Last news in Fakti

15 Август, 2020 07:38 3 018 28

Димитър Ганев: Премиерът опитва да оглави промените, искани от протестиращите

  • димитър ганев-
  • бойко борисов-
  • промени-
  • протестиращи-
  • внс-
  • конституция

Според политолога проект на нова Конституция ще има и той ще бъде внесен в Народното събрание, а щом Борисов е обявил инициативата, тя няма да остане нереализирана.

Димитър Ганев: Премиерът опитва да оглави промените, искани от протестиращите - 1
Снимка: БГНЕС

"Борисов прави опит да оглави промените, които се искат от протестиращите. Предложението за свикване на Велико народно събрание и внасяне на нова Конституция е опит на Бойко Борисов да изземе инициативата от премиера. Той се опита да институционализира дебата, а в тази роля ГЕРБ е по-силен"

Това заяви пред бТВ политологът Димитър Ганев.

Според него проект на нова Конституция ще има и той ще бъде внесен в Народното събрание, а щом Борисов е обявил инициативата, тя няма да остане нереализирана.

Политологът смята, че Борисов може да събере нужната подкрепа от 120 депутати за депозирането на инициативата в Народното събрание.

Ганев обясни и следващите процедурни стъпки. “За не по-малко от 2 и не повече от 5 месеца трябва да се разгледа предложението. За да се свикат избори за ВНС - трябва 160 или 2/3 от народните представители да гласуват “за”, допълни той. Според него ако БСП гласува “против”, това ще означава, че всички останали народни представители трябва да бъдат в зала и да бъдат “за”.

“За да има служебен кабинет, трябва да остават повече от 90 дни до края на мандата. Може и това правителство да действа в оставка. След евентуални избори, Велико народно събрание може да действа като Народно събрание - т.е може да назначи нов кабинет”, допълни политологът.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bai nudals

    41 6 Отговор
    И ти взе някой лев к.....е.
  • 2 да де

    49 9 Отговор
    Тиквата и пуделите му в дупетатника нямат акъл за нова конституция всичко се свежда тупкане на топката колкото се може по-дълго време.

    Коментиран от #4

  • 3 Четвърто българско царство

    22 8 Отговор
    Най-добре е отново да станем монархия и да изберем Бойко за цар под името Ивайло II.
  • 4 протестър

    29 4 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    Тя конституцията няма да се прави от Герб - Спокойно --- А и ние протестиращите от 30 дни се обявяваме за промени в конституцията и свикване на ВНС.
  • 5 Петьо Петров

    30 7 Отговор
    Пълни глупости.Инициативата за ВНС може да бъде внесена в Парламента единствено от Президента и 120 депутати.Всичко останало са опити да се удължи агонията на правителството с цел достигане на манипулирани от тях избори,а хората няма да го допуснат.
  • 6 Грейс

    27 5 Отговор
    Алооу, полит, соц лизатори, то бива да обиждате, ама се самозабравихте. Българите колкото и да са прости не са толкова колкото вие ги обиждате. Никой няма да позволи профана да оглави промените.
  • 7 оня с коня

    12 36 Отговор
    Както Радев бе УДАРЕН ПРЕЗ РЪЦЕТЕ когато посегна да прави Далавера с Грипените,така и сега КАТЕГОРИЧНО ще му бъде отнета Възможността да съставя Служ. Правителство и да Узорпира властта в България.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 пффф

    21 7 Отговор
    Бе тоя от де ги чу тия искания от протестиращите?Аз от тия освен оставки друго нищо не съм чул.Никви смислени предложения досега кво ще се прай след оставките.Ама тоя нали е политолог(демек безделник и шарлатанин) бил чул нещо.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Евхаристия

    19 6 Отговор
    Борисов е най-главният протестиращ срещу самия себе си ????? Ха ха ха ха.....Тотален лицемер и подлец !
  • 12 Даааааа

    19 2 Отговор
    Но със стари ^УРВ÷ Нов Бар#ак не става.
  • 13 бобошен

    7 1 Отговор
    Длъжност „Ръководител договори в складово стопанство“ стартова заплата – 3500 лева. В АЕЦ "Козлонадуй".
  • 14 Васил

    14 2 Отговор
    Иска да оглави промените ама никой вече не му вярва нещата вървят към сценарии Беларус
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Софиянец

    13 2 Отговор
    Ей пикльо, първо се образовай и натрупай опит. Вчера взел диплома от университе, днес вече се има за експерт. Първо поживей като мен до 50 години да натрупаш житейски опит и това вече може да коментираш и да даваш съвети.

    Всичко е лажа и манипулации и това и на Борисов и твоите приказки.
  • 17 ТОЗ МНОГО ЗЕХТЕ ДА ГО БУТАТЕ НАПРЕД

    10 0 Отговор
    ТУЙ ПИШЛЕМЕ НА КОГО Е ЧОВЕК ЧЕ ГО БУТАТЕ НАПРЕД ДА ЛЪЖЕ МАНИПУЛИРА И МАМИ БЕЗ НИКАКЪВ ЖИТЕЙСКИ ОПИТ И ТОЙ ВЗЕЛ ДА РАЗБИРА!ПОДЛЕЦИ И ПРЕСТЪПНИЦИ!
  • 18 Другия с коня

    2 9 Отговор
    В АйКиДо използваме Инерцията на противника и той продължава в посоката в която е тръгнал.С малка корекция се озовава където трябва...Където му е местото.Безсмислено е да Спираш едно движение.То трябва да се Пренасочва..Бойко е Велик Боец..Битката тепърва започва...
  • 19 ПАТРИОТ

    11 0 Отговор
    Абе Митенце, къде видя и чу, че протестиращите искат промяна на конституцията а?Ще го напиша с голееееми букви белким мозъчните ти гънки го осъзнаят-ОСТАВКА НА БОРИСОВ и ГЕШЕВ.Простичко и елементарно е но явно някои ГЕРБЕРАСТКИ КРАТУНИ не могат да осъзнаят същността на една единствена думичка - ОСТАВКА.
  • 20 эгнпфэгнпхф

    8 0 Отговор
    Тоз нищо не каза:"Предложението за свикване на Велико народно събрание и внасяне на нова Конституция е опит на Бойко Борисов да изземе инициативата от премиера." Бойко е премиера и няма как да изземе инициативата от себе си!!!
  • 21 МОЛЯ

    5 0 Отговор
    МЛАДОК, НЕ ЛЪЖИ!

    ВИЕ СОЦИОЛОЗИТЕ, ПОЛИТОЛОЗИТЕ НАЛИ ПРЕДРИЧАТЕ, ЧЕ КЪМ ДНЕШНА ДАТА АКО ИМА ИЗБОРИ ГЕРБ ЩЕ ГИ СПЕЧЕЛИ. АКО СТЕ ПРАВИ БОРИСОВ ЗАЩО БЯГА ОТ ИЗБОРИ СЕГА, ЗАЩО НЕ ПОДАВА ОСТАВКА? ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО? - ЗАЩОТО ГЕРБ НЯМА ДА СПЕЧЕЛИ И ЗАТОВА БОРИСОВ БЯГА ОТ ОСТАВКА КАТО ДЯВОЛ ОТ ТАМЯН. БОРИСОВ НИКОГА НЕ Е ПЕЧЕЛИЛ ЧЕСТНО ИЗБОРИ, ИЗБОРИТЕ ВИНАГИ ОТ ГЕРБ СА ГИ ФАЛШИФИЦИРАЛИ, А СЕГА И С ФАЛШИФИКАЦИЯ НЯМА ДА СТАНЕ И НА НЕГО МУ Е ЯСНО ТОВА.

    ТОВА, КОЕТО БОРИСОВ ИСКА НЕ СА ПРИОРИТЕТ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, ЛЪЖЕТЕ!

    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ: ОСТАВКА НА БОРИСОВ, ОСТАВКА НА ГЛ. ПРОКУРОР, РЕВИЗИЯ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА БОРИСОВ/ ЗА ВСИЧКИ ПЕРИОДИ НА НЕГОВОТО УПРАВЛЕНИЕ/ И РЕСТАРТ НА ДЪРЖАВАТА!

    МЛАДОК, БОРИСОВ ИСКА ВНС ЗА ДА СИ УДЪЛЖИ МАНДАТА, ПРЕЗИДЕНТА ДА НЯМА ПРАВО ДА СЪСТАВИ СЛУЖЕБЕН КАБИНЕТ, ЗАЩОТО ПРЕЗИДЕНТА ЩЕ ИСКА И РЕВИЗИЯ НА КАБИНЕТИТЕ НА БОРИСОВ, А ТОЙ НЕ ИСКА ТОВА ЗАЩОТО Е ЗЛОУПОТРЕБИЛ С ВЛАСТ, КРАЛ Е КАТО ЗА СВЕТОВНО И ЩЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН, Т.Е. КРАЙ С НЕГОВАТА КАРИЕРА.
    БОРИСОВ С ТОВА ИСКАНЕ ДОКАЗА КОЛКО Е УЯЗВИМ, КАКВИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ Е ВЪРШЕЛ И НАРОДА ВИЖДА ТОВА.
    БОРИСОВ ДА ЗАБРАВИ ЗА ИСКАНИЯТА СИ, ОКОЛО НЕГО НЕ СЕ ВЪРТИ СВЕТА!
    БЪЛГАРИЯ Е БИЛА И ЩЕ БЪДЕ!
    БОРИСОВ Е БИЛ И ЩЕ БЪДЕ МУТРА, ДОКАЗА ГО!
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 БОЙКО В КОФАТА

    4 0 Отговор
    И НА БОКЛУКА !
  • 24 ЧИБА НА БОКЛУКА БОЙКАШЕНКО

    4 0 Отговор
    Журнaлиcтът Мaртин Кaрбoвcки нaпрaви ocтър кoмeнтaр cпрямo рeшeниятa нa прeмиeрa Бoйкo Бoриcoв зa cфoрмирaнe нa нoвa Кoнcтитуция и Вeликo нaрoднo cъбрaниe.
  • 25 В ЗАТВОРА

    3 0 Отговор
    ПРОТЕСТА ИСКА ОСТАВКА НА ТИКВАТА И ГЕШЕФ - ВЕДНАГА -- ПОСЛЕ КАКВО ЩЕ СТАВА НЕ Е РАБОТА НА ПРЕСТЪПНИКА БМБ
  • 26 В ПАНДИЗА

    2 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Татяна Дончева: Борисов джурка още повече ситуацията, за да се спаси
  • 27 Ричард Естес

    2 0 Отговор
    Изборът , който ни предлагат е между БОЙКОВЩИНАТА и БОРИСОВИЗАЦИЯТА ! Между ПРОСТАЩИНАТА и ЛИЦЕМЕРИЕТО ! Между ЦИНИЗМА и НАГЛОСТТА ! Между ЕГОЦЕНТРИЗМА и МЕГАЛОМАНИЯТА ! Това ли е перспективата.......Не.....благодаря !
  • 28 Смърфиета

    2 0 Отговор
    В замък ли ще заседава 120 месния парламент или в кула? Ще й зазидат ли прозорците на първите три етажа и откъде ще я снабдяват с храна – през катакомбите ли? Ами кой ще пази мъдрите старейшини?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове