Last news in Fakti

8 Юли, 2020 11:20 2 447 15

Емил Димитров с отговори за строежа на Алепу и сметищата

  • емил димитров-
  • алепу-
  • сметища

За багера на Рилските езера ще бъде наложена максималната санкции

Емил Димитров с отговори за строежа на Алепу и сметищата - 1
Снимка: БГНЕС

Съобразил съм се на 90% с исканията на зелените в Закона за биоразнообразието. Бях нападнат за това. Това заяви министърът на екологията Емил Димитров в ефира на Нова телевизия.

По думите му, ако не е бил променен законът, то България е щяла да подлежи на санкции от ЕС. "Внесъл съм текстовете в МС, след това какво е променяно - то това ще е в НС. Нямам отношение какъв ще е той, аз стоя до текстовете внесени в МС", каза още той.

"Що се отнася до Алепу - строежът е спрян с акт на ДНСК. В момента има две дела за по 33 млн. лева. Да сложим един акт на ДНСК, после още един е само публично", уточни екоминистърът.

Според него са открили няколко пречиствателни станции и това не се вижда. "По Черноморието проверяваме Алепу, Диневи и Бобокови", заяви той.

"Като разбрах, че всичко, което искам да направя - няма да стане, реших да не се занимавам, а да дам парите на кметовете и да помогнем на едно-две сметища, да се изградят една - две пречиствателни станции и т.н.. Те да си обявяват обществени поръчки.Законодателството и процедурите са за това да решаваме проблемите на хората - да имат канализация, водопровод. Правя това, което мога по закон", категоричен е министърът на екологията.

Що се отнася до багера на Рилските езера, той заяви, че ще бъде наложена максималната санкции. "Не одобрявам и не трябва да има подобни неща, багер там няма място. Проектът, по който трябва да се прави, е без багер.", каза още той.

Той обясни, че има случаи, когато се изхвърли боклук, а багер на общината ходи и го зарива.

"Имало е фирми, които са внасяли акумулатори, ние сме ползвали чужди фирми за унищожаването на подобни отпадъци, защото е скъпо. Преди 3-4 години се появяват фирми у нас, които се оказва, че могат да го преработват. Оказва се обаче, че всъщност са загробвани тези отпадъци. Например в Червен бряг има 4 силажни ями, като едната е с размер 40 на 20 м. Нямаме сметище, което да е открито и да не е наложена санкция. Това, което ни е възложено - го правим", заяви Димитров.

Що се отнася до измрялата риба, той каза, че имаме страшен проблем с пестицидите. "В България се вкарват препарати с фалшиви етикети.Трябва после да се унищожават тези пестициди, но и това като с акумулаторите е страшно скъпо. Всички задачи, дадени от Прокуратурата - ще ги изпълним", отсече екоминистърът.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦО С МАСКА

    15 3 Отговор
    ДОБРЕ ВАРВИ КОТУ ФОРМА У ТИКВАТА МОЗАК НЕМА !
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 6 Отговор
    сикаджия
  • 3 циментовия

    16 2 Отговор
    Каквото и да ви обещава, знайте че БГ се е разписала за млн тонове пластмасови отпадуци от целия свят.
  • 4 Lalique

    16 2 Отговор
    По добре кажи на кого е дадения ХОТЕЛ , стига крихте !!! А ХОТЕЛА Е НА БИ БИ , сиреч ТИКВУН , ВОЖДА НАШ !!!
  • 5 Бойчо

    15 2 Отговор
    Ако написаното е дословно цитирано - този не може да изгради мисъл, казаното е сякаш някакъв словесен мактап в стил ”Господари на ефира”
  • 6 2loop

    11 1 Отговор
    Няма такъв мрънкалник
  • 7 БАЦО С МАСКА

    10 1 Отговор
    ТОЯ БЕШИ НА СЛАФКА ПУЛИТИЧЕСКИ ТААШАК У ГЕРГЬОВДЕН !

    АКУ ПОМНИТЕ ТВА ПУЛИТИЧЕСКО НЕДОРАЗУМЕНИЕ ДВИЖЕНИЕ ГЕРГЬОВДЕН !

    МНО ВАЗДУШЕН И БАЛОНИРАН ТУНИНГ НА МИСАЛТА !
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Активист на БКП

    11 1 Отговор
    Тоя кючекчия кой го направи министър???!!!!!
  • 10 Я... Я

    8 0 Отговор
    ВИНОВЕН: АМА ЗА ВАС. Я ПИТАИТЕ БОКО, ПИТАИТЕ ГЕШЕФ ЩЕ МЪЛЧАТ ДО ВТОРО ПРИШЕВСТВИЕ. ДО КАТО ЗАТИХНЕ СКАНДАЛА....
  • 11 О. Ч. З

    10 0 Отговор
    Интересно как никой нищо не знае и винаги се споменава санкции от европейският съюз а всички неща се правят от наще гладни и бедни продажници
  • 12 Жоро

    1 4 Отговор
    По добре да има асфалт до езерото за да не ходим по камъните

    Коментиран от #14

  • 13 Грейс

    5 0 Отговор
    А бе с тези пестициди не се ли пръскат посевите? Как така се вкарват с фалшиви етикети ите не се ли проверяват в лаборатории? Какво значи ~страшно скъпо? Човешкият живот в България значи е евтин, не е колкото струва унищожаването на пестициди те! Димитров ти какво консумира, че оставам с впечатлението за поголовно тровене на народа?
  • 14 хихихиххи

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    Спокойно, за теб строим хеликоптерна площадка!
  • 15 JEFF

    2 0 Отговор
    Все така по закон не се спира нищо. По закон се налагат санкции, които не се плащат и всичко продължава по закон. Започна и той като Борисов да дава на кметовете, но какви пари, чии пари , то това не са ли нашите пари ?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове