Last news in Fakti

10 Септември, 2020 09:12 2 352 40

БОЕЦ: Призоваваме Брюксел да спре финансирането за България

  • боец-
  • протест

Камен Добрев: Наливането на средства в нереформирана държава засилва мощта на задкулисието

БОЕЦ: Призоваваме Брюксел да спре финансирането за България - 1
Снимка: БГНЕС

Движение БОЕЦ ще протестира първо пред представителството на ЕК у нас. От формацията искат да бъдат чути в Брюксел. Това каза в интервю за "Преди всички" по БНР адвокат Камен Добрев от движението.

По време на заседанието на Правната комисия на ЕП ще търсим гласност пред представителството на ЕК и ще искаме пряко включване по време на дебатите. Едно автентично движение, каквото сме ние, иска да представи конкретни данни и сигнали. И досега сме внасяли сигнали, каза Добрев и припомни скандалите с Апартаментгейт, "Къщи за тъщи", Барселонагейт и т.н.

Искаме да знаем дали ЕК и ЕП имат смелостта да признаят болестта на държавата у нас. Призоваваме ЕК да спре финансирането, защото да се наливат средства в нереформирана държава е продължаване на агонията, това е лицемерие, така само се засилва мощта на задкулисието, смята Добрев.

Той заяви, че официално не е имало покана към БОЕЦ от страна на Отровното трио за "тайна среща за обединяване" преди днешния голям протест, но подчерта, че движението има ясна позиция по въпроса за партньорите:

"Да седнем на една маса с компрометирани във времето политици и политически субекти е лош сигнал. Става дума за принципна позиция. Ясно сме казали с кои субекти ще взаимодействаме."

Очакваме по принцип гореща есен. Не смятам, че управляващите имат ресурс да продължат да са на власт. Настояваме за оставката на главния прокурор. Гешев е политическата бухалка на задкулисието - ДПС и Пеевски, които реално управляват страната, каза още адвокат Добрев.

Гражданско движение БОЕЦ и съмишленици се събират днес от 10 часа пред представителството на Европейската комисия в София, за да проведат среща с представителите на европейските институции.

Те ще поискат пряко да бъдат включени по време на дебатите в Европейския парламент и комисията LIBE, провеждащи се по същото време в Брюксел. От гражданското движение настояват за официална позиция и реакция на ЕК за случващото се в България.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    30 7 Отговор
    Ами мойто шкафче???
  • 2 Майна

    40 9 Отговор
    АБСОЛЮТНО ПРАВИЛНО!! ТЕ ЩЕ БЪДАТ ОКРАДЕНИ!ОСТАВКА И СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО
  • 3 Та кой си ти

    18 20 Отговор
    Та кой си ти че нещо не се сещам. Господин никой или човека партия с 10 човека членска маса
  • 4 НИНА

    26 5 Отговор
    И БЕЗ ТОВА СЕ КРАДАТ НО СИ МЪЛЧАТ ОКТОПОДА Е ЕВРОПА УЖ ИМАЛО КОНТРОЛ А НАРОДА ИЗНЕМОГВА
  • 5 БНТ

    14 8 Отговор
    Кукуруку. Племето съвсем е откачило. В БНТ обсъждат варианти Тиквата да стане президент.
  • 6 Антимилиционер

    13 11 Отговор
    В западна Европа мафията в политиката е 100 пъти по-силна от родната. Успех, ама 🤣😂😂.... На кой свят живеете?

    Коментиран от #23

  • 7 Смешни и жалки

    14 7 Отговор
    Бай Ганьо е жив и днес. Още по-смешен и по-жалък. Тай кой беше ти, дето призоваваш, че нещо не се сещам кой си и от къде си
  • 8 Супер Марио

    24 8 Отговор
    От Брюксел не финансират Република България, а мафията на Република България с тези пари които отпускат, дават им пари с които от частни си купуват избори другите пари са за вили, почивки и коли!
  • 9 Не само та ги спрат

    20 5 Отговор
    Ами да върнат всичко окрадено.
  • 10 КОТарАК

    17 6 Отговор
    то тиквата тва финансиране го отчиташе като разтеж на БВП...

    Коментиран от #19

  • 11 Гошо Тъпото

    6 6 Отговор
    Е като Чък Норис-Самотния Вълк
  • 12 Гошо Тъпото

    9 7 Отговор
    Не иска финансиране,той иска Комбайн,иска да оре на полето сламата.
  • 13 1618

    22 13 Отговор
    В продължение повече от два месеца хора в България и чужбина се събират по площадите всяка вечер в знак на протест срещу завладяването на страната от олигархичната мафия и разширяването на нейния обхват дълбоко в институции като съдебната власт, медиите и службите за сигурност. Според последните проучвания, 80% от българите смятат корупцията за широко разпространена, а над 70% подкрепят широко протестите. Мафиотите начело с Борисов задушават икономиката, малкия и среден бизнес чрез рекети, изнудвания, подкупи, заплахи, мафиотският елит действа извън закона. Корупционна криза има във всички институции , които се използват като щит от Борисов срещу протестиращите българи! Краят на Борисовото управление е неизбежен!

    Коментиран от #16

  • 14 Абе какво стана

    17 2 Отговор
    с Къщите за Тъщи?
  • 15 Бесен

    12 12 Отговор
    Какви са тия боклуци от боец бе няма ли кой да ги изгони от пътя няма ли да ги пребият вече полицаите с палки

    Коментиран от #20

  • 16 7652

    13 4 Отговор

    До коментар #13 от "1618":

    Не мафията се мъчи да бутне Борисов няма да позволим това нещо да се случи ще стоим като стена зад него
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 1-20

    7 6 Отговор
    Боец са верни само на българският манталитет. Само евреите са по-големи предатели от нас, но скоро ще ги задминем
  • 19 Бесен

    9 4 Отговор

    До коментар #10 от "КОТарАК":

    Той е увеличаване на бвп то трябва да може да привлечеш европейски пари помня на БСП бяха спрели абсолютно всичките европейски пари за кражби и за корупция така че ако се върна те ни чакат много гладни и години

    Коментиран от #21

  • 20 някой

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен":

    Явно няма. Неслучайно тоя Гошо има такъв прякор. С това си искане ,ако им го изпълнят, което е немислимо дори, но изпълнят ли го, евроинституциите все едно си признават ,че не работят и са в кюпа.То бива да си прост,ама чак толкова..
  • 21 КОТарАК

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Бесен":

    в грешка си-ако примерно си перач и пералнята ти се е развалила , колкото и пари да ти дадат на заем и подарят дори коефициента на полезно действие на пералнята ти е 0 и съответно БВП също. дори ако спечелиш от лотария БВП пак ще ти е 0
  • 22 ддддр

    7 2 Отговор
    Каква покана искат от Боец, нали вчера официално се разграничиха от Отровното трио??? Долна постъпка!! Точно ден преди протеста излязоха с коментар, че не одобряват Триото, Мая Манолова и кого ли не, за да разколебаят хората, а днес се правят на непоканени... Кой учи Боец на такава двойна игра???
  • 23 ддддр

    6 4 Отговор

    До коментар #6 от "Антимилиционер":

    И щото в Западна Европа мафията е в пъти по- силна, значи че в Бг е нормално да има мафия и всички да си траят, така ли?
  • 24 Наблюдател

    6 4 Отговор
    И без това парите отиват в марионетките на щатско-турската власт и сините мафиотски обръчи.
  • 25 Някой

    7 2 Отговор
    Е, какво може да се очаква от гошо Тъпото?!Само тъпотии.
  • 26 БСП за България и Радев

    3 7 Отговор
    Правилно! Парите от ЕС трябва да се преведат по личната сметка на Румен Радев. Само на него имаме доверие, че ще ги разпредели справедливо
  • 27 Гост

    5 3 Отговор
    Дa ce прoвeрявaт пaлaткитe прeд Пaрлaмeнтa пo някoлкo пъти нa дeн.В тях ce укривaт прeдмeти зa нaрaнявaнe нa хoрa.

    Коментиран от #29

  • 28 Перо

    2 5 Отговор
    От Боец са прави,защото БГ плаща стотици милиони € ежегоден членски внос,а обратното финансиране по различни програми се разпределя изцяло на мутренските фирми на входа и изхода на системата. Реално излиза,че бюджета финансира мутрите,чрез посредника Брюксел. Какъв е смисъла от ЕС тогава,след като тази система създава грандиозна корупция и разраства мафията на режима.
  • 29 Перо

    1 4 Отговор

    До коментар #27 от "Гост":

    Презервативите нараняват ли мутренското ръководство? Някой е видял кмета на Симитли да се върти около палатките,но оня мишок не смее да се покаже от МС.
  • 30 Иван

    5 1 Отговор
    Призовавам, черепа да спре финансирането на протеста! Да се предаде и защити пред съда щом казва, че е невинен!
  • 31 оня с коня

    4 2 Отговор
    "Боец" се Афишират като Формирование,защитаващо интересите на Народа.Със Призивите си за Падане на Правителството обаче ТЕ СЕ НАДЯВАТ да Вземат Властта защото Никой не прави нещо "Безцелно",още повече и свързано със значителен Паричен Масраф.Естествено това СЕ ПРЕМЪЛЧАВА и ако бъдат запитани "Бойците" дали това е Верно,ще отговорят дълбокомислено" "Тайна Майна".Същевременно това Родолюбиво Формирование за да улесни Постигане на Политическите си цели УДРЯ И БЪЛГ. ИКОНОМИКА БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛИ,като иска Спиране на Евросредствата,влизащи в Страната.А знае ли Боеца колко Раб. Места ще загубим ако не получим Пари от Европа във почти Всички Сфери на Икономиката ни?Знае при това Отлично,но се ръководи от Желязната и Жестока Максима "Целта оправдава средствата".И нека не подценяваме Дължината на Руската ръка - тя не само е ДЪЛГА,а МНОГО ДЪЛГА!

    Коментиран от #35

  • 32 Българин

    4 2 Отговор
    Кои сте вие,че да искате нещо от ЕК.Никой не ви е Избрал да имате някакви Искания....Първо се явете на Избори,получете от Народа доверие и тогава...Има си Ред и Зскони
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ти тъпчо

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "опълченец":

    по-скоро ще дочакаш второто пришествие,отколкото оставка. Добре е да запомниш,че оставка няма ,няма и да има.

    Коментиран от #36

  • 35 ддддр

    0 3 Отговор

    До коментар #31 от "оня с коня":

    Каква БГ икономика се финансира с евросредства? Посочи един сектор, в който се работи с европари? Магистралите изобщо не ги пиши!
  • 36 Админ

    0 2 Отговор

    До коментар #34 от "Ти тъпчо":

    Трол беш да те няма,да не видиш звездите.
  • 37 Един

    0 1 Отговор
    Изявяват се 6-7 дежурни, които усърдно пишат минуси на всички смислени коментари
  • 38 Оня с магарето

    0 3 Отговор
    Оня с коня, както винаги, много дълбокомислен защитник на онези с чекмеджетата.
  • 39 Алфа Ромео

    1 3 Отговор
    Европа толерира корупцията, мафията, кражбите, и то кражбите от нея самата, гнила ябълка се оказа и тя, жалко, все нямаме късмет!
  • 40 Аве Адолф Хайлллл

    1 0 Отговор
    Жалки комедианти .....
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове