Last news in Fakti

2 Юли, 2020 19:13 1 533 22

Кристиан Вигенин: Няма никакво уважение към институциите

  • кристиян вигенин-
  • посланици-
  • назначения

Това, което разиграва прокуратурата, не подхожда на институция от този мащаб

Кристиан Вигенин:  Няма никакво уважение към институциите  - 1
Снимка: БГНЕС

„В последните месеци се занимаваме с такъв тип неща, които отвличат вниманието от съществените въпроси. В българското общество от много отдавна не се води истински дебат за посоката на развитие, един по-дългосрочен поглед за развитие на страната. Вината за това носи преди всичко ГЕРБ. Там хоризонтът на действие е краткосрочен – затънахме в кръг за неща - от днес за утре. Изтеклите записи и снимки задълбочат тази обща нездрава атмосфера, изградена през годините. Тази ситуация обаче определено ескалира. Няма никакво уважение към институциите, към хората, които ги представляват”. Това заяви зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин пред бТВ. 

Вигенин риторично попита колко пъти министър-председателят е дошъл в парламента, за да постави важни въпроси – какви въпроси смята да постави пред европейските институции, къде е планът за възстановяване на България, за който ще бъдат получени европейски средства.

По въпроса за назначение на посланици, Вигенин коментира: "Това, което разиграва прокуратурата, не подхожда на институция от този мащаб. Всеки ден да се публикуват смс –и е литературна дейност. Това е унизително към институциите и правовия ред в България. Изнасянето на смс-и, които категорично целят политическа атака срещу президента, е несериозно. Нека прокуратурата да си направи разследването и да публикува, ако има, обвинение. Това е абсурдно. Трябва да има известно уважение към институциите в България”. 

Той коментира, че процедурата по назначаване на посланици е сложна, първо тече процес на предварително съгласуване на кандидатурите и затова е необходимо добро взаимодействие между институциите. Вигенин обърна внимание, че не вижда нищо укоримо в това- на един бизнесмен да не му е безразлично кой ще бъде посланик в дадена страна, в която очевидно има сериозни икономически интерес, но никой не е длъжен да се съобрази с негово предложение. Той подчерта още, че по времето, когато е бил министър на външните работи, никога подобни разговори не са били в основата на назначението на посланици.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ляв имрук

    16 7 Отговор
    Особенно към тебе никакво уважение още по малко към нищо неправещите институции

    Коментиран от #9

  • 2 Либе Ангела

    11 3 Отговор
    Цял живот съм си мечтал за такава опозиция и накрая доживях. С нея мога да си кютам пожизнено.
  • 3 бат Вальо

    9 21 Отговор
    Като изтипосахте спящия Бойко и фалшивите шкафчета се кефихте, сега ревете!!! КОЙТО КОМПРОМАТ, ВАДИ ОТ ИСТИНАТА СИ ОТИВА!!!

    Коментиран от #7, #18

  • 4 За кои институции

    10 0 Отговор
    Става на дума! Че, не разбрах нещо! За тези всичките които крадат ли? Тях всеки ги знае
  • 5 бат Вальо

    3 4 Отговор
    Леко окаках пунктуацията на 3, обаче спрямо неграмотниците, плюещи правителството, съм си ОК!!!

    Коментиран от #8, #19

  • 6 Златина

    10 1 Отговор
    В България от 1989 играете в Световна игра, на която не знаете Правилата. Това е калпавата ви несъстояла се демокрация и на червени, и на сини цветове в партиите. Самоизяждайте се, но престанете да вредите на тази ВЕЛИКА ДЪРЖАВА БЪЛГАРИЯ като си публикувате задниците да ви ги коментира целия свят.
  • 7 Обикновен човек

    10 4 Отговор

    До коментар #3 от "бат Вальо":

    От злоба дори не можеш да пишеш правилно ,ръчичките ти треперят ,..Не се безпокой скоро и на теб ще дойде ред да си платиш цялата вярност към правителството с лихвите...ще молиш за милост ,но ще бъде късно!!!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ъъъъ

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ляв имрук":

    И тоя човек в кавички през 2014 пръв изтръчка да признае преврата в Укропия, че дава и акъл - марш от бг !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Рошко

    2 1 Отговор
    Каза евреина
  • 12 Garrincha

    5 1 Отговор
    Не, към институциите - а, към "хората", които ги представляват ! Там, е "най-лошият матрял" !
  • 13 Какво

    7 3 Отговор
    Уважение изискват институциите след като са създадени да потъпкват правата на хората? Плюя на институциите в МОЯТА СТРАНА.
  • 14 888

    7 2 Отговор
    Какви институции.....В тази територия отдавна всичко е закрито...
  • 15 И кой го казва

    6 4 Отговор
    И кой го казва, човека с розовите бикини! Марш в анадола при манафите!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Рационал

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "бат Вальо":

    Изтипосването на Боко не е от прокуратурата.Всичките му защитници, не разбирате нищо, но винаги се изказвате трагично.Някой ви диктува, но и той е толкова умен.Цялата пасмина сте един дол дренки, начело с този дето всеки ден ръси ,но не са и бисери.
  • 19 Рационал

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "бат Вальо":

    Ама и не спираш!!!!Като две капки вода сте!!!Господ понякога се шегува.....не си виновен.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Пишман М

    0 0 Отговор
    Най-великите български капацитети по външна политика и дипломатическа служба се изредиха да обясняват как президентът и министрите трябва да питат бизнесмените кого да назначат за посланик. И ти ли бе, Вигенин, няма как да мине и без теб, да ни обясниш кое е правилно и какво е допустимо и може...
  • 22 Пишман М

    1 0 Отговор
    Да му обясним на Вигенин. Защото коментира едностранно и тенденциозно, а също и плоско.
    СМС-ите, още повече когато подателите им си мислят, че са криптирани и че никога няма да станат публично достояние, разкриват морала и същността на тези които са ги пращали. Когато му влиза в работата - има процедура - пишат се писмени информации за всяка среща и разговор. Когато не му влиза пряко в работата - това е израз на корупция, показва стремеж и процес на изграждане на лични контакти чрез използване на служебна информация с цел осигуряване на лична позиция и на лични облаги. Корупция и търговия с конкретни възможности и информация. Отнася се за всички със съответните СМС-и. Затова изкарването на светло на СМС-и от този сорт означава показване на светло морала и е израз на процеси с корупционен характер, по същество - актове на корупция. Що се отнася до това бизнесмен да покаже че не му е безразлично, в случая става въпрос за целенасочени действия в контекста на гореизложеното за определяне на назначението. В същото време, става въпрос за оценка на дипломатическата служба като пълна с нестойностни хора. Възниква въпрос - на какво основание е тази оценка, на базата на какви информации. Става въпрос за персонални оценки с неблаговиден характер по отношение на вицепремиер, в кръга на тези СМС-и, които показват морал, отношение и намерения за задкулисна дейност. Но на Вигенин капацитетът е дотам да повтаря като папагал елементарни тези. Поредният министър да се наре
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове