Last news in Fakti

20 Юли, 2020 08:51 11 018 27

От днес: Нови изисквания за пътуване в чужбина

  • сграда-
  • пътувания-
  • чужбина

Информация за ограниченията и облекченията може да бъде намерена на сайта на МВнР

От днес: Нови изисквания за пътуване в чужбина - 1
Снимка: Архив

От днес са в сила нови изисквания за пътуване в чужбина, свързани с COVID- 19. Чехия иска тестове за коронавирус за българските сезонни работници. Такова е условието и за гражданите на Швеция.

До 31-и август, освен  направен PCR тест, всички пътуващи към Гърция трябва да попълват и електронни формуляри, така наречените PLF. Документът трябва да бъде попълнен най-късно ден преди пристигане в страната.

Информацията за нови ограничения и облекчения за пътуванията на български граждани се актуализира постоянно на сайта на Министерството на външните работи, под червения надпис „Как ще пътуваме”.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 протестът трябва да е на Терминал 2

    38 16 Отговор
    Добре, че избегах преди да вдигнат Новата Желязна завеса. Българите няма да им дават да ходят в Западна Европа.

    Коментиран от #5, #25

  • 2 СССР

    13 31 Отговор
    ЕС е бита карта, Ганьовците да вадяст списанията Некерман и да почват да мечтаят за Лада 5-ца

    Коментиран от #13

  • 3 мъкаааа

    48 9 Отговор
    Никой не иска бедняците. Това е истината. Ще измислят нови бариери.
  • 4 Сайта на външното

    28 1 Отговор
    Е безполезен дали са някакъв линк от който не можеш да разбереш какво са мерките за някой държави е това е мързел даже да напишат.
  • 5 Няма как

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "протестът трябва да е на Терминал 2":

    Това което казваш да се случи!

    Коментиран от #6

  • 6 Гей Билтс

    21 2 Отговор

    До коментар #5 от "Няма как":

    Няма разбира се, за тия с чиповете и ваксините ще може да щъкат, останалите - за палците..
  • 7 Бългериън лайфс медър

    23 5 Отговор
    Не е ли Расизъм и дискриминация срещу българите спецялно. Така е като нема кой да им удари по масата на ес джендарете.

    Коментиран от #11

  • 8 НАМЕРИХА ЛИ ВИ ЦАКАТА

    31 5 Отговор
    НА ВИ ЕВРОПА НА ВИ ДЕМОКРАЦИЯ НА ВИ СВОБОДНО ПРЕДВИЖВАНЕ ПО ГЕЙРОПКА КОЙТО ИЗЛЯЗЪЛ ИЗЛЯЗЪЛ ДРУГИТЕ ТАМ ПО ЖИЗНЕНО ПЪК УЖ КОМУНИЗМА ВИ БИЛ ДЪРЖАЛ ЗАТВОРЕНИ ПРОСТО НИКОЙ НЕ ВИ ИСКАШЕ И ТОГАВА И СЕГА ТОВА Е ГОРЧИВАТА ИСТИНА!
  • 9 ьяаожг

    16 4 Отговор
    СЪЩИТЕ НАГЛЕЦИ НАЧЕЛО С ХОЛАНДЦИТЕ КОИТО НИ СПИРАТ ЗА ШЕНГЕН ПАК ТЕ СЕГА ИЗПОЛЗВАТ СИТУАЦИЯТА И С ПАРИТЕ ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕТО Е СЪЩОТО.ОБАЧЕ ТРЯБВА ТВЪРДО ДА СЕ ЗАЯВИ ИЛИ В ШЕНГЕН ИЛИ ВЪН ОТ ЕВРОСЪЮЗА.

    Коментиран от #27

  • 10 хахахахаха

    7 8 Отговор
    това ли ви е чужбината чехия и швеция ?!?!?
  • 11 ТОЧНО СИ Е РАСИЗЪМ

    16 4 Отговор

    До коментар #7 от "Бългериън лайфс медър":

    РАСИЗМА И ДИСКРИМИНАТАЯТА В ТЪЙ НАРИЧАНИЯ ЗАПАД РОМАНСКАТА ЕЗИЧНА ГРУПА НЕ Е ОТ ВЧЕРА И ОТ ДНЕС ТОЙ Е ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ РАСИЗМА Е НАД ПРАВОСЛАВНИ,ГЪРЦИТЕ СА ПРАВОСЛАВНИ НО СА РОМАНИ ИСКАТ ДА СЕ ХАРЕСАТ ТЯХ СЪЩО НЕ ГИ ТЪРЯТ МНОГО.ТЪЙ НАРИЧАНИЯ ЗАПАД ПОСТАВЯ БЪЛГАРИ И РУСНАЦИ В ЕДНА ГРАФА И НА ТЯХ НЕ ИМ ПУКА ЧЕ ПЛЮЕТЕ ПО РУСНАЦИТЕ ЗА ТЯХ ВИЕ СТЕ ЕДНАКВИ!ВСЕ ЕДНА ДА ПЛЮЕТЕ ПО СЕБЕ СИ КАТО ПЛЮЕТЕ ПО РУСНАЦИТЕ ЗА ТЯХ СТАВАТЕ ОЩЕ ПО ЖАЛКИ.НА ВИ ЕВРОПА СЕГА ВЪРВЯТ ДОГОВОРКИ ЗА ВЛИЯНИЕ И РАЗДЕЛЯНЕ НАЙ ВЕРОЯТНО ПАК ЩЕ НИ ПОСТАВЯТ В ЗОНАТА НА РУСКО ВЛИЯНИЕ КОЛКОТО И ДА НЕ ИМС СЕ ИСКА НА ФАШИСТИТЕ!

    Коментиран от #26

  • 12 ИНТЕРЕСЕН ФАКТ

    15 4 Отговор
    В ПЪТИ ПО ЗАРАЗЕНИ ДЪРЖАВИ И В ПЪТИ ПОВЕЧЕ АТИВНИ СЛУЧАИ ЗАТВАРЯТ ГРАНИЦИ ОТ ЗДРАВИ ДЪРЖАВИ!ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА ЖЕЛЯЗНА ЗАВЕСА ХУБАВИЯ АНГЛОСАКСОНСКО-РОМАНСКИ ЗАПЪД ВИ БИ ШУТА ПРАВОСЛАВНИТЕ-СЛАВЯНОЕЗИЧНИ ВЪН!!!!ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ А ВИЕ СЕ НАТИСКАТЕ И СЕ БУТАТЕ ТАМ ЗАПАДА НЕ ВИЖДАЛ ЛИ ЕВРОПА НЕ ВИЖДАЛА ЛИ БОРИСОВ КАК ДА ВИДИ СЛЕД КАТО ТЕ НЕ ВИ ИСКАТ БЕ !
  • 13 Жоро

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "СССР":

    Боже колко си прост !

    Коментиран от #19

  • 14 Това е навсякъде в Европа

    17 1 Отговор
    Уж може да се пътува, билети се продават но ако тръгнеш да пътуваш не се знае първо , дали ще успееш да излезеш от града. Пътят може да е блокиран от мраморни блокове уж паднали от товарен камион - просто инцидент. Ако решиш да вземеш влак - от мерене на температурите по гарите можеш да изпуснеш влака а влака може и да не дойде. На аерогарата пак те причакват с термометър....а наблизо има паркирани линейки и не дай си Боже да си по- топъл те натоварват на линейката и от там нататък никой незнае къде ще те " лекуват ' . Правят всичко възможно да не се движим свободно. Хора бъдете внимателни. Сигнализирайте публично всяко нарушение на правата ви. Не попълвайте и не ПОДПИСВАЙТЕ никакви готово напечатани бланки. Декларацията не е задължителна.

    Коментиран от #15

  • 15 НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД В СИЛА

    16 2 Отговор

    До коментар #14 от "Това е навсякъде в Европа":

    РОБСТВО СЛЕДЕНЕ НА ВСИЧКО КОНТАКТИ ПЪТУВАНИЯ ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОФИЛИ НА ПРИЯТЕЛИ И КОНТАКТИ КАКТО ВЪВ ФЕЙСБУК,НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД ЩЕ ВИ ПРЕВЪРНЕ В РОБИ ТАК ЖИВОТ НЕ СТЕ СИ ПРЕДСТАВЯЛИ И В НАЙ ГОЛЕМИЯ СИ КОШМАР НО ПРОБЛЕМЪТ Е ЧЕ НЕ ГО ОСЪЗНАВАТЕ И ТЕ ВИ ЗАТЯГАТ КАИШКАТА ПОСТЕПЕННО ДОКАТО НЕ ВИ ЗАДУШАТ!

    Коментиран от #18

  • 16 Българин

    7 21 Отговор
    ЗА ЕДНИ ЕЛЕМЕНТАРНИ МАСКИ РЕВЕТЕ БЪЛГАРЧЕТА И НИКЪДЕ НЕ СЕ НОСЯТ ОТ 70% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО, А ПОСЛЕ СЕ ЧУДИТЕ ЗАЩО ЛИ ВИ ОГРАНИЧАВАТ В ПЪТУВАНЕТО ГАНЬОВЦИ НАГЛИ!!!
  • 17 Русенец

    14 2 Отговор
    Никаква работа в чужбина! Тука, тука на кариерата и на кръчмите по морето, че избори идат и някой трябва да изкара пари за раздаване на електората. Данъци трябва да се събират. Щабове заплати чакат. Тоз джип бензин гори.
  • 18 Русенец

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД В СИЛА":

    На българите проблемът е, че все чакаме някой друг да ни оправи.

    Коментиран от #20, #21

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 хахахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "Русенец":

    Че те не са спрели да ни ОПРАВЯт....у сите дупки,вече толкова време
  • 21 Бара е до морето

    2 2 Отговор

    До коментар #18 от "Русенец":

    Абсолютно вярно !
    Ще си почакаме...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гларус

    13 0 Отговор
    Само за сравнение в Истанбул PCR тестът струва 120 турски лири или 29,90лв а в Германия 18 Евро, а у нас с помоща на тиквата слънчице и мафиотското управление на ГЕРБ 120ЛВ интересно е къде отива разликата?
  • 24 Реалист

    3 0 Отговор
    Алоууу Ананиев, Мутафчийски тези тестове са много отдавна сътворени .... Те не са за ковид_19....този който ги е изобретил преди ковид да се появи е починал преди 1 година.... Щом и папаята е с положителен тест,,,,, значи колко са верни.... Танзанийският президент го каза, ама кой да го чуе....
  • 25 Кръстю

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "протестът трябва да е на Терминал 2":

    Тези които са в БГ са доволни от управлението на ГЕРБ.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 0808

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "ьяаожг":

    .... да целуваме краката на холандците ако ни спрат за тоя ши-ан шенген..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове