябва да има санкции за всички непокорни летовници. А Йордан Костадинов съжалява, че си е изпуснал нервите.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фйфцй

    48 8 Отговор
    Новият подход в Несебър е да слагат червен флаг на свободната зона. Хората влизат свободно във водата на платената зона с чадърите. Ако си на безплатната зона обаче, трябва да ходиш половин километър за да влезеш във водата. Бизнес по нашенски.
  • 2 БРАВО

    31 3 Отговор
    ЩЕ ГО УДАРИ ТА.НЯМА ДА МУ ЧЕТЕ ВЕСНИК
  • 3 "Непокорни летовници"

    14 8 Отговор
    Надявам се, знаете каква конотация се съдържа в думата "непокорен". Предполага отношения "господар-слуга". В случая нито спасителите са господари, а летовниците - слуги, нито обратното. Не пасва в контекста.
  • 4 Самоспасител

    28 8 Отговор
    Спасяването не е задължително! Има сигнализация и трябва да се спазва! От десет години ходя на море в Гърция и на повечето плажове няма спасители, но и няма инциденти. Съзнанието е това, което липсва тук! Оставете двама-трима да се удавят и другите ще внимават! О, как ще внимават!

    Коментиран от #14

  • 5 тъу65756

    34 10 Отговор
    Елата в България да летувате, тука всичко е на шест, чадъри с пари но шамарите без пари, елате не се притеснявайте,само тука може да консумирате картофки порцията по 10 лева защото има и 20 грама сирене, само тук може да плащате за паркинг без да има паркинг, елате :)))))))))))))
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 az #Победа75

    12 2 Отговор
    Да не съжалява! Браво на него, един труп по-малко!
  • 8 еш па тоа

    14 4 Отговор
    Добре,че не са попаднали на руснаци или украинци,че щеше да стане грозно !
  • 9 неписани правила

    7 2 Отговор
    Не вади летовник от морето преди да се е облекчил.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Йосарян

    11 2 Отговор
    Малко го е бил!
  • 12 s7un7101

    12 4 Отговор
    Не мога да повярвам, че още има балъци да ходят на БГ черноморието, пълнят гушите на мутри и комунисти(щото то се държи от тях) и после реват: "Съсипаха я тая държава"
  • 13 Не и не

    16 1 Отговор
    Българското море е за мазохисти. Не само няма условия за почивка, ами се връщаш по-изнервен. Човек все едно е попаднал в басейн с акули, хапещи отвсякъде.

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ха ха ха ха ха ха

    2 1 Отговор
    Да ми се хвали лайноморието в комбинация със спекулата с цени и надценки на държавно ниво ➕ към това и озверелия бг.фирмаджия. Когато ,,изберете българското" стане символ на качество не на хартия,а в реалността в която живеем и българския продавач се научи,КАК да се отнася с клиенти,тогава може някой да вземе насериозно летуването в бг. Дотогава 🖕 на родното лайноморие и мародерите там. Не ми пука обичат ли ме византийците. Там получаваме истинско качество за по-малко пари и добро отношение. Пък в къщи като се приберат ако ще и вуду кукла с моята снимка да дупчат,все ми е тая.
  • 16 Точно така!

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Не и не":

    👍👍👍➕➕➕➕➕
  • 17 От лайноморието

    9 2 Отговор
    От години всеки път дори и при абсолютно спокойно море разправии със ,,спасители" които ще гръмнат от комплексарщина.
    Няма вятър,няма никакви вълни.
    Морето-езеро.Надувам дюшека и се появява поредния лайноморски делфин който ми заповядва: НЕМОЖЕ !
    ЗАЩО ?
    Имало флаг и заминава нататък.
    Сега ще ви кажа защо ?
    Защото спасителите са длъжни да патрулират в морето непрекъснато за да могат хората максимално да се насладят на удоволствието да бъдат на море.
    Патрули обаче от години няма.
    Това е разход за който бг.фирмаджия получава инфаркт дори само при мисълта.
    Вместо това дори и при идеално време, нулев вятър и течения праскаш един червен флаг и си решаваш проблема генерално !
    Забраняваш всичко и не ти се налага да пазиш когото и да било,камо ли да работиш.
    Затова вече 5та год. 🖕 на лайноморието.
    5год.Лефкада,5 год. рафинирано удоволствие, перфектно обслужване и отношение, топ качество и 0 разправии с когото и да било.
  • 18 Ха ха ха ха ха ха

    3 0 Отговор
    А защо не писахте нищо,когато миналата година поредния батка-спасител звъня в полицията ошамарен и червен като диня ?
    Пишете ги тия неща да знаят хората.
  • 19 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    ТЕ СА ОТ ПРЕДИ БЪЛГАРИТЕ НА БАЛКАНИТЕ !!! НО ВСЕКИ ПИЯН- САТРАЯСКА -ТРЯБВА ДЕ ИМА СПОМЕН- ЗА МЪЧИТЕЛНА РЕПРЕСИЯ В БЪЛГАРИЯ ---ПРИ СЛЕДВАЩИТЕ СИ ИДВАНИЯ СА " КЕФСКО МОРЕ " !!!!!
  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор
    Пичът е фотогеничен, става за актьор в "Спасители на плажа"...не бих се извинил на пияни румънци и поляци. Интересното е, че руските пияндурници да много дисциплинирани...?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ИДЕЯТА Е СЛЕДНАТА !!! ТОЙ Е СПАСИТЕЛЯТ НА ТОЗИ ПЛАЖ И РЕШЕНИЯТА МУ СА КАТЕГОРИЧНИ !!! ПИЯНИТЕ" САТРАЯСКИ" ТРЯБВА ДА ИМАТ СПОМЕН ЗА ЖЕСТОКА БГ РЕПРЕСИЯ- ДО СЛЕДВАЩИТЕ СИ ИДВАНИЯ ЗА "СУПЕР МОРЕ " !!!! ТЕ СЕ БОРАТ ЗА ЖИВОТИТЕ И СПОКОЙСТВИЕТО НА ДЕЦАТА !!!!!!!!!!!
  • 23 MOMO

    0 1 Отговор
    Да бяха ги оставили,рибарите щяха да ги извадят.😭
  • 24 Хаха

    2 1 Отговор
    Едно време нямаше плажни патрули - самите спасители вършеха тази работа.
    Спомням си как се вадеха руснаците от бурното море на Слънчев бряг. Те се смятаха за велики и безсмъртни и не само над българите, но и над природата. Та влизаха двама души с въже зад последния човек и тръгваха към брега. Който се окажаше зад въжето отнасяше здрави шамари от групата спасители там. Жалваха се, но никой не им обръщаше внимание.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове