Last news in Fakti

17 Август, 2020 08:08 4 452 40

Протестиращите с изненадващи блокади на обществени сгради

  • блокади-
  • боец

Посланието е едно – незабавна оставка на правителството

Протестиращите с изненадващи блокади на обществени сгради - 1
Снимка: БГНЕС

Тази сутрин ситуацията на „Орлов мост“ е спокойна. Вчера обаче протестиращите обявиха, че сменят тактиката си и ще правят изненадващи блокади на обществени сгради, съобщи бТВ.

От 8 ч. започват блокади на институциите. Посланието е едно – незабавна оставка, казаха от гражданско сдружение „БОЕЦ“.

Междувременно 39-ият ден на протести премина без напрежение. Недоволните за поредна вечер поискаха оставката на властта и главния прокурор Иван Гешев.

Протестиращите за пореден път се събраха в Триъгълника на властта. Някои от недоволните предложиха и нов метод за "избистряне на политическата обстановка".

След зачестилите случаи на напрежение между протестиращи и граждани от палатковите лагери взеха мерки – дежурни, които следят за реда.

Обичайното вече шествие премина последователно през палатковия лагер пред Ректората и завърши на „Орлов мост“. Така приключи и 39-тия ден на недоволства в София.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Войн

    58 74 Отговор
    Тези циркаджии намериха откъде да вадят пари няма да се спрат
  • 2 Фен

    50 57 Отговор
    Е те сега кой останаха? Иванов бега, Мая се вясвв от дъжд на вятър, и само тримата смешници с по двама сподвижници останаха май?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Истина ви казвам

    43 41 Отговор
    400000 Варна да протестират 40 човека

    Коментиран от #5, #31

  • 5 Ааа значи другите 399960

    44 40 Отговор

    До коментар #4 от "Истина ви казвам":

    варненци са доволни че България е на последно място по всичко. Абе варненци толкова ли са тъпи или ти лъжеш?

    Коментиран от #32

  • 6 Аве Адолф Хайлллл

    39 44 Отговор
    Нещастните напъни за минутка медийна слава продължават . Жалки похвати от жалки и непродуктивни хорица .... просто няма какво да измислят вече , а и от Дубай не им дават нови идеи , жива трагедийка .
  • 7 Псевдоним

    26 22 Отговор
    Сами нищо не могат да направят тези хора и мафията много добре го знае.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Питанка

    27 21 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Могат ли агенти на ДС (филиал на КГБ) от управляващи и опозиция да бъдат независими от създателите си , от чекистите ? Единственият път за България е на Запад без Радев, Борисов, Гешев, Доган, разни мутро-патриоти (мутриоти) , бесепета, десеета, копейки, веждита, черепи, и без всичко подчиняващо ни на Русия и символизиращо Русия.

    Коментиран от #11, #14, #26

  • 10 Майна

    25 26 Отговор
    Гледам го този сам си ръкопляска едва ли има публика обаче кой да оцени простотийте му
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Behemoth

    23 18 Отговор
    Леле при Барниту са искат да са срещат.....той са укрива на тайно място(в шкафа шшшшшт)...чака помощ от Фред Тиквенстоун.....
  • 13 Фен

    24 22 Отговор

    До коментар #7 от "Псевдоним":

    Абсолютно вярно! За това и мафията им спря кинтите и ги остави на милостта на слънцето и дъжда, пък докъдето изкарат.
  • 14 Червен боклук

    23 21 Отговор

    До коментар #9 от "Питанка":

    Да България са най големите предатели,те ни бутат към Русия
  • 15 Мирко

    38 24 Отговор
    Абе как никой герберуха не коментира пачките и кюлчетата в спалнята на премиера, а само плюят по нас? 250 лева пенсия и 1 200 лева ламаринено кошче как ви се струва? А кенефче за 100 бона 2 на 2? А магистрала която се разпада за месеци, а струва милиарди?

    Коментиран от #16

  • 16 Червен боклук

    28 19 Отговор

    До коментар #15 от "Мирко":

    Никой нормален човек няма да се върже на тези скалъпени колажи

    Коментиран от #17

  • 17 Мирко

    29 17 Отговор

    До коментар #16 от "Червен боклук":

    А кошчетата, кенефчетата и имитацията на магистрали и те ли са колажи? Или парите взети от нашите кървави данъци са истински?

    Коментиран от #29

  • 18 оня с коня

    32 23 Отговор
    Протестите ЗАКОНОМЕРНО вървят към БЕЗСЛАВНОТО СИ ЗАТИХВАНЕ.Руските "Възраждане" и "Боец" с Безплодните си Политически Напъни НА ЖИВО демонстрираха НЕМОЩТА на Руската Хибридна Интервенция и Абсурдното й Желание да прибави Европейска България към Сръбските си Васали.И е Логично,щото 45г им сърбахме Руската попара/Борша/ и сме наясно как мирише Партенката на Руския Ботуш,докато Сърбите нямат тоя "Боен опит" и логично Паднаха в Капана.И не напразно е казал МЪДРИЯТ НАРОД:"Човек предупреден- наполовина спасен"!

    Коментиран от #23

  • 19 Гнида

    27 27 Отговор
    Това правителство е ретроградно , ненужно и изчерпано ! Но не се дават , искат по всички начини да останат на власт ! Затова са протестите !
  • 20 Гестапото

    20 14 Отговор
    Има ли хора да им вярва на тези слуги Бошкоф ЦвВ на Бошкоф ТВ, на оня от някакво аскювско село който не знае що чини там един ден искам един ден не искам, може би трябва да оди да се провери дали у главата е наред, може оная да му е взела акъла
  • 21 Кой68

    25 16 Отговор
    Като започнат да не допускат хората до работните им места ще има строшени глави...Това е силово налагане на чуждо мнение от шепа "протестъри"...
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Питанка

    13 9 Отговор

    До коментар #18 от "оня с коня":

    Като приключат протестите, ще спре ли изграждането на Руски поток с наши пари, ще спре ли кражбата на Лукойл по 1 млрд. /г., ще спрем ли да плащаме газа на двойна цена, ще спре ли корупциония проект Белене, ще изчезнат ли руските знамена от Камчия и Поморие, ще си върнем си контрола на пристанище Росенец, ще проверят ли 54 000 руски фирми защо не плащат данъци ... ???

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 оня с коня

    6 6 Отговор

    До коментар #23 от "Питанка":

    АПсолютно "Да" - Вервай ми:)
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Искате ли да спрете протестите много набързо

    26 18 Отговор
    Много ми е интересно истинските мутри, които вече са вън по заповед на Радев и стоят по площадите и мостовете как така 40 дни не ходят на работа и в същото време си плащат сметките, данъците и кредитите и се изхранват, как става този номер?? Как да спрете протестите, защото буквално унищожават вече икономиката ни, а ако забелязвате цените на хранителните стоки в хипермаркетите и другите магазини от около седмица вече са с 20-30% по-високи и не само тези цени се вдигат много рязко в момента? Това вече удря в джобовете на най-бедните маси, тоест на вас протестиращите! Като в приказките с ''отрязване'' на главите на змея! Мозъка на анархо-комунистическата революция е шефът на русофилите Николай Малинов под заповеди от Кремъл. Всички останали са подизпълнители и подфинансиращи метежа. Гешев да го арестува за държавна измяна, както и съпартийците му като миналата година, за две три седмици в 7 сутринта на 9-ти септември без телефони и без достъп до интернет в мазетата на държавна сигурност и протестите ще се объркат и затихнат!
  • 28 Е дин

    18 12 Отговор
    Само тия от боец и от триото да внимават, че и аз трупам социално напрежение! Абе къде е Ицето бе? Да не е отишъл на море на Росенец?

    Коментиран от #37

  • 29 Червен боклук

    12 11 Отговор

    До коментар #17 от "Мирко":

    Ако и другите правителства бяха направили такива имитации на магистралите България щеше да е далеч далеч по-напред в икономическото си развитие
  • 30 Махленска клюкарка

    8 9 Отговор
    Дайте инфо къде да отида и аз да взема пари за протеста. Много се говори, че е платен, но никой не казва къде и от кой. Идете и Вие вземете, запишете човека, който ги дава парите, изнесете инфо, разобличете протестиращите.

    Коментиран от #33

  • 31 1234

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Истина ви казвам":

    При ТИМ-губерния е хубаво, кмет сксуален насилник в Израел, от един прекрасен град, сега Варна е клоака!
  • 32 Истина ви казвам

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Ааа значи другите 399960":

    Кога България стана на последно място по доходи и по стандарт на живот сега или при комунистическите правителства задай си въпроса сам

    Коментиран от #34

  • 33 Малко таръкат

    4 5 Отговор

    До коментар #30 от "Махленска клюкарка":

    Ти да не мислиш,че отиваш и ти дават надницата.Парите са в организаторите и те решават.Плащат на определени и те им търсят хора за протеста ама като отидеш така и така си там,защо да ти ги дават.Пишат те бройка и си ги вземат за тях,шефа от къде да знае на кой са платили и на кой не.Отроеното трио бая пачка задели.А като има и бираджии,защо да им плащат надница,по-евтино им излиза с промоцията бира от Прокопиев-парите за тях Оставете ги сами и ще видите как ще ви търсят и тогава ще ви дадат надницата
  • 34 Все там

    2 2 Отговор

    До коментар #32 от "Истина ви казвам":

    Ами и тогава и сега все към края на класацията сме били.С разликата,че тогава те надъхват,че си богат,защото няма информация,а ако някой се изпусне и каже истината-Белене!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ще съм кратък,

    5 3 Отговор
    На този етап Борисов,трябва да бъде разжалван!........Аз също съм военен,клели сме се,за вярност към родината,а не към сик др.гропировки!.....За обидното клеймо,което ни лепна пред света!.....

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Володя

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "ще съм кратък,":

    За заслугите на Борисов трябва не да го разжалват а да го направят генералисимус А това което казва всичко е истина
  • 39 Гошо от Абисиния

    1 0 Отговор
    Само дане блокирват читалищата че с Кирето нема да можеме да четеме
  • 40 Абуеля

    3 1 Отговор
    Ние сме увредена нация. Никой от нищо не е доволен, а плюем тези, които реагират открито.Ами излезте и вие бе, бабаити.Нали твърдите, че дават пари! Май получихте повече пари от ГЕРБ.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове