16 Юли, 2020 15:44 4 546 29

ДПС ще подкрепи вота на недоверие

  • вот на недоверие-
  • йордан цонев

Ключът към оцеляването на кабинета е в ръцете на депутатите на Веселин Марешки

ДПС ще подкрепи вота на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

След 40-минутен разговор с БСП тази сутрин в парламента от Движението за права и свободи (ДПС) обявиха, че ще подкрепят вота на левицата заради политиката на управляващите в сферата на водите, която води до „перманентни кризи”.

„Доводите ни за подкрепа на вота на недоверие, като виждаме, политиката в сферата на водите, на отпадъците, изобщо в сферата на екологията, която води управляващата коалиция, най-меко казано е хаотична, тя води до перманентни кризи”, заяви Йордан Цонев от ДПС. Има или няма парламентарно мнозинство щяло да проличи от вота.

Дебатите по вота ще се проведат на извънредно заседание на парламента в понеделник, а самото гласуване трябва да е до 24 часа след това.

„Ако няма мнозинство, всички, които се обявяват опозиционни, гласуват за вота и правителството ще падне. Ако кабинетът не падне, значи има преформулирана коалиция на управление и тя ще стане видна. Това ще е политическият резултат от този вот”, коментира още Цонев.

„Всеки един вот на недоверие е и математика. 79 народни представители от левицата, плюс 25 от ДПС, прави 104 народни представители. Утре ние имаме среща и с колегите от ВОЛЯ и независимите народни представители, защото колегите от ВОЛЯ са заявили, че не подкрепят това правителство, независимите народни представители също не би трябвало да подкрепят правителството”, заяви Драгомир Стойнев от БСП.

Утре левицата ще търси подкрепата и на депутатите на Марешки. Днес от редиците на ВОЛЯ обявиха, че първо ще поискат отговор на въпроса каква е целта на столетницата – ако е да съставят правителство, то с кого ще управляват? И имат ли ясно решение за излизане от водната криза в Перник. „Или просто действат на принципа „стани да седна”, заяви Кръстина Таскова от ВОЛЯ.

ГЕРБ имат 95 места в парламента, а коалиционните им партньори "Обединени патриоти" - 21. Така коалицията може да разчита на 116 гласа при необходими им 121. По традиция част от независимите 9 депутати гласуват с управляващите, но все още не е ясно, как ще гласуват шесте "независими" от Атака, която беше изхвърлена от "патриотите". Сред независимите от тази седмица е и депутатът от БСП Александър Паунов, който беше изгонен заради публикуваните негови разговори с Васил Божков. Така ключът към оцеляването на кабинета е в ръцете на депутатите на Веселин Марешки. 


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алфа чихуа хуа

    57 2 Отговор
    ще го играят уж опозиция знаейки че няма да мине
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дългият

    28 4 Отговор
    Обречени са...Марешки няма да клекне...
  • 4 Гост

    27 2 Отговор
    Те имат изгода от "експертно" правителство. Хора българи, не българета, българи трябват нови избори не експертни меспертни правителства, за да укрият всичко.
  • 5 zeus

    37 4 Отговор
    Голям цирк, Шиши ли гласят за премиер?
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 честен ционист

    13 5 Отговор
    Баце заминава за Рубльовка с Биби. Само там е добре дошъл.
  • 8 Последния Софиянец

    35 2 Отговор
    И ДПС са дърти лъжци като Боко.С тях ще се занимават помаците.Видя се на Росенец че и на тях им писна феодализма.Много пътуват вече по Европа и се отракаха.
  • 9 Сатаната

    18 0 Отговор
    Че то е ясно че заради водите, другото си е супер.
  • 10 пеев

    28 1 Отговор
    Половината ще отидат до тоалетна по време на гласуването, 7-8 човека ще гласуват ЗА и 5 въздържали се.

    Знаем ги тези номера.
  • 11 Ами

    18 0 Отговор
    С тях и без тях,все тая,няма да им мине номера
  • 12 Активист на БСП

    10 20 Отговор
    Корнелия Нинова е предател !!! Тя е в комбина с Борисов !!!

    Коментиран от #17

  • 13 Мах

    24 1 Отговор
    Заради водите, ДПС е усвоил цяло море от вода в Росенец!

    Коментиран от #18

  • 14 Честито на Бойко тарикат

    10 4 Отговор
    Кабинетът пада контролирано. Бате Бочко не е глупав. Бърза с предсрочни избори, с едни милиарди в джоба от валутния борд, защото иде гладна зима, а след нея за избори трябва повече да се оръси.....
  • 15 гост

    15 1 Отговор
    Тия изгориха палачинката от обръщане !!! От както са партия винаги са били ние сме със вас който сте на власт !!!! К.......РВИ!!!!!
  • 16 Актуална Антена

    12 2 Отговор
    Ареста на Тулупа днес ли ще е? А Гешев?
  • 17 Джони

    4 13 Отговор

    До коментар #12 от "Активист на БСП":

    Един цитат на големия немски политик. По добре американци да те окупират отколкото руснаци да те "освобождават" Най пресен пример е че нито една държава от бившия соц лагер не е пойскала пак да се върне в мечешката прегръдка на Русия. Напротив правят всичко възможно да се отдалечат още повече от корумпирана и агресивна Русия.
  • 18 Бачо Киро

    5 0 Отговор

    До коментар #13 от "Мах":

    Хората си имат частна акватория де, що сега ги ръчкаш. Конституция, монституция... Дреболии...
  • 19 Джони

    4 5 Отговор
    Големия немски политик казал думите. По добре американци да те окупират отколкото руснаци да те освобождават. Се казва Ханс Дитрих Геншер.
  • 20 Криеш името си страхливец

    6 1 Отговор
    Ако, БСП отвратихте си и твърдият електорат с вашите "дослуци" с ДПС (Да Па Се)! Народът български НЕ иска да ви вижда в съглашателство с антибългарската партия!!! Камбаната бие и гласовете за вас падат!!!
  • 21 Криеш името си страхливец

    0 0 Отговор
    Писах "АЛО,......"
  • 22 Гошо

    6 0 Отговор
    Не случайно но тоя му казват Данчо Ментата.
  • 23 ПЕНКО

    1 7 Отговор
    БИЗНЕСМЕН КАТО МАРЕШКИ- НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ С БеСиПи И ДуПиСе !!!!!!!!!!!!!!!! ТОЙ Е ИСТИНСКИ НАСЛЕДНИК НА АСПАРУХОВИТЕ БЪЛГАРИ !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #25

  • 24 Шишо бакшиш

    4 0 Отговор
    Освен тяхните четаци някой друг вярва ли им на тези че не са с герб. Сега го играят против тях иначе след това заедно взимат решения
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ха ха ха ха ха ха

    0 0 Отговор
    А какво стана изведнъж с 120-те депутата ?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Наивници

    0 0 Отговор
    Ще дам за пример НАЙ-престъпното в моята лична класация правителство за посл.30-ет год.геноцид спрямо бг.данъкоплатец: ваню циганора и пешо коня !
    Бащите на организираната престъпност в бг.,мутрите,поп фолка,полицейския рекет в най-директна форма,търговията с наркотици през окръжните болници, тн.и тн.
    Някой от тях до този момент да е подведен под отговорност дори и ей така заради спорта ?
    Изводите си ги правете сами и продължавайте да пеете химни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове