Last news in Fakti

7 Септември, 2020 08:05 3 287 33

НФСБ и МОСВ със спешни мерки за спасяване на Бургас и Варна от воден режим през 2021 г.

  • язовири-
  • воден режим-
  • емил димитров-
  • нфсб

Това са спешни мерки, които ще бъдат представени на Коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти”

НФСБ и МОСВ със спешни мерки за спасяване на Бургас и Варна от воден режим през 2021 г. - 1
Снимка: НФСБ

След инспекция на язовирите „Тича” и „Жребчево”, министърът на околната среда и водите Емил Димитров проведе работна среща с ръководството на НФСБ в Добрич. Обсъдени бяха сериозните рискове, свързани с водоснабдяването на най-големите градове по Черноморието, както и с критичните нива на яз. „Камчия” – основен водоизточник за Варна, Бургас и редица черноморски населени места.

Необходимо е спешно изграждане на аварийни деривации на яз. „Цонeво” край Долни Чифлик за резервиране на водоснабдяването на Варна, както и на яз. „Порой” и яз. „Ахелой” - деривация „Китка” за обезпечаване на водоснабдяването на Бургас и региона през 2021/2022 г..

Това са спешни мерки, които ще бъдат представени на Коалиционен съвет на ГЕРБ и „Обединени патриоти” от Валери Симеонов през следващата седмица с оглед на сериозния риск от въвеждане на воден режим във Варна и Бургас догодина.

Обиколката на екоминистъра продължава с инспектиране на яз. „Копринка”, който е неправомерно източван и с последвалите от това проблеми в яз. „Жребчево”, който в момента работи на 15 % от обема си.

По време на работната среща с министър Димитров бяха обсъдени проблемите с водоснабдяването на Добрич, както и с Пречиствателната станция, финансирана по Оперативна програма „Околна среда”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    41 4 Отговор
    90% от световните запаси на подземни и надземни източници на сладка вода са в наши ръце. Трябва да се научите, че няма безплатен обяд, иначе водният режим ще стане част от ежедневието ви.

    Коментиран от #9

  • 2 Кики

    63 8 Отговор
    Много неприятни хора на снимката, не очаквам нищо добро от тях
  • 3 Българина

    50 2 Отговор
    11 г герб са на власт и пак пожарникарски мерки, 3 месецанапред не мисли нещастника бмб
  • 4 Мафията си прави ПР-че...

    42 3 Отговор
    Няма да ги спаси от народната любов
  • 5 Doni Brasko

    51 3 Отговор
    Махайте се бе? Защо се стига до спешни мерки? Защото сте проспали момента за не спешните
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 5 Отговор
    герб мафия оставка
  • 7 Има си хас!

    42 3 Отговор
    Варна и Бургас без вода! Представяте ли си как ще изригне народната любов, хубостници ненаситни!
  • 8 Стрелата

    26 3 Отговор
    Кво очаквате от винкела и 1 уж бзнс неоспяло ми той звалията не знае от коя стра се хваща мотиката.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    17 1 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    да не пускат фекалии в морето като преди време във ГРАД ВАРНА а за безплатния обяд е спорно има хора който нямат физическа психическа възможност да се трудят и платят болни са
  • 10 Марио Ангелов

    24 2 Отговор
    Оставка за ненаялите се!!!
  • 11 Светлото бъдеще

    27 1 Отговор
    Градът на мечтите-Бургас- с "Росенец", инвазията на мургавите братя и сестри, коронавируса и за капак-безводие? Чао, аморе мио!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    21 2 Отговор
    оставка мутри вън
  • 13 И танцьора

    22 1 Отговор
    и бияча на старци - на народна сметка на морето ! "Работна среща" ? И какво ще изработят другарите ? Далавери ! Марш , безродници !
  • 14 Сопола ага съм

    22 1 Отговор
    Хидролог трябва ли ви джанъм?
  • 15 trucker

    17 1 Отговор
    Ее , щом ГРОБ и Патреотету са казали, може , да им се вярва"безрезервно".Този сезон е наполовина по слаб от сезон 2018,половината черноморие не работеше , което означава наполовина консумация, а тия реват за воден режим.Май пак са решили, да усвоят едни пари, като за последно, и да вдигнат цената на водата, понеже сега е много евтина , 3,10лв на кубик.
  • 16 Гост

    20 1 Отговор
    Тия двамцата на снимката ли ще спасяват някого от нещо. Фани единия, удари другия. Вероятността да има воден режим по морето клони към 100%, за съжаление, ако ти п.одажници са се захванали
  • 17 Подкрепа за Биячите полицай зад колоните

    12 0 Отговор
    На Министерски Съвет!!!! Ако не са Полицай, Кажете!!! Ако са Полицай дайте им ДМС и едно ЗВАНИЕ ПО ВИСОКО!!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Мирко

    12 1 Отговор
    Във фейса от месеци хората качват снимки за тези източени язовири. Нали има дирекция с началник роднина на Борисов да следят тези неща? Защо не са предупредили министерствата преди месеци? Спокойно предупредили са ги, просто Далавери Симеонов започна предизборната си кампания забивайки пореден гвоздей в ковчега на ББ.

    Коментиран от #27

  • 20 Мда

    15 0 Отговор
    Толкова години съсипахте язовирите, сега ще вземате мерки, като опря ножа до кокала!?!
  • 21 Тиквун Всевишний

    15 0 Отговор
    Валеркаааа, не се вживявай, като Бог да не ти свия сармите!
  • 22 Магелан

    16 0 Отговор
    Имаме си цар слънце от Банкя,имаме си кмет слънце от Бургас и си имаме един град който е най добре за живеене.Този град е Бургас.Където е като голяма червена и лъскава ябълка отвънка а вътре е много червива.Където се краде най много от общесвени поръчки и е най голямата касичка на крадливата Гербеска шайка.И сега на побар се сетиха че Бургас има вода само за 6,7 мсц.Веднага за почвайте да правите изпарители и да обесоляване на вода от морето за захраните поне Южното Черноморие.Ако ни оставете без вода бедна вие фантазията какво ви очаква?
  • 23 Behemoth

    5 1 Отговор
    Станишев е виновен!Той и Орешарски ама да не размиваме толкуз вината....
  • 24 8888

    6 0 Отговор
    Ако от тези позьори чакате вода няма да стане
  • 25 ГОРСКИ

    6 0 Отговор
    Национален фронт на селски боклуци +крадци !!!
  • 26 Гост

    3 0 Отговор
    Единственото решение не само на този проблем е в затворв всички,които само работят в парламента за собствената изгода,като подкрепят определен бизнес кръг.
    Държавните институции гърчат хората,а те заради далавери и да си затварят очите,не заслужават ли да се гърчат и понесат нужните наказания?
    Сметката накрая пак ще я плаща народа.
    До кога бе хора?
  • 27 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Мирко":

    Абе то от години всичко се почва с писане и коментиране във фейса,но само толкова.
    На писане много са силни всички,но животът във фейса не води до нищо повече от мания за писане и споделяне,а в някоя група ако си с различни мнения и виждания от останалите те анатемосват или изхвърлят.
    Докато не спрат да пишат и не се захванат хората сами да хванат нещата в ръцете си,само едно и също ще става.
    Като има проблем някой и се сподели хората му помагат,отзовават се бързо,което е факт и показва,че всички обединени могат и без държавни институции и служители,от което следва,че само така можем да живеем без да имаме нужда от водачи,които да ни казват кое как като разбира се ние им даваме власт и те си правят каквото си поискат с нас.
    Докато чакаме някой друг да ни оправи живота и ние стоим няма да се случи промяната и да стане различно от настоящето на което сме свидетели.
    Като не ви харесва какво получавате променете това което давате.
    Спомнете си примера за снопа пръчки,като е цял не може да бъде счупен.
    Партиите разделят снопа и поръчките виждате как лесно се чупят.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 До Светлото бъдеще

    2 0 Отговор
    Наистина Бургас вече е фрашкан навсякъде с черни миндули.
  • 30 Васил Василев от Бургас

    0 0 Отговор
    Е как пък един коментатор не излезе с истинското си име тез червени пари не свършиха ли вече.
  • 31 Наглост

    0 0 Отговор
    Това вече е върха на наглостта. Некадърници, които са докарали водните ресуси до катастрофа , сега кимат умно с глави пред камерите и обещават "спасение". Единственото спасение се нарича ОСТАВКА в добавка с политическа забрава и историческо презрение! Мафията ВЪН!
  • 32 pasi

    0 0 Отговор
    Те много добре знаят кой източва водата и защо така че да не се правят на спасители а да отстранят ламята
  • 33 Целта е

    0 0 Отговор
    Непрекъснат гърч за болести и сломяване
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове