Last news in Fakti

14 Септември, 2020 14:47 3 716 27

ВАП разследва сеч на вековна гора край Котел

  • котел-
  • сеч-
  • гора-
  • вековна гора-
  • дърводобив

Върховната административна прокуратура се самосезира във връзка с медийни публикации

ВАП разследва сеч на вековна гора край Котел - 1

В изпълнение на конституционно установените си правомощия да следи за спазване на законността (чл.127 от Конституцията), Върховна административна прокуратура (ВАП) се самосезира във връзка с медийни публикации, относно изсечена вековна гора край Котел.

По реда на чл.145, ал.1, т.3 от Закона за съдебната власт ВАП сезира министъра на земеделието, храните и горите да извърши спешна проверка, свързана с обстоятелствата по случая.

За изясняването на казуса е необходимо да се проучат предвидените по лесоустройствения проект мероприятия, кога и какви дървесни видове са маркирани, какъв вид е сечта-изборна, групова или др., какъв е видът на добива - за бичене, фурнир или шперплат и за какво точно са маркирани дърветата, съгласувана ли е сечта с РИОСВ, изпълнена ли е процентно до 25% с оглед наличието на вододайна зона и др.

Информацията от проверката следва да бъде обобщена в доклад, в който да бъдат отразени посочените констатации, допуснати нарушения, образувани административни и административно наказателни производства, както и мерки за преустановяване на нарушенията. Докладът трябва да бъде изпратен до ВАП в най-кратък срок.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Борисов ви трови и краде ежедневно

    35 3 Отговор
    Разбойко трябва да го заровят в новия боклук от Италия и да го изгорят с него! Мая Манолова посети Пристанище Варна-Запад и видя нов боклук, приготвен за горене: "Нови 5554 тона боклук е внесен във Варна и вече се изгаря в България", съобщи тя.Нови 5554 тона боклук е внесен във Варна и вече се изгаря в България", съобщи тя. "Отново сме на Пристанище Варна-Запад, бяхме тук и преди един месец на 6 август по следите на 5 500 тона боклук, разтоварен на пристанището от Великобритания и Италия и след това разпръснат за горене из държавата. Онзи боклук всички ние сме го вдишвали в продължение сигурно на месец. Сега е на ход както виждаме новата партида боклук..."

    Коментиран от #17, #26

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    29 0 Отговор
    горската мафия в действие
  • 3 загрижен

    16 8 Отговор
    хора, ни са поддавайти на манипулациите на медиите! те искат по всякакъв начин да ви отклонят вниманието от жизненоважните реалити-шоа с най-различни безмислени и празнодумни статии. не се поддавайте на провокации гледайти само фермата и маскирания певец, пращайти редовно смс-и и сичко ша е наред

    Коментиран от #4

  • 4 Criminal

    12 0 Отговор

    До коментар #3 от "загрижен":

    И да не забравят да драскат по форумите преди и след шоутата...........
  • 5 Псевдоним

    19 0 Отговор
    Няма какво да се разследва директно трябва да се наложи мораториум за износ.
  • 6 Поли от Симитли

    15 1 Отговор
    Мургавия хелекторат на Педофила от Банкя не си поплюва!!!

    Коментиран от #10

  • 7 Рошко

    18 0 Отговор
    1 няма и да откриете, 2 и да откриете пак ще е някой ваш човек, 3 няма да бъде наказан, 4 ще се отърве с мъмрене, това е абсурдистан, изсечете всичко бетонирайте от до лайноморието и се радвайте на природа
  • 8 дървената мафия

    24 0 Отговор
    Какво значение има за какво е изсечена? За фурнири или за огрев ? Важното е че я няма. А иначе ще намерите на босия цървулите. В тая държава нищо не се намира. А и да го намерите - дърветата с лепило ли ще ги лепите по местата ?

    Коментиран от #22, #27

  • 9 АЙДЕ

    13 0 Отговор
    ДЕДИ ПЕЬО ВЪРБАНОВ ИЗГОРЯ ПРИЯТЕЛЯТ НА БОЙКО ВЪХ АМИ СЕГА .
  • 10 Псевдоним

    25 0 Отговор

    До коментар #6 от "Поли от Симитли":

    Това са огромни трупи по един метър дънери, има снимка като са качени на ремаркето. Електоратът по никакъв начин не може да ги изнесе от там, откъдето са сечени. "Легалната" мафия е основният бич за горите и е крайно време да бъде спряна.

    Коментиран от #25

  • 11 Мимч

    18 0 Отговор
    Дърветата са изсечени и смлени в турската фирма Габровница в с.Г.сахране Казанлъшко за талашит...
  • 12 ГОСПОДИН ПРЕМИЕР

    13 0 Отговор
    ВИЙ ПОЗНАВАТЕ ЛИ ДЕРЕКТОРА НА ЮГОИЗТОЧНОТО ГОРСКО СТОПАНСТВО ПИТАМ ЗА ЕДИН ПРИЯТЕЛ.
  • 13 Дарвената мафия няма почивен ден!!

    17 0 Отговор
    Буковите гори на Петрохан до Бързия "заминаха" Там Лесотехническия и управителите Мафиоти, през последните 20години е Довършиха!!! Над Батолия на Север и Исток, поголовно сеч, Горските отдавна станаха милионери, Троянско, Тетевенско, ОПГ. ГОРСКА МАФИЯ НЯМАТ почивен ден!!! Министри на Земеделие, сляпи и глухи, ни чули ни видял и Прокурори местни, също,, Мафиотска държава!!!
  • 14 Гешевтатурата

    6 0 Отговор
    нищо не разследва, само вятъра.
  • 15 Чичо от ново село

    14 0 Отговор
    Гешев само се пъни ,но срещу обръчите от фирми на Доган гък не казва.Изсякоха горите на България и сега се чудят от къде ни споходи сушата.Мутрите забетонираха черноморието и ББ първи включи за подпомагане съмишлениците си,а селското стопанство на опашката.Защото е по важно да се печем ,а не какво ще ядем-всъщност те ядът черен хайвер а той не се произвежда в България.
  • 16 Аман

    10 1 Отговор
    ВАП разследва....
    Ку.а ми разследва!
    Когато им плащат се правят на слепи, а сега ще разследват!
    Писна ми от мутренски номера.
    Изсякоха горите, пресушиха реките, отровиха земята- МРЪСНИ ЧЕРВЕНИ МУТРИ!
  • 17 Проблема на БГ са Мангалите!

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Борисов ви трови и краде ежедневно":

    Скрий се със тая Галевица,тя е по корумпирана от всички.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Рошко

    10 0 Отговор

    До коментар #8 от "дървената мафия":

    Искам да съм екоминистър, за всяко изсечено дърво ще искам предварително 2 засадени
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Реалиста

    2 0 Отговор
    Много късно се сети Гешев.Гората е изсечена, парите са взети.Всъщност не се е сетил късно.Така е трябвало да стане.Един прокурор със селски манталитет си прави пиар, колко много е загрижен.
  • 25 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #10 от "Псевдоним":

    До пишман екозащитниците.
    Дървесината е суровинен продукт и всяко вегетативно зряло дърво трябва да се оползотвори, а не да стават храна на корояди и червеи. Друг е въпросът с вековните и уникални дървета които трябва да се запазят като природно богатство и подходящо експонират.
    Всичко това обаче изисква работа на терен, а не празни приказки и дуене.
  • 26 Боклукът

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бойко Борисов ви трови и краде ежедневно":

    за горене трябва да се стоварва пред Министерския съвет ежедневно, докато не бъде затрупана шайката която изяжда дробовете на българския народ и на държавата
  • 27 Ега ти сечта

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "дървената мафия":

    Та тоя шеф на ЮИ горско стопанство е на 74 години - горе-долу колкото тези на бившия шеф на БАБХ Дамян Илиев, който заедно с Порожанов изтреби ДПЖ в Странджа и елховско! Няма ли за дядо Пейо пенсия или като приятел на ББ той ще бъде пенсиониран, когато кабинетът БиБи-3 падне! Цели 85 ТИР-а са натоварени от района на Котел с вековни дървета и после тези от Източна България реват, че няма вода! Боце, мин.Танева, измитайте се!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове