7 Октомври, 2020 21:07 5 493 100

Проф. Пламен Киров: Комисията за нова конституция е насилие над разума

  • проф. пламен киров-
  • конституция

Още в самото начало аз публично заявих, че с този процес по писане на нова конституция ГЕРБ вършат безобразия и глупости

Проф. Пламен Киров: Комисията за нова конституция е насилие над разума - 1
Снимка: БГНЕС

Още в самото начало аз публично заявих, че с този процес по писане на нова конституция ГЕРБ вършат безобразия и глупости и затова никой не ме е канил като експерт., заяви в интервю пред Валерия Велева проф. Пламен Киров.

- Председателят на временната комисия за нова конституция, депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова, призова днес експерти от всички научни звена да се включат в експертния съвет към комисията. Обърна се със зов дори и към партиите, които отказаха да влязат в комисията – БСП и ДПС. Вие сте бивш конституционен съдия, проф. Киров, имате ли покана да участвате в дискусията?
- Не, мен не ме канят, аз съм враг на народа!

- Шегувате се!
- Говоря сериозно! Още в самото начало аз публично заявих, че с този процес по писане на нова конституция ГЕРБ вършат безобразия и глупости и затова никой не ме е канил като експерт. Защо да ме питат като знаят моето мнение? Все пак има рационален елемент в поведението им - врагове не каним! Още повече, че това е проект за Конституция на Марешки.

- Защо?
- Без неговите гласове този проект нямаше изобщо да бъде внесен.

- Тогава кой ще отиде в експертния съвет на тази комисия?
- Най-вероятно Георги Близнашки. (Б.А. Проф. Близнашки заяви пред Епицентър.бг, че също не е канен от Комисията. И няма да отиде, дори и да решат да го поканят.)

- А ако вас ви поканят, ще отидете ли?
- Тази комисия е сбъркана още със създаването си. Пред мен е решението, с което мнозинството в парламента я гласува – пише, че тази комисия е за разглеждане на проект за конституция на Република България. Във втора точка на решението обаче се казва – комисията обсъжда и анализира проекта за Конституция на Република България и предлага конкретни предложения за промени в него. Това е недопустимо! Тази част от решението противоречи на Конституцията, защото проектът, както е внесен в Народното събрание, се разглежда без да може да се пипа. Това е конституционното изискване.

Това означава, че предложения не могат да се правят, за да се вкарат в този първоначален проект, който вече е подписан от 127 депутати и е внесен в деловодството. Оттук нататък парламентът може само да реши - свиква ли се Велико народно събрание или не. Подчертавам - този парламент не може да обсъжда и да вкарва изменения във вече внесения текст на проект за нова Конституция така, както го е подписал Марешки.

- Сигурен ли сте, проф. Киров?
- Това е като да питате един сърдечен хирург от коя страна на тялото се намира сърцето! Още нещо - в решението пише, че комисията се състои от 18 членове, а избират 10, защото двете системни партии БСП и ДПС отказаха да излъчат представители в комисията. Така че и по тази точка комисията е в противоречие с решението на НС за създаването ѝ.

- Тогава тази комисия е в нарушение на Основния закон. Какво ще прави?
- В частта, в която се казва, че ще предлага конкретни предложения за промени в проекта за Конституция – да, тези думички от решението противоречат на Конституцията. В състава на комисията има 5-ма юристи - колкото са могли са могли да съберат, от които нито един не е поне доктор по право. Не казвам, че са слаби юристи, но няма нито един, който да се занимава с правна теория. След останалите петима - има двама инженери, един политолог - Тома Биков, един мениджър - Елена Пешева, каквото и да означава мениджър и Борис Ячев, който е икономист. Това, което днес ми казвате, че Десислава Атанасова зове за експерти, означава, че те просто са изпаднали в отчаяние, защото не могат да привлекат нито един свестен, състоятелен конституционалист да бъде експерт на тази комисия. Предупреждавам - цялата тази комисия, както е замислена, не е насилие над правото, над здравия разум, а над разума изобщо! Но, както се казва, не бива да им се сърдим, толкова могат!

- Какво е мнението на ваши колеги?
- Петър Славов заяви, че този проект за конституция не може да бъде променян.

- А какво може все пак да направи тази комисия?

- Тази комисия може да направи среща с гилдиите, с НПО-та, да симулира дейност с политолози и социолози, може да чуят мнения на съдии и прокурори, ако поканят хора, които разбират от теория на правото, от конституционно право, това ще е добре и накрая да обобщят мненията в един доклад. Този доклад да се изнесе пред Народното събрание преди гласуването на решението дали ще се свиква или не Велико Народно събрание. Това е смисълът на една такава комисия. Но не корекции във внесения вече проект за конституция. Тези депутати бъркат обикновения законодателен процес, когато, щом се приеме един законопроект на първо четене, между първо и второ четене може да се правят изменения по предложения на народните представители. В този случай с конституцията на Марешки това е невъзможно! Те тотално са се объркали!

- Значи комисията ще прелива от пусто в празно!
- Ами, да - общо взето това ще прави комисията за конституцията на Марешки.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПРОТЕСТИТЕ....КАТО МЕЧТА ЗА БАЛЪЦИТЕ

    8 32 Отговор
    ВСИЧКИ ПРОТЕСТИРАЩИ В ...КОМИСИЯТА
  • 2 БАЦЕТО - СТОЖЕРА НА НОВАТА КОНСТИТУЦИЯ

    40 5 Отговор
    ПИТАЙТЕ БОРИСОВ........БЕЗ НЕГО НЕМА КАК ДА СТАНЕ
  • 3 Стефка

    9 61 Отговор
    Г-н Тома Биков е бескрайно еродиран човек, той ще се справи!

    Коментиран от #7, #30, #90

  • 4 ПРОТЕСТИТЕ....КАТО МЕЧТА ЗА БАЛЪЦИТЕ

    9 26 Отговор
    КОМИСИЯТА ДА СЕ ОГЛАВИ ОТ ШВЕДСКАТА ТРОЙКА......И НОВА КОНСТИТУЦИЯ С ТРИ ТЪЛКОВНИ РАЗРАБОТКИ....ДА ЧЕТЕ КОЙ КАКТО МУ ОТЪРВА

    Коментиран от #10, #12

  • 5 РЪМПЕЗИ

    30 6 Отговор
    ЕМИ МАРЕШКИ...КЪДЕ СИ...ДАЙ ТВОЕТО ЦЕЗАРОВСКО РЕШЕНИЕ...ЧАКАЙТЕ ,ОТ ВЪРБА ГАРДЕРОБ...НЕЩАСТНИЦИ...

    Коментиран от #99

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ха ха

    36 4 Отговор

    До коментар #6 от "тулуп":

    Това дебилно, овчедушно народонаселение не е дорасло за демокрация.
  • 9 jorj

    10 28 Отговор
    Спящите червени клетки се размърдват!!! Клеймото всеки ден се поставя, където трябва, за да се отделят богохулниците човеконенавистници от хората.

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 колимечков

    4 17 Отговор
    хайде сега ще се сърдим- другите не разбират от писане на конституции но са поканени а аз съм единствения конституционалист
  • 15 О неразумни юроде

    24 2 Отговор
    Комисия от умствено изостанали алчни и крадлови по природа.
  • 16 ПРОТЕСТИТЕ....КАТО МЕЧТА ЗА БАЛЪЦИТЕ

    14 2 Отговор
    ЗА КОНСТИТУЦИЯТА ТРЯБВА ПРЕДИМНО ХОРА,ЧОВЕЦИ.... КАКТО СА Я ПРАВИЛИ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРЕДИ 250 ГОДИНИ И ДО СЕГА ПОЧТИ НЕ Е ПИПАНА

    Коментиран от #19

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Гост

    9 1 Отговор
    Братиньо, двама са ти отговорили на коментар 4, който, междудругото, е доста Т*П, нормално за гербераст, ама са изтрити гледам. Та как мислиш, дали са ти писали, че си много убав и умен, а?😂😂😂
  • 21 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    8 5 Отговор
    НЕ СЪМ ЮРИСТ НО МОГА ДА КАЖА СКРОМНОТО СИ РАЗБИРАНЕ:
    КОНСТИТУЦИЯТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 15 СТРАНИЦИ...С ОСНОВНИ ПОЛОЖЕНИЕ ЗА СТРОЕЖА НА ДЪРЖАВАТА НИ....ДА Е НАПИСАНА НА РАЗБИРАЕМ ЕЖЕДНЕВЕН БЪЛГАРСКИ ЕЗИК,А НЕ БЪКАНА С ТЕЖКИ И СЛОЖНИ ЮРИДИЧЕСКИ ТЕРМИНИ....ДА СЕ ИЗУЧАВА В СРЕДНООБРАЗОВАТЕЛНИТЕ УЧИЛИЩА И ДА СЕ ПОЛАГА ИЗПИТ...ДА Е КАЧЕНА В САЙТА НА ПАРЛАМЕНТА....ВЕДНЪЖ ПРИЕТА, ДА СЕ ПРОМЕНЯ САМО С РЕФЕРЕНДУМ.....НАРОДА ДА СИ КАЖЕ ДУМАТА......ЩЕ СЕ РАДВАМ АКО ИМА И ДРУГИ МНЕНИЯ

    Коментиран от #23, #24, #25

  • 22 ХУ Ю

    10 3 Отговор
    ОХ ,ТЯ ДЕСТУ ,Е ФЕН НА ИЗНАСИЛВАНИЯТА
  • 23 12345678

    6 3 Отговор

    До коментар #21 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    НЕ Е ЗЛЕ ЗА НЕЮРИСТ
  • 24 Гост

    12 1 Отговор

    До коментар #21 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Кат не си юрист си идеален да застанеш до деса дуловската, ще направите Конституция за чудо и приказ двамцата умника....😂😂😂
  • 25 БАЦЕ БАЦИЛА

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Права си , не си юрист,а ПКП....

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 ежко

    7 8 Отговор
    Много на сериозно са се взели юристите.Доктор по право?!?Правото не е наука!Правото е и винаги е било политика!Ако утре изгорим всички сборници със закони и приемем абсолютно нови такива, какво ще се промени?Ами всичко!А ако утре изгорим всияки книги по физика, какво ще се промени?Абсолютно нищо!Гравитацията пак ще си е същата, числото "пи" пак ще си е 3.14, желязото отново ще си е електропроводимо.Това е наука!Медицината е наука, математиката е наука, ама счетоводство, икономика, право -това е нещо далеяе от науката!

    Коментиран от #29, #42

  • 28 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    7 6 Отговор
    ТО ПОНЕЖЕ ВСЕ ЕКСПЕРТИ НИ ПРАВЯТ КОНСТИТУЦИЯТА, ЗАТОВА Я СМЕНЯМЕ НА ВСЕКИ 30 - 40 ГОДИНИ...
  • 29 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "ежко":

    ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН...И ДА ИЗГОЕИМ ВСИЧКИ СЧЕТОВОДНИ КНИГИ....ФИНАНСОВИ ОТНОШЕНИЯ ЩЕ ИМА ВИНАГИ
  • 30 Стефке, Стефке...

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Стефка":

    "Безкрайно" се пише, не бескрайно, всички сте "бес крайно" прости, също като вожда ти, ама и мнение имате, скръб, пълна и неизбежна... 🙊🙉🙈

    Коментиран от #32, #38

  • 31 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    4 3 Отговор
    ДА ВЪРНЕМ ТЪРНОВСКАТА КОНСТИТУЦИЯ...МАЛКО ЩЕ Я "ГРИМИРАМЕ" И ГОТОВО...НЯМА ДА ХАРЧИМ ОБЩЕСТВЕН РЕСУРС И ДА СЕ НАПИНЯНЕ...БЕЗМИСЛЕНО
  • 32 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 5 Отговор

    До коментар #30 от "Стефке, Стефке...":

    О УЧИТЕЛЮ МОЙ...ДОБРЕ ЧЕ СИ ТИ, ДА МЕ СВЕТНЕШ...ОПИТВАМ СЕ ДА СЛЕЗА НА НИВОТО НА САЙТА...

    Коментиран от #40

  • 33 БАЦЕ БАЦИЛА

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    "Комуняги" ще наричаш китайците,те са такива,а ако мислиш че това което я добро за Плондера , е добро и за България иди метни едно белотче с Наполеон от съседната стая....

    Коментиран от #43

  • 34 Как ще променят Конституцията без

    6 0 Отговор
    Мнението на НАРОДА ?
  • 35 Как ще променяме Конституцията Без

    5 1 Отговор
    Идея - В Какво Общество искаме да живеем ?!
  • 36 Как ще променяме Конституцията Без

    3 1 Отговор
    Да знаем Какво ИСКА НАРОДА !

    Коментиран от #39

  • 37 Конституцията е Общо Национална

    5 0 Отговор
    ОТГОВОРНОСТ ! Народа трябва широко и активно да се запознае и изясни Основните принципи на главният ЗАКОН на Държавата , на който ще се основават всички действия на нашата власт !
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 3 Отговор

    До коментар #36 от "Как ще променяме Конституцията Без":

    НАЛИ ТОВА ВИКАХА ПО ПРОТЕСТИТЕ....АМА СЕГА НЕЩО УМРЯХА.....Е ПА НЕМА ДА ПРОМЕНЯМЕ КОНСТИТУЦИЯТА ТОГАВА

    Коментиран от #41, #44, #51

  • 40 Сикаджията да се изкаже

    5 2 Отговор

    До коментар #32 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Хи , хи , хи толупа нали има докторска титла ?
  • 41 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Това не зависи от теб,играй си белотчето....

    Коментиран от #48

  • 42 интересно

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "ежко":

    А според теб и политиката ли не е наука? Всичко е наука, щом е дефинирано и теориите са логически доказани.

    Коментиран от #92

  • 43 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    КВИ КОМУНЯГИ СА КИТАЙЦИТЕ...С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА И НАЙ ГОЛЯМ БРОЙ МИЛИОНЕРИ В СВЕТА.....А КАТО ГЛЕДАМ ЧАСТИЧНИТЕ ИЗБОРИ, БАЦЕТО ПАК ВИ МАЧКА.....ХОРАТА СИ КАЗВАТ МНЕНИЕТО....САМО НЕ СЕ ОПРАВДАВАЙТЕ С ФАЛШИВИ ИЗБОРИ

    Коментиран от #46, #47, #49, #64

  • 44 Е ПА НЕма

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Да си подам оставка , измрънка МУТРАТА от СИК
  • 45 Ако народа проспи този шанс , това

    4 1 Отговор
    Означава , че сме пътници с Еднопосочен билет, като прасетата пътуващи за " РОДОПА " ! МИСЛИ БРАТ ! МИСЛИ ! Сега или никога ! След Меркел идва Краят на Е/аният ЕвроСъюз ! Ние трябва чрез Конституцията да подчиним администратора - държавата да служи на нас а не на администратора ! ! ! АНАДЪК ? Стига сме СПАЛИ !
  • 46 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ми то само лудите гласувет за Бацето ви.....
  • 47 За МУТРАТА от СИК

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Гласуваха 11% от българите , от които 80% са роми , на не се пъчи да не спукаш балона !

    Коментиран от #50

  • 48 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #41 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    НЕ Е ВАЖНО ОТ КОЙ ЗАВИСИ...ВАЖНО Е ЧЕ НЕМА РЕЗУЛТАТИ......
    НЕ ЧЕ ИСКАМ ДА СЕ ХВАЛЯ..НО НАВРЕМЕТО БКП ГИ СВАЛИХМЕ ЗА ПЕТ ДЕНА....ТА ОЩЕ ИМ ДЪРЖИ ВЛАЖНО

    Коментиран от #55

  • 49 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 3 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    "Комуняги" са ,защото там управлява ККП,а не като тук - ПКП

    Коментиран от #54

  • 50 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #47 от "За МУТРАТА от СИК":

    ТОГАВА ЗА КОМУНЯГИТЕ ОТ БСП СА ГЛАСУВАЛИ ОКОЛО...5%...ТОВА Е УСПЕХ ЗА ВАС...ДРУГАРИ

    Коментиран от #56

  • 51 Мутрата от Банкя

    5 3 Отговор

    До коментар #39 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Не дава нищо , ние данъкоплатците даваме , ти си пей песента на идиота денонощно в сайта , няма вече балъци , които да му се връзват на приказките , политически и физически вмирисан труп е , воня !
  • 52 Борисов дал 50 лв.

    3 2 Отговор
    Днес дал а чрез Такси , Данъци, Винетки, Цени - три пъти повече Обратно ни взел ! Най-добре, щастливо и доволно живее Глупака - дай му 50 лв и той сам ще ти духне на хурката, изпълнен от признателност, преданност и задово ! ГЛУПАЦИТЕ живеят най-дълго защото тяхната е Лесна - те нямат мисъл , проблеми и кахъри !

    Коментиран от #57

  • 53 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    1 2 Отговор
    ТО В ДОСТА ДЪРЖАВИ УПРАВЛЯВАТ БИВШИ БКПта , АМА НИКОЙ НЕ ГОВОРИ ЗА КОМУНИЗЪМ

    Коментиран от #59

  • 54 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #49 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    САМО ИМЕТО ИМ Е ТАКОВА...ИНАЧЕ СА СИ ЖИВИ КАПИТАЛИСТИ
  • 55 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Не,че искам да се хваля,ама пет дни за да сваля някоя не съм губил...

    Коментиран от #58

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #52 от "Борисов дал 50 лв.":

    КАЖИ ГО ТОВА НА БЪЛГАРСКИЯ ПЕНСИОНЕР.........ДРУГАРЮ
  • 58 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #55 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    СЕГА ИЗГУБИХТЕ НЕ ...5 ..А 95 ДНИ С ЖАЛКИТЕ СИ НАПЪНИ....НЕ ТИ ГОВОРЯ ЗА ЖЕНИ

    Коментиран от #62, #65

  • 59 А Мутрата и ти

    5 2 Отговор

    До коментар #53 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Защо все комунистите ви е устите , изглежда неразделни сте ? Той Буда е ортак с тях още от времето на Тошо и ДС

    Коментиран от #61

  • 60 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 4 Отговор

    До коментар #56 от "Ива":

    ЩОМ БОРИСОВ Е КОМУНЯГА...ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НЕГО ДРУГАРИ....ТОЙ Е ВАШИЯ ЧОВЕК

    Коментиран от #66, #71

  • 61 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    3 2 Отговор

    До коментар #59 от "А Мутрата и ти":

    ТОГАВА ЩО ГО ПЛЮЕТЕ....ПОДКРЕПЕТЕ ГО НА ИЗБОРИТЕ

    Коментиран от #63, #68

  • 62 Мутрата от СИК

    5 2 Отговор

    До коментар #58 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ако вземе 11% наистина ще бъде обявен за ромския крал на Столипиново
  • 63 Не подкрепяме Мутри

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Стопроцентови простаци и необразовани пожарникари , крадци на коли и престъпни елементи от прехода !
  • 64 Бесен

    7 1 Отговор

    До коментар #43 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ех, свещено незнаниие... Китайците не били комунисти, щото имали пазарна икономика и голям брой милионери. Умопомрачително заключение. Вземете научете най-накрая какво е комунизъм и прочетете повече от една книга за Винету. И апропо, когато китайците са били зле само допреди едно 40-50 години, са ги мъчили точно такива тулупи про-западни мекерета. След което идва Комунистическата партия на Мао Дзъдун и се разправя решително с тях. Страната след това дръпва рязко напред и днес виждаме на какви космически висоти е. ФАКТ! Най-големият кредитор на САЩ и най-мощната страна в света. Нещата, които са постигнали само за 30 години са просто зашеметяващи. Днес НТП е при тях. И ако някъде има комунизъм в света, то те са най-близо до него. Но все пак ККП държи яко.
  • 65 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 0 Отговор

    До коментар #58 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Какво против жените имаш,за конкуренция ли ги имаш...
  • 66 Мутрата от СИК

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Е толкова бавен интелект , както и ти , че всички хора му се привиждат , като другари и ясно защо , неразделни сте от комунетата , каквито всъщност сте и вие !

    Коментиран от #70

  • 67 Тръмп

    2 0 Отговор
    Конституция и сега имате, но ако си мислите, че като припишете и изведнъж ще станете не корумпирани и мутрите ще стана добри граждани, жестоко се лъжите!
  • 68 Толупа от Банкя

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ще изяде дървото на изборите
  • 69 Конституцията е нашата ПРИСЪДА !

    1 0 Отговор
    Ако тя не ни Защитава - значи тя е нашия ЕКЗЕКУТОР ! Простакът е куха Гайда , той е масово сред нас а интелектуала е почти без глас. Ще се събудим ли и КАК , щом нямаме Идеята за нов Живот и нямаме Народен Лидер !? ТРИОТО - губи " компресия " защото пее както всички на площада а ИДЕЯ за НОВ ЖИВОТ НЯМА ! Той и Ботев тръгна империя да прогони с 200 юнака за " Чиста и Свята ... " но му свалиха самите те калпака. Държавата не се управлява с лозунги и критики а с Идеология, Философия, Стратегия, Конституция, Дисциплина и ЗАКОННОСТ ! А днес ни водят магарета който се мерят помеждуси по дължината на " кларинета " ! Не е случайно защо чувстваме неудобство присъствие в нашите полусфери !

    Коментиран от #72

  • 70 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    1 1 Отговор

    До коментар #66 от "Мутрата от СИК":

    ВАЖНО Е КАК ГО ОЦЕНЯВАТ ХОРАТА НА ИЗБОРИ......А ТАМ ВИ МАЧКА ЯКО......ТИ МЕНЕ НЕ МЕ МИСЛИ......БСП И ДРУГАРИТЕ ВИНАГИ СА МИ БИЛИ КЛИЕНТИ

    Коментиран от #74, #81

  • 71 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ало,Шизо,последно за "комунягите",или за "капиталягите" да гласуваме?ПКП!Аз лично ще гласувам за хора с висок морал...

    Коментиран от #73, #75

  • 72 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "Конституцията е нашата ПРИСЪДА !":

    МНОГО СИ НАПИСАЛ...МАЛКО СИ КАЗАЛ.....

    Коментиран от #82, #83

  • 73 БОРИСОВ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ

    0 2 Отговор

    До коментар #71 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    ЗА КОГОТО ИСКАШ....ВАЖНО Е ВОЖДА ДА ВИ ВОДИ....ПАК

    Коментиран от #78, #79

  • 74 БАЦЕ БАЦИЛА

    1 1 Отговор

    До коментар #70 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ходи си довърши белотчето с Наполеон и си лягай....
  • 75 БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ

    2 2 Отговор

    До коментар #71 от "БАЦЕ БАЦИЛА":

    ПКП...ДА НЕ Е.... ПРОСТА КОМУНИСТИЧЕСКА П........

    Коментиран от #77, #80

  • 76 Тулупът от Банкя не е виновен !

    2 1 Отговор
    Ние не сме повече виновни и от него ! Ние сме безотговорни за своят живот ! Затова и Тулупът от Банкя е такъв ! Цалата държава гъмжи от ТУЛУПИ ! Гледаме но Невиждаме ! Слушаме а Нечуваме ! Четем а Неразбираме ! И незнаем как да си Устроим Живота в Държавата !

    Коментиран от #85, #98

  • 77 БАЦЕ БАЦИЛА

    3 1 Отговор

    До коментар #75 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Да, тя Караянчева е и "комунистическа"...
  • 78 Мутрата от СИК

    3 1 Отговор

    До коментар #73 от "БОРИСОВ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ":

    Вожда на ромите и бухалките от ДС смърди на леш !
  • 79 Сикаджията да не е

    2 1 Отговор

    До коментар #73 от "БОРИСОВ....ВОЖДА И УЧИТЕЛЯ":

    Станл вожд на Винету ?
  • 80 БАЦЕ БАЦИЛА

    2 1 Отговор

    До коментар #75 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Ходи пеш при Наполеон да ти прасне една Аустерлицка,и си лягайте...
  • 81 Мутрата от СИК го

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Оцениха ромите за по 20 лв и взе 11% от гласовете във Факултета и ямболското гето !
  • 82 Пръдни си и ще ти улекне !

    2 1 Отговор

    До коментар #72 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Твойта е лесна ! Ти си простичък , лимитиран, ограничен, елементарен, посрествен по рождение ! Ти ще живееш дълго и щастливо !
  • 83 Трола на мутрата от Банкя

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "БОРИСОВ....ДАВА ПО 50 ЛВ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ":

    Пък колко много казва , май са му го написали на хартийка , защото интелектуалния му багаж е по-малък от този на сикаджията !
  • 84 Sion

    1 0 Отговор
    Деса НСО-то , шеф на комисията за нова Конституция!!!!Боже, Боже!!!!!!!!!!
  • 85 Бесен

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Тулупът от Банкя не е виновен !":

    И си прав, и не си прав. Защото още от 90-те имаше едни лукави хора, които обещаваха на народа и сваляха звездите обещания за демокрации и просперитет, много преди да сме се нагледали на такива зулуми и ние сляпо вярвахме. И ако това с чаканите спасители е обяснимо до СДС, НДСВ и първия мандат на ГЕРБ, аз почти нямам логично обяснение за тоталния народен провал след това. Ясно, че има фалшфикации на килограм на изборите, но си прав за това, че народът беше някак апатичен и овчедушен. Предпочита да отиде за гъби или на село, но не и да изрази вота си. И не знам как все най-некадърните и крадливи хора се изкачват до властта, а не че нямаме умни и можещи хора. Явно мафията си спонсорира здраво бъдещите марионетки, а бедният народ няма как да се организира без пари. Затуй все едни и същи ги гледаме да се въртят там. Всичко е пропорционално, няма мажоритарен вот и процедурите са максимално усложнени както за референдумите. И всичко това ни е дар от великите ни уж "демократи", които са такива само на хартия. Решението е да се засили солидаризацията в нацията, да се формират повече граждански комитети и инициативи, да се издигат повече кандидатури от народа и така постепенно да се разбие мафиотския затворен кръг. Само така ще си оправим живота, реално не е много трудно и не че не знаем как, но някой ни пречи от сенките.

    Коментиран от #94

  • 86 chi

    3 1 Отговор
    Те ГЕРБ освен да вършат безобразия и глупости нищо друго не са направили...

    Коментиран от #88

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Шопо

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "chi":

    Що бе, вършат! Например - купуват си по-големи чекмеджета, че старите са им малки вече!
  • 89 Ние Неискаме Тулупа - да ни дава !

    1 1 Отговор
    А чрез Конституцията да си гарантираме сами да получаваме, А НЕ да чакаме благоволението на някакъв си Тулупа - Ще ли или НЕЩЕ ли ни даде ! Конституцията е Устава с конкретните Права, Зазължения и Отговорност на Администратора ! И СЪВЕСТТА на Народа !
  • 90 Мустафа

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Стефка":

    Не те разбират Стефке - ти се подграваш с Тома Биков ! Със беСкрайно и ерОдиран !
  • 91 Държава се управлява чрез Идеология

    1 0 Отговор
    Националени : - суверенитет, политика, икономика, финансии, инвистиции, социална политика, култура, стратегия, геолитика , образование, нравственост, възпитание , религия. Широк спектър от обществена дейности, знания и възможности които осигуряват зрялостта и жизнеспособността на НАЦИЯТА и т.н. Това е широко мащабен цялостен , процес който зависи от високо отговорни преданни на Род и Родина ЛИДЕРИ. За жалост у нас все още такива НЯМА ! Да има много лидери Но те са ПАРТИЙНИ ! Сиреч те неса народни , те имат свои интерети ! Народният лидер няма лични интереси а има НАЦИОНАЛНИ такива ! Между в прочем не бих ви отговорил , но виждам , че сте съпричастен към темата и небезразличен към народните проблеми. Дано не ви обезкуражих, но светлина в "тунела" у нас не се вижда ! Тя ще дойде отвън, по добра воля и съчувствие от същото място от където винати е идвала ! А защо сме все тъй безпомощни ? Защото като православни християни - ние прощаваме на троскута и той избива отново след нас.
  • 92 ежко

    0 1 Отговор

    До коментар #42 от "интересно":

    Няма такова нещо....Коя икономическа теория е доказана?Коя изобщо е предсказала нещо,а не го е обяснила пост фактум?Политиката каква наука е?Нещо да е предсказала политиката и то да се е сбъднало?Било логическо издържано....Така е мислел и Аристотел и това му била грешката.Логически погледнато земята е плоска, ама като опрем до науката с мерките и работата става малко по-друга.
  • 93 Зайко Байко многознайко

    1 0 Отговор
    С какъв патос неграмотният ни Минпред ни омайва а до него по крилата , лъжат и мажат! Колко време мина от 2009 г. всяка година сме на прага, в предверието, в чакалнята и в същото време обедняваме прогресивно. Това е една алабалистична тафтология, но ние овцете гледаме с блеснали очи и очакваме ли очакваме да стане по-добър животът ни! Огледалото на правителствената политика са эдравеопаэването, социялните грижи и обраэованието Какво имаме,минимална пенсия, минимални эаплати и погокловна кражба и корупция на всички нива! Мили ми народе, эаслужаваме си партокрацията ни, и ГЕРБ и БСП са един дол дренки!Голем родолюбец и голям " омайник" , се окаэа Минпреда да беше се просълэил, както едно време Соломон Паси, журналистите эащо не питат эа кюлчетата и эа пачките с Евро, да попитат Преэидентът - Раэединител чии интереси обслужва!?!
  • 94 Държавата се управлява чрез Идеология !

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Бесен":

    Дано не ви оскърбявам с коментар #91.
  • 95 А ако знаем определението за Фашизъм ?

    1 0 Отговор
    Ще разберем в какъв държавен строй живеем. ФАШИЗЪМ - има тогава , когато най-агресивните представители на капиталистическото общество са обхванали , подчинили, контролират , определят и ръководят Държавните Институции на страната. Някои му казват съкратено, че такова общество е Криминално Капиталистическо , да но с една дума това е ФАШИЗЪМ. Там място за Бог, Чест, Морал, Съвест, Свян, Грях, Справедливост, Милосердие - НЯМА ! Та за какво говорихме ? За троскута ! Той иска само едно - мотика !
  • 96 Помислете

    1 0 Отговор
    Кога Близнашки беше председател на служебен кабинет, а имаше ли амбиции за нова конституция? да това му е мечтата на този педофил.
  • 97 Слушам внимателно обявилите се за

    0 1 Отговор
    Ръководители на Протеста - " Отровната ТРОЙКА " Бабикян, професора и слугата на Темида . Но там Идея за Нова Идеология няма ! Те просто искат " Друг да кара Влака " в същата посока ! А в същност в ПОСОКАТА е ПРОБЛЕМА ! ЕС днес го има , но утре ще го няма. И ние ще останем - прелъстени и изоставени , голи в банята с ръце в джобовете ! Популярните прекрасни обнадеждаващи обещания за ПАРИ " ОТ ЕВРОПЕЙСКИЯ !" повече никога не ще си чуят и споменат ! Ще са просто един мил спомен . Щом Меркел сдаде поста - прощавай Гергино, извинявайте че се видяхме ! ЕС ще изчезне тъй както се и създаде задкулисно . И тогава ? Ти си знаеш !
  • 98 А кой

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Тулупът от Банкя не е виновен !":

    Кой е виновен, че 🎃 манипулира избори с помощта на Цв. Цв
    . и проф. М. Костинбродски (Константинов)? Сигурно виновен е Орешарски и Путин./за комунистите знаем/.
  • 99 Хаджи Хаджи Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "РЪМПЕЗИ":

    Като изключим троловете е прав човека! Нас не ни управляват експерти, на ни управляват маргинали! БЪЛГАРНА НЕ Е ГЛУПАВ! ЗА ДА ПРРВЪРНЕШ ЕДНА НАЦИЯ В ПРОСЯЦИ, НЕ Е ТРУДНО! ПРИМЕР Е ФЕРДИНАНТ! НАГЛАСЕН ОТ ВЪН!
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове