Last news in Fakti

16 Септември, 2020 07:10 11 873 41

Шофьор фучи в аварийната лента на АМ "Тракия", изпреварва наред

  • аварийна лента-
  • тракия

Леката кола е предприела опасната маневра в един от най-натоварените участъци – този край Пловдив

Шофьор фучи в аварийната лента на АМ "Тракия", изпреварва наред - 1

Варненско БМВ фучи с бясна скорост на магистрала „Тракия” и изпреварва автомобили в аварийната лента. За поредния абсурден случа алармираха потребители в социалните мрежи.

Леката кола е предприела опасната маневра в един от най-натоварените участъци – този край Пловдив, пише trafficnews.bg.

„Когато не ти се чака колоната да се прибере, защо пък да не минеш по аварийната лента?”, възмутено пита авторът на кадрите.

Ясно се вижда от фотосите, как немското возило праши и задминава редица коли. Сред потребителите в мрежата обаче назря недоволство не само към акта на водача на БМВ-то, но и към другите участници в движението. Те разкритикуваха колегите си на пътя, че заемат лявата лента за движение без да извършват маневра „изпреварване” и това затапва движението.

Шофьор фучи в аварийната лента на АМ "Тракия", изпреварва наред

Аварийната лента на магистралите често се използва от изнервени шофьори, които все бързат за някъде. Броят на нарушителите се увеличава по време на празници и в участъците, в които се извършват ремонтни дейности. Рядко се случват катастрофи при такова нарушение, но в повечето случай те водят до фатален край.

Аварийната лента не е предназначена за изпреварване, почивка и паркиране. По този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение.

Санкцията за движение в аварийната лента - при първо нарушение е в размер на 1000 лева и 3 месеца лишаване от правоуправление спрямо водача.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТ

    133 9 Отговор
    Още като прочетеш половината заглавие и се сещаш за марката на колата. Както се казва: „Не всички, които карат БМВ са идиоти, но всички идиоти карат БМВ“.

    Коментиран от #25, #28, #29

  • 2 Дългият

    59 9 Отговор
    С оглед на показаното...Глобата трябва да бъде увеличена...Все бързат за някъде...за гробищата или за болницата...
  • 3 Наглецо

    66 7 Отговор
    За ганьовското говедо, само отнемане на превозното средство е начина.Защото и да му отнемеж книжката,то пак ще се вози.За глобата му дреме.Всеки краде,пари ще намери.

    Коментиран от #9

  • 4 ПСР

    20 7 Отговор
    "В" в БМВ-страховита комбинация.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ама че селтак

    47 2 Отговор
    Как пък нямаше някой спрял ТИР в лентата за да си получи заслуженото това парвеню...
  • 7 АБВ

    28 4 Отговор
    Радва се на все още движещото се БМВ, защото сигурно го очаква да закъса някъде и иска да е по близо до местоживеене то си
  • 8 Другия с коня

    39 15 Отговор
    Магистралата на Стани шеф до Стара Загора 60 километра няма как да не караш в ляво платно,което е по-поносимо...В дясното ти падат пломбите и съсипваш автомобила...Ами съобразявайте се...

    Коментиран от #15, #24

  • 9 Прав си

    24 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наглецо":

    но рано или късно ще го събират от "съдебна медицина".
  • 10 оня с коня

    25 1 Отговор
    Принципно НЕ КАРАМ в Аварийната лента,защото там има всякакви мръсотии,вкл. и Гвоздеи.А за изпреварване на МПС-та движещи се в Лявата лента си има ДЯСНА!
  • 11 Протестър

    13 52 Отговор
    Спрете да коментирате без да имате информация. Това е от нашите. Бързаше за протеста срещу #хунтата. Всички искате оставка на Борисов и Гешев, ама само малцина смелчаци като него се борят за вашата свобода, неблагодарници!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 карам бмв

    43 2 Отговор
    Това лято ми се налагаше всяка неделя да пътувам от Бургас до Стара Загора служебно и мога да кажа че имаше дни в които съм виждал поне 20 такива нарушения, особено тия със скъпите коли.
    Като станеше катастрофа, другите си чакат като нормални хора, тия лекета карат и изпреварват - недай си боже линейка или пожарна ако трябва да премине няма от къде!
    Забелязах че е един вид гордост да караш в нея лента защото като направих на един забележка и той ме напсува....и не бяха само бмв, даже бмв имаше най-малко . Всякакви коли и всякакви марки общото е едно - задкормилното устройство!

    Коментиран от #14, #17

  • 14 Присмехулник

    32 2 Отговор

    До коментар #13 от "карам бмв":

    В Испания аварийната лента е не повече от 1,20...1,40м...и линейките си минават без проблем, но там има Култура на движението което тук липсва...Бедни, нервни хора...които си избиват комплексите на пътя...
  • 15 Не че нещо... АМА...

    22 0 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Имаше публикации наскоро, че на 15.09.2020 започват прословутия ремонт на участъка от АМ ТРАКИЯ между Чирпан и Стара Загора. Някой вчера да е видял първа копка?!?
  • 16 Яппнеца

    30 2 Отговор
    Няма контрол, няма полиция, само наблюдатели и камери, да събират пари!
  • 17 И на мен ми се налага ше

    15 0 Отговор

    До коментар #13 от "карам бмв":

    Ма след като висях четири часа в тапа в жегата следващите 12 пъти карах по стария път....и никви ядове..
  • 18 Бачо Киро

    14 0 Отговор
    Правилно са овикали и всички "англичани", които се возят в лявата лента, сякаш са си у тях ...
  • 19 Много бой по

    12 3 Отговор
    главата и това е. А за шАфиорите на БМВ-та преглед без направление от психиатър за потвърждаване на диагнозите.
  • 20 Значи глейте сега

    12 1 Отговор
    Ако некой иска да си кара колата тре да го прави в дясната лента. Лявата е само за излитане, не може дам да се кара, оттам само се излита.

    Коментиран от #23

  • 21 Прецакан

    11 12 Отговор
    Ако в лявата лента нямаше разни лелчета и пенсии управляващи селскостопанска техника с 30 км./ч., които не се преместват дори и да им стреляш сигнални ракети, то много по-малко хора щяха да изпреварват от дясно. Също толкова проблемни са някои нискочели шофьори на камиони, натоварени до пръсване и затова пъплещи бавно и само направо в същата лява лента.

    Коментиран от #39

  • 22 "...в повечето случаЙ"

    20 1 Отговор
    Не сте ли имали часове по български език в училище? При думи, завършващи на "Й", в множествено число "Й" преминава в "И" - "случаИ". Нивото на образование в България сериозно изисква подобрение.
  • 23 Мъка

    19 3 Отговор

    До коментар #20 от "Значи глейте сега":

    Лявата лента, във всяка една бяла държава се използва само за да се изпревари! След това водача се прибира обратно! Само в България лявата лента служи за разходка! Това е основен проблем! Проблем който води до задръствания, накъсвания на движението и множество предпоставки за ПТП, както и ПТП-та!!! Това което е описано в статията е в пъти по-малко проблемно, от разхождащите се в лявата лента, без да се замислят, че не са сами на пътя! Има едно правило, което трябва всеки да осъзнае! Пречиш ли, си проблем?! Рано или късно, ще станеш участник в ПТП, а със сигурност, ще допринесеш за такова на други участници! Ако всеки кара и се сети, че не е сам на пътя и не е в парка на разходка и се стреми да шофира така, че да не пречи на останалите, ще допринесе за намаляване на задръстванията и ПТП, поне на половина.

    Коментиран от #27

  • 24 Брадвата

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Другия с коня":

    Ясно се вижда, че случката не е там, ама ти да посереш и под тая статийка нали?
  • 25 мн.разбираш

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАТ":

    А?.....
  • 26 123

    4 1 Отговор
    Така е като няма магистрала в аварийната
  • 27 Муха

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Мъка":

    Много си прав! Стремя се да съм максимално спокоен на пътя, семейство возя, но като настигнеш някой "абонат" за лявата лента, който не минава в дясно защото след 300м там има кола... Нищо, че се движи с 2-3км/ч по бързо от този в дясната лента. Кво правим? Минаваш го от дясно и се сеща, че колата му може и по бързо... Мъка!
  • 28 Зави

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "КАТ":

    Зависливи и прости хора сте вие шкодаджийчета
  • 29 Зав

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "КАТ":

    ЗависТливи. Извинявам се
  • 30 Другия с коня

    1 1 Отговор
    Пропуска ли се такъв шанс...Кажи честно...Прояви разбиране...Това там е Престъпление,,ама какво било-било...Друг път няма да правят тъй....Нали...Другарска критика...
  • 31 Гост

    3 1 Отговор
    Варненските шофери са много нагли. Преди не бяха така.
  • 32 Hellish

    4 0 Отговор
    Взима му се книжката за 75 години и се решава проблема. Нека не се води до живот.
    И за плюещите БМВ, за това, че този е тъпо парче какво е виновна колата? И аз карам БМВ и други познати имам, кола като кола. Преди това карах Ситроен, преди това Пасат. В едната съм културка в другата кретен ли?
  • 33 КОНТРОЛ

    2 2 Отговор
    Контрол няма! Контрол.
    Както за 70 годишните самосвали по магистралата, така и за джигитите и за тировете, които се напъват да се изпреварват въпреки "уж" поставените ограничители за скорост.
    Няма ги катаджийчетата, бе!
    Никъде ги няма-ни по магистралите, ни в населените места.....
    К'о пра'ят тези момчета по цел ден?
  • 34 гост

    2 3 Отговор
    Санкция за каране или затапване на аварийната лента на практика няма , когато турския тир се обърна на магистралата до Стара Загора , аварийната лента беше затапена от коли пожарни и линейки нямаше от къде да минат но при толкова полицаи на място се оказа ,че няма нито един глобен затова че е запушил лентата . Затова братя Българи карайте си смело през аварийната тук не е Германия та някой да ви глоби за такава работа .
  • 35 бай Иван

    2 1 Отговор
    БМВ е диагноза,безмозъчни астралопитеци.

    Коментиран от #37

  • 36 Калитко

    1 1 Отговор
    А не бе ше чакам аз като балъците.
  • 37 Калитко

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "бай Иван":

    Астра какво.
  • 38 Тет

    1 2 Отговор
    Факти,що не пишете че Бойко е виновен.
  • 39 Прецалан...

    5 1 Отговор

    До коментар #21 от "Прецакан":

    Много хора карат по магистрала, много изпреварват, но да си го кажем.
    На мн шофьори им липсва търпение.
    Какъв е проблема, да намали от 140 на 120 и да изчакаш този пред теб да се пребере в дясна лента?
    А за всички състезатели, които смятат ограничението от 140 км/ч за балъците.
    Да са особено внимателни, това, че се движиш със 180+ не означава, че трябва да очакваш, че пътя пред теб ще е винаги чист. Ще скачат на спирачките все пак само в Германия на аитобана няма ограничение на скоростта. Да не споменаваме, че твърде малко участъци от магистралата ни мрежа позволява безопасно шофиране със скорости над допустимите по закон.
    А шофьорите които изпреварват в аварии на лента са потенциални убийци!
  • 40 Леле мале

    0 1 Отговор
    Баце е виновен.До всяка магистрала,трябваше да построи писта,за Висш пилотаж.
  • 41 незнайко

    0 0 Отговор
    А не се ли замисли някой, че човека ще се отбие на бензиностанцията която наближава и не иска да чака в колоната !!! Не абичам тарикатите шофьоти като този, който е пуснал фотоса !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове