Last news in Fakti

5 Юли, 2020 16:19 1 426 31

Калоян Паргов: Дойде време за леви решения и политики. БСП трябва да използва този шанс

  • бсп-
  • калоян паргов

„Човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал София“, заяви лидерът на столичните социалисти

Калоян Паргов: Дойде време за леви решения и политики. БСП трябва да използва този шанс - 1
Снимка: Архив

Правя заявка за следващ мандат като градски председател на БСП - София. Човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал София. Камъкът си тежи на мястото. Това каза лидерът на БСП – София Калоян Паргов в предаването „Офанзива“ по Канал 3.

„Тази градска конференция е завършек на последни 4 години. Немалко постигнахме, има още какво да направим и в следващите години“, посочи лидерът на столичните социалисти.

Той отчете успехите през изтичащия мандат, в който е начело на софийската организация и благодари на всички членове и симпатизанти. Паргов каза, че на президентските избори БСП е станала първа политическа сила – нещо, което не се случва често в столицата. „София е дясна и труднопробиваема за БСП в последните 30 години и тези постижения и успехи се броят на пръстите на едната ръка. След това, на парламентарните избори приносът на софийската организация в общия резултат е близо 160 000 гласа от общо малко над 950 000“, припомни Калоян Паргов и допълни, че подобен резултат БСП в София през последните 20 години е имала само два пъти - през 2005 и през 2013 г., когато партията формира управлението на страната. Той изтъкна и постигнатото на европейските избори – за първи път над 70 000 гласа, при максимално 64 000 в предишни такива. “Разбира се, венецът на този мандат бяха местните избори, защото те са тест и оценка за всяка местна организация. 2015 година беше погром за БСП – нито един областен град, нито един район на София, спад на 7 съветника. Тогава се зарекохме, че ще вземем реванш през 2019 година и се готвихме 4 години“, посочи той.

„Вътрешнопартийната дискусия в БСП никога не е спирала 130 години – тя се води около идеи, принципи, около ценности, политики и посока, в която да върви партията. Когато се стигне до личностен конфликт, това е пагубно - в средносрочен и дългосрочен план. Колкото повече се раздухва и експонира, вреди за партията. Мисля, че на всички участници в това състезание трябва да им е светнала една червена лампичка“, отбеляза председателят на БСП- София.

Калоян Паргов счита, че парламентарните избори ще бъдат крайъгълен камък и битка не за алтернатива, а за перспектива. Според него COVID-19 създаде нова обстановка в света, в Европа и у нас. Целият свят се променя. Неолибералният модел започна да изчезва и да се заменя с други виждания за развитие на държавата. „Дойде време за леви решения и политики. Това е голямото предизвикателство пред БСП, което трябва да използва като шанс“, убеден е Паргов. „Вследствие на коронакризата една голяма електорална маса се отцепи – тя е разнородна и търси някой да я поведе“, допълни той. По думите му това е времето, в което левицата трябва да действа и да докаже и покаже, че може да заслужи доверието на такъв тип електорат.

Лидерът на БСП - София коментира и последните развития в политическия живот в България, като отбеляза, че междуинституционалната война руши държавността. Според него, ако някой си мисли, че рушейки държавността с всички средства, а след яхне държавата и всичко ще утихне и ще бъде по мед и масло, се лъже жестоко. „Същото важи и за БСП. Това са грешни мисли и подходи“, убеден е Калоян Паргов.

По думите му Националният съвет на левицата ще вземе решение дали да подкрепи Румен Радев, ако той реши да се кандидатира за втори президентски мандат. „На този етап БСП няма основание да се разграничава от Румен Радев. Тази оценка ние ще дадем през следващата година, когато настъпи моментът за подготовка и провеждане на президентските избори“, отбеляза Калоян Паргов.

По повод проекта на Мая Манолова, Паргов посочи, че тя се е позиционирала център-дясно и при нея няма представители на лявото. „Тя продължава да бъде омбудсман в сянка както на софийско, така и на национално ниво. Сигурно ще я видим и на парламентарните изборите, което ще е тест за нея”, счита той.

Според него колкото и хора да са излезли от БСП с опит да направят проекти в левия политически спектър, не са успели да се реализират успешно на политическата сцена. „Камов, Томов, Първанов, Дончева. Може и някои от тях да са имали кратковременни успехи, но нито един от тях не е успял съществено да се задържи на ниво в политическия процес“, добави той.

Председателят на БСП - София определи като пример за цяла България консолидацията на лявото по време на местните избори в столицата, когато партиите са застанали зад една кандидатура. „Това беше важен сигнал, защото в основата на тези постижения стоят три важни „К“ - консолидация на партията, което е в основата, консолидация на лявото, което го постигнахме, и консолидация на онази част от обществото, което иска промяна“, изтъкна Калоян Паргов.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Долу

    12 7 Отговор
    тази сган от ГЕП. Съд и в затворите.
  • 2 пенсионер

    17 0 Отговор
    чакам на гергов и другите олигарси левите решения .....
  • 3 Тъпаак

    16 2 Отговор
    Долен ляв пеедал
  • 4 Отечествен фронт

    11 11 Отговор
    Нов Отечествен фронт. Арести за крадливата сган от ГРОБ. В Белене без съд и присъда.
  • 5 Гошо

    12 1 Отговор
    Защо не избра Горно нанадолнище ???
  • 6 Долу бкп

    18 8 Отговор
    Комунист се сваля от дърво като му отрежеш въжето, на което сме го обесили.
    Никога повече комунизъм или комунисти на власт.

    Коментиран от #9, #25

  • 7 4 К

    17 3 Отговор
    Калояне, за огромно съжаление сте като змиярник, дето всяка змийка от отровна ,та по и най. Докато бацето си върза гащите, вие дремахте и се карахте.
  • 8 Чочо

    14 3 Отговор
    БСП се напъна и роди ГЕРБ, нищо по различно не предлагате от това което е днес!
  • 9 1во Главно

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "Долу бкп":

    ГЕРБ са Комунистии но от семействата най-нишата прослойка на бившата БКП-обслужващия персонал и ченгета доносници.Повечето боклуци от СДС се намърдаха в ГЕРП-Ал.Йорданов-Фашиста,Спас Гърневски-Миризливеца и др.
  • 10 1234567899

    8 3 Отговор
    ДОШЛО Е ВРЕМЕ ОКОНЧАТЕЛНО ДА ВИ РАЗКАРАТ.....
  • 11 Решетников

    11 6 Отговор
    кумнист и лява политика у русия вървете там да сия правите тая лява политика при путлер
  • 12 баба Зоя

    11 2 Отговор
    Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката.
    Той ни пееше по митингите:
    - „Комунизмът си отива, спете спокойно деца.”
    И ние спахме. А те не спаха...

    Коментиран от #13

  • 13 Кои не спаха,бе бебче!??

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "баба Зоя":

    Комунистите ли!?Мутрите и крадците!,ли?Тези с каскетите ,ли!?Доуточнявй ги нещата ,щото много просто звучиш!!!А по темата да ти кажа,че не са спали в гореспоменатия исторически момент само крадци и лъжци!!!Как обаче ,само те са на власт!???Други в България няма ли!???
  • 14 k1 profesional

    7 4 Отговор
    Паргов , пак не сте в час!? В условия на кризи се прилагат десни политики , но вие откъде да знаете тези неща!?
    Хора , хазната е празна , мислете за развитие на икономика и региони, за нови търговски политики , за преструктуриране на образованието , за повишаване на здравния статус. Мислете!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 15 ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП

    7 2 Отговор
    АБЕ ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ 30 ГОДИНИ ДА СПЕЧЕЛИТЕ ИЗБОРИТЕ В СОФИЯ...ТРЪГНАЛ СИ ДА РИПАШ СРЕЩУ БАЦЕТО.......ВАС НЕ ВИ БРОЯТ ЗА ЖИВИ....
  • 16 ПАРГОВ....НЕРЕАЛИЗИРАНАТА НАДЕЖДА НА БСП

    6 1 Отговор
    ПА ИЗЛЕЗТЕ НА УЛИЦАТА,НАПРАВЕТЕ ЕДИН МИТИНГ, РАЗВЕЙТЕ ЧЕРВЕНИТЕ ЗНАМЕНА, ИЗКАРАЙТЕ ПОРТРЕТИТЕ НА МАРКС, ЛЕНИН, ТАТО,........ ИЗДИГНЕТЕ ЛЕВИ ЛОЗУНГИ НОСЕНИ ОТ ЛЕВАЦИ....ИНАЧЕ КАК ДА СЕ РАЗБЕРЕ ЧЕ СЪЩЕСТВУВАТЕ

    Коментиран от #20

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Интересно

    2 4 Отговор
    Дано да си повярвали да го реализира! Успех!
  • 19 no name no face no number

    5 1 Отговор
    БСП няма шанс и никога бяма да има виж БКП е друга бира
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Киро Змея

    12 2 Отговор
    Калоянчо аре БЕГИ на другия , ЛЕВИО БРЕГ.ВЕЕва у Смукачете
  • 22 Anton

    8 2 Отговор
    Абсолютно никакъв шанс нямате. Баце ще ви бие като маче у дирек. Гола вода сте, а Нинова се е скрила в миша дупка. Изобщо не се хабете, властта ще я гледате през крив макарон.
  • 23 Онуфрии

    9 0 Отговор
    Алоуу, аз да попитам само - Кое Ви е лявото в тая ваша партия от милионери и 3 милиардери ?
    Освен левият волан в лимузинитеви друго ляво няма.
    И вие сте "опозиция" колкото аз съм ядрен инжинер.
    ЛЪЖИ СИ НАГЛО БАБИЧКИТЕ ТАМ И НЕ ЩСЕ ПРАВИ НА УХАПАН, МИЛИОНЕРО.
  • 24 Ван дер Любе

    5 2 Отговор
    Имаме нужда от малко леви решения, но БСП не е лява. Тя е партията на едрия капитал. Гергов е най-известния милиардер в БСП, но има много милионери, които не познаваме. Най-известният от тях е Нинова. Няма как да ни убедят, че са леви. Просто ГЕРБ с нищо не е по-добра партия от БСП. Крадат като за световно. Трябва да се забранят партиите от последните 4-5 народни събрания, както и политиците, които са били в управлението да нямат права да са там в следващите 15 години. Време е за лустрация :)
  • 25 Ха ха

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Долу бкп":

    А Тиквун си пази книжката за да я показва на децата ти .
  • 26 бай ганьо оригиналът

    0 0 Отговор
    всички са маскари
  • 27 месара

    3 0 Отговор
    абе има и такива , милионери комунисти , в България не са малко ! питайте костов и нинова .
  • 28 Абе някой въобще

    1 1 Отговор
    чете ли го този младеж? Той живее в измислен свят, като лудите.
  • 29 мда

    1 1 Отговор
    И кога му е дошло времето?? Баш сега ли? Когато ваще почнаха да чупят по Берлин и Париж?
    ХА ХА ХА
    Няма такива левашки криворъкляци.
  • 30 чичо

    1 0 Отговор
    Паргов,то времето няма нищо общо,то хора с леви убеждения трябват.Във вашата капиталистическа БСП къде ги видя тия хора.Не разбрахте ли,че докато не си научим уроците от капитализма,социализъм няма да стане.А има много да учим-виж западния свят,повече от век го учат.Не Паргов не му е време,даже сме още много далече,най-много да ни върнете поне стотина години назад.Учи Паргов,учи и дано разберете,че един обществен строй не идва или си отива щото Ленин или Паргов иска.
  • 31 1234567899

    0 0 Отговор
    ЛЕВИЧАРИ, В ПАРТИЯ НА МИЛИОНЕРИ........МИЛИОНЕРИ В ЛЕВАШКА ПАРТИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове