Last news in Fakti

2 Август, 2020 06:49 3 765 50

Лагерът пред президентството: Тук сме до оставките

  • лагер-
  • оставки-
  • протестиращи

Арестуваха пиян мъж, псувал протестиращите

Лагерът пред президентството: Тук сме до оставките - 1
Снимка: БГНЕС

След 21 часа снощи недоволните от властта се насочиха към блокирания от няколко дни Орлов мост, предаде Българското национално радио.

От палатковия лагер до президентството заявиха, че блокадата няма да бъде вдигната, докато премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Иван Гешев не подадат оставки.

След 22 ч. напрежение предизвика блокирането от полицията на бус на майките от гражданската инициатива "Системата ни убива" близо до Софийския университет.

Николай Хаджигенов от т.нар. Отровно трио отбеляза, че протестът днес е по-малоброен от предишни дни, но това се дължало на факта, че съмишленикът му Арман Бабикян е в Стара Загора, за да подкрепи протеста там.

Ето какво още казаха протестиращи пред БНР:

„Искам Бойко Борисов да си ходи, за да си дойде моята дъщеря от чужбина тук. Бойко се е барикадирал в Бояна и не смее да си покаже носа. Този народ трябва да се събуди“

„Три мандата нищо. Прекалено много крадете!“

Малко след 21 часа протестиращите се преместиха под прозорците на министерския съвет и блокираха за половин час и движението по бул. "Дондуков".

Около 21,30 часа недоволните от властта поеха на шествие към Орлов мост с бурни скандирания. По маршрута бяха блокирани и други кръстовища.

Мъж е бил арестуван заради нецензурни думи и жестове към протестиращите и говорителите на трибуната пред МС. За да бъде избегнат сблъсък с протестиращите, той е бил отведен от полицаите. Според очевидци задържаният мъж е бил във видимо нетрезво състояние.

Напрежение възникна след 22 часа между протестиращи и полицаи, след като органите на реда не допуснаха един от микробусите на майките на деца с увреждания от „Системата ни убива“ да премине кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „Цар Освободител“. Превозното средство бе обградено от плътен кордон полицаи, които не допускаха никой до превозното средство.

Пред БНР една от жените заяви, че няма представа каква е причината за това.

Полицаите са обяснили, че нямат право да допускат никого, тъй като има забрана за движение.

Поведението на гражданите на моменти бе агресивно към полицаите. Главно действащо лице в тази ситуация бе бившият омбудсман Мая Манолова.

Полицаите са предложили на майките от "Системата ни убива" коридор назад по бул. "Васил Левски", но те не са се съгласили.

Палатков лагер продължава да блокира движението през Орлов мост.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Това са протести на анархокомунистите

    50 83 Отговор
    Цяла нощ гледах на живо блокирания бус и протестиращите! Какво се видя? Най -различни групички анархисти, атеисти, хипита, комунисти, доста от тях видимо наркомани от университетите, но какъв беше общият им знаменател? Всичките до един бяха черньовци, в смисъл тъмни, тъмнокожи хора! Нямаше нито един рус, светъл, светлокож бял човек! А и какъв трябва да си за да искаш анархия, комунизъм и да не ти е приятна капиталистическата система, пазарната икономика, демокрацията??Тъмен, вечно недоволен човек, мразещ Бог и религия, който никога не би създал работа и работни места, ‘човек който трудно би си намерил работа където и да е… разбираемо е защо протестират…Вече разбрах защо ‘’системата ги убивала’’….Тези хора биха убили дори майките и бащите си само и само да няма ред, власт и полиция никъде за да могат да си дерибействат както е било през турското робство!

    Коментиран от #3, #5, #15, #19, #24, #40, #49

  • 2 Сега народа

    37 15 Отговор
    му го върти с 200.
  • 3 Асан Кьоравия

    55 20 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    Бате ,колку ти платия за тая боза?$$$$££££€€€€€¥¥¥¥¥¥¢¢¢¢¢
  • 4 адаша

    32 5 Отговор
    Едно е да искаш.Друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Н. Хайтов.
  • 5 Гост

    28 11 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    Как бе това там са борци за свобода.....
  • 6 Отегчен

    31 4 Отговор
    Много ви харесва да казвате, че народа е заспал. Защо не ни говорихте така преди 1989 г.? Мишки, чакахте да ни нападнат западняците и чалмите и да си направят мафия, че тогава започнахте да се правите на тигри. И за подпалки не ставате 😆
  • 7 Хасфалт

    43 18 Отговор
    Най-смешното е някой виден "демократ" като каже - това, което правят протестиращите не е "демократично". Та нали хората за това точно протестират и блокират, защото демокрацията в БГ е само за избраните, а за обикновените хора оставят накрая да платят само сметката.

    Коментиран от #28

  • 8 Бай Стою

    45 42 Отговор
    22.00 часа беше блокиран автобус на МАЙКИ "Системата ни убива". Чий го дирят там майки на болни деца? Тези деца нямат ли нужда от вечерни грижи? За един приятел питам, търси си неагажирана майка?

    Коментиран от #32

  • 9 Blackthorn

    30 12 Отговор
    Онея са отпуска, пред кого протестирате толупи????? Гледат ви сеира и ви се смеят!
  • 10 Тук сме до оставките

    27 17 Отговор
    Или до когато има финансиране.Вместо да седим вкъщи
    що да нейзскараме някой лев.
  • 11 Trovatore

    26 18 Отговор
    Протести пред посолството на сащ трябва да има. На онази опулената трябва да и се надуят ушите, че техният храненик е за разследване и съд за злоупотреба на народни пари в особено големи размери. Редовни протести пред това посолство ще доведат гарантирано до оставката на Боко Тиквата.
  • 12 Наблюдател

    16 21 Отговор
    Падналата маса на обществото ни , подведени от престъпници и използвани от простотата си за меркантилни интереси на червената мафия ! Някои от тях даже български не могат да говорят. а кво остава да ни управляват !

    Коментиран от #14

  • 13 Bai nudals

    11 18 Отговор
    Напред,до оставка на най наглите,крадливи,лъжливи,измамници от Г.Е.П.И.
  • 14 Bai nudals

    23 6 Отговор

    До коментар #12 от "Наблюдател":

    Ква червена,мафия бе. Народа ще реши на избори кой ще управлява.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 СТОЙТЕ

    19 11 Отговор
    СИ СТ'АЧКУВАИТЕ КАТО НЯМАТЕ ДРУГА РАБОТА! БОРИСОВ ОСТАВКА НЯМА ДА ДАВА
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 НИЕ

    20 16 Отговор
    Не искаме оставки По добър от Борисов в момента. НЯМА
  • 19 Госあ

    11 8 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    😂 хахахаха. Абе чалгар, имаш късмет, че това не са анархисти от Университета, като в Гърция или Франция, щото тогава щеше да ти се стъжни.

    Коментиран от #33

  • 20 ОСТАВКА

    9 13 Отговор
    ПОДВЕЖДАНЕ ПОД ОТГОВОРНОСТ НА ЛЪЖЦИТЕ ЗА КОРОНАВИРУС ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗИ НА МЕДИИ И ОСТАВКИ НА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ .ПОДМЯНА НА ВСИЧКИ КАДРИ ОТ ПОЛИЦИЯТА С НОВИ ЛИЦА НЕОПЕТНЕНИ ОТ ПРЕСТЪПНИСТ .

    Коментиран от #22

  • 21 ЗАЩО

    15 9 Отговор
    Трябва да се съобразяват всички с вашите искания? Кои сте вие да. ни Задавате тон в живота?
  • 22 Корона вируса

    14 4 Отговор

    До коментар #20 от "ОСТАВКА":

    Да не е само в България бе умник?
  • 23 констататор

    18 7 Отговор
    Всички искаме да ни управляват, умни, честни и неподкупни политици. Но тези политици се избират на избори.Кажете кои са партиите които като дойдат на власт, ще сложат да ни управляват умни, честни и неподкупни министри.Също не разбирам искането за оставка на главния прокурор защото "нахлул" в президенството. Прокуратурата първо представя събрана информация и данни за престъпна дейност на съда, и ако съдията прецени, че тези данни са достатъчни за образуване на наказателно дело разрешава на прокуратурата да извърши обиск и претърсване на даден обект.Другия вариант е на следващия главен прокурор да му се каже в кой обекти няма право да "нахлува".

    Коментиран от #25

  • 24 Бял в ЮАР

    12 7 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    И много грозни жени
  • 25 Даааа

    14 8 Отговор

    До коментар #23 от "констататор":

    Така е, но болшинството от т.н. "протестиращи" и идея си нямат, ако се оттегли Борисов кой да го замени! Аз бих предложил вариант - премиер "РадеФ" - мин.на финансите Цецо Василев— мин. на културата Слави Тр. — мин. на икономиката Васил Божков— мин. на туризма Братя Галеви — мин. на здравеопазването "Брендо"..... и т.н......
    Защо ги изброявам тези "хубавци" ли??? Еми защото те ще върнат отново тук, но не за да влезнат където им е мястото, а за да управляват отново "умният" български народ!!!
    Да ни е честито новоизбраното "правителство"... 😂😂😂

    Коментиран от #27, #37

  • 26 БСП за България и Радев

    9 10 Отговор
    Всеки ден ще е така до оставката!!! Браво момчета. Продължавайте така! Искаме властта БЕЗ ИЗБОРИ! Няма смисъл от предсрочни избори, които да опорочени и пак ГЕРБ ще влязат в парламента. Радев трябва да е премиер, а Божков президент
  • 27 Реалист

    4 13 Отговор

    До коментар #25 от "Даааа":

    Г-н Божков е много еродиран и умен човек. Не виждам иронията ти. Той спокойно може да бъде министър на финансите - той е милиардер, а може и министър на културата - за приноса му да спаси стотици антични предмети от иманярите

    Коментиран от #30, #38, #45

  • 28 Демократ

    15 4 Отговор

    До коментар #7 от "Хасфалт":

    Какво е демократичното да искаш избори 4 месеца преди редовните избори? Само за да може в промеждутъка да се освободят Божков, Миньо Станков и Арабаджиеви. Да им се пуснат отново строежите или по-лошо билетите за търкане
  • 29 Хасково Арми

    2 12 Отговор
    Момичета, днес от 16 часа събирам родолюбци, истински българи пред площада да ви поведа към Тракия. Трябва да атакуваме! Да дойдат само най-яките и напомпани
  • 30 Даааа

    18 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Ама разбира се, че е много добър вариант г-н Божков за министър.....все пак и другите изброени не са за подценяване(финансово независими) спечелили са си парите с честен бизнес, акъл,новаторско мислене и т.н.....😂😂😂
    Пак повтарям, че нищо не може да ме учуди.... достатъчно сме "умни" за да си ги изберем такива да ни управляват....
  • 31 Аноним

    15 5 Отговор
    Палатки докато Радев не се измете на село да гледа кокошки
  • 32 3332

    13 5 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Стою":

    Тези майки в автобуса взеха парите и оставиха другите хиляди майки без помощ и пари.Така че тези в автобуса с охолния живот и свободно време не представляват хилядите майки без свободно време и средства,защото са денонощно до децата си.Тези в буса ги излъгаха и предложенията,които дадоха с Мая и притиснаха преди време с приемането ощетиха останалите.Заради тях майките с болни деца сега не могат да предявят искания нито да протестират.

    Коментиран от #41

  • 33 Нима

    12 4 Отговор

    До коментар #19 от "Госあ":

    А вие имате късмет, че полицията, не е като гръцката и френската. Сами си го казвате, че за 100 кинта, не си струва да ви бият....
  • 34 Кви са тея платени

    7 5 Отговор
    Протестиращи? Скоро Бойко ще обяви карантинно положение. И народа трябва да спазва правилата. Иначе полицията ще ги бие и арестува и ги глоби 5000лв всички протестиращи. Аз съм предвидил нещата.
  • 35 Баба

    9 2 Отговор
    Най ме е яд когато някой говори от името на народа. Идиоти и аз съм народа и искам оставката на фигуранта-гьобелс(който е освоводил от страха милиони невинни хора)
  • 36 Запознат

    8 2 Отговор
    Адвокатската щерка по-добре да не си идва.И без това е малко грозновата.Нека там си стои.
  • 37 Яверт

    6 5 Отговор

    До коментар #25 от "Даааа":

    Алтернативите не се показват по медиите. Примерно "Възраждане" или ДНК "движение на независимите кандидати" наМинчо Христов. Вторите имат и политически опит но са изхвърлени от системата заради "прегрешението" че са принципни. ДНК имат и много проекто закони входирани но не приети на първо четене защото не са лобистки. По важно е обачне да се започне промяна и който и да ддойде на власт да не бъде търпян нито ден ако се види че работят против България. Всички ттук твърдят че са умни и разсъдливи. Зашо искате да ви управляват необразовани и крадливи?
  • 38 Яверт

    11 2 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Да Божков е умен но е престъпник. Не искаме повече крадци.
  • 39 Пенсионер

    10 3 Отговор
    Много стиснат тоя Божков. Няма пари за плакати-та на амбалажна хартия. А може би паричките отиват при Бабикян и някои други?
  • 40 Коментатор

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    С една дума само гмеш викаш...ут@йк@...
  • 41 Така е

    7 2 Отговор

    До коментар #32 от "3332":

    но защо ни е толкова къса паметта, бе, хора. Нали уж всички сме умни, на четени, грамотни,а бързо забравяме. Това вече сме го гледали. Нали са ни управлявали и тези, които сега яхнаха протестите и решиха, че може да се покажат отново. Съжалявам за младите, че не разбират как са употребени. Не знаят за НАРОДНИЯ СЪД, за избитата интелигенция за лагера в БЕЛЕНЕ и за това, че нямаше да са студенти в чужбина ако въобще са студенти, защото тогава във висше училище се влизаше не както сега. Но така и почивката им е безплатна, макар и в центъра на София.

    Коментиран от #47

  • 42 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    ............ " МНОГО СМЕ- СИЛНИ СМЕ - ДОСТАВЯТ НИ СТУДЕНА ВОДА - И ЩЕ ПИЕМ СТУДЕНА ВОДА " ---ДО ОСТАВКАТА " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 43 Розата

    1 8 Отговор
    БЛОКАЖ НА ВХОДА И ИЗХОДА НА СОФИЯ,ТАМ КЪДЕТО БЯХА КАРАУЛКИТЕ! КАКТО БОЙКО НИ ЗАТВОРИ ЗА ИЗМИСЛЕНИЯ КОВИД 19,ТАКА И НИЕ ДА ЗАТВОЕИМ ЗА ОСТАВКА НА КОВИД БАНКЯ! НИТО КРАЧКА НАЗАД!!ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ!!!
  • 44 Иф1944

    1 7 Отговор
    Правилно!Всички изходи и входове да се блокират,докато Асфалт Паша не подаде ОСТАВКА!!!
  • 45 Сани

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "Реалист":

    Да бе направо президент!!! Велинградският мишок е от хората на които се позволи да правят каквото си искат още през октомври 1989г!!! Чете умни и образовани, четете после мислете и най накрая говорете!
  • 46 Хаджиментов

    6 1 Отговор
    "Никoлaй Хaджигeнoв oт т.нaр. Oтрoвнo триo oтбeлязa, чe прoтecтът днec e пo-мaлoбрoeн oт прeдишни дни, нo тoвa ce дължaлo нa фaктa, чe cъмишлeникът му Aрмaн Бaбикян e в Cтaрa Зaгoрa, зa дa пoдкрeпи прoтecтa тaм." - Щом липсата на един човек се забелязва толкова очевидно, ясно е колко са протестиращите.

    „Искам Бойко Борисов да си ходи, за да си дойде моята дъщеря от чужбина тук." Че да си идва, какво и пречи Бойко? Да не би да я ощипе? Аз чакам повече от 25 години БСП и ДПС да се махнат за да се върна, но все още не мога...
  • 47 Хаджиментов

    5 1 Отговор

    До коментар #41 от "Така е":

    Този филм го гледахме и през 2013г.
  • 48 Наивници

    0 0 Отговор
    НЯМА ДА ИМА ОСТАВКА!
    Докато народа не влезе с факлите в парламента и не ги изкара на вериги отвътре всичко ще продължава да е на ниво гей-парад.
  • 49 Scott1

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Това са протести на анархокомунистите":

    Ей смешник данеби баце ти Бойко да е рус или светъл ние народа се борим с такива като вас а ти или вие хейтарите само энаете да критикувате и завиждате като няма да си част от народа или общноста недей да наблюдаваш нито да пречеш на никой психар смешен хора като теб продадоха не само себеси но и държавата вари да цунеш мафиодският парламент от зад че да ти дадът възнаграждение златен медал.
  • 50 Scott1

    0 1 Отговор
    Ей смешник данеби баце ти Бойко да е рус или светъл ние народа се борим с такива като вас а ти или вие хейтарите само энаете да критикувате и завиждате като няма да си част от народа или общноста недей да наблюдаваш нито да пречеш на никой психар смешен хора като теб продадоха не само себеси но и държавата вари да цунеш мафиодският парламент от зад че да ти дадът възнаграждение златен медал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове