Last news in Fakti

16 Юли, 2020 09:46 5 626 35

Зам.-директорът на СДВР с още разкрития за погрома на Ларгото

  • протести-
  • ларго-
  • напрежение

Четирима са вече с повдигнати обвинения

Зам.-директорът на СДВР с още разкрития за погрома на Ларгото - 1

Атаката срещу бившия Партиен дом беше организирана. Това заяви в интервю пред БТВ старши комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР. 

"Трудно е на момента да се каже кой е ранен и кой симулира. Още седем извършители бяха задържани вчера сутринта, така арестуваните са общо 13. Голяма част от задържаните са криминално проявени. Работи се по установяване на още лица - спим по три часа на денонощие", каза още той. 

На клипове от щурма се вижда как един младеж пада, а друг, възползвайки се от суматохата, дава сигнал и атаката започва. 

Аз лично се притесних, като видях падналия човек, дали не е едно от момчетата, които бяха горе и закачаше трансперанта, сподели той.

"Четирима са вече с повдигнати обвинения. Голяма част от хората, които задържаме, имат криминални регистрации", каза повече за участниците в протестите старши комисар Златанов.

"Бутилки, пълни с вода и бира и нещо, което силно миришеше на спирт". Това са мятали метежниците по полицаите, уточни заместник-шефа на СДВР.

"Имам познати и приятели сред протестиращите, не всички са платени. След 22 часа обаче едни хора си отиват, а други специфични личности пристигат. Една част от протестиращите си тръгнаха когато тези лица се присъединиха към протестите", допълни старши комисар Златанов. 

"Три са клиповете, на които протестиращи са бити. Не подкрепям насилието нито от страна на полицаи, нито от страна на протестиращи. Всички полицаи са инструктирани да не използват сила, освен ако не са нападнати", коментира кадрите с полицейско насилие зам.-шефът на СДВР. 

"Ако някой е превишил правата си, то той ще си понесе последствията. След като е задържан даден протестиращ, значи има защо", допълни по темата старши комисар Антон Златанов. 

За оставката на вътрешния министър Младен Маринов той каза, че не иска да коментира политически въпроси, но би казал, че по време на неговия мандат като министър са се случили редица подобрения в системата на МВР.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 коло

    58 5 Отговор
    Взеха да си играят на апаши и стражари, голям смех. Не е ли време всички управляващи да са на местата които заслужават с раирани дрехи.
  • 2 МВР с разкритие:

    42 3 Отговор
    Трудно е да се каже.
  • 3 црррр

    10 2 Отговор
    Байцов нещо стачка национална щели да искат.
  • 4 Оги

    22 3 Отговор
    Какво значи думата ларго?

    Коментиран от #10, #27

  • 5 Протестиращите срещу властта

    34 9 Отговор
    са криминални типове, това се опитват да вменят на над 20000 човека изправили се с достойни искания срещу лицемерния Борисов.
  • 6 Последния Софиянец

    45 13 Отговор
    Милиционерите се изтеглиха нарочно и оставиха хората на Пеевски.Снощи изоставиха и президентството и цяла нощ сме го пазили от провокации.Елате довечера да защитим президента.
  • 7 Asdfg

    44 6 Отговор
    А кога ще има обвинения за милиционерите, които пребиха момчето? Милиционер в БГ означава тъпо, корумпирано и злобно същество.

    Коментиран от #35

  • 8 590

    35 4 Отговор
    Каратиста това е организатора по поръчка на тиквата и Пеевски
  • 9 Коз

    4 0 Отговор
    За google не си ли чувал или се правим на интересни?
  • 10 Коз

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    Публикувано във факти.бг: За google не си ли чувал или се правим на интересни?
  • 11 СтаматАвтомат

    27 3 Отговор
    "...спим по три часа"
    Спите цял живот и живвате, когато ви падне някой да го одерете!
    И какво по дяволите е "ЛАРГО"? Кво, французи ли го давате?
    Ми не сте по-интересни с такива купешки думи. По- зле иглеждате дори!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Активист на БСП

    23 5 Отговор
    В протеста има платени участници !!! И това са провокаторите на БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ ,на които лично е обещал да запази от фалит ФК ,,Левски,, София !!!

    Коментиран от #24

  • 14 S74Lk3R

    12 2 Отговор
    Правим анализ на това, а не прави задълбоч3н анализ на битите момчета и момичета миналия ден.
  • 15 ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК ПОЛИЦАЙ В ЗАТВОРА

    11 2 Отговор
    ВСЕКИ ПРЕСТЪПНИК ПОЛИЦАЙ В ЗАТВОРА ИМАЛИ СЕМЕЙСТВА ВИЕ НМАТЕ ЛИ СЕМЕЙСТВА БЕ ЗАЩО СЕ ОСТАВЯТЕ ДА ВИ ВОДЯТ ЗА НОСА ИСПЪЛНЯВАЛИ ЗАПОВЕДИ НА КОГО ???НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЗАПОВЕДИТЕ????НЕ СЕ ОСТАВЯЙТЕ ДА ВИ ВОДЯТ ЗА НОСА ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ И УБИЦИ НА БЪЛГАРИ!
  • 16 Ю Кортес

    9 10 Отговор
    Веднага извънредни президентски избори
  • 17 Ильо

    2 13 Отговор
    Оставкааааааааааааа
    Божков президент
    Божков президент
    Божков президент

    Коментиран от #18

  • 18 Чегевара

    17 10 Отговор

    До коментар #17 от "Ильо":

    Президент си имаме.Искаме оставка на правителството.Нещо си се объркал.

    Коментиран от #20

  • 19 123

    14 1 Отговор
    Къде са работещите камери на полицаите ,които стоят на гърдите им когато са на работа?
  • 20 Ильо

    4 6 Отговор

    До коментар #18 от "Чегевара":

    Кой се е объркал ве гебафджиска подлоги
    Оставкааааааа

    Коментиран от #21

  • 21 Панов

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ильо":

    На колко ракии си,не е ли рано още от сега
  • 22 Герб не стават

    6 7 Отговор
    Герб не стават за нищо, но дрогаре и народ протестиращи, забелязвате ли как работи милицията в Русия, Израел, Франция, САЩ, Филипините, Китай. Неуважаеми, ако тук полицията приложи подобни похвати няма да има и един протестиращ на следващия ден. Революцията не води до нищо добро. Герб не са стока, но и вие не сте!

    Коментиран от #29

  • 23 Сти

    8 3 Отговор
    Никой от протестиращите не е платен. Платени са само провокаторите, изпратени от мутрата.
  • 24 ха-ха

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "Активист на БСП":

    От БСП много льжете.. хич не си поплювате.. големи льжци..

    Коментиран от #32

  • 25 знаем ви

    10 2 Отговор
    Провокациите са ви запазената марка. След 22 часа идват провокаторите на Боко-чекмеджето и почват да громят, за да може на следващия ден еничарите от МВР да тръбят по медиите аргументирано, че имало провокатори, криминално проявени, дилъри, наркомани и т.н. Само и само да се откажат нормалните хора да ходят на протестите, че да не изтъраве хунтата кокала.
  • 26 Puri

    1 4 Отговор
    Ворисов. Преди да подаде оставка. Да повика. Всички. Всички свои. Привьржени в софия. Тои им дьлжи. Това иначе хората ще останат изльгани.
  • 27 ПОРШЕ 1200куб 90 кс

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Оги":

    ЛАРГО ЗНАЧИ ДА ИЗПЕРЕМ ЕДНИ ОГРОМНИ ПАРИ БЕЗ ДА РАЗБЕРЕ народа ТОВА ЗНАЧИ ЛАРГО РАЗБРА ЛИ
  • 28 user

    4 3 Отговор
    Тoзи път държaвaтa щe oкaжe oтпoр. Тoвa e биткa мeжду държaвaтa и oлигaрхиятa нa кoятo в мoмeнтa пoмaгaт млaдитe, мързeливи и зaблудeни cлaвитрифoнoвци нa кoитo aкo 100 пъти им пoвтoриш, чe прaвитeлcтвoтo e кoрумпирaнo зaпoчвaт дa вярвaт нa вcичкo. Държaвaтa в мoмeнтa e в cилнa пoзиция, вcички cлужби ca нa нeйнo рaзпoлoжeниe, Прoкурaтурaтa зa първи път oт нaчaлoтo нa прeхoдa имa вoля дa cпрe тeзи кoитo ни грaбeхa тoлкoвa гoдини и нaпрaвихa милиoни и милиaрди. Мнoгo вaжeн иcтoричecки мoмeнт и биткaтa трябвa дa ce дoвeдe дoкрaй инaчe дaвaмe държaвaтa пaк нa бoжкoвци, бaнeвци, цвeтaнвacилeвци, aрaбaджиeви, бoбoкoвци и т.н и ce връщaмe 15 гoдини нaзaд и cи ocтaвaмe държaвa кaтo Укрaйнa c oлигaрхиятa и. Пo-пocлeдни прoучвaния нa чeрвeнитe coциoлoзи ГEРБ e първa пoлитичecкa cилa мнoгo прeд другитe. Дa ce ocтaви упрaвлeниeтo нa eдин бeзмoзъчeн фигурaнт, зaглeдaн eдинcтвeнo в coбcвeния cи пъп и eгo, явнo и купeн oт бoжкoвцитe e пълнa глупocт и прeдaтeлcтвтo към тoзи нaрoд . Уcпeх нa Прaвитeлcтвoтo и Прoкурaтурaтa!

    Коментиран от #31

  • 29 Авие от коя стока сте

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Герб не стават":

    имате ли родители,семейство и деца който да имат бъдеще в тая разграбена дъжава.А да вие сте в чужбина там сте си хвърлили семето.
    Такива като вас нямат право на глас.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 СПЕЦПИДARAZ

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "user":

    Истината е че хората има за какво да протестират , както и аз и ти , а държавата е слаба и това се вижда . Но за първи път има някакво желание за отслабване на задкулисието и прокурор , който се опитва да прави нещо . Ако Гешев просто си стоеше и нищо не правеше , както тези преди него, никой нямаше да го закача . Ако свалим правителството сега какво следва? Служебно правителство от вече очевидната пионка Радев и извънредни избори подготвени от същото това задкулисие , а после? Аз не виждам някаква политическа формация за която да гласувам в момента . Никога не съм гласувал за ГЕРБ , но като гледам какъв отпор предизвиква всяко действие на Борисов в някои среди , ако сега има избори ще отида да гласувам за тях . Нещо повече , ще заведа и цялото си семейство.

    Коментиран от #33

  • 32 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "ха-ха":

    Няма по-логично нещо от това, дискредитиращите протеста да са пратени от тези, срещу които е протестът. Нито е нов този трик, нито нищо. Използван е постоянно навсякъде.
  • 33 Бачо Киро

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "СПЕЦПИДARAZ":

    Какво правел Гешев? Я ни обясни тук какво точно е направил? Освен разчистване на сметки с непослушните... КТБ?? Резултат? 0? Горанов 5 години подписвал на Божков и липсвали 700 милиона? Отписаните 20 МИЛИАРДА за 2016-2018 от НАП при Горанов? Там нещо? Да не говорим за разследване на СУМА народ за доходите... Или викаш примерно Цветанов бил взел парите от тъщата и туй то, всичко ок. Ама откъде тъщата ги има вече не е важно... Министър на транспорта убива детето си, отива шеф на банка без дело дори, иначе наказанието му от съдбата е най-тежкото, но законът трябва да е закон. Другият мошеник посланик в Испания отиде и тн и тн... Стига глупости ако обичаш, имало свестен прокурор и прилагал закона... Вади незаконно СРС по текущи разследвания, което е наказуемо, при това само части от тях с политическа цел... Само показност и нула реална работа. Иванчева уж светнала, искала подкупи, взела, броила парите, а в съда Ваклин казва, че не му е искала подкуп, накрая присъда за поискан, но невзет.... 180 градуса обръщане... Пародия отвсякъде...
  • 34 1234578

    0 0 Отговор
    Мен ме интересува онези "полицаи", които пребиха двете момчета вързани с белезници с ритници в галвата дали са открили. Ако не са да си подават оставките всички шефове по веригата чак до министър им и примиера. А онзи тулуп Гешев, защо не разледва полицаите мутро-биячи.
  • 35 чекмедже 2

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Asdfg":

    погрома на ларгото..дрън че пляс..а полицаи които биха момчето и гавриха с други вече са в болнични...докато преди два дена от МВР се правиха на гламави "трябва ни 30 дена да проучим записа да видим кои са хората"..но изведнъж провидяха..ЗНАЧИ МОЖЕ КОГАТО НАРОДА НАТИСНЕ..И ЗА ДВА ДЕНА ДА СТАНАТ НЕЩАТА.като видяхте че вашият ресорен министър отива в оставка,веднага размърдахте тумбаци..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове