30 Юни, 2020 16:20 4 611 19

Румен Петков прогнозира катастрофален срив на транспортната ни индустрия

  • абв-
  • румен петков-
  • транспортна индустрия

Ние ще загубим един от малкото индустриални сектори, в които България беше водеща, каза лидерът на АБВ

Румен Петков прогнозира катастрофален срив на транспортната ни индустрия  - 1
Снимка: АБВ

Председателят на ПП АБВ Румен Петков прогнозира огромни загуби и катастрофален срив на българската транспортна индустрия. Пред медиите той заяви, че мрачната перспектива се отнася до 90% от фирмите в бранша, които на свой ред ще изберат други за работата си други държави с по-благоприятен бизнес климат. Подобен развой на събитията се дължи на пълен дефицит на ангажираност от страна на държавното управление и на представителите на страната ни в ЕП. 

„Ние ще загубим един от малкото индустриални сектори, в които България беше водеща. Въпросът е кой ще поеме отговорността? Борисов е виновен. Правителството пропусна три години, за да използва механизмите на ЕС за гарантиране на блокиращо малцинство. Министерството на външните работи показа абсолютна некадърност и непознаване на европейските механизми за взимане на решение и отстояване. Изпуснахме момента по време на българското председателство на ЕС да вкараме в дневния ред този въпрос и да намерим решението, което ще ни гарантира спокойствие. Това е едно провалено председателство от днешна гледна точка“.

 

 


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kks

    23 12 Отговор
    Точно пък ти какви прогнози ти се привиждат Алексей Петров и Галев да те очукат ли ???? комунистически и аз не знам как да те нарека
  • 2 1234

    18 9 Отговор
    Този бизнес ще се преригистрира в Германия и шофьорите ще емигрират със семействата си, златото св изнася денонощно отновобпод закрилата на БМБ, всички енвргийни прокти са провалени, както и цялата държава, така ще приключи безславно и третата българска държава в рамките на ЕС и със съдействието на БМБ!
  • 3 На Р. Петков

    21 7 Отговор
    още му се привижда, че има държава. Това е частна територия, която е собственост на няколко човека. Е имаше някога държава, но това е друга тема.
  • 4 месара

    13 13 Отговор
    айде бе руменчо , кажи какъв пост ти е обещала импексова та да джавкаш всеки ден !
  • 5 Руски дипломат – първи секретар

    10 10 Отговор
    Каза пикаещото човече на плевенския фонтан....
  • 6 птт

    14 1 Отговор
    Сега и транспорта ли ще мине на държавна издръжка? Всичкото бизнес става държавно, пък работниците им са работници в частния сектор. Как става тая работа? Нов социализъм.
  • 7 Румене

    18 2 Отговор
    КОЙТО ПЛАЩА,ТОЙ ПОРЪЧВА МУЗИКАТА! ТОВА Е РЕАЛНОСТТА! Не става с трици маймуни да ловиш.Ставаше преди.Върти му денонощно геврека на " големио бизнесмен" за мижава заплата.Спи като пес в кабината,няма жега ,няма студ.Кара като въртоглав ,слага възглавница със стърготини да не му заврът хемороидите.Не смее да спре на ТИР- паркинг с мотел,че Шефа не признава.Е,сега да лапат на т,слата дръжката..Геврекчията няма да остане гладен.Тираджиите със свещ ги търсят в цяла Евопа.Ще си вземе домочадието и навън.Ще бачка,но ще знае колко и защо.Тукашните тарикати с 50-Тира,а достигат и до 200 Тира да му мислят.Къде ще се изнася? Там го чакат с пита и мед! Нали трябва да плаща тамошни заплати?
  • 8 миш

    17 2 Отговор
    Абе,всички искахте да станете частници и милионери,а сега държавата да ви помага,Като фалирате с транспорта,си направете кошари и гледайте кози и овци като деда ви ,нали се става много богат от това,ама нещете нещо .
  • 9 миш

    16 1 Отговор
    Винаги съм се чудел ,защо от държавния бюджет,ще дават пари на частници,примерно в земеделието.20 години взима субсидии,а доматите са му 5,50?Е,ЩО МУ ДАВАТ ПАРИ НА ТОЯ?ВЗЕХТЕ СИ ЗЕМЯТА НА ТАТО И МАМА,КЪДЕ КОМУНИСТИТЕ ВИ Я ВЗЕХА НА СИЛА,еми работете си я и се издържаите,като не можете фалирате и почвайте да работите,а не да се правите на бизнесмени.Нали сте учили нещо,а работе това за което сте харчили парите на баща ви.
  • 10 Джулия

    14 7 Отговор
    НОСТАЛГИЯ ПО СОЦИАЛИЗМА ИЗПИТВАТ МЪРЗЕЛИВИТЕ И НЕКАДЪРНИТЕ,ЗА ТЯХ СОЦА СИ БЕШЕ РАЙ...
  • 11 сара

    2 5 Отговор
    Дано и малкото позитивизъм в хората даде своите плодове . Малко поне да напреднем в посока на справедливостта и човечността. В такъв смисъл всеки да даде малко поне от себе си за доброто и да му дадем път. Дори и на Р.Петков , ако има какво да даде от себе си.
  • 12 БАЦЕТО-КОШМАРА НА...БСП

    9 4 Отговор
    РУМБА, ПИИНИ МАЛКО...ДА СЕ ОСВЕСТИШ....И НЕ ЧУРКАЙ У ФОНТАНИТЕ
  • 13 Зайко Байко многознайко

    11 2 Отговор
    Тояпияндур, който пикае във фонтаните откъде го иэгребахте ако мога да попитам! Помните ли МВР? М аджо В ика Румен, эащото ние помним!
  • 14 Иван Вазов

    8 3 Отговор
    Не във Фонтаните бе другарю Петков Има тоалетни за тази работа И да спреш алкохола ей Цяла България ти се смее
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 така така

    2 5 Отговор
    Прав е Румен Петков!!
  • 17 Кумуниза

    4 2 Отговор
    На този ли вЕрвате...Той от наЩе...Критици на Румен Петков го обвиняват за неговата и на подвластното му МВР реакция в отговор на журналистическо разследване на Би Би Си за канал за трафик на деца от България. Когато британската медия пуска в ефир репортажа си, Румен Петков, използвайки каналите за обмен на информация на българското МВР с Интерпол, се сдобива и разпространява публично лична информация за част от екипа, провел разследването. Юристи намират основание да обявят тези действия за неправомерни....ОЩЕ...През юни 2007 МВР осигурява безпрецедентен кортеж и охрана на Младен Михалев-Маджо от бившата СИК, който се явява в съда като свидетел. Това предизвиква скандал и дори министър-председателят Сергей Станишев изказва мнение, че охраната е била твърде демонстративна и че случаят прави лошо впечатление.[7] Докато тече заседанието на съда пък, полицаи пребиват фоторепотер от в. „Експрес“, който се опитал да снима подкрепленията на МВР в двора на Съдебната палата.[8] Подкомисия към комисията за вътрешен ред към Народното събрание разследва случая с охраната и Татяна Дончева (БСП), член на комисията, заявява: „СИК вече присъства във властта, но аз ще попитам дали само с един министър...ГЛАДЕН ЗА ПАРАТА И МИНИСТЕРСКО КРЕСЛО !!!
  • 18 Шлифер

    2 0 Отговор
    IT =шофер или шофьор Под дърво и камък търсени
  • 19 Селянин

    2 3 Отговор
    Аман от комунисти
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове