Last news in Fakti

17 Август, 2020 06:40 4 620 23

Фекалии изтекоха в язовир "Цонево"

  • фекалии-
  • язовир-
  • цовенов-
  • проби

Резултатите от взетите водни проби ще бъдат анализирани от Регионална лаборатория - Варна

Фекалии изтекоха в язовир "Цонево" - 1
Снимка: БГНЕС -архив

Експерти от Басейнова дирекция „Черноморски район“ (БДЧР), Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) и Регионалната лаборатория към Изпълнителната агенция по околна среда (ИАОС), са извършили проверка по подаден сигнал за вливане на битово-фекални води в яз. „Цонево“, на територията на с. Дебелец, общ. Дългопол, съобщиха от БДЧР.

По време на инспекцията е извършен обход около крайбрежието на яз. „Цонево“ и е направена проверка на почивна база „Комплекс Дебелец“, предаде Канал 3.

На място е констатирано, че шахтата за отпадъчни води, е бетонирана и не може да бъде отворена. В близост е открит бутон, чрез който се включва помпа, чрез която по тръба и монтиран към нея пожарникарски шланг, дълъг около 15 м, се изхвърлят отпадъчните води в сухия ръкав на яз. „Цонево“ в храстовидна растителност. На мястото на заустването се усеща неприятна миризма на битово-фекални води.

На дружеството наемател е издадено предписание в незабавно да демонтира помпата, монтирана в шахтата и да премахне пожарникарския шланг и тръбата преди него, служещи за изтласкване на отпадъчни води в сухия ръкав на яз. „Цонево“, след което в срок до 17 август 2020 г. да уведоми РИОСВ – Варна.

Представителят на фирмата е отказал да получи протокола. По заявка на РИОСВ – Варна е извършено пробонабиране на крайната точка на подаваните води от пожарникарския шланг, подари липса на води в шахтата при проверката.

По заявка на БДЧР е отбрана една водна проба от водите на язовира пред почивната база. Резултатите от взетите водни проби ще бъдат анализирани от Регионална лаборатория - Варна и след получаването им своевременно ще бъдат публикувани.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ревизоро

    36 4 Отговор
    Водата с фекал годна ли е за пиене? Бойко пи ли вече?
  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    25 3 Отговор
    както преди време в морето във ВАРНАизтекоха фекалии
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ха ха ха

    45 0 Отговор
    Какво предписание, белезниците и в кауша. Конфискация на имуществото му в полза на държавата и да видим дали следващите ще посмеят

    Коментиран от #8

  • 5 АА1

    36 1 Отговор
    Замърсиха морето с лай.а.Защо сега да не пуснат малко и в язовирите наоколо,ей-тъй,за да е пълна картинката. Хем и рибата ще е по-тлъста. Без значение,че се очертава безводие и всяка капка вода ще е нужна за хората-там,откъде се взима вода,дали за пиене или поливане-да се изливат фекалии,си е направо пълна простотия.

    Коментиран от #18

  • 6 Ама чакайте малко...

    30 1 Отговор
    "Открит"е, имало помпа, че и бутон, пък и бетон... Тези неща човек ги е направил - КОЙ и ЗАЩО? И след като " нямат" собственик, виновен е този, на чиято територия се намират - кратко и ясно.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Защо конфискация?

    25 0 Отговор

    До коментар #4 от "Ха ха ха":

    Просто се изчисляват щетите - и виновният плаща. Ако не му стигнат парите, му се осигурява "държавна квартира", раирана униформа. и работно място - докато изплати всичко, вкл. разходите си по пребиваването си там.
  • 9 Българин

    17 0 Отговор
    По стара традиция - престъпление има, виновни няма
  • 10 тони

    23 1 Отговор
    Там са нацвъкани прогимназии и хотели на селски бекове и бивши кметове и на депутати. ЗАТВАРЯЙ!!!! Мизерници и измекяри!!!

    Коментиран от #12

  • 11 Behemoth

    17 0 Отговор
    Българският бизнес в цялата му прелест....Ганьо бизнесмен....само в страната на тиквите!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 тони

    9 0 Отговор
    ей бастун, ти сигурно си там на хранилката.сигурно отговаряш за екологията по цоневския язовир.да не бачкаш в общината в Дългопол или си некакъв общински фактор около цонево,а?
  • 14 Оставка Съд Затвор

    10 1 Отговор
    Каквото управлението, такива и язовирите в Герберастка Мутроландия.
    Нови бали боклук преди седмица пристигнаха в БГ.

    Докато не превърнат БГ в сметище, ГЕРБ няма да подадат оставка.
  • 15 Рошко

    9 0 Отговор
    Нвмс само да се къпете в л****вече и ще се къпете пиете и готовите с тях, оттам водата май ходеше за Варна, да ви е сладко и благодарете на герб и тим
  • 16 На кратко

    9 0 Отговор
    В наторените с фекалии земи растат най красивите гербери на света.
  • 17 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    14 0 Отговор
    ИМА ЕДИН МИНИСТЪР ДЕТО МУ ВИКАТ РЕВИЗОРА, КОЙТО НИЩО НЕ ПРАВИ. ЯЗОВИР ЦОНЕВО ПИТЕЕН ЛИ Е? АКО Е ПИТЕЕН И ВОДАТА МУ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ПОЛЗВА ЗА ПИТЕЙНИ НУЖДИ, ТО ТРЯБВА ЗАТВОР И ТО ДЪЛГИ ГОДИНИ. ОТКАЗАЛИ ДА ПОЛУЧАТ ПРОТОКОЛА. ЕХ БАЙ ТОШО НА КАКВИ ИЗМЕКЯРИ И НАГЛЕДЦИ НИ ОСТАВИ. ДЪРЖАВАТА НЕ МОЖЕ НИЩО ДА НАПРАВИ НА ЕДИН СОБСТВЕНИК НА ФИРМА. ТЪПИЯ РЕВИЗОР ДА ПОДАВА ОСТАВКА. ТОВА НЕ Е ДЪРЖАВА БОЙКО А ПОМИЙНА ЯМА И ТИ И ТВОЯТА ШАЙКА ИМАТ ЛИЧНА ВИНА ЗА ТОВА. ОСТАВКА НА МАФИОТСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО. ОСТАВКА НА БОЙКО БОРИСОВ.
  • 18 Куку

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "АА1":

    Не е простотия а престъпление.
  • 19 БГ МАФИЯ В МС

    12 0 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ВОДАТА ОТ ЦОНЕВО ДА СЕ ПРЕНАСОЧИ КЪМ ПРАВИТЕЛСТВЕНАТА РЕЗИДЕНЦИЯ ЕВСИНОГРАД И ТАМ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ДА СЕ КЪПЯТ И ПИЯТ ТОВА КОЕТО СА СЪТВОРИЛИ.
  • 20 беге демокрация

    5 0 Отговор
    една чаша студена вода, да му се пие на някой от Варна и региона
  • 21 ДОКОГА

    0 0 Отговор
    ФЕКАЛИИ ПОСТОЯННО ИЗТИЧАТ И ОТ ДОНДУКОВ 1 !
  • 22 гуньо

    0 0 Отговор
    До изясняване на случая трябва да им се спре водопдаването там .
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове