Last news in Fakti

23 Септември, 2020 09:31 3 320 51

Румяна Коларова: Потенциалът на протеста за промяна се ограничава

  • румяна коларова

ВМРО се докара до там, че нямат самостоятелна сила - или загиват,  или стават коалиционен партньор на ГЕРБ", каза пък Андрей Райчев

Румяна Коларова: Потенциалът на протеста за промяна се ограничава - 1
Снимка: БГНЕС

Това, което наблюдаваме във връзка с протеста, е криза на легитимността. Това означава, че хората не възприемат авторитета на управляващите. Има сблъсък на легитимности.

Tова каза политологът доц. д-р Румяна Коларова по БНТ във връзка с вчерашния протест под надслов "Велико народно въстание".

Протестът не отива надолу, но не отива и нагоре, каза от своя страна социологът Андрей Райчев.

"Той не спихва, расте му подкрепата, но много значима маса от хора са категорично против. Вчера полицията не провокираше, но после се появиха едни момчета с характерни дрехи и почнаха да се заяждат.

ВМРО се докара до там, че нямат самостоятелна сила - или загиват, или стават коалиционен партньор на ГЕРБ", каза той.

Според Коларова логиката на експертен кабинет е да бъде подкрепен от повече от две партии.

"По процедура могат да почнат обсъждания за проекта за нова конституция. Потенциалът на протеста за промяна се ограничава. В началото имаше много силен натиск за оставка на правителството, в момента е ясно, че това правителство ще контролира ситуацията до определен момент", обясни тя.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отвратително

    49 7 Отговор
    Гулюгулюгулю на властта е тази жена!
  • 2 ТаУмВзе

    39 3 Отговор
    Ето я достатъчната снимка пак! Мухахах
  • 3 Абе

    34 3 Отговор
    Руме и ти си на заплатка леле :D

  • 4 да де

    33 3 Отговор
    Нямам спомени тази бабичка да е познала нещо дори когато беше и в екипа на плевела докато беше президент, поне да беше предвидила, че лично тулупа ще му бие шута.
  • 5 Пацо

    23 3 Отговор
    Тъпня е.Преди сядах на пуканки и бира да погледам
  • 6 ПСР

    38 4 Отговор
    Другарката Румяна Пържолкова е 2 дни връз барикадата."Протестът започнал,когато Борисов решил да удари червената олигархия."
    Тази опорка още не я бях чувал.
    Дефилира из медиите и тръби,написаното от Биков,Дариткова,Караянчева и Шехерезада.Няма корупция.Няма нагласени обществени поръчки.Качеството на грандиозното строителство е на световно ниво.Няма калинки.Капацитетът на администрацията е огромен,а електронното Правителство работи на макс.Няма правителствени олигарси.
    И се чуди,другарката Пържолкова,защо има протести,много се чуди,че чак се мае.
  • 7 k1 profesional

    33 3 Отговор
    Тези политолози от зората на демокрацията , така и не си смениха речника. Относно ситуацията в страната : властта няма авторитет и се подържа на инат и със силови методи. Министър председателя не знае какво работи. Същият не се е явявал в МС три месеца. Коалиционните му партньори са объркани и не знаят , кой път да хванат. Държавата е на самотек . НС ни занимава с измислени законопроекти и прокарване на лобистки поправки в законите. Депутатите се държат сякаш не са избрани от хората и хората не са им работодатели , а като че ли те избират хората , считай народа си. Е има ли държава?
  • 8 Умно село

    32 4 Отговор
    Мазна лачена чанта, па дори и проФесорКа.
    Като слузеста медуза е !

    Коментиран от #48

  • 9 Doni Brasko

    26 2 Отговор
    Господи прибери си версиите. Имай милост и отърви ги от мъките. Те не знаят какво правят. Загубени са в пространството
  • 10 Ю Кортес

    9 15 Отговор
    Останаха тъмночервени русофили и фашисти,навъртат се и психично увредени хора.
  • 11 Доцент Гълъбов, работиш само да тие

    24 3 Отговор
    Пълна Хранилката, въздух под налягане си. Мекере!
  • 12 гражданин

    23 3 Отговор
    скрий се лельо, ти ще ни обясняваш откъде изгрява слънцето
  • 13 Перо

    21 3 Отговор
    Как може да коментира протестите и величае мутренския режим или да говори за комунизъм внучката на Васил Коларов,съпругата на равин,бивша комунистка и н-к на кабинета на онова недоразумение преЦедента-мистър Бийн?
  • 14 chi

    17 3 Отговор
    Дрън, дрън...
  • 15 ГЕРГОВДОРАЙЧЕВ

    14 3 Отговор
    РАЙЧЕВ Е ЧОВЕК НА МЕДЕЙНИЯ МАГНАТ КРАСИМИР ГЕРГОВ ГОЛФАДЖИЯТА ,КОЙТО КАЗВА В КОЯ ТВ ЩЕ ИМА РЕКЛАМА И В КОЯ НЯМА КОЯТО НЕ ПЕЕ В ХОРА НЯМА РЕКЛАМА ЗАТОВА КОРОНКИ И БОЙКОВСКИ СЛУГИНАЖ НАВСЯКЪДЕ МЕДИИТЕ СА ЗАЛОЖНИЦИ НА РЕКЛАМИТЕ ВСИЧКО Е ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНО ВЪВ ВАШИЯ УЖ ДЕМОКРАТИЧЕН СВЯТ КОЙТО Е В ПЪТИ ПО ЗАРОБВАЩ ОТ КОМУНИЗМА В КОМУНИЗМА ИМАХТЕ ПРАВА ЛЪЖЕХА ВИ ЧЕ НЯМАТЕ 31 Г.САМО ЛЪЖИ ЗА КОМИНИЗМА ОТ СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО СЕГА ВИ ВЗЕХА ПРАВАТА
  • 16 нормален

    18 2 Отговор
    докога измислени парвенюта ще зацапват медийният фон.Един бивш комсомолски лакей на партията се пръкна голям политически анализатор който едва ли може дададе смислена дефиниция на понятието политика.Абе Райчев ти чувал ли си за стаената ненавист която се изявява в определен момент.А за другата т.нар политоложка-игнатовче- не ми се говори.
  • 17 Бабо Коларова, отивай в парка, има

    15 2 Отговор
    Пенсионери, кажи им как в Румъния вдигат пенсиите от 1.09. 2020г с 40%%%Кажи на майките в парка, че пак там в Румъния на "ДВОЙКАРИТЕ" в ЕС. Вдигат ДВОЙНО.!!!!! Детските добавки!!!! А ние Отличниците на ЕС, ще догодина с 5лв,ще пред изборите, ще в края на годината!! Но тогава няма да има кой дати пълни Хранилката!!!! Само ще крякаш!!!
  • 18 Маргинал

    14 2 Отговор
    Жалка работа са всички видове мисирки.
    Интересно ми е каква е цената, за колко сребърника започваш да отричаш действителността.
  • 19 Милев

    16 2 Отговор
    Не мога да разбера защо всеки ден тази жена се изказва неподготвена...А и защо и се дава трибуна... Много е глупава...
  • 20 аз питам

    12 3 Отговор
    докога полицайте ,ще тормозят протестиращите и не само български граждани , до кога !
  • 21 ПЕЕВ

    2 17 Отговор
    МНОГО Е ПРАВА.
  • 22 Стига

    15 2 Отговор
    досажда , ма другарке !
  • 23 КОЛКО

    11 2 Отговор
    си простааа софийска ...
  • 24 ПАТРИОТ

    12 2 Отговор
    Вижте хората изправили се на амбразурата да защитават ЕДНОКНИЖНИЯ ВИНЕТУ.Да запомним кои са те и никога ама никога докато са живи да не ги допускаме да участват в обществено-политическия живот на странат.Това е отрова унищожаваща всичко умно, знаещо, можещо, честно, кадърно и проспериращо.ВСИЧКИ ЗАЕДНО да премахнем завинаги пепелянката впила отровните си челюсти в снагата на родината ни
  • 25 Румянче, доста си ми сложна

    9 3 Отговор
    Откъм изказване, никога не мога да те разбера...!
  • 26 Очевидно е

    10 2 Отговор
    Полицията не охранява, а ограничава протестите по всички възможни начини- чрез КПП-та, проверки, обиски и т.н. Тази тактика засега работи, което означава, че организацията на протестите трябва да се промени.
  • 27 Тодор Живков

    7 1 Отговор
    И кой ще определи кой е експерт? С конкурс ли? Кой ще носи отговорност в този случай? Най-добрият вариант е служебно правителство, както се е случвало вече няколко пъти и не се е стигало до нищо лошо и е предвидено в закона. Или да поканим друга държава да ни управлява известно време, ако не можем сами. Например нидерландците са подходящи. Да пратят техен прокурор и съдии, разследващи и техни експерти за управлението. Иначе можем да си представим как експертното правителство се състои от министър председател тъпата кърджайска .., финансов министър - Пеевски (знае как се съсипват бизнеси и няма нужда да се учи), за армията Джамбаски, за образованието най-добър е Борисов (много се е учил), на МВР Дариткова (знае как се строяват хора), за икономиката Ръбала, той само там не се е пробвал. Това ли ще са експертите?
  • 28 Dante

    12 1 Отговор
    Да, такива, които са на държавна работа може да са против протеста. А всички останали, които са тормозени от държавата го подкрепят. Иначе, народните душмани като такива имат легитимност, без значение как ги наричат, министерства или институции. Кога са си мислили нашите предци, че ще имаме такова иго?
  • 29 Ивето

    14 2 Отговор
    И Коларова и Райчев, говорят глупости.По размера си вчерашният протест показа, че хората искат пълна промяна още СЕГА.Нека да не ни заблуждават.О С ТА В К А, нови хора и промяна облика на държавата ни.
  • 30 Чичо

    12 0 Отговор
    Тая трътка кво я пущате всеки ден, най яко беше в Търново, кутката се хилеше неадекватно, то не е като да треснеш телефона в БТВ
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Ахахах

    10 1 Отговор
    Милата ми, какво ще работиш след месец - два, когато тези, които ти плащат и които облизваш отидат да пълнят затвотите?! Неистовото пищене нангерберитебе мехлем за душата ми!

    Коментиран от #35

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Активист на БСП

    8 0 Отговор
    Да живее Васил Коларов -дядо ти !!! И Георги Димитров-Тарабата !!! Верни другари в борбата срещу фашизма !!!
  • 35 Шопо

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Ахахах":

    Епа она е внучка на Васил Коларов-ще се пише комунистка тогава !!!
  • 36 Doni Brasko

    6 0 Отговор
    Горките няма какво да кажат, но какво да направят като ги канят. Правителството щяло да контролира нещата до определен момент. Каква е тая глупост?
  • 37 Витоша Бистрица

    6 0 Отговор
    Ще има нова тактика на протеста.
    Още от довечера 23.09.!
  • 38 Призовавам всички честни

    7 0 Отговор
    Хора всяка вечер на площада!
    Притискане отвсякъде,да нямат
    и миг спокойствие тези герберасти!
  • 39 Низка топка

    5 0 Отговор
    Тази пристрастна социолоШка говори все неверни неща. Ако много разбираше нещата щеше отдавна да предвиди избухването на такива мащабни протести. Така и оня ден се изцепи, че протестът губи сила и закономерно вчера беше опровергана от морето от протестираши.
    И тя пруфесурка като другите две пруфесурки. И трите коя от коя по- неадекватна и арогантна с налудничави тези.
    Много досадна е вече с поведението си.
  • 40 До другарката Коларова!

    5 0 Отговор
    Спри,и просто се скрий!..
    Не ще те търсим!...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 казах

    5 0 Отговор
    "Тoвa, кoeтo нaблюдaвaмe във връзкa c прoтecтa, e кризa нa лeгитимнocттa. Тoвa oзнaчaвa, чe хoрaтa нe възприeмaт aвтoритeтa нa упрaвлявaщитe. Имa cблъcък нa лeгитимнocти." - Откри топлата вода, иначе ако хората ги визприемаха нямаше да има протест. Много от нас, които не сме на площада го подрепяме. Управляващите говорят за "диалог" между кого и кого и за какво да е тази говорилня, хората искат просички неща - Оставка и връщане на Държавността.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 За Номинация

    2 7 Отговор
    Нaш Бoйкo, имa рeaлнитe шaнcoвe по големи от тези на Тръмп дa бъдe нoминирaн и дa cпeчeли Нoбeлoвaтa нaгрaдa зa мир зa 2021 г., зaщo мирoлюбивo и c дeмoкрaтичнa тoлeрaнтнocт oвлaдя прoтecтитe и пo нaй мирeн нaчин уcпя дa избeгнe избухвaнeтo нa ГРAЖДAНCКA ВOЙНA в cтрaнaтa , нeутрaлизирaйки тритe МУ пoдгoтвяни oт чeрвeнитe прoвoкaтoри и c пoдбудитeлcтвoтo нa пРeзидeнтa кoмуниcтичecки прeврaтa c плaтeнo oргaнизирaнитe "вeлики нaрoдни въcтaния'...!!!
  • 45 мдаааа

    7 0 Отговор
    „Ограничено” ти е ПИПЕТО,Лелче!
  • 46 Научен комунист

    4 0 Отговор
    КАЛИНКА КРАСНАЯ!
  • 47 Тъжно

    4 0 Отговор
    Последно надупване...
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гневен язовец

    5 0 Отговор
    Румяна Васил Коларова!!! Кукумявка Мисиркова¡! Ха ха ха ха!!
  • 50 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    БЪЛГАРСКИТЕ ЖУРНАЛЯ ПОЛЗВАТ САМО КЛИМАКСИСТКИ И ПРОСТАТУИСТИ , НО /ЧЕСТО/ И ПОСЛЕСИСТИ ПРЕЖИВЕЛИ КРИЗИСА СИ И ОСТАРЯВАЩИ В ЕФИР - ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ - ВТРЪСНАЛИ ДО ОТВРАЩЕНИЕ !!!!
  • 51 Аве Адолф Хайл

    2 0 Отговор
    Поредната нищо не казваща статия , но карай , важното е да се пише по образец и да се пълни бройката .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове