19 Октомври, 2012 16:38 11 695 53

Спират само нарушителите на пътя

  • цветанов-
  • нарушители-
  • пътя
Спират само нарушителите на пътя - 1
Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Цветанов заяви, че е възложил на ГД “Национална полиция“ да предложат вариант, в който органите на Пътна полиция да спират само автомобили с водачи, нарушили Закона за движение по пътищата.
„Това ще бъде и една от основните теми, които ще се обсъждат на националното съвещание в Стара Загора“ , уточни вътрешният министър.
Той беше категоричен, че пътните полицаи трябва да спират само водачи, които са нарушили Закона за движение по пътищата, а не да спират избирателно шофьори,  които не са направили нарушение. „Това трябва да го премахнем завинаги като манталитет и поведение", каза Цветанов.

Той уточни, че предложението за промени трябва да бъде готово до няколко дни и изпратено до всички звена в страната,  имащи отношение към контрола на движението по пътищата.
Министър Цветанов се срещна с ръководството на областната дирекция в Русе. Той се запозна с извършените дейности във връзка с готовността на фирмите от региона за зимния сезон. Такива проверки през последния един месец са направили МВР и Националната Агенция „Пътна инфраструктура” във всички области на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Онзи

    1 1 Отговор
    Одобрявам!
  • 2 неутрален

    1 4 Отговор
    Не става така...
    Нека "човека" обясни как катаджията ще засича лица, които не са си сложили коланите без да спира автомобила ?
    Много проста работа..
  • 3 жоро

    5 1 Отговор
    Ако това стане край на корумпираните ченгета. Вече няма да те питат - Знаеш ли за какво те спирам ?

    Коментиран от #4

  • 4 неутрален

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "жоро":

    Това не е борба с корупцията, а "отпускане на юздите" за шофьорите.
    Ефекта ще е по-безстрашни шофьори и съответно повече произшествия и загинали...

    Ако иска да бори корупцията, да намери други смислени методи..

    Коментиран от #12

  • 5 Джон Смит

    6 1 Отговор
    Съгласен! Караш кола с регистрация, различна от района, най примерния си, НО теб те спират!
  • 6 доктор кирев

    1 2 Отговор
    о аз да сложа едно против!ако съм пил и си карам към вкъщи как полицаят ще разбере че съм в нетрезво състояние ако не ме спре-това е необмислен популистки ход както и всички останали ходове на това малоумно правителство!!!

    Коментиран от #19, #44

  • 7 Нед нед

    1 0 Отговор
    След като няма да спират на случаен принцип как ще разбират кой има гражданска, преглед на автомобила,детето дали е с детско столче,дали всички са си сложили коланите и т.н. Понеже аз съм ЗА спазването на горепосочените изисквания. И най-мразя пияни или леко пийнали шофьори.
  • 8 ало

    1 1 Отговор
    Ако това стане господата полицаи остават само на заплата :) и в кат няма да има 3500 лв вход
  • 9 луд

    1 0 Отговор
    Докторе ако си пил по добре си хвани едно такси. Ти може да си пил ама каква е гаранцията че ще те спрат. И друго. След като си позволяваш да пиеш и да караш, най- вероятно няма да се замислиш и едни 300 левчета да подхвърлиш на хората да се почерпят и те.
  • 10 доктор кирев

    1 0 Отговор
    извинявам се но аз съм съвестен водач и не визирах себе си а давах пример ,,,,ако!
  • 11 W164

    1 37 Отговор
    АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН ЗАЩОТО СНОЩИ ЗА 2-РИ ПЪТ МЕ СПИРАТ БЕЗ ПРЕЧИНА И МИ ИСКАТ ДОКУМЕНТИТЕ И ПРОБА ЗА АЛКОХОЛ
  • 12 живота

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "неутрален":

    Не е отпускане на юздите а наближаващите избори.
  • 13 EBASIdyrjavata!

    1 1 Отговор
    То за това в щатите имам приятели които без проблем си карат пили и викат "без явна причина не могат да те спират" едно нормално нещо имаме в държават и него искате да съсипете !
  • 14 B. Borisov

    1 1 Отговор
    Вече няма да карам с колан и няма да си плащам ГО :)

    Коментиран от #16, #18

  • 15 драйвър

    1 2 Отговор
    Никой не обича да го спират безпричинно, но това според мен са пълни глупости. Във всички нормални държави полицията има право и те спира, ако сметне това за необходимо, за да извърши проверка. На този случаен принцип се залавят издирвани престъпници, хора без книжка или отнета такава, пияни, дрогирани, залавя се дрога, контрабанда, откраднати вещи и т.н. Ако подобно нещо стане, значи престъпниците могат спокойно да си карат автомобилите без да се страхуват, че някой ще ги спре и могат да се придвижват без проблем от едно място до друго. В Германия са ме спирали за една вечер 3 пъти. Не ми е било приятно, но знам, че хората си вършат работата и докато го правят ще спя спокойно.

    Коментиран от #28

  • 16 живота

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "B. Borisov":

    Аз никога до сега не съм слагал колан и въобще не съм я виждал какво представлява тази гражданска,до сега си заобикалях органите на КАТ но вече и това няма да ми се налага,жив и здрав да си Цецко пак ще гласувам за ГЕРБ.
  • 17 Веско

    1 0 Отговор
    Докторе, там където съм аз (Италия) масово пият и карат. АМА хванат ли те пил, направиш ли инцидент направо те пръсват... Ама не 2 години без книжка и 1000 евро глоба, ами колата пребират, книжката и ЯКА ГЛОБА. Ама глоба дето ти се преси.. като чуеш цифрата та да си помислиш другия път дали ще пиеш. И там няма "Ко ш прайм ся?".
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 EMSKI

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "доктор кирев":

    Когато самия ти си безотговорен,никой не може да те спре да пиеш ,и караш...става въпрос за самоконтрол!!! При условие ,че спазвам всички правила и ограничения на пътя,дори и извънземен да съм,не бива да ме спират!!!! Питам те...кога са те спрели на улицата да ти искат документи????? Смешно е!!!
  • 20 Веско

    1 0 Отговор
    Спират, но много, много рядко. Например на 4 месеца, 2 пъти съм засичал карабинери да спират коли за проверка. И всичко за 2-3 мин. и толкова. Даже понякога не спират и си седят.
  • 21 Веско

    1 0 Отговор
    На улицата никога. Даже ако са пред някой магазин ще те поздрвят...
  • 22 Жоро БекъмЪ

    0 1 Отговор
    Ако това стане аз ще гласувам за Герб
  • 23 Зия Молла

    1 0 Отговор
    трябва спират а каде е "ДА"

    Коментиран от #24

  • 24 Нед нед

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Зия Молла":

    В случая натискаш минус-а
  • 25 минаващ

    0 1 Отговор
    Ще се радвам, ако стане, но не ми се вярва.
  • 26 goro

    0 1 Отговор
    много ще се радвам ако това стане. всички знаем закакво ни спира полицаят,данеби някои да си мисли,че му пука много дали съм с колан или не!!!просто така вече кво щъ праим ся вече няма да го има.американците да не са по прости от нас,че там без причина никои не те спира.



  • 27 драган

    1 0 Отговор
    Минете митницата за да видите че винаги ште ви питат кде ходите, балканска работа ?
  • 28 Съни Миланов

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "драйвър":

    Друг път в Германия ще те спрат 3 пъти за една вечер и всеки път ще те проверяват детайлно . И аз съм в Германия и се е случвало два пъти но виждат че съм проверяван в Дюселдорф щателно и на 50 км. в Кьолн ме пускат . Това е било поне преди 10-15 год. може би , защото сега имат едни "чекмеджета" компютри в колите си и като ти навре книжката излиза дори дали си пикал накриво .
  • 29 Христо

    1 1 Отговор
    Във Европа има полиция,а при нас милиция. Полицията в Европейските страни помага и служи на народа, а при нас дебнат от засада и гледат само да лапат.Никакво увеличение на заплатите даже трябва да се намалят.
  • 30 Веско

    2 1 Отговор
    Абе... Трябва да спират, иначе от къде ще знае ченгето дали си в нарушение или не? Освен за превишена скорост. Да спират ама по-рядко.
  • 31 посетител

    2 1 Отговор
    Не лоша идея,лошото е че ще стимулират шофирането в нетрезво състояние,без свидетелство за управление на мпс и други подобни!
  • 32 ДУХСНГЕЛЕ

    1 0 Отговор
    най-накрая нещо разумно да му излезе от устата на тоя физкултурник,мои познати които живеят във Англия,Германия,Испания и си пътуват със личните МПС-та в продължение на няколко години не са ги спирали нито веднъж, докато не стъпят на родна земя!!!!!
    и във никакъв случай няма да се увеличи престъпността или нещо подобно защото си подслушват телефони и си наблюдават интернет, а за пияни и без книжка зад волана просто трябва да стегнат закона и да няма условни за причинилите смърт или нещо подобно като случая със Ставийски, а пък за държавни служители които са злоупотребили със служебното си положение ДВА пъти по тежки наказания както и за хора които БЕЗПРИЧИННО са нападнали служителите на реда!!!
  • 33 rrs

    1 0 Отговор
    само дето ги карат да пишат постоянно актове да събират пари за да ги откраднат после
  • 34 ВИП АМГ

    1 1 Отговор
    mnogo pravilno
  • 35 бгкатаджия

    2 1 Отговор
    защо тогава патрулиращите полицай и те започнаха да работят като пътни полицай и да спират колите за щяло и нещяло и се чудят за какво да те глобят
  • 36 драйвър

    1 1 Отговор
    до: 28 Стан
    Мил
    Живей си където искаш и си мисли каквото искаш, но недей да даваш акъли и да знаеш повече от другите по колко пъти са спирачни и проверявани! Става ли!
    За твое сведение от 20 г. живея в Германия. За една вече са ме спирали и проверявали по 3 пъти няколко пъти докато съм бил в Германия. Говоря ти за Мюнхен. Щом си в Германия би трябвало да знаеш, че това е най-полицейския град, но това е без значение. Единия път дори 4 пъти ме спряха, но на последното спиране им казах, че са ме проверили колегите им преди 15 мин. и ме пуснаха. На излизане от работа в 17,30 ч. имаше масова проверка и зофорт касе(предполагам можеш да си го преведеш) на булеварда по който пътувах. Там ме спряха и ми провериха само документите. Отидох да пазарувам и към 8,30 ч слязох на една бензиностанция да заредя. На излизане 2 цивилни ченгета се приближиха към мен, лигитимираха се и ми казаха да отбия на паркинга за проверка. Изобщо не ми поискаха документи, а само ме попитаха пил ли съм, дрога вземал ли съм и какво имам в багажник. Накараха ме да отворя багажника, огледаха го, също и колата отвън, ключалките да не е разбивана и ми пожелаха приятна вечер. Прибрах се в къщи, оставих напазаруваното и излязохме с жената на заведение да хапнем и пийнем в един биергартен. Към 12,00ч. тръгнахме да се прибираме и на изхода на големия паркинг се заложили ченгета да проверяват за алкохол. Доста хитро наистина. Аз бях пил само 1 бира, а жената не пие. Та провериха ме за алкохол и ме пуснаха. Биагартена се казва Zum Aumeister. Много е голям и много посещавано място в Мюнхен. Ако някой път минаваш не пий много, защото може да те проверят на изхода. На път за вкъщи още веднъж ни спряха, но им казах, че са ни проверявали на Zum Aumeister и ни пуснаха без проверка този път. Та мисълта ми беше, че хората си проверяват и то здравата, но на никой не му прави впечатление и хората знаят, че това се прави за добро, а не да те притесняват излишно. Който си е редовен и не прави глупости няма от какво да се притеснява. Тези обаче, които обичат да нарушават правилата, само те би трябвало да ги е страх и само те подкрепят липсата на проверки. Друг е въпроса, че в БГ ченгетата се лигавят в много от случайте и вместо наистина да правят проверки, гледат само как да вземат пари от теб. Ей, това трябва да се промени, а не проверките. Те са си ок и колкото са по-чести, толкова по-малко пияници и др.нарушители ще пътуват с колите си.

    Коментиран от #38, #39

  • 37 Пловдив

    1 0 Отговор
    През 1999 г. тогавашният вътрешен министър Богомил Бонев без умуване го беше направил това. Той още беше първият,който погна мутрите и мафията,та костов се уплаши,побърза да го смени с едно чучело с вид и поведение на пасивен гей дето не му помня и името. Така че нищо ново няма да е това,ама М..голюбеца май сериозно се е притеснил,че ще яде дърво на изборите,та се чуди какво да измисли...
  • 38 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "драйвър":

    Напълно съм съгласен с теб, а искам и да добавя, че живея само в БГ, нямам връзки в полицията, нито в партия някаква - абе сива мишка без поддръжка:)) но пък каквато и кола да карам винаги съм изряден с документите и спазвам правилата (е с малки изключения за приказване по телефон), от години не сядам зад волана пил, и да кажа - нямам проблеми с полицията. Спират си ме редовно - някой път 2-3 месеца пропускат, някой път за ден по два пъти, но като ми проверят документите, с усмивка или без такава (зависи от възпитанието на полицая) ми ги връщат и "приятен път". Пари никой никога не ми е искал и не ми е правил намеци - просто е нямало за какво. Един път само ми казаха че карам с 15 км в час над позволеното и ме отпратиха. Друг път пък ме спряха докато говорех по телефона - предложих пари, а те ми отказаха и ми написаха акт след 20 години без нарушения. Имам и случай когато ме спряха в Шумен, а аз съм от Бургас - бях си забравил всички документи в Бургас.... Зададоха ми няколко тест-въпроса и ме пуснаха с вайкане... Не знам защо не ми се заяждат, така че нека си проверяват колкото щат - ако няма за какво нищо не ти искат..... И съм съвсем честен - не знам защо всички реват че били рекетьори - хайде не им давайте нищо като мен де, ама като си нагазил лука ти сам им буташ в ръцете, щото много малко шофьори карат изправни автомобили в трезво състояние с редовни документи и спазват правилата по мое наблюдение..... Ако се стигне до там, че някой нарушител сгази ч
  • 39 The Bear

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "драйвър":

    ... сгази човек поради недобронамерено неспазване на правилника, то някой роднина на жертвата може и да изпревари полицаите и да му види сметката преди тяхното идване... Ако спрат проверките, хептен страх няма да има от закон и полиция, то и без това съзнанието отсъства при повечето.... ще си карат престъпници и гъзари на воля и ще си правят каквито искат своеволия.... Тогава ще стане мътна и кървава в БГ - на всички са ясни лошите последици от липсата на проверки в БГ - кво ревете!? А Ц.Ц. е ясен - евтин популизъм - предразполага народа за предстоящите избори.....

    Коментиран от #41

  • 40 ники

    0 1 Отговор
    трябва да има проверки на пътя и то избирателно-според преценка на полицая.Така много често в късните часове предимно излизат много превозвани крадени вещи и лица от кк,издирвани по едан или друга причина.
  • 41 Киро Киров

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "The Bear":

    Ами има едно нещо наречено ЛИЧНА СВОБОДА!!! това е право на всеки човек на тая скапана земя което във България не е ограничено а отнето!! всяка проверка без явна причина(достоверен и сигурен сигнал или нарушение) е посегателство над личната свобода!!!! аз просто искам да се зачитат моите човешки права, и само да те просветля,че българският закон е неясен(двусмислен) което е нарушение на Женевската конвенция така,че не знай много много това,че ти е промит акъла не значи ,че ни е промит на всички,сигурно вярваш във дядо Коледа и,че 9/11 е дело на арабски терористи а не на Американското правителство!?!?!?!?!
    Лека и успешна на всички пък дано нещата се пооправят........................ някой ден
  • 42 Иво

    1 0 Отговор
    до 40 сти коментар на Ники !
    Абе брато ти нормален ли си ?? за какво трябва да те спират за щяло и нещяло ?? Има си закон, нарушаваш го спират те, спазваш го караш си ! Не виждам смисъл да изляза в 2 през нощта да си купя ядене и да ме спират 3 пъти до съседния квартал !! Да не съм по малко човек от тях !!
    Свободни хора сме и трябва да се спре този терор от тяхна страна
  • 43 GOGO

    1 0 Отговор
    ЦвЦв открива топлата вода! Има поне 30-40 клипчета от Украйна и Русия, в които се вижда, че при спиране от полицията първият въпрос на водача е "Причина за спирането?" ! Там отдавна е въведено със закон правилото, че могат да те спират при точно упоменати и ДОКАЗАНИ нарушения!
  • 44 0976

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "доктор кирев":

    6г. работя в Кипър още не са ме спирали. Това го направи Богомил Бонев през 2008 с устна заповед тогава работех в БГ направо се родихме. Но през 2001 дойде боко рапоня и леко по леко започнаха да се правят на рамбовци.
  • 45 малкия

    0 1 Отговор
    Ако не проверяват избирателно как да хванат пияните шофьори които убиват по пътищата и денем и нощем. И другото ако всичко ви е наред с документите и автомобила няма за какво да се заядат с вас. След като сме големи "Европейци" защо даваме? На никого не са му бъркали в джоба нали? Като си нарушил понасяш си последствията и това е!
  • 46 gogo

    0 0 Отговор
    Точно така правят в Европа, а повярвайте ми няма да има разлика защото всеки втори българин прави нарушения в рамките на 10 минути поне по 1 т..е даже проверките ще са повече :)
  • 47 АЗЛК

    1 0 Отговор
    Трябва да си много голем абдал,за да вярваш на това!!!Спирането на пътя е такъв бизнес,че дори служителите на Уолстрийт могат да завидят на изобретателността на нашите КАТ-аджий.Не вярвайте на думите на политиците,нищо няма да се промени!Зад тези корупционни практики стоят самите министри и прочие устати цървули,но иначе са престорени светци срещу корупцията и това е най-голямата дързост!
  • 48 шофер

    1 0 Отговор
    Правилно , не може да ме спират в 2.00 през нощта и да се лигавят с мен докато не стигнем до въпроса -а сега какво ще правим - демек дай 20 лева
  • 49 коце

    0 0 Отговор
    това пълна глупост. ако съм издирван или пренасям нещо, никога няма да ме хванат. как биха разбрали, че съм аз? ще си карам в колоната и тва е. трябва да има ефект на изненада, да си в очакване че теб могат да те спрат. колко пъти случайноста е помагала на полицаите. спират случайно някой, а тои земе че се окаже някой бандит.
  • 50 Anonymous

    0 0 Отговор
    Така е в западните и скандинавски държави,крайно време е и при нас да е така!
    Напълно съм съгласен с: шофер .
  • 51 абвгдеж

    1 0 Отговор
    „Това трябва да го премахнем завинаги като манталитет и поведение"!!! Правилно!
  • 52 Real

    0 0 Отговор
    Поздравления! Най-накрая и в България да можем да управляваме автомобилите си спокойно!
  • 53 АЗЛК

    0 0 Отговор
    Изумявам се колко сте заслепени и заспали!КАТ никога няма да спре тази практика НИКОГА! Вероятността да ти падне нещо от космоса в двора,като процент е еднаква на вероятността КАТ да си ЗАКОЛИ ЗЛАТНАТА КОКОШКА,Вие ми кажете,кое е по-вероятно да се случи?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове