Last news in Fakti

5 Юли, 2020 19:12 2 155 32

Полицаи излязоха на протест в столицата

  • стачка-
  • полицаи

Оставка не е точната дума

Полицаи излязоха на протест в столицата - 1
Снимка: БГНЕС

Десетки полицаи се събраха на протест в градинката до МВР. Те настояват за промени в Дирекция "Правно-нормативна дейност" в министерството.

Полицаите поставиха конуси в градинката до МВР, около които застанаха. По думите им тези конуси са, за да бъдат спазвани противоепидемичните мерки и след това участниците в този протест да не бъдат глобени от РЗИ-София, съобщи БНР. 

Според полицаите дирекцията за нормативно-правна дейност от години не върши качествено своята работа и са необходими промени там. 

Илия Кузманов от синдикалната федерация на служителите в МВР: 

"Основната причина е тежкият дефицит на компетентност в тази дирекция, подчертавам - в рамките на социалния диалог, макар че спокойно можем да разширим темата "и в служебните ни задължения". Оставка не е точната дума. Искаме промени в ръководството, защото не смятаме, че държавни служители могат да подават оставка. Ние не сме избирани, нямаме мандат и само начинът, по който си вършим работата, и качествата, които показваме, трябва да са основание за освобождаване на съответните постове“.

В същото време от синдикалната федерация обясниха, че диалогът им с вътрешния министър Младен Маринов, а и с професионалното ръководство на МВР върви нормално.

"Един от проблемите пред МВР е натрупването в сериозен обем на извънреден труд от колеги, които работят на ненормиран работен ден. При тях този труд се заплаща, когато е положен при почивни дни. За положен през работни дни извънреден труд се компенсират с отпуск до 12 дни в рамките на годината. Това са 96 часа, които в София се изчерпват през първата половина на годината". Това коментира в предаването "Неделя 150" Валентин Попов, председател на синдикалната федерация на служителите в МВР. 

Той подчерта, че протестът е предупреждение и заявка, че ще отстояват исканията докрай. 

 


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пенчо

    56 3 Отговор
    още утре ще ви приемат исканията,но ако бяха лекари ,сестри,пенсионери или за инвалидите,няма и да се чуе за тях
  • 2 Илия

    57 0 Отговор
    Ми са кой ще ги пази от народната любов?
  • 3 Чъки

    37 1 Отговор
    Мишлета тръгнали на протест. Всичко е ок с шофера искаме само промяна еди къде си! 😆😆😆😂😂😂😆😆😆😆😜😜🤭😄😄😄
  • 4 ЛЕОН

    28 2 Отговор
    Страх ги да протестират и да си поискат това което им се полага.
  • 5 Навсякъде

    32 0 Отговор
    е гнилоч ! Как се гради върху прогнили основи ?!
  • 6 Джон Уик

    24 3 Отговор
    И сега тези от Враца и Монтана колегите им ще кажат ние сме доволни не протестираме и ще се разграничат за по 50 лв премия!
  • 7 Хрониките на герберлунгия

    32 1 Отговор
    Защо някой от тях не се качи на перваза? За пазванти на бмб от село банкя не ми пука, хрантутници.
  • 8 criminal

    34 1 Отговор
    Да се замислят когато ние протестираме, защо са от другия край..........без подкрепа за тези бо....ци............

    Коментиран от #31

  • 9 Шофьорът на Мето

    24 1 Отговор
    Все ми е тая мишоци..... Шефа има вили шкафчета пълни и ти. ОПГ Герб .......ЗАВИНАГИ
  • 10 Гражданин

    36 2 Отговор
    А ако ходя аз да си поискам полагаемото тези еничари ще ме бият ли и после ще разправят ли че някой ги е удрял в корема?
  • 11 Българин

    36 2 Отговор
    Мильовци.
    Закривай милицията!
  • 12 Питам

    44 4 Отговор
    По-вечето хора работят тежък труд в частни фирми и ползват само 20 дни платен отпуск. Полицаите и военните ползват около 50 дни платен годишен отпуск и искат още. Осигуряват ги на пълна заплата близка до максималния осигурителен праг, не от заплатите им, а от бюджета. Постоянно мрънкат не им достига гориво за това не работели, а по господари на ефира ги снимаха как крадат гориво в огромни количества. В тази държава докога ще се занимаваме само с полицаи и военни.

    Коментиран от #22

  • 13 Актуална Антена

    24 2 Отговор
    Аз излизам на контрапротест.
  • 14 fks

    31 0 Отговор
    Хрантутници който не става за нищо става милиционер..в Бг.

    Коментиран от #29

  • 15 ...

    18 0 Отговор
    Вчера бяха заспали...
  • 16 Onq s angelkova

    23 0 Отговор
    Я ако съм, че съкратя милиционерите на половина и ще увеличат заплатите в МВР двойно.
  • 17 Нема лаба'о

    25 0 Отговор
    ''...тежкък дефицит на компетентност ''. Ха, ха! Красиво определение за тъпотия и ограниченост. Скоро ще започнем да си ги внасяме като футболистите. На килограм.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Селянин

    22 2 Отговор
    А от КАТ има ли някой на протеста? Само те не протестират. Защо ли?
  • 20 Електорална единица

    30 1 Отговор
    Моля, моля. Полицейският труд е изключително тежък. По време на дежурствата милиционерите са длъжни да обикалят с патрулките, да гледат страшно и да избиват комплекси. В къщи ги чакат кокони, дето по цял ден си ги чоплят и разлигавени чавета.

    Коментиран от #26

  • 21 Дали

    20 0 Отговор
    Протестират заради полицейския произвол и насилие? :)
  • 22 СТОП

    7 9 Отговор

    До коментар #12 от "Питам":

    Нямат 50дни отпуск.Гориво не крадат защото всичко ес ЖПС като мери моментен разход и дали работи двигателя на място.От изказването ли известна завис.Постоянно има конкурси и за военни и за полицаи който иска да заповяда.А тук са прави за едно.Има празнота в нормативната уредба че след като направиш часовете не може.Да ама работата налага да се работи и на практика от работник ставаш кредитор на МВР и данъкоплатеца.Работиш без да плащат.А след реформата на Бъчварова когато държавните служители могат да идват от всякъде без да са помирисвали илицата пожара и границата нещата стават така.Как да обясниш на някой чантаджия, как мирише произшествието, колко е силен огъня че да разбере какво всъщност искатхората.В армията е същата работа.Разни госпожици жени и дъщери определят какво му трябва на кораба в Бургас от София дето и на кораб не са се качвали.Аналогично е за танка,самолета и оръдието.Нека питат с колко са се увеличили чантаджиите.Ами вижте в закона и ще разберете политически кабинет,дирекция политики.Само чистачки съкръщават и деловодства а пък увеличават бумащината.

    Коментиран от #27

  • 23 Йордан

    17 2 Отговор
    Има тежък дефицит на компетентност в полицейските корумпета,където ги има само в колите,под дебела сянка! Колко пъти им увеличават заплатите и не плащат здравни и социални осигуровки,ДОД също. Едната страна на фиша с удръжките е празна! Само съкращения на държавните мутри!
  • 24 бабаяга

    9 1 Отговор
    Мерзост за скапаната държава, която скоро може и да я няма. Повечето хора работят под обявената за минимална заплата сума, а тези, всичко им се плаща, пълно е с корупция и всевъзможни кражби, като искат още и още!
  • 25 Dr.mengele

    3 0 Отговор
    Ей тия паразити скоро не бяха ревали за пари.На кво отгоре бе предатели
  • 26 Dr.mengele

    0 0 Отговор

    До коментар #20 от "Електорална единица":

    Възпитават еничери като тях

    Коментиран от #28

  • 27 Dr.mengele

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "СТОП":

    Бля бля спасявайте се бе кво мрънкате като жени
  • 28 СТОП

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Dr.mengele":

    Ти тоя дето си го взел за ник нейм що не го помолиш да те полекува малко.Изследвания да ти направи например.
  • 29 Ваня Пейкова

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "fks":

    И политици!
  • 30 Асан

    1 0 Отговор
    Поредната простотия,конус,мицифайка,конус,мицифайка,тук таме ченге с шарени гащи,цирк.....
  • 31 ежбуикнгр

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "criminal":

    Най ефективния начин да не ги подкрепим е като не плащме данъци и осигуровки на таьи незаконна от 1944та страна.Аз така си и правя.Не плаща такива неща.
  • 32 не ги

    0 0 Отговор
    подкрепям, защото довечера, ако народа протестира, те ще пазят тези срещу които протестират.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове