Last news in Fakti

18 Август, 2020 15:10 9 412 74

Христо Иванов: Борисов, изпълни си ангажимента

  • бойко борисов-
  • христо иванов-
  • ревизионни актове

Иванов коментира, че именно в тези два ревизионни акта смята, че се съдържа отговор на дългогодишните съмнения за това, че с различни счетоводни манипулации Лукойл е укривал или не е декларирал печалба

Христо Иванов: Борисов, изпълни си ангажимента - 1
Снимка: БГНЕС

Писмо до премиера Бойко Борисов депозира днес Христо Иванов в Министерски съвет с призив да изпълни обещанието си от преди месец и да разпореди публикуването на ревизионните актове, издадени на „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД.

В изявлението си при подаването на писмото Иванов коментира, че именно в тези два ревизионни акта смята, че се съдържа отговор на дългогодишните съмнения за това, че с различни счетоводни манипулации Лукойл е укривал или не е декларирал печалба. На база на това са спестени данъци от близо 1 млрд. лева. Публичното оповестяване на ревизионните актове ще даде отговор на това дали тези съмнения са основателни или не.

Христо Иванов коментира и днешното изказване на Борисов, в което той го нарича цар на задкулисието:

“Аз не бих го нарекъл него цар на задкулисието, но бих го нарекъл в момента главен ратай на почетния председател на задкулисието Ахмед Доган и на реалния диктатор в българското задкулисие Делян Пеевски. Това е реалността на задкулисието в момента. Това задкулисие има конкретни схеми, конкретни начини, по които функционира, и не сме се заели една по една тези схеми да ги чистим. Едно от нещата, които ще направим днес, е именно въпросът за ролята на Лукойл в това задкулисие и да направим крачка към неговото изчистване”.

Относно предложенията на Борисов за нова Конституция Иванов заяви, че в тях не се включва реформа в прокуратурата и по този начин той обслужва запазването на статуквото по отношение на главния прокурор и да обслужва интересите на Пеевски и сараите, защото най-ценният инструмент на Пеевски и на сараите е главният прокурор.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 70 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Byg

    53 19 Отговор
    Цар плъх
  • 2 Манго

    51 138 Отговор
    Пинокио рядко говори нормално. Гладен и заблуден човек е той.

    Коментиран от #49, #58

  • 3 3333

    159 41 Отговор
    О, неразумен Бойко, защо така нагло лъжеш българския народ? Защо си с толкова дебело его, че се мислиш за единствения , който може да управлява?Защо си толкова зависим от Доган, Пеевски и Гешев, че не можеш да извадиш главата си от пясъка и да видиш реалността! Ти доведе България до дъното, а се хвалиш колко много работа си свършил и че работиш уж за благото на българския народ? Не си добре! Трябва ти психолог! Подай оставка и виж колко много кадърни и интелигентни хора има в България! На теб дори изказванията ти са на просташки и нецензурен език! Срам си за България!

    Коментиран от #20

  • 4 герберче

    119 25 Отговор
    С една лодка и една камера на Бочко - големия играч, му разкатаха фамилията.

    Коментиран от #47

  • 5 ядосан на Буда

    110 42 Отговор
    Има алтернатива и ХИ показва, че може да им се опъне.
    Иванов, имаш моя глас на изборите!

    Коментиран от #74

  • 6 Сатаната

    33 19 Отговор
    Като разпнем банкянския на паветата и след 2000 г. видя че някой се кръсти в него, обещавам искренно да се покая и да му искам прошка.
  • 7 Вън от България!

    45 26 Отговор
    Всички агенти на чужди държави с двойно гражданство като Бойкикев!

    Коментиран от #46

  • 8 пройчо

    22 77 Отговор
    Тоя пеевски му е поникнал на носа на христо....Кво,що--пеевски и доган виновни!?.....като на Тлъстия Бою--се "комунистите са виновни!"...шаблони без мозък.
  • 9 МАДЖО

    25 55 Отговор
    МНОГО СЕ НАПЪВАШ, НО РЕЗУЛТАТА ЩЕ Е РАЗЛИЧЕН ОТ ТОВА ,КОЕТО ОЧАКВАШ.
  • 10 шкафче за кон

    18 34 Отговор
    герб раздават милиардите на бедняците все едно че са техни
    няма проблеми
  • 11 шкафче за кон

    23 11 Отговор
    държат гладни останалите и мятат едни 9 цифрени числа
  • 12 Печалба е имало

    41 14 Отговор
    Но тя в стояла в чекмеджето!
  • 13 шкафче за кон

    30 8 Отговор
    на икономическите гении в министерски съвет обяснете
    че раздаването на 2 милиарда земеделска субсидия на 1000 човека и
    пълненето на гушите на министерските чиновници които са с поне средна заплата..няма да стимулира икономиката щото тия хора са малко и без това имат пари..но как да стане с оня човек дето аз убих короната аз убих цар лъв..слънцето изгря заради мене днеска и тн
  • 14 Вън от България!

    37 22 Отговор
    КОЙ е Христо Иванов - истинската биография

    Христо Иванов е роден на 13 септември 1974 г. в София. В семейство на отявлени комунисти. Майката Мария е родена в СССР - в Москва, нейният баща Недялко Бойкикев е българският комунист - болшевик, ленинец и политически емигрант. В края на 30-те години на миналия век при една от сталинските чистки Недялко Бойкикев е откаран в ГУЛаГ на брега на Колима, където намира смъртта си. Мария пристига в България с майка си след Втората световна война заедно със Съветската армия и семействата на други политемигранти. Завършва философия. Проявява странности - редом с комунизма почита и Бог. Става учителка в монтанско село. В разгара на Пражката пролет попада в столицата на Чехословакия, където се запознава със съпруга си Любомир Иванов - инженер, изпратен по работа там. Мария се вдъхновява от идеите на Пражката пролет, заради което семейството получава разпореждане веднага да се върне в София. Вярна на комунистическия идеал, тя се обявява за „социализъм с човешко лице“. Мария е най-добрата приятелка на дъщерята на Вълко Червенков - Ирина, и дори държи надгробно слово на погребението ѝ.

    Коментиран от #21, #23

  • 15 шкафче за кон

    35 12 Отговор
    логиката говори че личноста бб и лукса да ни управлява струва много скъпо на бедна България и след 10 години подобрения не трябва да чакаме..да отива да управлява доматите в банкя
  • 16 Политолог

    34 35 Отговор
    Христо Иванов, изпълнява си поръченията на Иван Костов и ген. Атанасов, гробарите на СДС

    Коментиран от #18, #25

  • 17 Скрий си мазнишката

    24 32 Отговор
    Физиономия, пинокио
  • 18 Мда, точно така

    8 8 Отговор

    До коментар #16 от "Политолог":

    Даже горепосочените конкоурират бсп по съсипване на тая държава, даже са по-виновни
  • 19 До Христо Иванов

    40 17 Отговор
    Мераклия си за власт.Я вицепремиер,я министър на Правосъдието.А защо не- Главен прокурор,а? Всичко е възможно у нас. Но ако имаш хора, който следят форумите ,ще те запитам директно.: Какво ще направиш по отношение на Частното Съдебно Изпълнение? Ще промениш ли драстично закона за ЧСИ? Ще премсхнеш ли убийствения чл.417 от този закон,който поставя ЧСИ над Господ! Тоест: без да си присъствал в съда, да бъдеш осъден,и ЧСИ автоматично да получи права да ти блокира заплата,сметки движимо и недвижимо имущество.Имаш право да обжалваш пред Арменския поп,защото обжалването не спирало(?) изпълнението.На практика,трябва да подпишеш споразумение с Чсито, което означава че се признаваш за Длъжник.Ако не подпишеш директно ти източва всички дебитни,дори- кредитни карти до цялата дължима сума.Блокира пенсия,заплата,дори в Агенция по вписване.Всичко! За борч от 1500 лв( сгр.инсталация за 3 г назад,без грам парно) ме тупнаха общо над 3 бона.Блокира пенсия,апартамент! Та ще промениш ли закона? Едва ли,защото ТВОЯ ПОДПИС,ДОКАТО БЕШЕ МИНИСТЪР УЗАКОНИ НОВИ 120 ЧСИ.

    Коментиран от #31

  • 20 Бойко кърлежа отвратителен

    31 12 Отговор

    До коментар #3 от "3333":

    Защо Бойко лъже нагло? Еми щото е нагъл бе пич! Поздрави.
    ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА ОСТАВКА
  • 21 Боко мамуна

    27 13 Отговор

    До коментар #14 от "Вън от България!":

    БОЙКО БОРИСОВ ИСТИНСКА БИОГРАФИЯ.
    ЧЛЕН БКП , ИМА ДЯДО ФАШИСТ?! МАФИОТ ОТ СИК....И ДУХОВНО ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ПРИМИТИВ. А ДА И ДОСТА ХОРА В ЗНАКОВИ ДЕЛА СА ИЗЧЕЗНАЛИ КЪДЕТО Е ЗАМЕСЕНО ИМЕТО МУ....
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ото

    9 10 Отговор

    До коментар #14 от "Вън от България!":

    Много добра биография....жалко за Недялко, убит от Сталинските сатрапи. От хора с идеали винаги ще има нужда...те са солта на земята.
  • 24 Бай Хур

    13 4 Отговор
    За пари и майка си ще продадеш,ей!
  • 25 ото

    20 3 Отговор

    До коментар #16 от "Политолог":

    Гробарите на СДС са тия, които направиха преврата на Боянските ливади и свалиха Филип Димитров. Но в СДС бе пълно с провокатори и ченгета...какво можеше да направи Костов, освен да почне да вие и той с кучетата. Сегашното СДС е реплика на онова, първото, изнасиленото и обругано демократично движение в България. За жалост не можа да стане една истинска дясна национална партия от която страната има нужда. За сметка на това някои не се поколебаха да използват абревиатурата СДС за своето лично обогатяване и да станат подлоги на Тиквата, който много се напъваше да стане демократ. Е, видяхме, не стана - едно дребно източноевропейско деспотче, аналог на Лукашенко.

    Коментиран от #27

  • 26 Христо

    13 9 Отговор
    Давай докрай!

    Коментиран от #28

  • 27 Ха ха

    12 4 Отговор

    До коментар #25 от "ото":

    Че той Костов беше най-голямото куче-пардон ма.тия.
  • 28 Иванов

    7 9 Отговор

    До коментар #26 от "Христо":

    Докрай мога,само ако Радан е отпред.

    Коментиран от #29

  • 29 вие от партията

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Иванов":

    Май треперите че скоро няма да има далавера.

    Коментиран от #32

  • 30 Патриот интернационалсоциалист

    15 3 Отговор
    Вашето семейство до n-то коляно сте били толкова некадърни и нагли, че БКП ви изхвърля през вратата, а вие влизате през прозореца. Избръсни се, изглади се и си намери работа. 90те минаха повече(пази Боже)! Бойко е същия некадърник като вас. Краят му се вижда. Вие затова наскачахте. Както наскачахте срещу Тато си когато вече беше приключил. Както скочихте 1944 срещу България, когато беше нападната от целия свят. Мършояди!
  • 31 ото

    13 1 Отговор

    До коментар #19 от "До Христо Иванов":

    Даа...съгласен съм с теб. Самия аз бях осъден и ми взеха фирмената кола заради една фактура, без да съм призован в съда, зощото ме търсили и не ме намерили при положение, че магазина ми е на сто метра от офиса на чесеито ..Правят се на ни чули, ни видели, но крадат тихо икротко повече от мутрите. Чекмеджето на Тиквата ряпа да яде - тия са най големите бандити, защото крадат със закона, а те го тълкуват както им е угодно. Впрочем да станеш юрист не е необходимо да се бъхтиш да следващ 12 години като Джамбазки, че и службата да не изкараш. Просто я купуваш и си готов. Честито.
  • 32 Иванов

    6 5 Отговор

    До коментар #29 от "вие от партията":

    Треперя само, ако Радан мине отзад.
  • 33 Руски еничарин

    7 1 Отговор
    Мурзилажа не допуска разследване на Лукойл - о там идват рублите за подривните си дейности.
  • 34 плажуващ

    10 2 Отговор
    Тоя от кога стана толкова актуален.
  • 35 БУМЕРАНГ

    12 3 Отговор
    Ицо, изпълни си и твоя дълг!!!! Защо не ходиш на плаж до Созопол?????
  • 36 Абе

    14 4 Отговор
    ....поздрави Маджо , от Лапнишараните !!!
  • 37 Карло Колоди

    11 5 Отговор
    Пинокио е нападнат от червен дървояд, трябва да се лекува!
  • 38 Pepe73

    5 0 Отговор
    Има още два ревизионни акта, за които трябва да отговори..
    Георги Самуилов Инса ойл..( общинска банка)
  • 39 Василева

    10 1 Отговор
    Като дойде на власт БСП отново ли ще управлява с ДПС.Досега три пъти управляваха заедно.
  • 40 001

    10 16 Отговор
    време е радев да последва съдбата на Чаушешко
  • 41 На тъмно

    11 4 Отговор
    Като министър ако беше така напорист, щеше да е друго, но се скри!
  • 42 7777

    13 5 Отговор
    Всички публично известни личности организатори на протестите се изложиха много пред народа и това ще се види на изборитеХората може и да подкрепят протестите на думи но когсто гласуват няма да оставят държавата в ръцете на злобни и незрели хора
  • 43 001

    10 2 Отговор
    публична тайна е че лукойл е на бсп, русия, станишев и радев. Правете си изводите
  • 44 Анализаторр

    10 3 Отговор
    Лукойл в Румъния ги вкараха в затвора и след това те сами напуснаха Румъния или тях ги напуснаха не съм сигурен. В едно съм сигурен тези няма да платят данък печалба на санитарният минимум. Нашият вожд най–вероятно е силно зависим от тази фирма и руските интереси които обслужват. Но както е казано не е луд този който яде зелника а този който му го дава. Аз на мястото на Христо Иванов бих се притеснил за сигурността си ако тръгна срещу ЛУКОЙЛ. Статистиката показва , че се увеличават случаите на инфаркт в последствие.
  • 45 катуна на орлов

    7 6 Отговор
    Откъде пак изпълзе тоя бе, черепа ли му натиска копчетата, нема такъв цирк!
  • 46 ivan

    8 9 Отговор

    До коментар #7 от "Вън от България!":

    то по голям агент на Русия от Бойко няма с Доган са на кантар
  • 47 Галина

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "герберче":

    На тоя тиатър могат да се вържат само жалки заблудени, наивни душици. Питайте сега Радев, защо са уволнени само двама от тия гардове които бяха там? Защо не ги уволни всичките?
    Хора, спрете се малко и се замислете, защо всичко това се случи точно като започнаха да разследват подчинените на Радев?
  • 48 Марин

    12 12 Отговор
    Вдигнатият юмрук е международен поздрав на летците-изтребители при всяко успешно кацане.
    Само че вие феновете на шофьора на Жипката, а преди това шофьор на Маргините, няма как да го знаете.

    Коментиран от #57

  • 49 pilot

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Манго":

    гледай си коня и каруцата и не се занимавай с неща,които не разбираш !
  • 50 Лъжец в името не на народа а за пари

    8 10 Отговор
    Многониуважаеми Другарю Христов, Първо бяхте слуга на Доган след това слуга на временно емигриралият крадец от банката Сърбия? Малко ли ви платиха? Сега сте слуга на беглеца в Дубай на чуждия арменски гражданин Дебел Барбакйн и на неуспелите мутри под чадъра на псевдо президента Радев.Наистина ли мислите че някой иска да ви слуша и още по малко да ви гледа??? Който може може който нищо не може като нас организира Платини протести или прави партия като вашия приятел главорес шут и клоун ПАРТИЯ.
  • 51 ижо

    12 6 Отговор
    Абе Ице да не тие връкнал в гъа Боико че го мразиш толкова
    До вчера му се навеждаше.
  • 52 Чаушеско

    10 6 Отговор
    Време е да направим това с Христов което направиха румънците с Чаушеско.
  • 53 jorj

    1 0 Отговор
    БОНОБО, ти си голям БОНБОН !!!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 КОКО ДРИЛО

    2 0 Отговор
    УРАНГУТАН О СКРИЙ СЕ ТИ СИ ШПИОН ..............
  • 56 КОКО ДРИЛО

    2 0 Отговор
    ВЕЧЕ ИМАШ МНОГО ВРАГОВЕ СПАСЯВАИ СЕ ........
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Джоко

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "Манго":

    А, ТУЛУПИО е ПОЗОР и БЕДСТВИЕ!!! Този КОНСТИТУЦИОНАЛИСТ запознат само и единствено с КОНСТИТУЦИЯТА на местните жители на Северна Америка е време да се отдаде на белот, джитбол и тенис в банкянския зайчарник!
  • 59 Електра

    2 4 Отговор
    Под хилавия и крадлив юмрук на Кауня, и Импексовите Костинбродски корвети, в Българя пълзи монархо болшевишки фашизъм... Ха ха ха, Кауна и тлъстата Идиотова страх ги тресе, щом са допрели да ги бранят лумпените около Копейкин и костинбродската корвета...
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Иван

    2 3 Отговор
    Ей смешки, твоя шеф Костов продаде завода на руснаците какво се правиш че бориш задкулисието9227
  • 62 5653

    5 0 Отговор
    Българи, не Ви ли прави впечатление, че откакто открито в публичното пространство се говори за задкулисието на Доган и Пеевски, никой от тях или от ДПС не е излязъл и открито не е опровергал тази теза?
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Пенсионер

    2 4 Отговор
    Тоя, що един път не се обърна към Радев. Той да не би да си е изпълнил ангажиментите. Всъщност и двамата - Иванов и Радев работят айлязи.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 И парите

    2 0 Отговор
    НЯМА да спасят герберастите
    от сладко отмъщение!
    Гарантирано от народа!
  • 67 П.К.П.

    2 0 Отговор
    И аз искам оставката на Бочко Бибочко!
  • 68 Иванов

    1 0 Отговор
    Христо Иванов е смешен! Сега иска да се разследва "Лукойл", но нищо не казва например за "Овергаз" на Сашо Дончев, защото сигурно получава пари от него?
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Диана

    0 0 Отговор
    Иванов се събужда и първата му мисъл е "Сега какво да измисля, че да съм интересен на медиите". Лошото е, че вече не е и интересен, щото втръсна.
  • 71 НИки

    0 0 Отговор
    Един провал изисква от друг провал
  • 72 КОКО ДРИЛО

    0 0 Отговор
    УРАНГУТАНИТЕ ИЗВЪН ПАРАЛАМЕНТА ............
  • 73 КОКО ДРИЛО

    0 0 Отговор
    ЛЕВАК ............
  • 74 Никога

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ядосан на Буда":

    Не ставай смешен! Каква алтернатива е Христо Иванов, който обслужва интересите на олигарха Иво Прокопиев!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове