Last news in Fakti

23 Септември, 2020 11:39 2 130 23

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина

  • румен петков-
  • румен радев-
  • бойко борисов

Ние сме за диалога с ГЕРБ, но с Борисов – не, заяви лидерът на АБВ

Румен Петков: Срокът на разговорите между премиера и президента отмина - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Срокът на разговорите между премиера и президента отмина. Това каза лидерът на АБВ Румен Петков в интервю за предаването „Тази сутрин“ по бТВ.

Разговорът с лидера на АБВ започна с темата за протестите.

„Аз бяха вчера на протеста. Има хора, които искат да го овладеят и имат претенции, че те са митинга и са изкарали хората. Аз ходя почти всяка вечер и стоя отстрани, защото мисля, че хора с моята биография не е прилично да се бутат отпред. Трябва да има някаква мярка. Аз ходя като човек, който е убеден, че това уродливо правителство трябва да бъде отстранено. Аз не се боря да ставам никакъв, не желая да бъда кандидат за нищо и няма да бъда, но когато виждаш вредно уродливо управление и стоиш вкъщи и встрани, създаваш въпроси“, заяви Петков.

Според него има прекалено много полиция на протестите, което е гаранция, че полицията е изпомпана от районите на София и от страната и е докарана тук.

Той изтъкна, че от провокациите и от очернянето на митинга е заинтересован само Борисов.

„Не мисля, че Красимир Каракачанов може да бъде гарант на нещо друго, освен на потреблението. Срокът на разговорите между премиера и президента отмина. Ние сме политическа сила, която винаги е настоявала за институционален диалог, но от момента, в който Борисов грабна лауреатското звание на носител на шкафче номер едно, ако президента Радев осъществи разговор с него, той легитимира най-уродливото явление в Европа и света – корупцията в грозни размери. Шкафчето е факт. Който тръгне да говори с Борисов, казва, че за тях няма значение, че този човек в заграбил много пари, част от които си държи в нощното шкафче, те ще си говорят с него“, посочи Петков.

По думите му ПП АБВ е за диалога с ГЕРБ, но с Борисов – не. „Борисов няма място в такъв диалог“, добави Петков. Според него президентът е съвършено прав, че трябва да се изчисти въпросът със записите преди да се започнат разговорите.

„Президентът Първанов в рамките на 10-те си години като президент създаде такава атмосфера, която не доведе до нито един служебен кабинет. Атмосферата днес е отровена и основният носител на натягането и отравянето на атмосферата без съмнение е Борисов. Диалогът и контактът е токсичен, а диалогът с него прави съучастник в грабежа и легитимира човека с шкафчето и 1 млн. евро и няколко кюлчета злато“, заяви той.

Петков коментира и утвърждаването на цената на природния газ за месец септември.

Лидерът на АБВ определи политиката на министър Теменужка Петкова като комбинация от некадърие, неспособност да формираш политики и неумение да носиш лична отговорност.

Румен Петков коментира и предстоящите избори. Той заяви, че АБВ ще участва на следващите избори. „Аз лично не желая и няма да бъда кандидат за нищо“, подчерта той.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 СеСеСеРе

    17 18 Отговор
    Пикаещият в шадравани се обажда ! Скрий се в дупката си, болшевишки глупак !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 choki

    1 7 Отговор
    Да ходят да пият кафе като доброто старо време хехе :D

  • 7 Ха сега де

    14 5 Отговор
    Че то Борисов=ГЕРБ,бре!Туй да не ви е БьеСьеПьету всеки да си разиграва конья?Няма Борисов,няма ГЕРБ.Борисов просто ще е опита да последва учителя си,с който навремето пиха кайве,ще стане и той „почетен председател”.
  • 8 Пена

    15 5 Отговор
    Колко проникновено и задълбочено съждение...Никой друг не може като тоз!
  • 9 баце да си ходи

    15 15 Отговор
    Борисов от първия ден на избора на Радев за Президент прави всякакви опити да го саботира и унижава!
    За какви разговори тогава иде реч.
    Борисов е 10% от интелекта на Радев !

    Коментиран от #13, #18

  • 10 Епси

    12 3 Отговор
    Всички са маскари,а тоз пикаещия е от големите маскари
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 коко

    10 4 Отговор
    Румен е уникален ид ..от

    Коментиран от #16

  • 13 Прецидента

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "баце да си ходи":

    Интелекта на Радев се дължи на това,че редовно се крият гафовете му,макар да се появява редки да гоеори-ррцитира.Вчера в Пловдив му се наложи да каже нещо извън рецитала и вместо 112 г. независимост обяви,че са 120г. без да се усети и поправи,защото беше извън назубрената реч.Обичан от народа ,а такива проверки и при посещението на Папата нямаше.Само през задни входове влиза и излиза,където са подредени предварително наредените ми платени фенове.

    Коментиран от #14

  • 14 мушмул

    7 10 Отговор

    До коментар #13 от "Прецидента":

    Я преброй първо гафовете на оная патка Плевнелив. На Борисов пък нямат изброяване.
  • 15 Дедо Jo

    7 5 Отговор
    Това, че Р.Петков нефела не пречи да казва и верни неща, но:
    1. Какво означава диалог с ГЕРБ без Борисов - ГЕРБ без Борисов е кръгла 0, така както Първанов (и Р.Петков) без БСП са кръгли 0.
    2. След изчистване на въпросът със записите разговорите с Борисов стават безпредметни, защото той ще при бай Ставри.

    OCТAВКА!

    Коментиран от #22

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 да те подчертаят анадолските манафи с гьорги

    3 4 Отговор
    "... Румен Петков коментира и предстоящите избори. Той заяви, че АБВ ще участва на следващите избори. „Аз лично не желая и няма да бъда кандидат за нищо“, подчерта той...."
  • 18 Грешиш

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "баце да си ходи":

    Разликата е по-голяма ;)
    Селския хитрец срещу здравомислещ човек. Първият си има своите козове, но те отдавна са в историята. Когато се припознаваш в някого, той ти е симпатичен. А когато не разбираш друг, то най-малкото си резервиран към него. Та пак отива е до онези проценти 80 към 20, но този път с променена пропорция.
  • 19 ПЕНКО

    4 1 Отговор
    КУПИ СИ МОТОР И ИЗЧЕЗНИ ПО БЕЗКРАЙНИТЕ ПЪТИЩА -ПИ КЛЬО / С ПАРИТЕ ГЕПЕНИ ОТ ТРУДОВИТЕ ХОРА / !!!!!!!!!!!!!!
  • 20 Реално

    3 3 Отговор
    Румен Радев е упование на народа български да живее по-добре, в реална демокрация, мутри в мафиотска структура да не разпродават България и да не ограбват труда на хората!
  • 21 Хаджиментов

    1 0 Отговор
    резидента Радев не може да участва в диалог, защото не представлява народа, а БСП.
    Неговата оставка също беше поискана и то в Парламента, затова да не се ослушва.
    Две оставки - на ББ и РР, експертен кабинет и напред.
    Другият вариант е да се върви към ВНС, който лично аз подкрепям.
  • 22 Чичо Колт

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Дедо Jo":

    Радев от позицията на какъв ще разговаря и с кого, ако не с Борисов, който е председател на най-голямата партия в Парламента и в България? Кого представлява Радев - БСП и протестиращите или всички, включително парламентарно представените партии?!?!
    Колкото са искали оставката на Борисов, толкова са искали и неговата.
    ББ е обвиняван в 1001 и неща, като за нищо няма доказателства, а само някакви милиционерски компромати. РР многократно е нарушавал конституцията пред целия български народ. Отделно, че си има и стари грехове, покрая жена си, която тогава му е била любовница.
    Членове на правителството се обвинявани в корупция и съветници на Радев са разследвани за престъпления.
    Не виждам разлика между двамата и причини Радев да се прави на интересен.
  • 23 Господине

    1 1 Отговор
    Тоя всяка вечер ходи на протестите и обикаля около фонтана пред президентството...
    Хора, пазете фонтана!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове