Last news in Fakti

3 Юли, 2020 15:15 7 498 45

Станислав Балабанов: Вирусът е сред политическата класа

  • станислав балабанов-
  • 7/8 тв

Журналистът коментира темата за коронавируса в България в предаването "Студио Хъ" в телевизия 7/8

Станислав Балабанов: Вирусът е сред политическата класа - 1
Кадър: 7/8 ТВ

В студиото на предаването „Студио Хъ” по 7/8 TV, пред водещия Тошко Йорданов, журналистът Станислав Балабанов коментира факти и статистики, свързани с коронавируса. Балабанов сподели разочарованието си от факта, че повечето медии са се превърнали в слуги на властта и умишлено в последните дни създават нова предпоставка за паника и напрежение сред обществото. Тези действия, според Балабанов, са се възобновили умишлено в последно време, след като публичното пространство изригна с политически скандали, записи и снимки.

Балабанов показа конкретни факти и статистики, които показаха реалната статистика от направените тестове за COVID в последно време, акцентирайки вниманието си на рекорден брой тестове направен на 30 юни. Едва 3% от общия брой над 4400 теста са били с положителен резултат, но хората са били просто с положителен резултат, а не болни.

Станислав акцентира и на върху друга интересна статистика, че всъщност броят на хората, които се нуждаят наистина от спешна помощ, свързана с дихателните им проблеми, в България се равнява на 30 души. Това е на фона на 2500 реанимационни легла, с които здравната ни система разполага.

Балабанов използва и статистиката на СЗО отпреди 10 г., свързана с тогавашната епидемия от свински грип, заразил масово над 1 милиард души по света, от които над 6 милиона са починали. Той я противопостави със сегашната статистика на СЗО, която сочи, че положителните от COVID в световен мащаб са 10 милиона души! Милиард преди 10 години срещу 10 милиона сега. Над 4500 жертви в България тогава срещу почти 240 човека сега у нас. Балабанов цитира и статистиката на кардиолога проф. Иво Петров, който съобщи, че само за един ден, миналия петък, са починали 300 българи от различни кардиологични проблеми.

Балабанов акцентира и върху фактите свързани с противоречивите действия на доц. Ангел Кунчев през годините, особено с мненията му по отношение на маските.

„Трябва да се прояви здрав разум”, продължи Балабанов. Той обърна внимание и на политическата класа:

"Вирусът е сред политиците, а здравият разум трябва сред нас да надделее. И ние ще я имаме тази възможност след около 8 месеца да го излекуваме този вирус. Тази клика ни погубва ежедневно. Клика, която ще докара към края на годината Националния статистически институт да вади прогнозни резултати за безработица, свързана с 500 000 души. Направете си сметка до края на годината колко хора ще останат без работа и какво ще се случва от септември нататък", разсъждава Балабанов.

"Нищо не искам да кажа странично от фактите, от статистиките и от истината. Затова сме се събрали тук, за да дадем на хората повод за здрав разум. Защото е много лесно да си грък и водещ на една друга телевизия, да говориш как се прави дзадзики. Но е много по-трудно да говориш и за осемте джуджета, и за снимките, и за аудиофайловете, и за реалните статистики за коронавируса. Ние пък имаме тази възможност тук", каза още Балабанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БИВШ БЪЛГАРИН

    93 10 Отговор
    ЕВАЛА ПИЧ, КЕФИШ ОТ ВСЯКЪДЕ ,МОЖЕ БИ ИМА ОЩЕ 4-5 ЖУРНАЛИСТИ КАТО ТЕБ НО ТИ СИ СУПЕР,,МОЖЕ ДА СИ МИ СИН НО ПОКЛОН И ПАЗИ СЕ ТЕЯ МАЙКА НЕ ГИ Е РАЖДАЛА
  • 2 марго костас

    78 11 Отговор
    Супер е това момче!




































































































































    още няколко като него са нужни,за да се види светлина в тунела.Дерзай,дерзай,дерзай!

    Коментиран от #44

  • 3 Браво!

    52 7 Отговор
    Само така, Балабанов, кажи им истината на всички, дано те послушат!
  • 4 Лично мнение

    47 3 Отговор
    Всекидневните показни акции на арести и безумия имат за цел да ошашавят народа, да сеят страх сред хората от каскетъджиите, защото СИК-аджията иска да се бетонира и да векува.
  • 5 куку руку ку

    47 4 Отговор
    Много е прав. В което министерство направят гаф и веднага откриват вирусоносител и затварят министерството. То не беше за "да излъжем Брюксел за субсидиите в селското стопанство" и хоп вирус, или за изтекъл лиценз на строителната площадка на АЕЦ Белене и пак вирус. А снимките на пачки и кюлчета "вдигнаха" повсеместно броя на заразените в цялата държава...
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Terenski

    38 4 Отговор
    Преди дни имаше репортаж как същият този младеж се опитва да зададе няколко въпроса на колегите си от другите медии,които отразяват новините от парламента....е повечето разбира се не му отговориха,а репортерката на bTV,дори му обясни,че няма право да я снимат!? На това му се казва свобода на словото и колко ги е страх повечето медии и техните журналисти да отразяват безпристрастно случващото се в България!
  • 8 А бе

    7 44 Отговор
    Защо давате трибуна на този индивид и тук? Защото плащат за рекламни банери ли?

    Коментиран от #10

  • 9 123

    7 44 Отговор
    Добре че си направиха телевизия че да има от къде да се види че си журналист, такова тъпо ко....е като тоя стриган р.б не съм виждал, то бива нахалство и безочие ама това на нищо не прилича. Изопачава си фактите само и само да си подкрепи тезата. Само няколко примера за да разберете защо уважаемия "журналист" изопачава фактите:
    1. При 1.5 милиарда заразени със свински грип смъртността е около 300 000. Твърди се че може и да са до 500 000. При 11 милиона заразени с коронавирус в момента смъртността е 500 000 потвърдена.
    2. Диагностицирането на свински грип е 100тици пъти по-ефективно, лесно, точно и евтино от това за коронавирус. С две думи когато епидемията вилнееше беше много по-лесно да се диагностицират тези хора отколкото сега. За короната трябваха специални тестове които както се оказа се намират доста трудно.
    3. Броят на болните е пренебрежимо малък точно поради предприетите мерки а не защото вируса не се разпространява. Доказателство за това е че след отпускането на мерките случаите нарастнаха 3-4 пъти, дори повече. Нещо повече, услужливо се пренебрегва факта например че други държави които не въведоха мерки изпушиха на умряло и след 4-5 седмици се отказаха от безумната идея да градят имунитет, стегнаха си налъмите и въпреки това сега са 10-15 пъти по-зле от нас.
    4. Колко легла имаме и кой ги ползва не е работа на журналиста да анализира и да се интересува защо са толкова много, защото ако наистина бяхме стигнали до там да ги ползваме съм сигуре

    Коментиран от #12, #13, #17

  • 10 Vankata

    43 2 Отговор

    До коментар #8 от "А бе":

    Ходи в Пик и гледай само мисирки на властта.Факти е един от малкото сайтове които дават думата и на други освен приближените на властта
  • 11 Петьо Петров

    35 2 Отговор
    Това младо момче започна все по-често да дава нагледни уроци,как се прави разследваща журналистика,само факти,доказателства и истина.Нека старите кучета си взе мат поука,но както са в поза партер,едва ли.
  • 12 Da ama ne

    31 3 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Хохавел!Я ходи разяснявай на кухите лейки от ГЕРБ,какви мерки са предоприели ,за да спасят хората от вируса.Аман от нискоинтелигентни паразити от ГЕРБ.Как може да пишеш толкова много без да има и една истина в него или поне някаква логика.На вас на количетсво ли ви плащат или на тъпизми.
  • 13 456

    23 1 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    дълго писание---къса мисъл
  • 14 Матей

    21 1 Отговор
    К-19 е панацеята за всяка политическа болежка.Ескалация на политическото напрежение рефлектира в епидемиологично такова и държавата постепенно затъва в това тресавище.Управниците вече съвсем я удариха през просото,ни икономика ги интересува,нито реалното здравеопазване,нито жизнено равнище,само властта да запазят.
  • 15 ИВО СИРОМАХОВ

    4 20 Отговор
    Абе Славуца, това момче изглежда много добре, а не е сухар като тебе.Давай му пари и го настройвай, за да те слуша пък после ще го препратиш като всички други, които те влачеха докато ти ги обяви за некадърници.Велик си!
  • 16 ИВО СИРОМАХОВ

    4 18 Отговор
    Абе Славуца, това момче изглежда много добре, а не е сухар като тебе.Давай му пари и го настройвай, за да те слуша пък после ще го препратиш като всички други, които те влачеха докато ти ги обяви за некадърници.Велик си!
  • 17 ТИ СИ ТЪПО

    31 1 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Като гледам злобата и празните приказки ми изглежда че, ТИ СИ ТЪПО К....Е.Сигурно те е правил някой тюлен като Боко макака,който може да се кефи че е много прост,и си мисли че хората го харесват заради това.Само по прости от теб,могат да се вържат.Целия електорат на герб са от кух ,по кух, до баш най кух-ББ.На това момче не можеш и обувките да му лъскаш.

    Коментиран от #24

  • 18 В.В.П.

    21 1 Отговор
    НАЙ ГНУСНАТА БАКТЕРИЯ Е БОРИСОВ И МАСТИИТЕ ОКОЛО МУ...ВСИЧКО Е ПРОВАЛ С ТОЯ КРАДЕЦ НА КОЛИ В ПРАГА...ДАНО ЧЕХИТЕ ДА ПОКАЖАТ ДОСИЕТО...
  • 19 ВАЙ ВАЙ

    13 2 Отговор
    Ментар джийски съм. Ами моите парици, кой ще ми плати. Аз "пазя" народа от всички злини и служа на шайката денонощно, за да трупам пачки мощно. В Елада на море отивам и узаки аз попивам.
  • 20 В.В.П.

    15 1 Отговор
    ВСИЧКИ,,,СИМПАТИЗАНТИ ,,НА ГЛАВОЧА СА ПО ТЪПИ ДАЖЕ И ОТ НЕГО /А ТОВА Е ТРУДНО/ ИЛИ НА НЕГОВИЯ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН БАГАЖ.....ТУЙ НЯМА ЗНАЧЕНИЕ ... ШОПАРА Е ПЪТНИК..
  • 21 Колега журналист

    4 17 Отговор
    Като журналист в не партиен и не обвързано издание, ЗАЯВЯВАМ,ЧЕ НЕ СЪМ СЛУГА НА ВЛАСТТА. Никой досега не ми е нареждал какво да пиша, нямам никакви забрани, нямам никакви семейни, приятелски и икономически обвързаности с политици и крупни бизнесмени.
    Ние, колегите много добре знаем какви обвързаности и каква зависимост имат журналистите от партийното издание "Дума", ТВ "7/8" на Слави Трифинов, Сащо Диков и някои сайтове,платени и финансирани от определени кръгове. Гриша Ганчев има платени журналисти, Божков-Черепа има скрити, платени, Цветан Василев-КТБ има свой отбор журналисти, изданията на Иво Прокопиев са контролирани от него
    Съществува и журналистически слугинаж, в отплата включване в пътуванията на Президента Радев в чужбина. Като познавам добре социалистическата епоха на българската журналистика и мътните години на прехода, сега е много по-спокойно и леко да си журналист
    Но за съжаление в редиците ни има и много тъпи, неподготвени, без обща култура колежки /мисирки/

    Коментиран от #23

  • 22 В.В.П.

    17 1 Отговор
    ВСИЧКИ,,,СИМПАТИЗАНТИ ,,НА ГЛАВОЧА СА ПО ТЪПИ ДАЖЕ И ОТ НЕГО /А ТОВА Е ТРУДНо/.КОЙ .НОРМАЛЕН ПОЛИТИК ЩЕ НАРЕЧЕ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТА/ВТОРИЯ ПО СТАТУТ СЛЕД ПРЕМИЕР/КЪРДЖАЛИЙСКА П.ТКА....АМИ САМО . ТЮФЛЕКА....

    Коментиран от #27

  • 23 Петьо Петров

    17 2 Отговор

    До коментар #21 от "Колега журналист":

    Ами щом се изказвате като независим журналист и не сте слуга на властта,защо не застанете с името си,вместо да плюете по медии,които са против корумпираната власт?Прекалено елементарно изказване за "независим"журналист!
  • 24 123

    2 17 Отговор

    До коментар #17 от "ТИ СИ ТЪПО":

    Абе з...к, тук във факти сте най-големите измекяри, като почнеш от това какви новини се представят и се стигне до това как се цъкат минусите и плюсовете на коментарите. Картинката е ясна, но дори и да си толкова тъп колкото явно си не можеш да оспориш факта че това е един манипулативен монолог на въпросния "журналист" - точно в кавички защото не може да си независим и да изкривяваш фактите само за да си интересен.
    Ако искаш да оспориш факт от това което съм написал, моля, давай докато от Факти не изтрият коментара както винаги правят когато сметнат че тяхната аудитория е застрашена от наливане на малко разум, иначе си точно едно нищо което е толкова зомбирано от глупостите които чете и чува че не си заслужава дори да те коментирам, ама айде, да взема и аз да слезна нискичко при теб да видя какво е.

    Коментиран от #25

  • 25 кол4о

    11 1 Отговор

    До коментар #24 от "123":

    по-добре не пишете,че се излагате
  • 26 Да ама НЕ

    10 2 Отговор
    Браво ти наистина си журналист. !!!!!!! Задавай въпроси и дръж яко за отговори!!!!!Че тук в България. НЯМА КОЙ ДА ТИ ОТГОВОРИ ???!!!!!!!!
  • 27 Петьо Петров

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "В.В.П.":

    Ще ви поправя.Председателя на Парламента е първи по статут в парламентарна република,каквато е България. Втори е президента и чак трети премиера.Друг е въпросът кой как се държи и дали мястото му е изобщо там.
  • 28 Иванов

    3 10 Отговор
    Не те лие срам да говориш такива глупости преди няколко часа е починал още един доктор от бърза помощ.Според такива къто теб сигорно са му платили да умре.
  • 29 Иванов

    2 10 Отговор
    Не те ли е исрам да говориш такива глупости.Преди няколко часа е починал доктор от бърза помощ.Според такива къто теб и твоя шеф сигурно са му платили да умре.
  • 30 Колев

    2 2 Отговор
    Защо ми триете кометарите зощото не мисля къто вас
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 9772

    2 13 Отговор
    Тея дървени филосови си имат "телевизия", който иска да им слуша глупостите, да отива там. Като не вявате в коронавируса, вярвате ли, че земята е плоска и че няма климатични промени или как работи схемата, стадо заблудено !?

    Коментиран от #38

  • 33 АНОНИм

    10 0 Отговор
    От много време броя на положителните е 3 до 5 на 100 тествани! Повече, по-малко на ден! Дават инфото примерно 160 положителни на 3800 тествани. И се почва"РЕКОРД", УЖАС! естествено по плашливите се стряскат! А това прави около 4%!
    От Доспат и Сърница на положителните с КОВИД дето им гризахме краката, много излязоха отрицателни на втори контролен тест, а за това не се разбра! Една професорка говори пред журналисти за фалшиво отрицателни резултати от тестове! А фалшиво положителни възможни ли са? Да не споменаваме папаята, козата и т.н. смешки!
  • 34 АНОНИм

    9 0 Отговор
    От много време броя на положителните е 3 до 5 на 100 тествани! Повече, по-малко на ден! Дават инфото примерно 160 положителни на 3800 тествани. И се почва"РЕКОРД", УЖАС! естествено по плашливите се стряскат! А това прави около 4%!
    От Доспат и Сърница на положителните с КОВИД дето им гризахме краката, много излязоха отрицателни на втори контролен тест, а за това не се разбра! Една професорка говори пред журналисти за фалшиво отрицателни резултати от тестове! А фалшиво положителни възможни ли са? Да не споменаваме папаята, козата и т.н. смешки!
  • 35 АНОНИм

    8 0 Отговор
    От много време броя на положителните е 3 до 5 на 100 тествани! Повече, по-малко на ден! Дават инфото примерно 160 положителни на 3800 тествани. И се почва"РЕКОРД", УЖАС! естествено по плашливите се стряскат! А това прави около 4%!
    От Доспат и Сърница на положителните с КОВИД дето им гризахме краката, много излязоха отрицателни на втори контролен тест, а за това не се разбра! Една професорка говори пред журналисти за фалшиво отрицателни резултати от тестове! А фалшиво положителни възможни ли са? Да не споменаваме папаята, козата и т.н. смешки!
  • 36 АНОНИм

    8 0 Отговор
    От много време броя на положителните е 3 до 5 на 100 тествани! Повече, по-малко на ден! Дават инфото примерно 160 положителни на 3800 тествани. И се почва"РЕКОРД", УЖАС! естествено по плашливите се стряскат! А това прави около 4%!
    От Доспат и Сърница на положителните с КОВИД дето им гризахме краката, много излязоха отрицателни на втори контролен тест, а за това не се разбра! Една професорка говори пред журналисти за фалшиво отрицателни резултати от тестове! А фалшиво положителни възможни ли са? Да не споменаваме папаята, козата и т.н. смешки!
  • 37 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор
    От много време броя на положителните е 3 до 5 на 100 тествани! Повече, по-малко на ден! Дават инфото примерно 160 положителни на 3800 тествани. И се почва"РЕКОРД", УЖАС! естествено по плашливите се стряскат! А това прави около 4%!
    От Доспат и Сърница на положителните с КОВИД дето им гризахме краката, много излязоха отрицателни на втори контролен тест, а за това не се разбра! Една професорка говори пред журналисти за фалшиво отрицателни резултати от тестове! А фалшиво положителни възможни ли са? Да не споменаваме папаята, козата и т.н. смешки!
  • 38 Петьо Петров

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "9772":

    Както земята не е кръгла,както има климатични промени,както има вирус,но силно преувеличен като смъртност,така има и свободни телевизии и независими журналисти.Просто вижте интервюто и метаморфозата през годините на доцент Кунчев и тогава лепете епитети и обиждайте.Да лепиш епитети и да обиждаш останалите хора,които леко полеко се пробуждат от насаденият страх,е признак на безпомощност и паника. Бъдете здрав и треперете по-малко,дяволът не е толкова черен,колкото ви го представят.Всички сме смъртни,но страхливият умира всеки ден,а смелия само веднъж!

    Коментиран от #39

  • 39 Петьо Петров

    7 0 Отговор

    До коментар #38 от "Петьо Петров":

    Поправка,земята е кръгла.
    П.П. Моля екипа на сайта да сложи едно бутонче за редактиране!
  • 40 covid 19

    0 9 Отговор
    глупостите ти момче ме изумяват но не жеая да се разболееш тогава друга песен ще пееш питай тези които са боледували но ако влезе вирусът в студиото хъ жална ви майка. защо не поканите някой преболедувал страх ви е да не ви го донесе ах вие мижитурки
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Цървул

    2 1 Отговор
    Браво,браво господине!
    Поплака малко.. Ще ти мине!
  • 43 Големец

    10 1 Отговор
    Това се нарича журналистика - свободна журналистика.
    Само така Балабанов - истината и фактите.
  • 44 Аха

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "марго костас":

    Но за да се види светлината племето не трябва да е робско🤔
    Не забравяйте,че една птичка пролет не прави
  • 45 ОШипка радефф

    1 0 Отговор
    ГОЛЕМ ЦИРК С балабан-И.ИОТ !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове