Last news in Fakti

6 Юли, 2020 13:32 6 060 33

Баща бесен на РЗИ: При отрицателни тестове цялото семейство сме под карантина

  • деца-
  • коронавирус-
  • детска градина-
  • тестове

Мъжът не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен

Баща бесен на РЗИ: При отрицателни тестове цялото семейство сме под карантина - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Бащата на две деца от столична детска градина се усъмни в резултатите им за COVID-19 и реши да направи тестове в независима лаборатория.

След дадени 700 лв. за тестове и въпреки отрицателните резултати според разписанията на Здравната инспекция семейството остава под 14-дневна карантина.
"Тестовете бяха проведени по покана на РЗИ от детската градина в център на РЗИ в София. Едното дете излезе с положителен тест, другото - с отрицателен.

Направихме допълнителни тестове в независима частна лаборатория, тестовете излязоха отрицателни. Тестовете за антитела също излязоха отрицателни.

Вече десети ден стоим заключени под карантина - без симптоми и с втори отрицателни тестове", разказа Денислав Димитров.

Той подчерта, че семейството му спазва карантината, тъй като има предписания за това, но те са били връчени няколко дни след излизането на тестовете. 

От началото на сагата нито РЗИ са се свързали с нас, за да видят ние как сме и какво е състоянието на положителното според тях дете, нито има проверка от органите на МВР дали сме на адрес, посочи още Денислав пред Bulgaria ON AIR.

Мъжът не спори дали има коронавирус, но пита дали РЗИ може да отговори на въпроса човек заразен ли е за околните и до каква степен. При липсата на симптоми и втори отрицателен PCR тест, нужно ли е човек да стои под карантина, настоя той. 

Цяло семейство да стои затворено, без да може да излиза да пазарува и да си изхвърля боклука... С работодателите не сме имали проблеми. Най-голямата трудност е това, че сме изолирани с две малки деца в двустаен апартамент.

Предполагам, че малката ми дъщеря е част от статистиката, сподели Денислав. 

По думите му подходите на РЗИ са хаотични и не са унифицирани. С него са се свързали други граждани със сходни проблеми. А за Денислав и семейството му остават още четири дни под пълна карантина.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    70 7 Отговор
    Съд до дупка!

    Коментиран от #26

  • 2 отпускар с Ковид

    14 54 Отговор
    Ако ти бяха дали по некой лев, друга песен щеше да пееш.

    Коментиран от #28, #29, #32

  • 3 от джипката

    53 6 Отговор
    Потърпи още малко да вземеме парите от Брюксел и че бегаме у щатите, при мойта Бориславка ....
  • 4 Жоро

    66 4 Отговор
    Истината е една.Мафия и далавера.
  • 5 Верно ли

    53 9 Отговор
    А сега да видим кон боб яде ли... Продължавайте да лъжете за този "вирус", ама хората не са балами!
  • 6 Доктор Нешев

    38 7 Отговор
    Хайде сега платените картинковци тук да започнат да тролят! Далаверата Корона добре захрани много глашатаи нс ГРОБ и те се скъсАха да заплашват и прогнозират трупове, морги и какво ли не. Държавата и без това беше на нулата, ограбена или по-точно, хазната прибрана от Батко придвидливо,?други да не го изпреварят. Ще питам тези празни кратуни как ще се изхранят хората и ще платят разходите. Идва нова Октомврийска революция!

    Коментиран от #27

  • 7 Е то няма лекари в БГ вече!

    28 4 Отговор
    Изгонихме ги да спасяват чужди животи, а явно нашите и тези на децата ни не са толкова ценни. БГ се топи с всеки изминал ден. Рецептата е бунт-протест и всеки честен българин с лопата в ръка!
  • 8 Миризлив пор

    6 12 Отговор
    Ако са ги тествали с бърз тест е нормално, дават ги точни над 70% или по друг начин казано до 30% грешка.
  • 9 куку руку ку

    31 5 Отговор
    Цялата им пандемия е такава пунта мара.
  • 10 65432

    5 9 Отговор
    А любовницата проверена ли е? Атаката е най-добрата защита; виновникът е намерен.
  • 11 Гост

    30 5 Отговор
    Съди ги пич! За неимуществени вреди. Ако може се съберете повече с такива положително/отрицателни тестове, които явно сте попаднали в "страшната" стъкмистика на "болни" за да обедините исковете си!
  • 12 2loop

    26 7 Отговор
    Не разбрахте ли че на боко му трябват много "заразени" че да барне парите от европа щото чекмеджето празнооооо
  • 13 гост

    4 5 Отговор
    И тоя е от 80%.
  • 14 СусБеКерата

    10 2 Отговор
    Съд до дупка и искайте поне 1 милион евро. После дим да ви няма и децата ви да не стъпват повече тук!
  • 15 Гост

    11 0 Отговор
    От щаба казаха, че САМО И ЕДИНСТВЕНО се ПРИЗНАВАТ тестовете правени от ТЯХ, ако техен тест излезе ПОЛОЖИТЕЛЕН, а аз си направя друг тест в независима лаборатория, теста от независимата лаборатория ще е НЕВАЛИДЕН!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Hhhh

    3 0 Отговор
    И координатора е анонимник.Блокирай ме гербаджия умрел
  • 19 Аааа

    10 0 Отговор
    НАРОДЕН СЪД ЗА ГАДОВЕТЕ !!!
  • 20 О. Ч. З

    4 0 Отговор
    От всичките случаи за които съм чувал тези тестове май са на принципът тука има тука няма как им падне ги пишат. Колко известни личности казват по ефира или вестници направихме четери теста отрицателни и петият е положителен всичко за два три дена стана. А като свършат парите от Европа ще се правят тестове до излизане на отрицателни резултати

    Коментиран от #25

  • 21 Сух

    8 0 Отговор
    РЗИ, БАБХ това са дружества, които не работят за гражданите, пред тях стои само въпроса с парите! Уволнение на всички, и съд!
  • 22 Пенев

    4 10 Отговор
    Като са ти казали да стоиш под карантина, ще стоиш! Много умници се извадиха бре...всеки "специалист" разсъждава. Колко бил заразен и колко не няма кой да отговори на този етап, особено в БГ. Всъщност чудя се само за "светилото" Мангъров...
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 има някои обяснения

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "О. Ч. З":

    Четете и преводни статии, а не умувайте като този Мунчо дали е заразен или не. Китайски лекари са забелязали, че напоследък вирусът не го ловят добре тестове. На жена с ясно изразени симптоми са й правили четири пъти тест и все е излизал отрицателен, не се чувствала добре, направили и рентген , показва си характерната пневмония, взимат я в болница , пак правят тест и излиза накрая положителен. И други лекари забелязали подобни случаи. Крие се надълбоко гадината и е трудно да я стигнеш понякога.

    Коментиран от #30

  • 26 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Факт":

    Хахахааа "независима лаборатория" тоя е .... .... независима каса за дарения !
  • 27 хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Доктор Нешев":

    Пи ли си хапчетата днес , знае се че дървените глави не страдат от кръвно но все пак :))
  • 28 Пешо

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "отпускар с Ковид":

    Ти прилапа и вече пееш.
  • 29 хахаха

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "отпускар с Ковид":

    Тоя за 700 лева цяло буре с пиячка и сума ти мръвки за карантиносване е пропилял, хахаха нека сега гризе нокти.
  • 30 О. Ч. З

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "има някои обяснения":

    Може и да е така но всеки втори казва едно и също някъде гледах клип за президента на Танзания дето пуснал във тестовете проби от масло коза и др. Такива ако е изтина смятай кви са тестове днез пандемия утре някой решава и пандемия та свършва
  • 31 Шаран БГ

    0 1 Отговор
    Г-н Д.Димитров явно ги"рине с лопатата", щом цялата бюрократична машина се е наострила да му ги вземе.Същото гадно отношение имат властите към всички случайно завърнали се за двадесетина дни отпуск гестарбайтери. Няма значение,че короната не е в тебе - властта е в ръцете на други ! Каквото кажат те- това е. И родната полиция / иначе трудно намира пари за бензин при престъпления с/у човека/ всеки ден проверява дали се спазва карантината. Макар че РПУ-то е на 25-30 километра. Най- щастлив е независимия кадия - "Ох, да ми паднеш в юрисдикцията, цяла почивка в Гърция ще ми осигуриш" Такива ми ти работи в родното блато ...........
  • 32 123

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "отпускар с Ковид":

    На тебе дадоха ли някой лев?
  • 33 Азсъм

    0 0 Отговор
    Трябва да се съди РЗИ на всяко нарушение иначи много още тестове ще има положителни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове