Last news in Fakti

7 Септември, 2020 15:43 12 995 80

Хаджигенов: След 60 дни протести, за първи път съм горд с колегите си адвокати

  • хаджигенов-
  • адвокат-
  • поздрав-
  • протест-
  • българия

Юристът с текст за адвокатите и тяхната позиция относно протестите

Хаджигенов: След 60 дни протести, за първи път съм горд с колегите си адвокати - 1
Снимка: БГНЕС

За първи път, наистина за първи път, бих искал да кажа нещо, хубаво за адвокатурата и адвокатите.

Известно е, че страня всячески от адвокатурата още от времето, когато бях студент, доколкото намирам гледката за отблъскваща, а миризмата на мумифицирано разложение за отвратителна.
До степен да изградя собствена представа и разбиране за адвокат, ако и до ден днешен да среща предимно възклицания и високо вдигнати вежди.

Преди година, малка група адвокати за първи път в историята на адвокатурата се изправи срещу Висшият адвокатски съвет, гневни от факта, че ги направиха доносници.

Месеци по-късно, отново за първи път изобщо в историята, общото събрание на адвокатурата сне доверието си от ВАдС и не прие нито един от отчетите за дейноста им, искайки оставките на съвета.

След 60 дни протести за първи път, откакто някога взех решение да стана адвокат се чувствам горд с колегите си и част от общност на истински адвокати.

От ден първи на площада е пълно с адвокати от най-известните имена в професията до отдавна пенсионирани колеги.

Не само съдебните адвокати са на площада, но и корпоративните адвокати, отново от собственици и съдружници в най-големите кантори, до стажанти първа година.

Студентите по право, дори тези които са новоприети също са на плошада, което означава, че все пак правото има шанс!

Повечето от тях не просто предложиха помощ, но и направиха всичко по силите си за да подкрепят хората на протеста.

Огромен списък с адвокати-доброволци, занимаващи се със задържаните и пострадалите от полицейско насилие pro bono, допълнен шокиращо от кантори работещи в областта на данъчното право и предложили безвъзмездна помощ на пострадалите от НАП заради участие в протестите на граждани и фирми.

Достигайки до поколения адвокати - майки, бащи и деца от професията.

„Калпавата адвокатура е по-лоша и от най-корумпирания съд!“ – Теодор Пиперков.

Тази мисъл не ми даваше покой, откак я чух като студент в първи курс.

До днес.

Отне ми време да превъзмогна шока и осъзнаването на случващото се, мащабите му и мисълта, че адвокатите и адвокатурата най-сетне заеха своето достойно място в обществото!

Благодаря!

С огромно уважение - един обикновен адвокат
Адв. Николай Хаджигенов


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 124 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адвокат

    121 52 Отговор
    Срам ме е от адвокати на мафията!

    Коментиран от #4, #7, #17

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Последния Софиянец

    31 61 Отговор
    Апелирам към агитката на Ботев Пловдив да мачкат де що видят мутра от Локо ПД и Крушарски.Дебилите от Локо ПД снощи на площад Съединение предадоха народа си.В Софийя ще ги постигне също лоша съдба.

    Коментиран от #31, #34, #80

  • 4 забравил си

    72 47 Отговор

    До коментар #1 от "Адвокат":

    да си сложиш титлата "ПИШМАН адвокате, много станахте срамежливите у държавата
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Гост

    58 90 Отговор
    Готово този е вече новият министър на правосъдието. Затова се бори човека

    Коментиран от #24, #76

  • 7 Марковски

    52 32 Отговор

    До коментар #1 от "Адвокат":

    И мене ме е срам,ама парите не миришат.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Край

    76 100 Отговор
    Това е един от най-неграмотните адвокати. Заядлив и не умен човек.
    Демагог.

    Коментиран от #72

  • 10 гост

    62 59 Отговор
    "...Публикувано във факти.бг: Известно е, че страня всячески от адвокатурата..." Ха- че като не си плащаш членския внос ежемесечно, значи- просто си ВЪОБРАЗЯВАШ, че си член на АК- Монтана:D Да не говорим за НАСТОЯЩИЯ ти правен статут- след като НЕ СЕ СЧИТАШ ЗА АДВОКАТ, ЗАЩО СИ ВПИСАН В АК МОНТАНА И ЗАЩО ЧЕРПИШ ПРАВА И ПРИВИЛЕГИИ ОТ АДВОКАТСКИЯ СИ СТАТУТ, лицемерецо?:)
  • 11 гост

    58 58 Отговор
    "...Нe caмo cъдeбнитe aдвoкaти ca нa плoщaдa, нo и кoрпoрaтивнитe aдвoкaти, oтнoвo oт coбcтвeници и cъдружници в нaй-гoлeмитe кaнтoри, дo cтaжaнти първa гoдинa...." Хахахахаха- В Р. БЪЛГАРИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА ЮРИДИЧЕСКО РАЗДЕЛЕНИЕ МЕЖДУ "СЪДЕБНИ И КОРПОРАТИВНИ АДВОКАТИ":) ВСЕКИ АДВОКАТ МОЖЕ ДА ПРЕДСТАВЛЯВА КЛИЕНТА СИ В СЪДА, невеж и неграмотен човечец:) Абе ТИ къде завърши- щото никак, ама НИКАК не си наясно с правната система на Р.България?:) Да не си завърши в сащ за параюрист?:D KОЛКО парички снесе и на кого, за да ти се издаде диплома за завършено висше юридическо образование в България?:)

    Коментиран от #58, #62

  • 12 Българин

    90 76 Отговор
    Хаджигенов е смел адвокат и общественик. Желая му да е жив и здрав и да продължава да брани демокрацията.

    Коментиран от #16, #52, #73

  • 13 Край

    59 47 Отговор
    Да се изтъпанчи някой адвокат и да вземе да обяснява че адвокатурата, правосъдието и държавата ще започнат от него е нелепо и говори зле за умствения багаж.
    На системата и трябват корекции и еволюция а не някой да я гази с ботушите на недоучил болшевик.
  • 14 Маке

    49 27 Отговор
    Мафията ке падне в лето 2020!Маке
  • 15 Гостът

    26 4 Отговор
    Много новини гледат, затова е така.
  • 16 гост

    77 62 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Хаджигенов е плюнка като юрист- той не знае съдържанието на чл.57 ал.2 и чл.58 от КРБ, а това е отчайващо фундаментално незнания на основата на правото в България. Пиша го като адвокат от САК с 21 годишна адвокатска практика. Ако хаджигенов ми беше стажант, щеше да изхвърчи от кантората ми на първата секунда поради липса на елементарни основни правни знания.

    Коментиран от #23, #33, #39, #54

  • 17 Викаш

    39 14 Отговор

    До коментар #1 от "Адвокат":

    Срам те е от адвокатите на шиши и гела че и ма бацони с пищова и пачките в лилаво
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Пенсионер

    64 8 Отговор
    Съдиите са по-голям срам и може би по-корумпирани от политиците
  • 21 гост

    63 34 Отговор
    Когато видях първите прояви на хаджигенов, страшно се изумих- лицето не познава правната система на Р.България, почти не ползва професионална терминология, няма елементарни правни знания, които се придобиват още в първи курс на следването в юридическия факултет, не познава йерархията на правните/ нормативните актове в Р.България, твърди противоконституционно, че решение на ЕСПЧ има примат над КРБ, твърди противоконституционно, че решение на ЕСПЧ дерогирало действието на НК, НПК, АПК и в същия момент, се държи като осъден престъпник- рецидивист, като призовава към насилие и умишлени убийства. Сега виждам, че е напълно възможно човекът просто да е болен от псухично заболяване, което да не му позволява упражняването на адвокатска професия. "...Прeди гoдинa, мaлкa групa aдвoкaти зa първи път в иcтoриятa нa aдвoкaтурaтa ce изпрaви cрeщу Виcшият aдвoкaтcки cъвeт, гнeвни oт фaктa, чe ги нaпрaвихa дoнocници..." Ерго- не си е подал декларация 6 през АК Монтана съгласно правоприлагането на ЗМИП в законоустановения срок и подлежи на постановяване на глоба, както и на дело пред дисциплинарния съд:) Искрено се надявам да не е болен от психична болест, за да си носи и гражданската, и наказателната, и административната, и дисциплинарната отговорност:)

    Коментиран от #75, #77

  • 22 ГОРСКИ

    25 32 Отговор
    Сега герб трябва да дадат на Борисов тапия за академично лъжене и крадене !!!!
  • 23 Аман от безработни адвокати

    48 39 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Като те гледам как по цял ден пишеш тука глупости, май нямаш много работа,въпреки висенето 21 години в САК, ааа? И Хаджигенов е завършил НБУ, а не ЮЗУ и си има достатъчно практика, явно и за разлика от теб!

    Коментиран от #25

  • 24 георги

    37 51 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ами аз много бих се радвал, ако той стане правосъден министър. Трябват смели и кадърни хора като него, а не безгръбначни и неграмотни подчовеци, каквито са всички в това правителство !
  • 25 гост

    44 22 Отговор

    До коментар #23 от "Аман от безработни адвокати":

    Не ми е известно това лице да има практика извън политическите си поръчки, при които губи делата си и извън правната защита на спорни права на глбти лица:) Впрочем- завършил съм юф на СУ, а не ЮЗУ- така, че- отново предизвика смях в залата, платен троле:D

    Коментиран от #29

  • 26 Велбъжд

    14 6 Отговор
    Този слуга на Тодор Славков.Футболния марешки така нареченият Крушарски опозори Локо Пд.Тишо Иван Кюстендилеца пита за теб.
  • 27 Комбина

    38 16 Отговор
    Тоя е дъното!
  • 28 България

    43 15 Отговор
    Има четири проблема... червените бандитски партии , червено-кафявите сайтове и телевизии , червените подкупни съдии и президента със юмрука....
  • 29 Аман от безработни адвокати

    28 32 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Това, че си завършил юридическия към СУ гледам не помага. Ти дрънкаше, че Хаджигенов е завършил ЮЗУ, не аз. А също така ти беше тоя "адвокат" дето щял да гази хора, защото му нарушавали конституционното право на придвижване. Първо си мислех, че ти си някой/я "платен/а", ама като те гледам, просто си някоя иззлобяла лелка, дето по цял ден лапа мухи в САК, па много ѝ се иска и тя да има работа, като Хаджигенов.
  • 30 boiko

    19 8 Отговор
    селяни на ЕНП-тата ви е цялата клика
  • 31 Ууууу

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Ти само със заплахи действия ти.
  • 32 Хаджиментакян

    39 23 Отговор
    По една лопата един и осемдесет и на околовръстното с Бабикяна и Минеткяна да копаете пътища за народа Не да чакате Подавки на площада и да правите метежи
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Варнa

    45 22 Отговор
    Ти какъв адвокат си бе? Кой те знае,че дишаш до преди два месеца! Колко си успешен като адвокат,колко спечелени дела имаш? Кой те издържа докато висиш на протестите и настройваш българи срещу българи? Какво можеш да предложиш ти ? Какво си постигнал през живота си,което да е за пример?
  • 36 Хаджиментов

    24 15 Отговор
    Пука им на тях за твоето мнение!
    Със сигурност, обаче, те не са горди с теб!

    Коментиран от #46

  • 37 Чичо Колт

    41 17 Отговор
    Тоя все повече заприличва на Хитлер. Само мустачките му липсват...
  • 38 Кърт

    35 17 Отговор
    На тоя, Божков колко пари му нарина...
  • 39 не се крий

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Ти ли си Дани ? Щото само ти може да си най-умнийй ,най -красив и най -уникатен.
  • 40 Анонимен

    6 5 Отговор
    Добре, че всеки се харесва. Добре, че всеки си е в колибката. И адвокатите преди години плачеха, че нямат доходи. Сега не зная. Много от тях се отеглиха и се пенсионираха. Имаше ги много, от умните, но бяха по соца и демокрацията ударени. Много от тях не са живи. Вечна им памет. Отифоха си от този свят ограбени, ощетени.. Бъдете здрави.
  • 41 Анонимен

    6 0 Отговор
    Директори, номенклатура, днес, живее много по окей от юристите. Не ми се мисли, колко умни и честни юристи има в малки населени места. Почтенни, честни нотариуси, казва ми моят адвокат.. Знаеш ли, детето й от рак почина млад...
  • 42 Свинчо

    33 13 Отговор
    На тия сламени човечета кои им вярва Гошо тъпото тримата глупаци фатмачето със малкото юмуруче тотално разделих народа .На шумкарите само някои да им подаде пръс и са готови със бесилките и ковчезите е това демокрация ли е
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Чичо Пепи

    27 6 Отговор
    Застани на детектор на лъжата и докажи ,че не си платен!
  • 45 Е вече

    8 26 Отговор
    на Баце и милиционерите от ГЕРБ им се разказа играта!
  • 46 Нали

    12 9 Отговор

    До коментар #36 от "Хаджиментов":

    знаеш ,че тук си презрян!

    Коментиран от #78

  • 47 Хаджигейчо

    28 17 Отговор
    Добър адвокат е само този, който служи на бащицата Прокопи и на бате Череп.
  • 48 Хари

    16 2 Отговор
    Хаджи...., вече си се реализираш. Жалко.
  • 49 ГОСТ 1

    30 9 Отговор
    Хаджиментов,ти си срам за цялата гилдия.Най добре се скрий в мишата си дупка и не се излагай повече.
  • 50 АДОЛФ ХИТЛЕР

    31 7 Отговор
    УМРЯ ЦИГАНКАТА И САМ ВЗЕ ДА СЕ ХВАЛИ. ТИ ЛИ БЕ, КОЙТО СИ АДВОКАТ НА МУТРИ, УБИЙЦИ. ОЛИГАРСИ И МАФИЯ. НЕ ТЕ Е СРАМ! СМЕШНИК!

    Коментиран от #51

  • 51 Значи на

    2 19 Отговор

    До коментар #50 от "АДОЛФ ХИТЛЕР":

    така както ги изброи то целия ГЕРБ!

    Коментиран от #61

  • 52 Мутра

    30 9 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    Абе тоя тъпоглавец няма ли да го арестуват най после и да му повдигнат обвинения за подстрекаване на бунтове и метежи и за опит за убийство на полицаи с бомби и павета и за поругаване на държавни институции аман от властолюбци и продажни адвокати корупцията им е в ДНК то Апа видат ли пари очите им стават на палачинки
  • 53 ВРЕМЕТО ТИ ИЗТЕЧЕ ХАДЖИНИКОЙ

    28 9 Отговор
    ТОВА НЕ Е ЧОВЕК. ТОВА Е БЕЗ МОЗЪЧНО СЪЩЕСТВО С МНОГО БЕДЕН РЕЧНИК.
  • 54 Агенция ПИК

    21 4 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Абе конче, как не те е срам да обиждаш и да лъжеш, че си адвокат и то с 21 години практика. Ти си толкова бос, че дете от детската градина ще те сложи в малкия си джоб. Погледни се! Само глупости пишеш, само минуси ти дават, само хората обиждаш и всеки те праща в десета глуха!!! Сменяш ник след ник и се ядосваш, че хората не ти разбират простотията! Ами явно проблема е в теб! Не можеш ли да се сетиш?

    Коментиран от #59

  • 55 Цветан от Враца

    20 7 Отговор
    Айдукк Ати.
    Голям некадърник си ОтровГенов!!!
  • 56 Чалгар ч

    28 11 Отговор
    Другаря Минеков ,другаря Хаджигенов и другаря Бабикян трябва да чукат камъни на някоя кариера
  • 57 Смях

    8 3 Отговор
    КО КАЗА, КО...
  • 58 Тото

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Приятелю , просто е .Като при лекарите. Счупена ръка - травматолог. Апендикс - хирург. Нарича се специализация. Ако се развеждаш не си наемаш адвокат специалист по търговско право а по бракоразводни дела. И в България като САЩ

    Коментиран от #60

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 гост

    11 4 Отговор

    До коментар #58 от "Тото":

    Пълни глупости- в България НЕ Е като в сащ- тук НЯМАМЕ корпоративни и съдебни адвокати:) Ако не ми вярвате, влезте в 1вата адвокатска кантора и питайте колегите- има ли в България съдебни и корпоративни адвокати, и ако колегите първоначално се изсмеят, не се коркайте- това е инстинктивна реакция:)
  • 61 АДОЛФ ХИТЛЕР

    19 4 Отговор

    До коментар #51 от "Значи на":

    ИСКА ТИ СЕ, АМА НЕ ПОЗНА. ТВОЯ ЧОВЕК Е КУКЛА НА КОНЦИ, А КУКЛОВОДИТЕ МУ СА ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ И ЧЕРЕПА.ХУБАВО Е ДА СЕ ИНФОРМИРАШ, ПРЕДИ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ. ЯСНО.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Колко измислени адвокати

    18 2 Отговор
    Без работа се подвизават на протестите
  • 64 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #62 от "Добромир Добрев":

    "...Публикувано във факти.бг: Аз също разсъждавам като Хаджидеков и съм адвокат от 25 години..." Тцъ, тцъ, тцъ- и ти ли не знаеш за съществуването на чл.57 ал.2 във вр. с чл.58, чл.5 ал.1 , ал.2 и ал.4 . чл.6 чл.35 ал.1 предл1во от КРБ?:) И ти ли мислиш, че решение на ЕСПЧ е с примат над конституционните норми?:D И ти ли считаш, че решение на ЕСПЧ, което е в колизия с КРБ, има примат над КРБ и за това притежава правната сила да дерогира правоприлагането на НК, НПК, ЗДвП, ЗП, АПК, ЗАНН, Закон за събранията, митингите и демонстрациите?:0Ти къде завърши право, смешко- в сащ ли или и ти "следваш право" в Хага:) Я ме светни кое РКС постановява, че чл.43 ал.1 от КРБ има примат над чл.57 ал.2 и чл.58 от КРБ?:) Не схващаш какво точно ти пиша и защо, нали, смешен платен трол- неюрист?:) Амиии- толкова си можеш- неслучайно си платен трол, а не правоспособен юрист:)
  • 65 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #62 от "Добромир Добрев":

    Кажи, бе, "колега":) Толкова лесно ви хващам всички платени НЕУКИ тролове, които се представяте за правоспособни юристи, че няма накъде:D Ти какъв си- "корпоративен" или "съдебен"- хахахахаххаа "адвокат" и цивилист ли си или пеналист?:)
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 гост

    2 4 Отговор

    До коментар #69 от "Агенция ПИК":

    С тролове не се занимавам. ЧАО!

    Коментиран от #71

  • 71 Агенция ПИК

    3 4 Отговор

    До коментар #70 от "гост":

    Троловете пишат под различни никове! Отговаряш на описанието напълно! Троловете лъжат! Отново отговаряш напълно! Троловете те засипват с лъжливи компромати ! Отново отговаряш напълно! Троловете обиждат! Отново отговаряш напълно! Това е тема за размисъл!
  • 72 тъй ли?

    3 10 Отговор

    До коментар #9 от "Край":

    Че като е неграмотен как тъй води делата в Страсбург и ги пичели,е.Бойко,ти ли си ?
  • 73 Истина

    13 5 Отговор

    До коментар #12 от "Българин":

    ХАДЖИГЕНОВ Е АЛЧЕЕН НЕКЬДЬРНИК
  • 74 Алоо Тризначките Бабикянки

    12 3 Отговор
    Идете се изкъпете ве идиоти и стига сте чакали на Подавки за храна на площадите Хрантутници
  • 75 1277789

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Браво на този пост.
    Мисля, че адвокатчето Хаджигенов е за освидетелстване.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Хаджиментов

    7 2 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Аз отдавна призовавам да му се отнемат адвокатските права заради системно умишлено нарушаване на законите на РБ, призоваване към безредици и т.н.
  • 78 Хаджиментов

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Нали":

    Страхотно!
    Значи удрям където трябва!
  • 79 Тити

    6 2 Отговор
    Ако беше се реализирал няма да е на площада.На некадърниците всичко им пречи-днес Борисов,утре системата.Все нещо им е криво.
  • 80 Бай Христо от Добрич

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Страхлива безименна червена мутро, мапишиси името.Ти нямаш морално основание да говориш.Страхливецо, подстрекаването към насилие е наказуемо на всякъде по света.Иди си в любимия Сибир при белите мечки и окърваните комунисти.Незабравяй да си вземеш и някой друг черве генерал.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове