Last news in Fakti

7 Септември, 2020 20:17 2 368 31

16 загинали само за 6 дни по пътищата на България

  • загинали-
  • катастрофи-
  • септември

От началото на месеца има 141 тежки ПТП-та

16 загинали само за 6 дни по пътищата на България - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Имаме допълнителни полицейски екипи по магистралите, които ще следят за нарушения пътищата. Това стана ясно на извънреден брифинг на КАТ, пише Блиц.

"Колегите констатират изключително много нарушения. Това изобщо не ни радва. Нашите призиви се превърнаха в тривиални изречения", признаха от "Пътна полиция".

В събота имаше по-голям трафик от петък. Заради елементарно неспазване на дистанция тогава например в района на Ихтиман стана верижна катастрофа и съответно километрични тапи", казаха от КАТ.

"Всички знаем за водачите, които натискат други отзад, за да минат по-бързо и при най-малкия проблем на шосето се стига до ПТП, казаха от полицията и допълниха:

Най-много катастрофи са станали заради превишена скорост през последните дни.

Цифрите са много притеснителни от началото на месеца. Важно е хората да започнат да възприемат призивите ни. От началото на месеца има 141 тежки ПТП. При тях са пострадали и загинали хора. 168 души са пострадали. Това са данни за 6 дни.

Притеснителното е, че имаме 16 загинали от началото на месеца досега.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обещано от ппГРОБ

    37 2 Отговор
    Или хората не могат да карат или ппГРОБ строи некачествени пътища! :\

    Коментиран от #20

  • 2 Пътищата ни не са нормални

    37 5 Отговор
    Колите са стари и неподдържани, шофьорите са ниско интелигентни комплексари.

    Коментиран от #12, #21

  • 3 ГРАД ВРАЦА

    21 2 Отговор
    БОГ да ги прости хората
  • 4 русенец

    52 2 Отговор
    По пътищата е ад. Причината е, че няма пътна полиция, няма и съд. Хора като оня истерик Тити Папазов правят буквално каквото си искат, разни надрусани пишлемета убиват хора и нищо не им се случва - от всичко това следва, че няма държава. Лично аз бих разпуснал КАТ защото просто от тях няма никакъв смисъл и полза.

    Коментиран от #9, #17

  • 5 Бегето територията гробище😂😂

    8 1 Отговор
    Екстра погребалните фирми правят банкети всеки ден....сега всеки ден и час има матрял за погребалните фирми😂😂😂😂
  • 6 очевидец

    21 3 Отговор
    карат като луди ,изнервени са и нямат представа какво може да се случи !!!

    Коментиран от #22

  • 7 Това са пътищата на Родината

    22 6 Отговор
    в резултат на 11 годишното властване на комунистическо-тоталитарния режим!
    ОСТАВКА!
    Мутрите вън!
  • 8 ТаУмВзе

    22 1 Отговор
    Ние сме Единствената нация, която се самоуби! 1ви по смъртност в светът. 3ти по самоубийства.
  • 9 Абсолютно си прав

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    но малко хора го разбират това. Трябва да има система която да наказва лошото каране а не да разчита на щофьора. Не е въпрос на култура на каране а въпрос на контрол. Ако има контрол ще има и култура на каране (щото иначе глоби), ако няма контрол и германец да е, след две седмици ще започне да кара като нас.

    Коментиран от #11, #24

  • 10 16 загинали

    14 3 Отговор
    - голяма работа. По - важно е ковид епидемията!

    Коментиран от #16

  • 11 русенец

    11 3 Отговор

    До коментар #9 от "Абсолютно си прав":

    Абсолютно вярно. лично аз съм привърженик на немската пътна полиция. В Германия рядко ще видиш полицай. Но направиш ли нарушение действат бързо и принципно. Как си обясняваш факта, че хората, каращи като идиоти в Бг в Немция карат по канона? Глобите брат. Ужасни са! И са за всички. Вземеш ли да се правиш на мъж се увеличават, а може и в пандиза да влезеш. да влезеш още същия ден с присъда искам да кажа. В Бг няма как да се случи, че дори и някой да ми направи акт, то този някой ще е такъв неграмотник, че актът ще падне в съда. Там падат актове за правописни грешки. Изобщо системата е конструирана по начин, че да дава хляб на юристи и на полЮцаи, а не да създава ред по пътищата.:(

    Коментиран от #13, #25

  • 12 Соросоид

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пътищата ни не са нормални":

    Точно. Вчера в София един младеж и кифла до него с наточена 20 г. Алфа тип "Голф" се бяха качили върху багажника ми изнервени, че карам с 30 по квартална улица с дупки. Спирам на пешеходна пътека да пропусна майка с дете и тоя се изнесе рязко в ляво да ме изпреварва и за малко да отнесе хората. Прав е оня, който каза нещо за 80-те процента деб....или. Първо трябва да се започне от поправянето на материала, после да се мине през закони и автошколи.

    Коментиран от #14

  • 13 И тук са достатъчно високи

    9 3 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    глобите, но това май не стряска никого. Абсолютни камикадзета има по пътищата. За нещастие убиват не само себе си, а и невинни хора.

    Коментиран от #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 русенец

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "И тук са достатъчно високи":

    Не говоря само за глоби. В Германия за превишена скорост може и в затвора да отидеш , да не говорим ако си пътен хулиган.

    Коментиран от #26

  • 16 Да бе,

    8 2 Отговор

    До коментар #10 от "16 загинали":

    амЧи то требе да се обяви нова пандемия,
    16загинали от катастрофи,и само 7 загинали
    от Covid....,незабавно да се затвори държавата..
  • 17 Бочко

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "русенец":

    Има имаа,ти знаеш ли колко пари ми докарват
    от една”акция”.....
  • 18 Criminal

    7 0 Отговор
    Гледам ги оня ден си дремят на сянчица, а пред тях мина един полски камион от София за Видин, звъннах на 112 да попитам, това ли им е превенцията против ПТП ........отговора знаете какъв беше..........

    Коментиран от #19

  • 19 Criminal

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Criminal":

    През Петрохан, забравих да уточня............
  • 20 Муфтата

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Обещано от ппГРОБ":

    Умрели са от " коронавируса"!!
  • 21 lksdlf ld

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Пътищата ни не са нормални":

    Истината е такава за жалост. Бързат а свети Петър няма да избега там си е и ни чака.😶
  • 22 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "очевидец":

    Явно ти трябват очила за да си добър очевидец!
  • 23 Прав е човека,

    7 2 Отговор
    В България с каквато и скорост да караш все в превишена. То нагънат асфалт ли няма, та коловози ли не бяха, дупки дал Господ, отводняването клони към нулата, виражи обикновено обратни, пясък и прахоляк колко щеш заради неграмотно направените банкети. На такива пътища, според мен 30 км/ч на магистрала, двупосочните 20 км/ч и в населените места тикане, да не вземе и някой кратер да се отвори само, като на Брюксел в София май миналата година беше?
  • 24 Радо

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Абсолютно си прав":

    Колко повече контрол ти трябва? Аз не знам по полицейска държава от нашата! Повтаряте думи и изречения от медиите! Айнщайн беше казал: " Не може да правиш едно и също и да очакваш различен резултат" Е 30 г. се опитват в това да ни убедят! Вие като зомбита повтаряте техните глупости. Сами искате да се поробите и сме се поробили и рекет, сами си просим, за да тъпчем гушите на шепа тарикати..
  • 25 Радо

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "русенец":

    Ами вземи предложи да станеш дарител на КАТ! Явно рекета ти е малко! Къде си тръгнал сравнение с Германия да правиш! За да не се правят нарушение, трябва така да ти е направен пътя, а не със заложени капани като при нас, за да могат да облъчат такива като теб после.
  • 26 С67

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "русенец":

    Стига с тая жермания сравнявахте.ми нека и заплатите направят като у германия.но на който не му изнася да заминава у жермания
  • 27 Дълбоко Виждащ

    2 2 Отговор
    Според мен-подготовката не е причина ,а по скоро липсата на концентрация и Мигновен и задълбочен анализ на ежесекундно променящата се обстановка!!Днес ми направи впечатление...2 маневри едната младеж личи му че е млад шофьор-излиза от странично затапване..Пред него и зад него кола.Явно му е показано и той е уверен-първа пълен лявспира задна десен непълен и така и излезе!Същата ситуация млада жена прод нея кола...зад нея няма кола,но тя прави същата маневра...........Явно не мислиназад и директно злизаш...Същото се получава и при скоростно движение!Пътищата не са добри,но и преди бяха лоши.Сега колите са много повече и движението е много интензивно!Не се спазва най важното -Дистанция,не се дават мигачи...Има много кръгови,но малцина бг преди кръгово дават ляв мигач ...За излизане с десен повечето дават!Колите в бг-сравнени с колите в Германия са ПО НОВИ!Там пътищата са Перфектни,няма прах,камъни и предмети по пътните платна и шофьорите са толерантни в огромната си част!
  • 28 Гост

    0 2 Отговор
    Абе защо не спрат продаването на коли като умират хора? Или спират всичко само заради ковида?
  • 29 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Защото по пътищата ни карат много психопати,убийци,луди
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 волен сидеров

    1 0 Отговор
    КАГ -ОБРЪЩАМ СЕ КЪМ ВАС-СЛОЖЕТЕ ЗАСИЧАНЕ ОТ ТОЧКА А ДО ТОЧКА Б И ПО СРЕДНАТА СКОРОСТ ЯКААА АМА ЯКААА ГЛОБА-3000 ЛЕВА ПРИМЕРНО И КОЛАТА НА ТРУПЧЕТА-ТОГАВА НЯМА ДА ИМА СМИСЪЛ ОТ ПРИПРЯНОСТ И БЪРЗАНЕ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове