Last news in Fakti

29 Август, 2020 15:08 2 481 45

Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват

  • кирил добрев-
  • бсп

По думите му през последните 30 години в пленума и конгреса винаги е имало различни мнения и това е нормално за една демократична партия, но никога БСП не е изглеждала толкова разединена

Кирил Добрев: Всички кандидати говорим за единство в БСП, но не всички го показват - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Кандидатът за председател на БСП Кирил Добрев се срещна с членове на партията в Търговище, Нови Пазар и Омуртаг. В разговорите със социалистите той подчерта, че вътрешният избор трябва да е състезание на идеи, а не на личностни нападки, на натиск и заплахи.

“Всички кандидати говорим за единство в партията, но не всички го показваме. Единство се постига чрез диалог, а не като саботираш събирането на Национален съвет или пренебрегването на организации по места, които са изразили различно мнение”, заяви Добрев.

По думите му през последните 30 години в пленума и конгреса винаги е имало различни мнения и това е нормално за една демократична партия, но никога БСП не е изглеждала толкова разединена. “В устава ни ясно е записано, че мнозинството определя позициите ни. Но когато не се събираме, за да приемем позиции, всеки си говори каквото иска и напрежението ескалира”, обясни още кандидатът за председател.

Добрев представи програмата си, която е в две части - вътрешнопартийна и управленска. Той изрази мнение, че трябва да се увеличи процентът финансиране за структурите. “Субсидията ни е достатъчно голяма. Не може в 2020 година да имаме клубове без интернет, без оборудване и без средства за обезпечаване на партийна дейност. През последните четири години средствата бяха увеличени, но все още е недостатъчно”, посочи Добрев.

Относно алтернативата за управление, той обясни, че залага на няколко акцента: образование, икономика, социална политика и съдебна реформа. “Ако не въведем машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4, а с това ще останат същите ръководства на институции, със същите екипи и същия компрометиран начин на функциониране”, каза в заключение Кирил Добрев.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАЗКОЛ

    15 7 Отговор
    ВСЕ ТОЛКОВА ДА СТЕ ЕДИННИ.

    Коментиран от #24, #26, #27

  • 2 реване

    15 4 Отговор
    Айди,Ве,избори няма ли да спИчелИтИ най-после,Ве?!

    Коментиран от #4, #29

  • 3 Емил

    17 10 Отговор
    Как да сте единни?! Социализъм и милионери! Русофилистици и пари от ЕС! пРезидент и обучение (и на децата) в САЩ!

    Коментиран от #31

  • 4 Емил

    14 9 Отговор

    До коментар #2 от "реване":

    Ще спечелят, ама някой друг път!
  • 5 Орел , рак и щука

    21 2 Отговор
    Вземете си поука
    Разсипвате Партията от алчност
    Не е добре така
    Засрамете се

    Коментиран от #21

  • 6 Оги

    21 5 Отговор
    Благодарение на тия, баце ще спечели изборите, ако ще да пуснат видео, че е канибал. Просто ще е вечно на власт.
  • 7 духайдуду

    10 2 Отговор
    Банда,банда,липсва ви само една Андрея.
  • 8 Емил

    7 3 Отговор
    За да спечелят избори трябва да са по-големи мафиоти от комунистическата партия - герп.
  • 9 друга тема

    9 2 Отговор
    Баце може и да не е канибал,достатъчно е да е гол заспал.
  • 10 Абв

    18 1 Отговор
    В ,,Епицентър” има разследване за бизнеса на Кирчо. Прочетете го и ще ви увиснат ченетата. При тези приходи и печалби може и той да дари 1-2%(милиона) за клубовете на БСП.
  • 11 въпросче

    7 2 Отговор
    "Относно алтернативата за управление, той обясни, че залага на няколко акцента: образование, икономика, социална политика и съдебна реформа. “ ОБРАЗОВАНИЕТО-ДИСТАНЦИОННО И ВЕЧЕ ЩЕ Е ОКОНЧАТЕЛНО РАЗБИТО ,И ПОТОПЕНО,ИКОНОМИКАТА Е В КЛИНИЧНАЯ СМЕРТЬЪ,СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА И ПЕНСИИТЕ СА ПОД ВСЯКАКВА КРИТИКА,СЪДЕБНАТА РЕФОРМА Е НЯКЪДЕ НА ПОЧИВКА В ДУБАЙ. Какво още ще направите,г-не Кирил Добрев???????
  • 12 Щерев

    5 5 Отговор
    Не го харесвам,не му вярвам,не е за лидер.Същото се отнася и за Нинова плюс,че не е от нашите.Всички знаем от къде дойде.Изберем ли един от тях,разколът ще продължи.Трябва да се търси друга личност.Аз съм за Калоян Паргов.

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 13 Я... Я

    12 1 Отговор
    ВИЖ ТИ СИ ПРОДАЖНИК... БЪЩА ТИ СВЕТ. ПАМЕТ БЕШЕ ЗА МЕН ДОБЪР ЧОВЕЕЕК. ОДИ БЕРИ ЛАЙКА..
  • 14 Редник

    13 0 Отговор
    К.Добрев е образец на "Храни куче да те лае".
    Да се засрами и да те скрие.
    Като не може, нека да не вреди...
  • 15 Купени от Тиквата

    9 3 Отговор
    Абе Нинова си е ОК. Герберунгелите са купили няколко БСП кариеристи, които играят по свирката на Тиквата, но Нинова е пич отвсякъде. Сама ще реши проблемите и пак тя ще е начело на БСП.
  • 16 Перо

    16 0 Отговор
    К.Добрев е второ поколение паразит на обществото,който никога не е работил в негов интерес,подобно на Станишев. Локумджията на партийна издръжка от данъкоплатеца!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Грабител

    13 1 Отговор
    Ти първо кажи как грабиш народа с токопроизводството си.
    Махай се от БСП и отивай в ГЕРБ, там такива като теб ги посрещат с цветя и рози. Гърневски, Биков, Кирилов.

    Коментиран от #20, #33

  • 19 Хмммм

    10 1 Отговор
    При пет мафиотски групировки в БСП няма как да има единство , започва сериозна война между вас и ще има убити за да надделее една !
  • 20 ХА ХА ХА

    8 1 Отговор

    До коментар #18 от "Грабител":

    А ВСИЧКО ТРЪГНА ОТ БКП И ТАКИВА, КАТО БАЩА МУ , ДЕМЕНЦИЯ ЛИ ИМАШ ?!

    Коментиран от #25

  • 21 Не,не се вземайте в ръце!

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Орел , рак и щука":

    По -добре зе "изяжте" помежду си. Така ще има надежда за България.
  • 22 qwe

    9 1 Отговор
    Ето я една от метастазите на герберастията в другите партии. Хаххахахахаха. Метастаза метастаза, че се и опитва да говори. Точно като другите метастази - Свинчо Гергов, Стамишев и още няколко по-малки такива.
  • 23 Социалист от село

    5 0 Отговор
    Единни сте като израелци и палестинци!
  • 24 Запознат

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "РАЗКОЛ":

    Бившия червен депутат и настоящ заместник-председател на БСП Кирил Добрев, е спечелил над 34 милиона лева за последните 10 години от доставките на горива на ниски цени за всякакви държавни институции от Народното събрание до Висшия съдебен съвет и десетки общини. Нищо, че Добре е върл опозиционер и се бори на думи с управлението на страната. Но само на думи.

    Кирил Добрев декларира дялово участие от 55% във фирмата „Пирин Ват“ ООД.Това е дружеството, собственик на ВЕЦ „Топлика“ на река Места. Кирил Добрев е един от съсобствениците заедно с бизнесмените Ангел Дерменджиев и Ангел Гераксиев. Управител и акционер в дружеството е Еленко Божков.
    „ВЕЦ „Топлика“, собственост на фирма „Пирин Ват“ ООД, е с инсталирана мощност 988 кВт. Преференциалната цена, определена от КЕВР за изкупуване на произведената от ВЕЦ “Топлика“ електроенергия до нетното специфично производство-НСП е 112, 48 лв. Мвтч. НСП е 2500 часа. Изкупените количества електроенергия и стойността й по години са както следва:
    2016 година-2 446 922 кВтч, 257 229,79 лева-без ДДС
    2017 година-2 454 196 кВтч, 276 047,94 лева без ДДС
    2018 година-2 457 472 кВтч, 276 416,48 лева без ДДС.

    Коментиран от #28

  • 25 На тулупа Аспарух му пречи

    2 1 Отговор

    До коментар #20 от "ХА ХА ХА":

    Като е тръгнало дай да не го спираме и Тулупа, артрозо дименционна.
    На Тулупа Аспарух му е виновен,
    значи трябва да се реже комунистическият тумор почва се от Борисов Комунягата и Сикаджията и свършваме с Луканов, Костов, и приближените им. Минаваме през СДС, ОДС, НДСВ, ГЕРБ, НФСБ, Воля, ВМРО и още
  • 26 Кирил Добрев

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАЗКОЛ":

    внедрил освен родата си, но и фаланга от подставени лица в стотици фирми, засмукали обществени поръчки, пазар на горива, строителство и куп други дейности в цялата страна. Дружествата, които Добрев дирижира задкулисно търгуват освен с властта у нас, но и в чужбина от години
    За 19-тия рожден ден на синчето си Николай, таткото Кирил Добрев явно му подарява холдинг. „СИНЕРДЖИ ХОЛДИНГ“ ООД е създаден през 2016 г. само два месеца след като детето навършило възрастта, а съдружници на момчето стават небезизвестният енергиен корифей Еленко Божков и Стоян Христов – само две от имената, които се появяват като постоянно присъствие в мрежата от фирмени свързаности на Добрев и родата му.
    Николай – джуниър носи името на покойния си дядо Николай Добрев – име в политическата история от 90-те години, свързвано с проява на исторически компромис за доброто на страната, което пък синът Кирил мощно осребрил по-късно, както говорят злите езици на партийното задкулисие. 23-годишният момък Ники, въпреки крехката си възраст на бизнесмен, си другарува по фирмена линия и със синовете на експрезидента Георги Първанов, показва Търговския регистър сега.
    Съдружникът на таткото – Еленко Божков и президентските синове Ивайло и Владимир Първанови – съдружници на леля му – Марияна Добрева, са склонили очевидно да образуват „СИНЕРДЖИ ХОЛДИНГ“ ООД, за да има възможност синчето да прояви бизнес размах. Получава му се, но обема от дейност заслужава отделен материал.
    Точно като свински черва
  • 27 Точно като свински черва

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "РАЗКОЛ":

    са оплетени във фирми близките на видния ляв Кирил Добрев. Документи разкриват, че социалистът дърпа конците на сложна схема от роднински дружества, през които минават солидни парични потоци, основно от обществени поръчки, търговия с горива и строителство.

    Повече от десет години в джобовете на червения Добрев влизат пари от общини и институции, управлявани от ГЕРБ, основно чрез фирми на сестра му Марияна Добрева, Еленко Божков, президентските синчета Първанови и двама адаши – Ангел Гераксиев и Ангел Дерменджиев.

    Първият Ангел е до преди година председател на общинския съвет в родния на Кирил Добрев Гоце Делчев, а другият Ангел е с криминално петно в биографията си. Ясно изплуват имената им във фирмени свързаности от второ ниво и със сестрата Добрева и с наследника на сегашния заместник на председателя на БСП.

    Печалбите, които разпределят горните имена са милионни и са публична информация, те достигат през близките на Добрев до самия него. Семейството му е наместено в караманела от съдружия, където фигурира и покойната му майка Елка. За всичко това става ясно от фирмения регистър и публична информация на Агенцията за обществените поръчки.
  • 28 Оставка Съд Затвор за Добрев

    3 0 Отговор

    До коментар #24 от "Запознат":

    Благодаря за инфото, да сте жив и здрав.

    Значи позволено ни е да икрещим Мутро Добрев оставка, съд затвор!
    Да не забравяме и Гергов.
  • 29 Румен Овчаров

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "реване":

    "Кирил Добрев до онзи ден беше до Нинова, сега е срещу нея. Странен е този стил - стоиш в ИБ, участваш в заседанията на ръководството и в същото време си опозиция. И говориш за обединение. Преди четири години Кирил Добрев отново обединяваше опозицията срещу тогавашния лидер, сега прави същото срещу Нинова. Целта е единствено да се докопаш до властта на принципа"Стани да седна", коментира пред БНР Румен Овчаров. "БСП трябва и може да управлява с политики. Моята идея не е партията да е нахранена и послушна опозиция. Това вече го гледахме през 2015-2016 година - по времето на Миков", посочи Овчаров.
    "Моята идея не е да сме опозиция на всяка цена. БСП може да управлява, но не и да бъде нахранена и послушна опозиция. Това вече е оперетно. Едно от определенията за идиотизъм е повтарянето на нещо, което не върши работа. Какъв е ефектът от такъв вот. Вече сме го внасяли, и то за корупция. Видя се резултатът. Това е идиотизъм - да правиш едно и също нещо със съзнанието, че нищо няма да постигнеш".
  • 30 ЛЕВ

    4 0 Отговор
    Добрев какво единство? еврата които пренасяхте контрабандно къде отидоха? Да не би в едно нощно шкавче? Далече си от левата идея , по скоро левта идея параван за капиталистическа действителност.Защо всички лева не сме богати като тебе?
  • 31 Румен Овчаров

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Емил":

    „Опозицията срещу Корнелия Нинова да каже дали искат да е нахранена, или да мисли за конструктивно развитие на държавата. Не може Георги Гергов, който е получил 100 000 000 лева, както и Кирил Добрев с 40 фирми, изпълняващи държавни поръчки, да се крият зад крехките рамена на Велислава Дърева, която също е опозиционер. Не знам за какво мечтае Гергов"
  • 32 Айдеее

    1 3 Отговор
    Мачкай как корна и нейните турски приятели
  • 33 Червените

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "Грабител":

    винаги са недоволствали, че младият Добрев не особено прозрачно управлява средствата във фондацията на името на баща му. Възмущението се поражда поради факта, че и до днес социалистите тачат Николай Добрев като един от най-почтените хора в партията и не искат името му да бъде осквернено по никакъв начин.

    Злите езици говорят, че още на времето Кирил Добрев е заставал в основите на проекта, който трябваше да създаде партия „Атака”. В последствие Добрев е бил изхвърлен от заверата, а от недоносчето се ражда субект, който краде от процентите на червената партия.
    По време на мандата на Тройната коалиция Добрев се е докопвал и до доста поръчки за ремонти, които осъществява с помощта на Митко и ангажира известни ромски фамилии от Дългопол, Варненско.Амбицията на олигарха е да избута Корнелия Нинова на политическия връх на „Позитано” 20, за да държи изцяло контрола над столетницата.
    Името на Кирил Добрев нашумя скандално преди години, когато бе задържан на българо-сръбската граница със сак, натъпкан с 200 000 марки и 43 000 долара, за които се говореше, че са от контрабанда на цигари.
    Дори по време на съкрушителната предизборна кампания червеният щаб подозираше, че се източват много средства през сайта Ред.бг, който беше под опеката на Добрев.
    Сериозните му финансови възможности му дадоха шанс почти да окупира и приватизира младежката организация на БСП.
  • 34 СРС-та

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Щерев":

    с „любезни“ разговори между Васил Божков и шефа на Софийската организация на социалистите Калоян Паргов се съдържат в архивите на прокуратурата, твърди вестник „Галерия“ като се позовава на надеждни източници от държавното обвинение.
    Изданието припомня и по-ранни информации за тесни връзки между Паргов и Цветан Цветанов, както и зародиша на кариерата на днешния ляв, отглеждан грижовно от безславно изчезналия борец за ред, законност и справедливост Яне Янев, но заченат с помощта на Милан Дренчев някога в Обединените земеделски сили.
    От „Галерия“ намекват, че не е невъзможно да бъдат пуснати в публично обращение СРС-та, съдържащи диалог между Божков и Паргов. В миналото на Паргов се помнели енергичните му опити да лобира за интересите на олигарха в изгнание при строителството на небостъргача „Ай Тауър“ на Солни пазар в столицата. Това не бил единствения съпорт на левия Паргов към мултимилионера – за ползите на Божков в Софийския жп завод социалистът също не спестил нищо от себе си, посочва „Галерия“.
  • 35 Наблюдатели на работата

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Щерев":

    на Столичния общински съвет от екипа на „Галерия“ заявяват, че той е познат с конформистката си политика с управляващото мнозинство.
    „Много редови членове на БСП подозират Паргов в съглашателство с политическите опоненти от много време насам“, се коментира в статия от последния брой на „Галерия“. Неговото оглушително мълчание по време на националния скандал с абсурдния ремонт на „Граф Игнатиев“ и гласуването му „за“ приватизацията на Общинска банка от група ченгета, докато е бил член на Надзорния съвет на Столичната агенция по приватизация, буди сериозни съмнения в редиците на БСП, твърди „Галерия“.
    „Далеч по-директни могат да бъдат обвиненията към Паргов, че именно той беше вносител в Столичния общински съвет на решението за публично-частното партньорство в транспорта и последвалото открито лобиране за „Карат-С“. Благодарение на първия софийски социалист скандалният бизнесмен Миролюб Столарски пробива. За връзките между Столарски и Цветан Цветанов е писано многократно и те са обществено известни. Не е тайна, че мнозина определят Столарски като една от касичките на бившия втори в ГЕРБ“, пише още „Галерия“.
  • 36 За Калоян Паргов

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Щерев":

    неудобни теми са още „мъртвите души“. И до днес той отказва да предостави протоколите с избраните делегати на общинските партийни конференции и не е отговорил дали на изборите за председател на Градския съвет на БСП в София през октомври 2013 г. е използвал фиктивни гласове. Отделно той изгуби няколко кметски избори в София , а социалисти с пределен праг на допустимост спрямо поведението на Паргов са решени, че на 11 юли, когато е градската конференция на партията в София, няма да допуснат повече подобни гешефти от страна на Калоян Паргов, допълва още „Галерия“.
  • 37 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    2 0 Отговор
    АБЕ ТИЯ ИМА ЛИ ГИ, НЕМА ЛИ ГИ.....САМО ВЛАСТ ИМ СЕ ИСКА...АМА НЕЩО НЕ ГИ ОГРЯВА....ЩО ЛИ???
  • 38 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    2 1 Отговор
    ПРАВЕТЕ СЪБРАНИЯ,СЪВЕЩАНИЯ,ПЛЕНУМИ, КОНФЕРЕНЦИИ, КОНГРЕСИ....И НИЩО....ПОСЛЕ ЩО ГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ......КАК ПАРТИЯ НА МИЛИАРДЕРИТЕ И МИЛИОНЕРИТЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА....БЕДНИТЕ......АБЕ 2 В 1....
  • 39 Аз,достатъчно ли е?

    5 0 Отговор
    Боклук до боклука,и всички борци за народа.Нагло
  • 40 На изтъкнатия

    7 0 Отговор
    цоциалист-милионер Кирил Добрев целта му е да влезе във властта за да лапа.
  • 41 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    5 0 Отговор
    КАК ПАРТИЯТА НА МИЛИОНЕРИТЕ ЗАЩИТАВА БЕДНИТЕ И ОНЕПРАВДАНИТЕ.......ТОВА Е ТЕМА ЗА НОВ....КОНГРЕС
  • 42 Оставка съд затвор

    6 1 Отговор
    Няма ли начин тези корупционери Гергов и Добрев да бъдат изключени от партията, свален имунитет и оставка съд затвор.

    Оставка съд и затвор за Борисов, Гешев, Цацаров, Гергов и Добрев, както и разследване на всички кърлежи смучещи народна кръв собственици на ВЕЦ ТЕЦ фотоволтаици и перки.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Най

    4 0 Отговор
    См,р,дл,ивото г,вно от бесепето,още от 90- те.Мутрингес от всякъде! Помним,куфара натъпкан с пачки дойче марк,от най голям номинал.Хванат на ГКПП.Добре ,че беше името на тате,и подкрепата на висши бесепари! Хиената се" загрижила" за агнетата! Този и онзи- Бойковия храненик,който му беше ляво м,до,са от една кръвна група.Личния интерес,ако ще да върви през трупове.До вчера беше до рсмото на Нинова- днес върл противник.Цвъки е същия гъонсурат! Тези безпардонно предават най близките,който ги създадоха,та какво остава да предаде интереса на милиони,ако опре до джоба му!
  • 45 БСП.......БЕТОНИРАНАТА ОПОЗИЦИЯ

    2 0 Отговор
    КАК ПАРТИЯТА НА МИЛИОНЕРИТЕ ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСА НА БЕДНИТЕ????????
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове