Last news in Fakti

25 Август, 2020 18:19 8 642 28

Посочиха лобистко изменение в полза на фирми, близки до Цветелина Бориславова

  • газопровод-
  • синьо гориво

Увеличават ударно цената на природния газ с 15,2%

Посочиха лобистко изменение в полза на фирми, близки до Цветелина Бориславова - 1
Снимка: БГНЕС

Заместник - председателят на ПП АБВ Любомира Ганчева отправи препоръка към енергийния министър- да не дава оценка кой човек е прост и кой е сложен. Повод за това стана днешното изявление на министър Петкова, в което тя обясни, че схемата за връщането на парите е особено сложна и хората не я разбират, посочи сайтът "Актуално".

Пред медиите Любомира Ганчева подчерта, че подобно отношение е неприемливо и припомни, че ПП АБВ многократно сигнализира ресорното министерство за това, че абсолютно лобистки целенасочено беше направено изменение в Закона за енергетиката така, че да не позволи българските граждани да усетят намаляването в цената на природния газ, а това да стигне само до близките до „Булгартрансгаз“ фирми. Тя добави, че на Теменужка Петкова не ѝ прави чест да става част от тази завера.

„Буди умиление фактът, че тя се спря напоително на историческото намаляване на цената на природния газ за България. Да, то е историческо, защото ще остане в историята на Републиката с това, че България последно от всички 8 държави в ЕС, за които се отнасяше решението на ЕК, намали цената на природния си газ.
Всички българи платихме високите цени на газа и няколко изключително находчиви бизнесмени, включително 4 фирми, близки до г-жа Цветелина Бориславова, успяха да реализират 100 млн. лв. оборот, което може да се види по отчетите на „Булгартрансгаз“.
Сигнализирали сме министъра на енергетиката няколко пъти. В анализите на дружеството, в предварителния междинен отчет на дружеството се казва, че има икономически и финансово изгодни сделки. След това икономически и финансово изгодни изчезват и остават само сделки.

Любомира Ганчева подчерта също, че енергийният министър Теменужка Петкова днес не засегна темата за увеличаването на цената на природния газ от септември с 15.2 %.
„Никой от нас не усети намалението на цената по сметките си, но всички ние сега ще заплатим увеличаването на цената на енергията. Тя вероятно не го усети, защото октомври някъде ще го усетим по сметките си, а тя знае, че по това време няма да бъде министър и няма нужда да коментира новите бомби, които са заложени в сектор „Енергетика““.

Любомира Ганчева коментира и премиерската визита в Гърция.

„Вчера в Александруполис България си купи участие в проект с обречено бъдеще. Проектът, в който вчера българската държава официално се включи в Гърция, е в момента с 50 % натовареност на капацитета с нашето участие.
Само за справка, има процент в Хърватска, който е резервиран на 100%, обаче ние там не участваме, странно защо ли. Аз предполагам, че е, защото в момента никой не може да обезпечи снимка на премиера с премиера на хърватската република.

Отново пари ще потънат в проект, без никаква нужда за българската държава и за пиар. Ако премиерът Борисов си мисли, че по този начин ще успее да бетонира своето управление, този път няма да му се получи и това незнание, невежество и липса на компетентност трябва да спре да се пише на сметката на българския народ. Ние не можем да си позволим повече да плащаме за неговите екскурзии и неправомерни разходи.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хихи

    41 8 Отговор
    Цветелина Борисова е омъжена за милиардер ако не знаете

    Коментиран от #14

  • 2 1618

    94 7 Отговор
    Гешев да каже, защо си затвори очите и не разследва къщата в Барселона и бутиковия магазин в центъра на Барселона на любовницата и сина на Борисов! Испанските медии и власти разследваха , а Гешев потули случая! Да обясни пред медиите , защо не разследва записите с пачките пари и златните кюлчета в спалнята на Борисов, защо не разследва скандалните записи с гласа на Борисов? И накрая да каже защо се сравни с Левски като разликата между него и Левски е от жабата до коня? Не говори ли това за болен мозък? Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак! Ето такъв човек стои начело да прокуратурата издигнат от Борисов! За това и Европейският парламент наказва България с най- малко пари! Корумпирана България не заслужава и тези пари, защото отново като всеки път ще бъдат откраднати от правителството на Борисов! За това хората в България и чужбина вече повече от месец искат оставката на Борисов и Гешев!
  • 3 Дедо

    58 3 Отговор
    Точно за това се правят и "врътките" в нейна полза, за да не направи съпруга си от милиардер-милионер!!!
  • 4 ТОДОР СТОЯНОВ

    55 1 Отговор
    АБРЕ ХОРА, НЕ МОЖЕТЕ ДА ИМАТЕ ВСИЧКО...КЪДЕ ЩЕ ГО СЛОЖЕТЕ?!
  • 5 Тулуп Борисов

    68 6 Отговор
    Хронологията 2012 Латвия подава жалба до ЕК за господстващи цени руска газ. ЕК доклади за цени газ, Борисов не ги дава.
    2014 отново ЕК иска доклад от БГ, Борисов отново не дава. 2016 ЕК започна, но забави процедурата.
    2018-2019 ЕК принуждава Русия да свали цената. Висчи държави освен БГ сключват нови договори на ниски цени.
    БГ едва 2019 след 3 покани на Русия отиде.
    От 2012 до 2019 августдължим на Тулупа ББ - високи цени на газ.
    Накрая Тулупув си приписа заслугата, че намалил цените на газ - е, нема такъв НАГЛЕЦ.
    Дори сега Мутрата промени Закона за Енергетиката, при 58% намаление цени газ, парното е увеличено с 46%, прогнозни цени продукт на ГЕРБ.
    Идват безумни сметки за парно и грабене 7 г. милиарди ни струва Мутрата.
    На всичкото отгоре ни задължи да купуваме СПГ от Гърция, във пъти по-скъпа от руска газ. До ден днешен не знаем цената на СПГ, разбрахме само, че е сменил посоката.
    Което въобще не ни интересува, освен датата и часа на оставката му.

    Коментиран от #6

  • 6 антрашпиц

    59 6 Отговор

    До коментар #5 от "Тулуп Борисов":

    Тулупа не го бърка,мога да ти кажа.Ти го плюеш,той мисли,че дъжд го вали.Е няма такъв дебил -политик като него..
  • 7 Де що

    39 4 Отговор
    е от комунистическо котило , с възможност да лапа и граби от дето и колкото може ! Десетилетия наред и до ден днешен !
  • 8 Експерт

    11 39 Отговор
    Тез пък АБВ все се обаждат като някой бодне интересите на Руския газов сектор в България. Българска партия ли са те, питам

    Коментиран от #13

  • 9 Ха-ха

    22 3 Отговор
    Пишете си файда няма
  • 10 Грейс

    29 2 Отговор
    Нима? Ние не ви вярваме. Тя е толкова умна и честно забогатяла бизнес дама.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Неделчото Смърделчото

    36 4 Отговор
    Хе хе хе електорате!Навремето за това Тиквочонко я направи министър Нушето. Да отклонява, да насочва, да взима за него и дружинката разбойничеста, щото енергетиката е като леба, и не може без нея. И парички-милички, доста носи. А Нушето е енергетик толкова, колкото Тиквочонко, сложен от кукловодите, разбиа отполитика!
  • 13 Антикомунист

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "Експерт":

    АБВ=БСП. Разпръснаха се УЖ....Жалко е че мислят хората/не комунисти/ за малоумни!!!!
  • 14 Иииии

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хихи":

    Кой е той?
  • 15 Хайл

    24 2 Отговор
    Само национализация на енергетиката и банките му е майката и присъди в името на народа от народния съд
  • 16 Специален

    29 2 Отговор
    Изключително некомпетентна инагла министърка
  • 17 антрашпиц

    19 1 Отговор
    "Нъл" щеше да има намаление на газта ве гербери,ко стана а?
  • 18 антрашпиц

    20 0 Отговор
    Намаление ама дудук-модерно е да се увеличава цената,демоде е да се намалява.Справка например морските ни "курорти"
  • 19 Балканец

    14 0 Отговор
    Защо плащам данъци?
  • 20 Василева

    9 0 Отговор
    Защо да се харчат пари за разследването,след като вие не вярвате на българската прокуратура.
  • 21 Сачева, Теменужка

    12 1 Отговор
    Все сте пипала на Мафията, освен Далавера на Едро и опити да Манипулирате хората с празни обещания друго не правите!!!!! На слушахме се на Лъжите ви Оставка и ЗАМИНАВАЙТЕ!!!!!
  • 22 Чичко доктор

    5 4 Отговор
    Вие сте част от мафията. С този човечец на чело който обича да пълни шадраваните в Плевен парламента ще го гледате само от улицата. А за газа защо беше толкова скъп питайте Румен Овч които сключи анекс и газа скочи двойно. А сега въпреки Радев цената на газа се понижи двойно.
  • 23 Истината

    0 0 Отговор
    Бкп са злото, отровата. Не че другите, но Петков, абв, бсп, гледайте си пенсийките,, яжте, пийте и си носете комунистическите дрехи и вратовръзки... Кети, кво правят нашите.. Анти кети, отнети магазини в центъра, умира след отнемане на имуществото им, а на дора помада да продава, на кети нет работа, поне има банка, а вие абв същите без промяна. Кети, не можем да се видим. Дали спечели парка до часивника от бкп
  • 24 Истината

    0 0 Отговор
    От вашите кражби не можем да се видим с някои, па макар и в нашите родни градове. Поне да се посмерм на бкп. Дай боже да са живи. Кети, или теодора, дано майкати, как е, че не можем, Теди, преподавател с връзки от бкп, внучката. Истината. Всеки анти гледа да намери бкп, за да има работа на внучките им. А те у гроба 1989 и след 1944 т. е. 1945..и от там бб е.. Може би по-малкото зло, но не сигурни, няма сигурност днес в никого. Хубав слънчев ден. Днес слънце, утре мъгла. Или както казват анти мъже... Мъжа като изхвърли белото бб, жена не му требе. А квото било били, да са живи и здрави отвън, а другото ма*ната му, на пари, кюлчета, замъжи ресторанти, хотели
  • 25 Анонимен

    0 1 Отговор
    Парно, кои имат, София. Те само реват, но и не знаят защо. С най-големи заплати, айде, на добър час, време е за маските. Напрежението спадна, но с маски нахлузена напълно, това ни казват отвън, на затворените по домове родотели от 20 години... Добре, че короновируса, та да отпочинем от наркомани, пияници, проститутки и разни други
  • 26 Анонимен

    0 0 Отговор
    Отпуснаха ги в бг и пак дойде старото
  • 27 Събуди се,Народе!

    1 0 Отговор
    Стадото е в будна кома.
  • 28 ЯЗЪК

    1 0 Отговор
    Абе хора ......таз жена си купи цяла банка , продаде я .....после си купи друга......взе си курорти и земи.....Пампорово е нейно цялото......взе бизнес с биогорива и приференции......И НИКОЙ ЗА НИЩО НЕ Я ЗАКАЧА ! Тя е като свещена индийска крава - недосегаема , непроверяема ! За нея няма САМОсезиране от прокурора , който БОЙКО сам си избра !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове