28 Юли, 2020 16:27 10 379 66

Лазар в храстите

  • цветан томчев-
  • кат-
  • контрол на скоростта

Долен катаджийски номер с цел „превенция на скоростта“

Лазар в храстите - 1
Снимка: Фейсбук/Цветан Томчев

Коментар на Цветан Томчев във "Фейсбук"

Долен катаджийски номер с цел „превенция на скоростта“ са скроили днес пътни полицаи от София. На отсечката на бул.“Никола Вапцаров“, в посока център, до оградата на частното училище „Св.Георги“ са поставили мобилна лазерна камера за скорост.

Долното в случая е, че т.н. превенция всъщност е подъл капан за глоби, защото знак за ограничение на скоростта на това място практически няма!

На триметров стълб на около 100 м. от камерата има стълб с три пътни знака, но закрит от клоните на дървета. Най-горе е знак №19 „Внимание деца“ - заради близкото училище, под него знак за ограничение на скоростта от 40км/ч, а най-долу знак В27“Забранено спирането и паркирането“ .
Никой от тези знаци обаче не се вижда от движещите се по бул.“Н. Вапцаров“ в посока центъра на София.

Пътният полицай с камерата на тринога прицелва оптиката към идващите коли и вдига рамене, че: “Поддържането на озеленяването е работа на Столична община“. Знак де юре има и всички, които минават с повече от 40км/ч ще бъдат автоматично глобявани с електронен фиш.

А глобите от скоро са солени. Ако превишим разрешената скорост в населено място от 50км/ч с 11 до 20 км/ч - глобата е 50 лв.; от 21 до 30 км/ч - 100 лв. и отнемане на 2 контролни точки; от 31 до 40 км/ч - 400 лв. и 6 точки; над 40 км/ч - 600 лв. и 12 точки; над 50 км/ч - е 700 лв. За всеки следващи 5 км/ч превишаване над 50 км/ч санкцията се увеличава с 50 лв. и три месеца без книжка и 16 точки.

Честно и отговорно ще бъде ръководството на Пътна полиция София да отмени валидността на електронните фишове от днес, на това място с изключение на нарушители с превишена над допустимата за градски условия скорост.

Лазар в храстите
Снимка: Фейсбук/Цветан Томчев

Честно ще бъде и ако полицаят от патрулната кола се обади в Столична община, че знакът за по-ниска скорост пред училището на бул.“Н. Вапцаров“ не се вижда, а не да клечи като милиционера Лазар от едновремешния виц.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 49 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    163 2 Отговор
    Ченгеджийски номера...

    Коментиран от #12

  • 2 Хаха

    18 57 Отговор
    А и предполагам Лазар не е в храстите да снима, а имате предвид ЛазЕр

    Коментиран от #14, #17, #29

  • 3 Софиянеца

    19 28 Отговор
    Провинцялисти лазАр?

    Коментиран от #28, #35

  • 4 Гост

    61 2 Отговор
    Пфффф, то да беше само там. Между Разград и Цар Калоян редовно се крият в храсталаците. Горе, на равното, точно преди спускането към Дервента.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Алфа Вълкът

    60 3 Отговор
    За куките днес било Лазаровден!
  • 7 бананова република

    66 1 Отговор
    В БГ мафията е повсеметна. Всеки гледа да те преджоби.
  • 8 Някой

    43 0 Отговор
    Същата тъпотия преди няколко дена от София на километър преди ШЕЛ Микре. Знак 60 в храстите, после кръстовище и естествено КАТ с камера.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Последния Софиянец

    61 4 Отговор
    И катаджиите като Баце станаха шумкари.На девети септември ще излязат от шумата за предсрочните избори.
  • 11 тоя с магарето

    22 46 Отговор
    Ще карате с 50, а не със 100, и няма да имате проблеми.

    Коментиран от #19, #65

  • 12 по скоро

    25 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Милиционерски...
  • 13 Някъде

    55 2 Отговор
    Като гледам булеварда колко е широк и прав си казвам, че само галфон може да измисли поставянето на такова ограничение! Или знака е завещан от миналия век...
  • 14 Big bulgarian boss

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    ХХАахах то тоя медия е известна с глупостите си . За това основно глупаци я четат , включително и аз .
  • 15 Ами това си е

    13 5 Отговор
    населено място... И ако ви хванат точно тук, се обърнете към Фъндъкова и нейните подопечни служби...
  • 16 Досега

    43 1 Отговор
    Досега съм платил 8 фиша и все за "превишена" скорост с между 10 и 30 километра точно на такива мста на които или знака го няма в момента или не се вижда от храсти. Нямам нито един фиш със скорост над 80 км/ч. Явно се разчита на куче касичка. :) Лошо Седларов .... лошо! :)) Колко пари ще съберат от джигитите - нищо. А на такива места капе, капе, капе. Е капака по капка - чекмедже !!!

    Коментиран от #20

  • 17 ГДБОП

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Пффффффф
  • 18 баш лазаер

    15 27 Отговор
    Това е доста подвеждаща статия. От другата страна на въпросните знаци, тоест вляво на стълб също има знак с ограничение 40. Снимката услужливо е изрязана.
    Всъщност какво значение има дали се вижда знака, след като ограничението в градски условия е 50км?

    п.с. живея в този район и мога да ви кажа, че там редовно карат с над 100 км.
  • 19 NEMESIS

    11 7 Отговор

    До коментар #11 от "тоя с магарето":

    А, бе, смешко!!!!
  • 20 Ташунко

    12 0 Отговор

    До коментар #16 от "Досега":

    Амчи ти си готов за Малуса отвсякъде бе, братчед!

    Коментиран от #22

  • 21 Телевизора на Елвис

    27 1 Отговор
    По същия начин се "залагат" тия пендели на велоалеята на бул. България след "Нишава". Турят триножника в храстите и "стрижат". Някой път като мина с колелото ще тегля един шут на камерата ей така, за купона.

    Коментиран от #36

  • 22 Досега

    10 2 Отговор

    До коментар #20 от "Ташунко":

    Нямам как да се крия. Книжката ми е за 5 години и ми я преиздават след комисия на която представям и справка с "нарушенията" издадена от КАТ. А застраховките са на името на жена ми. Тя няма фишове .... защото има книжка ама не кара ! :))

    Коментиран от #24

  • 23 ххх

    8 12 Отговор
    Значи според автора, някой, който са го засекли със 110 да му отменят фиша, защото знак 40 не се вижда

    Коментиран от #41

  • 24 Ташунко

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Досега":

    Плюсче и Наздраве! Да е жива и здрава жената! ;)
  • 25 Аркадаш

    6 14 Отговор
    Нека снимат, иначе раята кара колите все едно са ракети-носители из София. А баш там всеки втори е състезател :@
  • 26 2107

    32 2 Отговор
    Добре де, аз питам КОЙ ще свали на 40 км/ч на гози ПРАВ, СУХ ,ТРИЛЕНТОВ булевард с отлична видимост ? КОЙ ТЪПАНАР е сложил този знак ? И какво правят пешеходци ,камо ли деца да го пресичат и то без светофар ? Тъпотия до шия . Същата история ,като прословутият бул."Левски" във Варна...3 основни ленти 3 лента за включване и излизане от него...НИКЪДЕ НЕ СЕ ПРЕСИЧА НА ЕДНО НИВО, НЯМА ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ ,ВСИЧКИ МАНЕВРИ САМО НАДЯСНО И ОТ ДЯСНО И ....ОГРАНИЧЕНИЕ ...50 ...Аз карам скромна ,допотопна руска ЛАДА само с 70 коня и едва се удържам ...колоездачите вече хвърчат с 60 ...Какви са тия ограничения бе ? Карам от 1973-та ... И за него време даже са ...ниски ! Колите ,че станаха много ...много са за тази инфраструктура...ама за да се увеличи пропусквателната способност трябва да се завиши темпото, скоростта , а не да се намаля .А,който не може да си владее МПС-то на сух път с 60-80 км/ч ...да слиза от него и да не прави калабалък на пътя !
  • 27 инчхай

    14 0 Отговор
    преди разклона за Бабово посока Русе е същото положение със знака 70км.,а Тутраканци са още по гадни застават до табелата край на Нова Черна зад храстите и снимат но ще правят гуми като ги няма ще хвърля гвоздей ще ги видим тогава гадо-- мр----

    Коментиран от #38

  • 28 Ей, уж софиянеца,

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянеца":

    ПровинциЯлисти, а? Бастун!
  • 29 виц

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Хаха":

    Лазар е името на полицай от един виц.Единия седи в центъра на селото и спира всяка кола,като ги глобява поголовно.Един от шофьорите,обаче не дава и пита защо.А ченгето му отговаря.Лазар седи на едно дървото и ми казва кои да спирам.Взима радиостанцията и пита:Лазаре,тоя не иска да дава пари с колко превиши скороста и да му пишеме акт.Лазар казва:Абе пиши му акта и да го няма.Трябваше да мине с Бъррррр,а той изфуча с Виуууууу.
  • 30 Чичо Тони

    17 0 Отговор
    Съгласно закона за движение по пътищата (или както там се казва в момента) пътен знак, който не отговаря на стандартите за пътни знаци - размер, цвят, височина и т.н., включително да е добре видим, е НЕВАЛИДЕН!
  • 31 Русенец

    16 2 Отговор
    Знак има, но е скрит. Не върши работа на шофьора, да спази закона, а върши работа на прокурора, да те обвини, че не си го видял и си го нарушил. Алтернативен транспорт няма. БДЖ е съсипано, за да станем зависими от старите коли на запада и от калпавите горива на изтока. С всичко в жовота на българина е така. Затворени са му всички врати, но е оставена само тази, на която има бариера с тлъста такса. Честита демокрация, по балкански. Явно 30 години са малко. Театърът ще се играе още 30г, щом балъците напират за представлението.

    Коментиран от #34

  • 32 стоян

    4 11 Отговор
    Какво му е долното тук от тоя дето реве в фейсбук -разрешената скорост в населено място е 50 км която е длъжен да спазва

    Коментиран от #33, #48

  • 33 Criminal

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "стоян":

    Ами точно заради такива знаци миналия месец платих 400лв фиш, на извънградско знак 40 в храстите, поради строеж или незнам какво, но е факт..............

    Коментиран от #40

  • 34 Пойнт лесс

    7 1 Отговор

    До коментар #31 от "Русенец":

    БРАВО ! Точната истина.
  • 35 Obersturmbannfuhrer

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Софиянеца":

    Дървен шоп!
  • 36 Мара Мичковица

    10 0 Отговор

    До коментар #21 от "Телевизора на Елвис":

    Ти си, Бате! Ритай тая гад деева!!!! Ако може и да уцелиш Ушев в мордата, имаш бири от мен!
  • 37 Acab

    7 0 Отговор
    Всички ушеви да ги гепи разстройство
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Мечтата на милиционера

    12 1 Отговор
    Мечтата на милиционера е да те прехебе а не да ти помогне, рибата мирише от главата, мутри вън, оставка!
  • 40 Урко

    8 1 Отговор

    До коментар #33 от "Criminal":

    Защо не ги съдиш бе, бъльо, а си си платил като поп!? Виж малко по-нагоре какво ти е написал Чичо Тони! Или..Имал-Дал? Е, ако е така - евалата, ако ли не - явно нямаш нищо против да те стрижат всякакви измекяри.
  • 41 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "ххх":

    Не умнико, автора на статията има в предвид тези които карат с 50+ няколко километра.
  • 42 123

    6 14 Отговор
    В света никъде не е разрешено шофиране с над 50 км в който и да е град или село. Нищо подло няма полицая си върши работата веднъж и всички се оплакват.
  • 43 Полицайчето с камерата

    5 2 Отговор
    Тая хазна трябва да се пълни..........
  • 44 фрагменти от Второто пришествие

    3 1 Отговор
    Исус влиза с огнена колесница в храстите, за да види знаците. После благо казва: Лазаре, стани!
  • 45 Гост

    5 0 Отговор
    Все някой трябва да им се обажа да общината и да им казва. Ами тези които отговарят за храстите да не стоят под сянката ами да се размърдат и да видят къде има проблеми и да си ги оправят.
  • 46 Браво

    9 0 Отговор
    На такива полицай първа категория за пенсия ! Тежък труд опасен ! Свещи да си купят с парите за внуците !
  • 47 дявола

    10 0 Отговор
    300%от знаците са покрити със такива проклети клони пък и не само знаците,цялата пътна мрежа е обрасла със храсти клони на дървета които удрят коли,бусове,камиони.Нас ни наказват като нарушаваме е тези които отговарят за пътищата кога ще бъдат глобени
  • 48 Мангър Лангъров

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "стоян":

    Така е, прав си само че....ограничението е 40 км и до 51км не си в нарушение , според закона. Само че , при положение че знака не е ясно видим и управляваш с 60км, като си мислиш че спазваш ограничение от 50км, автоматично влизаш в графата ''заклани''. А според закона -пътните знаци и маркировки трябва да са ясно видими за водачите....
  • 49 лазАр

    0 4 Отговор
    или лазЕр?
  • 50 Протестите продлъжават

    6 1 Отговор
    Слeд кaтo имa прoтecти и ce прoтecтирa cрeщу Гeшeв кaтo "бухaлкa" нa прaвитeлcтвoтo cрeщу прecтъпнocттa, зaщo прoтecтирaщитe нe нaпрaвят и eдин прoтecт cрeщу КAТ кaтo рекетьори и "бухaлкa" зa шoфьoритe..?!!
  • 51 Доктор ДЖАГЕРС

    2 3 Отговор
    МНОГО СА СИ ПРАВИ БАЦИ
  • 52 ГГГ

    5 1 Отговор
    На изхода на Габрово до Техномаркет има подобен катаджийски капан. Поставен е знак (70), 20 метра след него има знак (50), който е обрасъл и не се вижда, а след още 20-30 метра пак има знак (70). Преди 2 седмици получавам писмо, че съм минал с 65 км/ч при ограничение от 50 и бам 50 кинта глоба. Най-лошото е, че аз видях триножника и патрулката, но през цялото време си мислех, че се движа правилно. Колко ли други са изгорели на същото място като мен?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Така,така

    2 6 Отговор
    Само глоби и то солени!!!!В града се кара с 50 и не трябва знак,Драги ми Драскачо!!!Е такива Долни Журналя,дето пишат Простотии за жълти стотинки,заради тях сме на този хал!!!!Платени сте,Долняци!!!

    Коментиран от #60

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Куките ме дебнат зад храста

    6 0 Отговор
    То на ченгеджията му е толкова и акъла.Той не е полицай,за да служи на народа,сиреч да се обади и да направи нещо за премахването на клоните от знака.Той е полицай,за да стриже народа,който му плаща заплатата на тоя лентяй,без капка самоуважение,достойнство и човечност.

    Коментиран от #59

  • 59 Мъка

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Куките ме дебнат зад храста":

    Много точно казано! Всеки път когато ги видя, че са се заложили на малоумно ограничение, им свиря като сватбар. Малко мозък трябва да има, за да знае, че той не е по различно от нас. В един кюп сме, срещу един враг. Така работят срещу хората, вместо да е в тяхна помощ. Ако го чете някой такъв, нека знае, че не е достойно, не му прави чест. Така прави мизерии на хората и участва в рекет, за да се пълнят гуши на кръгове около КАТ.

    А на теб чест и почитание, за добрия и точен коментар. Гано има повече като теб.
  • 60 Мъка

    2 0 Отговор

    До коментар #54 от "Така,така":

    Явно нямаш достатъчно опит, за да знаеш истинските проблеми на пътя. Не е нужно да цитираш облъчванията, които си възприел. Те са в чужда помощ. Дори не и в твоя.
  • 61 Капиталист

    1 2 Отговор
    В Америка са най-мощните коли,ама май си ги карат бавничко🤓
  • 62 дърт шофьор

    1 0 Отговор
    Правилникът сочи, че ако знакът е невидим за водачите, няма да носят отговорност. Това трябва да бъде доказано, обаче. Повечето ще платят без да ходят по съдилища. Повече пари, т.е. мазнинка в хазната.
  • 63 Гостенин

    2 3 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Долен катаджийски номер"
    "Публикувано във факти.бг: Долното в случая е, че т.н. превенция всъщност е подъл капан за глоби, защото знак за ограничение на скоростта на това място практически няма!"

    Долни журналистчета, явно авторът на статията си е изпатил и затова така я е написал! Не е редно, знакът да е обрасъл от храсти и дървета и да не се вижда. Но на тази отсечка знак има и по средата между мантинелите, който перфектно се вижда. В целия участък между бул. Черни връх и Цариградско шосе се кара масово с над 100 км/ч! Населено място е, където ограничението е 50 км/ч! Как иначе да се контролира скоростта? Като сложиш знак "внимание камера, тук снимаме" или полицията застане така, че да се вижда от 1 км, за да могат всички тарикати да набият спирачки там и да започнат да се тътрят с 30 км/ч, че да не ги снимат?! И след камерата/патрулката пак газ!
    Само така, когато камерата е добре скрита и не се вижда отдалеч, ще има някакъв ефект. Който бърза и нарушава правилата, да си плаща повече. Аман от тарикати в тази държава. Защо същите тия тарикати като отидат в чужбина и изведнъж стават доста по-примерно водачи?
    Трябва да има много повече камери, трябва дори да се следи и за всички тарикати, който през лента само за ляв или десен завой изпреварват цялата колона, която си чака реда, и накрая най-нагло и нахално просто се набутват в лентата за направо, че да не чакат.
    И да, проверките на ГПКК-та за наличието на неплатени глоби е
  • 64 КЕРПЕДЕНА

    2 1 Отговор
    ПОЖЕЛАВАМ НА ЧЕНГЕТАТА СКОРОШЕН ИНСУЛТ С ИНФАРКТ
  • 65 Гост

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "тоя с магарето":

    Точно така
  • 66 ЦАЦАРОВ

    0 0 Отговор
    ГЕРБЕРСКИ НОМЕРА !
    ОБЩИНАТА НИКОГА НЕ СИ Е ВЪРШИЛА КОРЕКТНО РАБОТАТА !
    САМИ СИ ИЗБРАХТЕ КМЕТИЦАТА ,ХАК ДА ВИ Е !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове