Last news in Fakti

27 Август, 2020 07:58 3 975 15

Проф. Стоянович: Европа ни търпи, защото им пазим границите и не се обаждаме

  • петър стоянович-
  • европа-
  • протести

Тези, които се занимават с политика, не бива да забравят, че избирателят винаги е недоволен и че на съседа винаги му шуми, заяви бвшият министър на културта

Проф. Стоянович: Европа ни търпи, защото им пазим границите и не се обаждаме - 1
Снимка: БГНЕС

"Логиката на разума и на революцията са напълно различни. Всеки недоволен човек има право по своята логика да изрази своя протест във всеки един момент. В момента имаме развитие на тези две паралелни истини".

Това каза за предаването "Денят ON AIR" на телевизия Bulgaria ON AIR историкът и бивш министър на културата проф. Петър Стоянович.

Според него много от младите хора за пръв път "пият водата" на някаква промяна и бунт.

"Винаги народът е в правото си да задава каквито въпроси намери за добре. Тези, които се занимават с политика, не бива да забравят, че избирателят винаги е недоволен и че на съседа винаги му шуми. Начинът, по който метрото се прави, не е европейски, но същевременно като идея - това е нещо добро", смята проф. Стоянович.

Той добави, че след комунизма се е стопило относителното гражданско приличие, което "червената" власт е вкарала. "Хората, които са на улицата, имат чувството, че не принадлежат един на друг и държавата ги цака"

По думите му демокрацията у нас е един вид "балканска ашлама", която се търпи от Европа, защото им пазим границата и не се обаждаме много.

"Народното недоволство от памтивека винаги става така, че народът влиза в замъка, убива графа, става пропадане и идва новият период. Ние все още нямаме ясен отговор какво е добро и какво е лошо след 1990 г. Никой нямаше смелостта да осъди комунизма, както националсоциализма и фашизма", категоричен бе проф. Стоянович.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тимаджия bg on air

    45 6 Отговор
    ФАШИСТ НЕ МИ ВМЕНЯВАЙ ЧЕ ФАШИЗМА И ДИКТАТУРАТА СА СВОБОДА!ВИДЯХ Я ЗАПАДНАТА ТИ ЕВРОПА КАКВА ДИКТАТУРА Е И СВОБОДАТА НА СЛОВОТО Я НЯМА ВЪОБЩЕ ИМА РЕПРЕСИВЕН ОРГАН КОЙТО БИЕ И АРЕСТУВА ВСЕКИ ДРЪЗНАЛ ДА СИ ПОТЪРСИ ПРАВАТА!ЩЕ МЕ УНИЗЯВАШ ТИ БЕЗРОДНИКО!
  • 2 Този

    34 4 Отговор
    Най-големите дупелизци са управляващите за последните 20 години, никой не е твърд ни с Европа ни с Русия и всеки си гледа той да е добре, как пък един дето да милее за държавата дето живее не се намери, всико само помияри, един няма дето да вземе Унгария или Беларус за пример и да тегли по една..
  • 3 КОТарАК

    41 4 Отговор
    още един философ...в нормална държава след бездействието спрямо неразследваните записи и милиони в чекмеджето , хората биха срутили парламента най-малкото!
  • 4 Последния Софиянец

    27 3 Отговор
    Голямо пазене.Познавам сума хора дето преживяват от превоз на бежанци за Германия.
  • 5 NikNay

    29 2 Отговор
    Не , Европа ни търпи както ГЕРБ търпи циганите заради гласовете им по избори ! И
  • 6 8545

    24 4 Отговор
    Европа има интерес от слаба БГ, която да употреби за своите цели. И го прави. Протестите без ефект, разтегливи във времето, доведоха до неизгодно положение за БГ в критичен момент. Помощта за Бг е нищожна. Пари от ЕС няма да видим, защото ББ е компрометиран и не може да преговаря. Другите страни от ЕС ще получат адекватна подкрепа за преодоляване на кризата, за БГ- нищо.
  • 7 цербер

    21 3 Отговор
    "Демокрацията у нас е един вид "балканска ашлама", която се търпи от Европа, защото им пазим границата и не се обаждаме много." Това в Бългерията ограбена и изостанала не е демокрация,а свободия.Демокрацията означава ред и закон за всички! От министъра до последната чистачка. А на ония от ЕС не им се занимава с бедняци. Затова не ни обръщат внимание и ни подхвърлят по някоя троха. Засипват ни с боклуците си.
  • 8 бачо Илия

    22 4 Отговор
    Професоре неможе да се гради държава от хора които са се събрали във властта с една единствена цел лично обогатяване. Загърбени са принципите и законите, шири се шуробаджанащина и корупция. Когато изберем морални хора и прочистим държавата от върха надолу нещата бързо ще се нормализират. Закони има, наредби има, как да се избират и назначават най добрите. Качествени хора има. Но от години не се спазват, назначават се калинки, които бавно но сигурно убиват държавата. Всяка калинка като реализира загуба за бюджета средно по 100хил.лв. умножено по 100 хил калинки се получава 10млрд. загуба на година, никой не прави тази сметка затова сме на това дередже.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Гост

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "бачо Илия":

    Така е, на калинките никой не им държи сметка, защото са протежета на някой дерибей. Ако са избрани само заради качествата си при загуби и злоупотреби веднага ще им бъде потърсена отговорност, което ще въздейства възпитателно на останалите.
  • 10 mitak

    2 13 Отговор

    До коментар #8 от "бачо Илия":

    Брей, много си бърз в сметките. Верно е, че има много калинки и Барни-ръбъловци, както и Лъчо-мозъци, ама е верно и, че въпреки тях, много неща се направиха и ще останат за поколенията. Стига черногледство, иде новия ден. (разбирай Слави Триф.)

    Коментиран от #13

  • 11 Тъпичко

    6 0 Отговор
    Изказване на т.н. пруфесор е в стил алафрангите, което му отива , но за читателя е загуба на време. Бе как ги прават тия пруфесори? Вероятно има сериозна грешка в технологията.

    Коментиран от #15

  • 12 111

    3 0 Отговор
    По-скоро ние я търпим, но не се знае докога.
  • 13 Тролчета,

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "mitak":

    Закичете се с чалгаджията, не върви!
  • 14 ПЕНКО

    5 1 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ ИМА ПРОФЕСОРЧЕТА И ПРОФЕСОРЧИНКИ -ПОВЕЧЕ ОТ АРМИЯТА НИ !!! ТОВА Е ЕДИН ОТ БЕЗМИСЛЕНИТЕ И БЕЗПОЛИЗНИ -НИЩОНЕДОПРИНЕСЛИ ЗА НАРОДА - ТИТЛЬОВЦИ !?!?!? ИМАМЕ И АКАДЕМИЦИ БЕЗ ОТКРИТИЯ !!! ИМАМЕ И ПРОФЕСОР ПО ФУТБОЛ - ЧЕРВЕНЯКОВ !!!!!!!!!!!!!!!!!??????????
  • 15 Димитрова

    0 3 Отговор

    До коментар #11 от "Тъпичко":

    Абсолютно е прав професорът! Не знам какво ти говори думата "професор", но това явно не те притеснява да се "изходиш" по въпроса!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове