5 Октомври, 2020 14:28 10 079 90

Инфарктни разлики между партиите, ако изборите бяха днес

  • проучване-
  • алфа рисърч-
  • партии-
  • избори-
  • подкрепа

Протестите, сблъсъкът между институциите и засиленият медиен фокус върху корупцията увеличават ерозията на доверието към управляващите

Инфарктни разлики между партиите, ако изборите бяха днес - 1

Продължаваща подкрепа за протестите, задълбочаваща се ерозия на доверието към институциите, премиера и правителството, неясен изход от политическата криза и консолидация на вътрешното ядро на ГЕРБ, показва регулярното тримесечно национално-представително проучване на Алфа Рисърч.

Около две трети от пълнолетните българи (66.2%) продължават да изразяват принципна подкрепа за протестите в страната, въпреки резервите към техния състав и изразни средства. Наблюдава се обаче интересна тенденция спрямо първоначално регистрираните през юли данни – намалява категоричната подкрепа за тях в София, а се увеличава тази в по-малките населени места.

Изследването показва, че отделните социални групи проектират върху протеста своите собствени проблеми и очаквания, което му дава по-широк прочит и отзвук от ангажираността на непосредствените участници в него.

Протестите, сблъсъкът между институциите и засиленият медиен фокус върху корупцията увеличават ерозията на доверието към управляващите. Одобрението към правителството се установява на критичните 12.8%, а към парламента спада до 7.6%, при над 60% недоверие. Главният прокурор Иван Гешев, който зае поста с 27% подкрепа сега се одобрява от 12.2%, при 54.6% критични оценки. Единствено полицията успява да увеличи нивата си на доверие, като през септември положителните оценки за дейността ѝ, обратно на ситуацията през юли, започват леко да доминират над отрицателните (30.2%:27.7%).

Ако диагнозата на сегашната ситуация с доминиращата опасна тенденция към делегитимиране на институциите е ясно видима, то изходът от нея остава твърде неясен. При 66% подкрепа за протестите, само 44% настояват за незабавна оставка на кабинета и бързи предсрочни избори. Общо 56% са за редовни избори, като от тях 31% смятат, че правителството трябва да продължи работата си до произвеждането им, а 25% са за експертен кабинет, който да довърши мандата.

Неяснота цари и по друг ключов проблем – каква е най-добрата алтернатива на сегашното управление? Мненията са изключително разнопосочни – не само в обществото, но и сред симпатизантите на основните политически сили.

17.6% припознават в Р.Радев политическият опонент на Борисов и смятат, че решението е в създаването на негов партиен проект. 15%, основно привърженици на Сл.Трифонов, залагат на формулата „всички срещу ГЕРБ“. 9.4% са за „лява алтернатива“, като симпатизантите на БСП и М.Манолова се колебаят между тази опция и обединение около Радев.

12.2% са за „дясна алтернатива“. Тя се подкрепя от около 75% от симпатизантите на „Демократична България”, но и от около една пета от тези на ГЕРБ и Обединени патриоти. 14.5% от избирателите, основно от средите на подкрепящите управлението партии, са на мнение, че няма приемлива алтернатива.

Двете основни характеристики на обществените нагласи към края на септември – сериозен спад на доверието към управляващите и неяснота относно изхода от политическата криза, оказват пряко отражение върху електоралните нагласи. Сред твърдо решилите да гласуват, ГЕРБ и БСП сближават позиции, като ГЕРБ продължава да води с 0.9% пред левицата (20.5% срещу 19.6%).

Анализът показва, че парадоксалното на пръв поглед удържане на позиции от ГЕРБ се дължи на два основни фактора – ре-мобилизацията на твърдото ядро и на слабото преминаване на негови избиратели към конкурентни партии вдясно.

Протестите започнаха със силна модернизационна заявка, но в хода им най-силен тласък получи протестният ляво-популистки вот, отливащ се към поредните „нови“ проекти. Точно поради този ефект, „Има такъв народ“ на Сл.Трифонов продължава да бъде трета политическа сила (с 14.9% подкрепа от гласуващите), но с известен спад в мобилизацията за гласуване сред неговите привърженици.

„Демократична България” запазва сериозния скок в подкрепата си от началото на протестите, но за момента без по-високо натрупване (9.4% от гласуващите). Така, тя дели 4то-5то място с ДПС, което също бележи вътрешна мобилизация и достига 9.9% вот.

Бонусът, който новите протестни проекти получиха от масовите демонстрации, личи и в ръста на „Изправи се.бг” на М.Манолова (до 4.6% от гласуващите.) Като най-сериозни губещи се очертават Обединени патриоти (3.8%) и Воля (0.3%), които засега остават под чертата.

Ако изборите бяха днес, с най-голяма вероятност бихме имали 6 партиен парламент, който предвид позициите и (не)съвместимостите между основни политически сили би бил изправен пред сериозни трудности да излъчи правителство.

Трябва да се отбележи и това, че 10.1% от твърдо решилите да гласуват все още избират кого да подкрепят, което може да пренареди редица позиции в реална ситуация на вот. Две са основите предизвикателства в развоя на обществените нагласи пред изборите, независимо дали редовни или предсрочни – първо, дали ще израсне силна дясна модернизационна алтернатива на ГЕРБ и второ, дали новите партийни проекти ще запазят притегателността си, когато представят новите си лица и програми.

Характеристики на проучването: Изследването е част от тримесечния мониторинг на обществено-политическите нагласи на българските граждани на агенция Алфа Рисърч. Представените данни са от проведеното в периода 21 - 30 септември 2020г. национално-представително проучване сред извадка от 1031 пълнолетни граждани. Използвана е двустепенна стратифицирана по регион и тип населено място извадка, с подбор на респондентите по квота въз основа на признаците пол, възраст и образование. Метод на интервюиране - пряко стандартизирано интервю по домовете с таблети.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    63 8 Отговор
    Ще го скалъпим тоя път да има драма, че да не се усетите пак.
  • 2 2loop

    78 29 Отговор
    Бсп, славчо и демократична българия, иначе ще ви управлява боко с дпс

    Коментиран от #12, #72

  • 3 ШИКТАК

    38 8 Отговор
    УПРАВЛЯВА САТАНАТА! ВИНАГИ Е БИЛО ТАКА!
  • 4 Псевдоним

    66 4 Отговор
    Нагласено проучване. Пробутват се определени партии, както от страна на сегашните управляващи, така и от страна на "новите". Ако изборната конфигурация е близка или подобна на горната, би трябвало протестите да продължат - до измитането на поне половината от тези.
  • 5 ОСТАВКА

    111 26 Отговор
    ГЕРБ 20,5% - явно толкова е боклука в България!

    Коментиран от #15, #30, #89

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 само питам

    66 7 Отговор
    Тия агенции могат ли да ни кажат кой ще брои бюлетините?
    Добре е, че водят някакви анкети, проучвания, статистики, НО отчитат ли по някакъв начин, че важно е КОЙ брои бюлетините?

    Коментиран от #28

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Тиквата

    46 4 Отговор
    23% одобрение. Хайде бе
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Емил

    24 93 Отговор

    До коментар #2 от "2loop":

    По-добре Боко, отколкото русофилистична тройна коалиция! Само че ГЕРБ пак ще спечели и ще управлява с циркаджията Слави.

    Коментиран от #19, #48, #83

  • 13 ИМПИЙЧМЪНТ

    26 53 Отговор
    И на края Герб печели ха ха ха

    Коментиран от #18, #20

  • 14 Червен Кольо

    17 14 Отговор
    Това на Червеното Коли ли са проучванията
  • 15 Рап

    21 22 Отговор

    До коментар #5 от "ОСТАВКА":

    Прибавяме и БСП и Трифонов и Маяма и много боклук!
  • 16 Мишо Елката

    24 9 Отговор
    Пунта мара е това изследване 1,5 милиона и ми е пълна касата а Баце ви опра.. с 200 ...
  • 17 Републиканчо

    9 7 Отговор
    Ще изправляват цокан цоканов цойко и жинъ му байко, ма в ЦСЗ
  • 18 Ти си платения пример за тея

    14 8 Отговор

    До коментар #13 от "ИМПИЙЧМЪНТ":

    80% д.....и както ви определи професора .......
  • 19 Един си ама явно добре

    22 7 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    платен де...л на Севда Инкасото и Б. Чекмеджето....
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бългaрин

    27 6 Отговор
    30 г. управление на щатско-турски слуги = 30 години ктм последните места във всичко ! Докога понадолнището ?
  • 22 Вова

    15 29 Отговор
    "Има такъв народ" на Слави Трифонов взима около 43%, ако изборите са днес, ГЕРБ около 17%, БСП около 15% - потвърдена, но скрита информация. Всичко друго са измишльотони на Кънчо голфа и мисирки! Напънът е да се устиска до последно за да се опорочо вотът.

    Коментиран от #36, #39

  • 23 Хубавец

    13 25 Отговор
    Ако Бсп дойдат на власт се изнасям от кчината.

    Коментиран от #58

  • 24 Дедо Jo

    17 7 Отговор
    И тези дават много в полза на ГЕРБ и ДПС,
    та ако поизчистим "бонусите" всъщност казват приблизително:
    БСП - 65
    ГЕРБ - 45
    ИТН - 50 (Слави)
    ДБ - 35
    ДПС - 30
    ИсеБГ - 15

    С оглед изхвърлянията на Слави и Ристю (с кого ще се коалират и с кого не), не ни очаква светло бъдеще.

    Оставка!
  • 25 2loop

    20 4 Отговор
    Няма валерковци няма магарешки няма и каракочани хахаха

    Коментиран от #47

  • 26 ГОЛЯМАТА ИЗМАМА

    25 5 Отговор
    Нa пaрлaмeнтaрнитe избoри нa 26.03.2017 г. ГEРБ пoлучaвaт прeбрoeни живи и мъртви глacoвe 1 147 292 oт oбщo имaщи прaвo нa глac 6 810 341 при избирaтeлнa aктивнocт oт 54,07%. Тoecт спрямо активно глacувaлитe пeчeлят 33,54%, кoитo oбaчe рeaлнo ca eдвa 16,85% oт имaщитe прaвo нa глac по списък. Oбeдинeни пaтриoти, кoитo прeди избoритe лъжaт, чe ca прoтив ГEРБ, имaт 318 513 глaca, или eдвa 4,68% oт имaщитe прaвo нa глac. Тези 4,68% бeзпринципнo ce коалират c 16,85% на ГЕРБ. При тoвa пoлoжeиe ни упрaвлявa кoaлиция, имaщa пoдкрeпa нa мaлцинcтвoтo oт бългaрcкия нaрoд oт 21,53% на хартия и не повече от 18% дефакто към момента. Пo cъщия нaчин пeчeлят и пoвeчeтo кмeтoвe нa ГEРБ пo мecтa. Дoри caмo мaтeмaтичecки кoaлициятa имa 42,85% oт глacувaлитe, кoeтo вoди дo нecпрaвeдливитe 122 мaндaтa. В cъщoтo врeмe нeдeйcтвитeлнитe бюлeтини ca 169 009 или 4,59%, кoeтo e пoрaзитeлнo cъмнитeлнo виcoкo чиcлo.

    Заключение:
    1. Прaвитeлcтвoтo нa мaлцинcтвo oт 18% oт бългaрcкия нaрoд e крaйнo нeпрeдcтaвитeлнo и cлeдoвaтeлнo нeлeгитимнo.
    2. Нaрoдът нa Бългaрия трябвa дa cи извaди извoдитe и дa глacувa буднo и мacoвo c пoнe 60-65% aктивнocт, зa дa oтcтрaни Хунтaтa, дoри при фaлшифицирaнe нa мъртвитe души. Вceки прoцeнт aктивнocт в плюc вoди дo дрaмaтичнo нaмaлявaнe нa шaнca им и при прeизчиcлявaнeтo нa мaндaтитe.

    Коментиран от #63

  • 27 Жалко

    16 10 Отговор
    НЯМА ЗА КОГО ДА ГЛАСУУУУУВАМЕЕЕЕ!!!ПАААААААККККК!!!САМО ДЕСАРСКИ ПРОДУКТИИИ..Ние яко сме обречени хоооорааааа...ядзък!Изтървахме я България...
  • 28 Бойку шкафа

    16 7 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    Аз ги броя,и аз нанасям числата в протоколите...И за това винаги печеля...
  • 29 Дрън дрън

    18 4 Отговор
    Стъкмилогичните акенции ни лъжат и ни манипулират!
    Гласуването е пародия на избори!
    Изборите се фалшифицират с над милион фалшиви избиратели "мъртви души", "гласуващи" за ГЕРБ и ДПС...
    ГЕРБ и ДПС са в задкулисна коалиция!
    Ляво-дясната истина на всички данъкоплатци!

    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща и демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори, както на Запад!

    С АКТИВНА РЕГИСТРАЦИЯ! Без "мъртви души"!!!

    БЕЗ ПРАГ на ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ! Без избираеми места!!!

    С ДИСТАНЦИОННО гласуване по пощата!!!


    НЕВЪЗМОЖНА е просперираща демократична държава, без ДЕМОКРАТИЧНИ избори!
    Другото е манипулация и словоблудство…

    ...Предай нататък...КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ...Предай нататък...

    И ще познаете истината,
    и истината ще ви направи свободни.

    Коментиран от #40

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 1111

    12 28 Отговор
    ГЕРБ е пак първа политическа сила а пък вие си хвърляйте яйца

    Коментиран от #32, #35

  • 32 Сър

    9 3 Отговор

    До коментар #31 от "1111":

    Е каква да е като всичкото сомангез ще гласува за тях
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 гробофюрер

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "1111":

    браво "1111" бъдещето ти е в две двойки "00"/wc/
  • 36 А така

    14 7 Отговор

    До коментар #22 от "Вова":

    И аз така мисля, какво ни сервират тия заблуди, гроб щели да вземат 20℅ , да бе да, те не го понасят 90℅ от БГ той щел да печели избори!!!
  • 37 Алфа Вълкът

    8 13 Отговор
    Старата песен на нов глас! Довиждане Борисов 3, здравей Борисов 4.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Пройчо

    14 3 Отговор

    До коментар #22 от "Вова":

    И къде видя този процент за чалгаря - сигурно проучванията са правени в психиатрията.

    Никой от познатите ми, както и тези от протеста няма да гласуват за този инвалид - не само в краката, но и в главата.

    Измишльотини, Димитрова.

    Учиндолецът е развързал кесията - нали обяви, че вади 4 млн за изборите и веднага го направихте он дъ топ. Ясно е на всички ни, че резултатите ви са пълен фалшификат!

    И ти май ще ядеш яйцата като стойчо...

    Коментиран от #44

  • 40 гост

    7 6 Отговор

    До коментар #29 от "Дрън дрън":

    Измаменото камилче си ти и такива като теб ,дето едно си баба знае ,едно си бае .Запомни: ГЕРБ никога не е провеждал парламентарни избори, никога/съгласно закона за изборите/ .ГЕРБ проведе изборите за президент и за европарламент и ако следвам твоята логика ,те са нелигитимни ,защото ГЕРБ обикновено лъже. А колкото до мъртвите души ,те нямат никакво значение при тая ниска избирателна активност .ДПС винаги ще бъде незаобиколим фактор, защото техния електорат гласува ,може да не ги харесва, но гласува . Така ДПС има около300 000- 400 000 избиратели ,които ще отидат до урните ,за разлика от останалите ,който ще отидат за гъби , за риба .Високият % недействителни бюлетини защо те изненадва ? Не допускаш ,че хората са неграмотни или членовете на секционните комисии некомпетентни?
  • 41 Кarosel

    8 4 Отговор
    Много правилно! Така се манипулира общественото съзнание. Ако "отворим" друг ежедневник резултатите ще са точно обратните. Видяхме седянката на учиндолският бек пред парламента как завърши и изведнъж хоп 15%. Театро
  • 42 Машинно гласуване

    10 4 Отговор
    Тогава герб ще имат 10%

    Коментиран от #45

  • 43 Бесен

    11 2 Отговор
    Съветвам хората да не четат подобни материали и да ги подминават. Целта и функцията им е да ви накарат на подсъзнателно ниво да отречете собствения си избор и да се подведете по брутално натрапени ви виждания кой колко процента имал и дали влизал или не. Гласувайте по съвест и после им гледайте сеира. Мисирките си кряскат, керванът си върви.
  • 44 Вова

    6 1 Отговор

    До коментар #39 от "Пройчо":

    В „Галъп Интърнашънъл“ - действителни резултати! Пройчо ти да не си овцевъд, като чета какви са приятелите ти?
  • 45 Оптимист

    9 2 Отговор

    До коментар #42 от "Машинно гласуване":

    Даже и толкова не съм сигурен дали ще имат.
  • 46 Кarosel

    9 6 Отговор
    Народа изкyфя и вече вярва на всякакви конспирации. А всеки се има за капацитет.
  • 47 Провинциалист=тпакь

    5 6 Отговор

    До коментар #25 от "2loop":

    Е има Слави дбила той е резултантен вектор на гореспоменатите ама вие селндрите си ви кефи.
  • 48 2loop

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Никога повече герб на власт
  • 49 хахаха

    5 7 Отговор
    Има такъв народ от идиоти, които в 14,9% подкрепят главното говедо, което да ги води по пътя към пропастта, тъй като глупака няма къде другаде да заведе вървящите след него генетични глупаци.
  • 50 аз съм Веска

    4 4 Отговор
    АКО ВСИЧКО ТОВА БЕШЕ ИСТИНА , НЯМАШЕ ДА СТИГНЕМ ДО МОНАРХИЯ .
    ДА НЕ БИ ДА ИМА ЗАВЕРА МЕЖДУ ЦИК И ФОРУМЪТ НА ЛГБТ , КОИТО ДЪРЖАТ АНКЕТИТЕ ?
    ТОВА АБСОЛЮТНО ,Е ЕДНА МАНИПУЛИРАНА ЛЪЖА , ЗА КОЯТО ЩЕ СТАНЕ ЯСНО , КОЛКО ПАРИ СЕ ДАВАТ .
  • 51 Чугун

    10 2 Отговор
    Кочната продължава да затъва.Най-голямото недоразумение в историята е към своят край.
  • 52 Перо

    12 3 Отговор
    Абсолютна манипулативна стъкмистика,чиято цел е да се покаже,че няма алтернатива на мутренското статукво и може само да се местят пешките /партиите на статуквото/,коя от тях има шанс да управлява. Протестите са именно за това, да се изрине целия партиен боклук на системата и да се наложи нов модел на управление с нови хора,което въобще не се дискутира от стъкмистичните,поръчкови агенции,платени от партиите с парите на данъкоплатците!
  • 53 И КВО ПРАИМ

    5 8 Отговор
    ЯСНО, ГЕРБ ПАК СА ПЪРВИ, БСП ВТОРИ, ДПС ТРЕТИ, НИЩО НОВО. ОТИ РУЧАХМЕ ЖАБЕТАТА? ЩО ЯЙЦА ХВЪРЛИХМЕ?
  • 54 Биби Кинг

    3 8 Отговор
    Набирам средства за изборите през март! Шкафчето ми е винаги отворено за входящи постъпления! Има ли други за опраскване, чакам предложения! Несговорните бизнесмени да внимават,че да не им се спихнат бизнесите!
  • 55 КОЛУМБ

    1 8 Отговор
    ПРЕДЛАГАМ ДА ХВЪРЛЯМЕ КОНСЕРВИ, ПОСЛЕ ГИ СЪБИРАМЕ ЗА СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ. КОПЪРКА, ЧЕ Е ПО ЕВТИНА.
  • 56 Не не ги подкрепям

    7 2 Отговор
    Не подкрепям и фълшивите анкети
  • 57 Пророк

    7 11 Отговор
    И сега да ви обясня При едно правителство на комунистите народа не може ги изтрай и след шест месеца ще бъдат изгонени с камъни а не с яйца и домати

    Коментиран от #60

  • 58 Ще се изнесе ама

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Хубавец":

    Само ако са ти останали пари ако не са ще копаш за 500 лв на Месец и ще си щастлив че имаш работа въпреки високите цени на всичко
  • 59 Чичо Мишо

    6 5 Отговор
    Ако брои бюлетините, гробарите още сега могат да отварят шампанското. Няма никакво значение за кого ще гласуваме.
  • 60 Просто статистика

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "Пророк":

    А сегашното правителство какво е бе, шушон? Я им прочети биографиите да видиш, че са по-червени и от БСП! А комуниста трето поколение от Банкя и член на БКП от 1978 до днес - какво, не е ли премиер?
  • 61 МАЧКААААЙ БАЦЕ,.. МАЧКАЙ ТАЯ

    5 7 Отговор
    КОМУНЯГО-ФАТМАШКА И СОРОСОИДНА ГНАС.
    ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, ЕВРОПА И СВЕТА СМЕ С ТЕБ!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Как не

    6 6 Отговор

    До коментар #26 от "ГОЛЯМАТА ИЗМАМА":

    ви омръзна едни и същи простотии да ги повтаряте толкова години.До момента Бойко и ГЕРБ са загубили само едни избори и то май нарочно. Стига вече тъпи статистики, кой броял, кой не броял, мъртви души и т.н. Истината е, че на другите партии толкова им е потенциала, че един що-годе читав човек не могат да изкарат

    Коментиран от #65

  • 64 222

    7 5 Отговор
    Герб са най-голямото зло!
  • 65 Stoko

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "Как не":

    Кой е читав човек защото е селянин като теб ли?
  • 66 ИИИИИИ...ВСИЧКИ ЗАЕДНО: КОЙ СЕЕГА Е...

    3 3 Отговор
    ....НОМЕР 1 ???
    УДРИИИИИИ....
  • 67 Соросоид

    4 2 Отговор
    Помпате го Чалгаря, помпате. И друг път съм писал - пази Боже сценаристи, които са специалисти по писане на дебилизми за 80-те процента по Иво Христов да ви управляват!
    пс. За Цецо Апартаментчика умишлено го забиват - ще вземе гласове, колкото Атака на предишния вот - 10-на депутати. За него ще гласуват недоволните герберасти в провинцията.
  • 68 fen

    4 4 Отговор
    Хаха, Фатмака с най - голям спад в доверието!

    Коментиран от #71

  • 69 Но не са днес

    5 3 Отговор
    А до тогава "я камилата, я камиларят", казал Настрадин ходжа (ББ) на жена си (е, няма такава, а любовници), но бил вече взел "30 милиарда ЕВРО заеми" и раздавал на пенсионерите по 50 лева, а на свои, милиони.
  • 70 Ха ха

    5 2 Отговор
    И ти ли ще гласуваш за “Има такъв ид_иот”?
  • 71 Хи хи

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "fen":

    За сметка на това доверието в сестра ти като предлагаща най-добро съотношение цена-качество се покачва
  • 72 Лозенец

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "2loop":

    Демократична България,БСП и Славчо. Ударната сила е ДБ, решителни са и имат сериозен потенциал. БСП- то още се джанкат вътре в партията, а Славчо е емоционален и оттам има неконтролируема електорална маса.
  • 73 Зоро

    3 2 Отговор
    Приятели!!! Обещал съм ви на следващите избори да вкарам 7 кълвача от квотата на партията на Слави Трифонов за област В.Търново! После ще поискам процент от кражбите от обществените поръчки и от зелената енергия. Ще спонсорират операцията остатъците от групировката ВИС на Васко и Жоро Илиеви чийто васал бе Слави и им пееше чалга на ушенце! Топлата връзка между нас е Миро Пашата който е съдружник на Слави в рекета и наркоразпространението. Напишете в Гугъл - Данчо пръча Миро Пашата . И ще ви излязат всички факти в статията!

    Коментиран от #74

  • 74 Мирослав Събев Пашов -Пашата

    3 7 Отговор

    До коментар #73 от "Зоро":

    Аз също ще гласувам за Станислав Трифонов от Учиндол (Плевенско)! Много обичам чалгата му и особенно текстовете в песните му като седем -осем и ще си легнала ,седем -осем и ще си паднала"...Харесва ми че обича моите колеги мутрите и особенно Васил и Георги Илиеви и че е хитър и вложил парите си в офшорки в Кипър! Наш почетен член е на нашата мото организация която е с основна дейност като рекет ,наркотици и сводничество! Дори се виждаме тайно и обсъждаме как като вземе властта ще имаме дял от комисионните които ще взема от фирмите ! Наш близък приятел ни е и на шефа Йордан Тонов -Данчо Пръча. Ние всички сме съдени преди но Станислав обеща като вземе властта да ни реабилитира и изчисти свидетелствата за съдимост! Има като нас страхотни татуси и огромна охрана! Така че гласувайте за Станислав Тодоров Трифонов за да просперира България! Ако не България , то поне ние ще сме още по богати и наркотрафика и рекета ни ще се разрастне! Победа за нас а глада за вас!
  • 75 Перо

    3 2 Отговор
    Винаги фалшивите прогнозни резултати на поръчковите агенции вървят в комплект и отговарят на резултата от фалшифицираните избори на ГЕРБ. Така изборите изглеждат автентични.
  • 76 Изумен

    7 3 Отговор
    Според последното проучване на "АЛФА РИСЪРЧ" ГЕРБ има 20% ,БСП 20%, а партията на мутро-чалгара Станислав Тодоров Трифонов от Учиндол 14,9%. А това са близо 450 хиляди гласа?!?! Искам да попитам кой ще гласува за един индивид десетки години опростачвал населението , индивид с офшорни сметки крадени пари според разследването "Панамските досиета", индивид с интелект на олигофрен, индивид личния певец на мутрите , индивид с областни координатори на партията му мутри и крадци? Та ако ще сменяме Борисов с подобен дегенерат по добре да си остане той. Този мутро-чалгар е апотеоз за интелекта и умствения потенциал на народа!

    Коментиран от #80, #81

  • 77 Ужасен

    5 3 Отговор
    Написах в Гугъл - Миро Пашата Емо черния Слави Трифонов и се ужасих. Мутрите татуирани , прегърнати с Дългия а чалгата изплезил език като лопата. Мутрите рекетьори, наркопласьори и лихвари му правели шпалир на посещенията му в страната и возели балерините му на чалга просташките му концерти. И този мутро-чалгар ще спасява страната?!?!?!??? Българио, Българиооооо....
  • 78 Въпрос

    5 3 Отговор
    Добре де! Ясно е че мутро-васaла и чалгар Станислав Трифонов е дeгeнерaт и пoдчoвек. Слугa на мутрите още от 90-те подтикващ ги да изнудвaт и силoво застраховат обикновените хорица! Вживяващ се в момента на нaркoбарoн с черни мутренски джипове охрана, и в момента близък до наркопласьори,изнудвачи и лихвари! Но къде бе ГЕРБ да вземе мерки все пак от 10 години управлява страната??? Да смaжe с държавната машина ,съд и прокуратура мутрите на чалгaра!?

    Коментиран от #79

  • 79 Отговор

    4 3 Отговор

    До коментар #78 от "Въпрос":

    Колкото можа според закона ГЕРБ опита да вземе мерки срещу мутрите близки до Славуца. Още в началото на мандата си Цветанов като вътрешен министър обяви Миро Пашата и Емо черния( тези които Слави е прегърнал от двете си страни с изплезен език) за едни от 300-те най арогантни и безпощадни мутри в страната! След няколко години 2013 г.единия от тези мутри Мирослав Пашов -Пашата бе арестуван от тежко въоръжена полиция до заведение Макдоналдс в Търново в момент когато продава контрабандни цигари на друг бандит от Стара Загора с псевдоним Малкия Мук за 100 Бона. Бяха проснати по очи и парите и цигарите конфискувани. Но бълха ги ухапала защото Славуца има милиони ако не и милиарди. После започнаха да откриват и клонове за бързи кредити по градовете и вече и публично без да имат скрупули и крият да придружават Станислав Трифонов и по концертите му. Така че общо взето това са фактите.
  • 80 Перо

    4 1 Отговор

    До коментар #76 от "Изумен":

    При сегашната изборна система,наложена от тиквата не е важно кой и как ще гласува,след като той ще брои гласовете.
  • 81 488

    1 1 Отговор

    До коментар #76 от "Изумен":

    Ти като си по умен защо си таксиджия?
  • 82 Dido

    0 1 Отговор
    Дай му на човека форум и се вижда колко сте стока и кой подкрепя партията на крадците които са най-десните, за това няма да живея тук. Хора които живеят да могат да си платят тока и водата
  • 83 Ибре дебре

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Емил":

    Какво зяеш ти бе емо. Мутри вън казахме. Важно е да управлява Демократична България,а с кои не е толкова важно,само да не са ДПС и Герб.Ще се наложи може би с евоидиотите БСП,но по-малкото зло.
  • 84 Чичо

    2 1 Отговор
    Не мисля, че има някой нормален (изключвам ненормалниците - те са доста), който би гласувал за БСП или Учиндолския чалгарин. Та извън тях, възможностите не са много...
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Коментатор

    2 2 Отговор
    Необясним феномен за мен е третата позиция на партиите към днешната дата. Изключително любопитни са причините, поради които българите биха гласували за С. Трифонов. Ако някой ги изследва му е сигурна докторската степен. Но разсъждавайки само по данните от публукуваното изследване спокойно може да се направи изводът, че доста българи не се стряскат от подчертано чалгаджийскя манталитет на цитираното лице и пет пари не дават какво се крие под повърхостта на една себична личност, демострираща елементарен популизъм, елементарно мислене и тупане по гърдите. Явно българите, или голяма част от нас, са загубили здравия си разум, нехаят за принципи, не разпознават празноглавите дърдорковци и съвсем наивно се хващат на въдицата на популизма и демагогията. От трън, та на глог е казал иначе народът, но тази приказка май е от по-стари времена...
  • 87 Тошко

    3 1 Отговор
    Не е вярно ГЕРБ са с мого ниска подкрепа.Съд за лъжесоциолозите.
  • 88 ГОСТ 26

    0 0 Отговор
    Който и да ни управлява пак ще сме бедни защото сме продажна, крадлива, завистлива и мързелива нация.Всичко останало е просто чесане на езиците.
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Именно

    1 0 Отговор
    Забравили сте стикера "платена публикация"!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове