Last news in Fakti

13 Октомври, 2020 11:28 3 939 34

Дърева: Нинова е по-лоша от Живков

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • румен овчаров

Това беше целта на конгреса и тя беше постигната

Дърева: Нинова е по-лоша от Живков - 1

Безпрецедентна чистка, която дори Тодор Живков не си е позволявал, наблюдавахме на 50-я конгрес на БСП, заяви в интервю за бТВ журналистката и член на червената партия Велислава Дърева. Според нея важно ядро на левицата е било отрязано като с нож.

„Това беше целта на конгреса и тя беше постигната. Някои казаха, че това е наказателна акция, други я определиха като оздравителна чистка. Ако всеки, който мисли критично или е на различна позиция от лидера, или обвиненията, че всички критици са купени от ГЕРБ – това не е здравословно“, каза Дърева.

След като резултатите за избор на ново ръководство станаха ясни, лидерът на ПЕС Сергей Станишев коментира, че дъщерята на Румен Овчаров – Теодора е имала повече гласове от Велислава Дърева. Дърева коментира, че не знае в какво е заподозряна, както и че винаги е казвала какво мисли.

„За 4 г. в БСП бяха прокарани много разделителни линии. Националният съвет беше разделен и противопоставен на цялата БСП. Включително и в парламентарната група се получиха разделения“, заяви Дърева и добави, че не познава дъщерята на Румен Овчаров и дори не знае как изглежда.

„Не трябва да се фокусираме върху Теодора Овчарова. Големият проблем е, че на Конгреса никой не се занимаваше с политика… Година и половина БСП не се занимаваше с нищо друго, освен с избора. Изпълнителното бюро ще бъде Корнелия Нинова. Греши, ако си мисли ,че евродепутатите ще се отчитат на килимчето. Те имат свободен мандат, не може да им разпореждаш. Аз не съм толкова важна. Водя битките докрай и не се отказвам“, посочи журналистът.

Тя коментира, че Румен Овчаров има една роля в БСП – на кардинал Ришельо.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дър дър

    51 18 Отговор
    дребната стара лecбийка се е побъркала хахахахахахахахахахаха
  • 2 Спасов

    42 6 Отговор
    Много е добра даже, ренегати!
  • 3 Ареее

    40 11 Отговор
    Вън. Папането свърши и започна плюването.
  • 4 само питам

    44 11 Отговор
    Пак отклонявате вниманието с личностни нападки и не говорите за парещите въпроси за върховенството на закона и корупцията, за безконтролността на главния прокурор и избирателното правосъдие. Докога?
  • 5 Нинова

    21 32 Отговор
    си е една лъжкиня и лицемерка. Гледа да си вземе парсата, а за БСП изобщо не й дреме. За БГ и за хората дори и не става въпрос. БСП е ударило дъното и това ще се види на изборите. Ако изобщо влязът повече в парламента.
  • 6 555555

    41 15 Отговор
    Хич не ми дреме за бсп , но евала , че Нинова скача на онуй нещо Бойко с бутоните. Кво не я харесват червените , щото и те се ослушваха като Сергей и Гергов , Бою да им хвърли по нещо и да мълчат. Мачкай Нинова.

    Коментиран от #21

  • 7 БСП ООД

    12 21 Отговор
    Дърева е права, все някой трябва да открие зависимостите и „свинските черва“ в българката политика.
    Реанимираха изгонени и компрометирани „другари“, които са топлата връзка в ВМРО, ГЕРБ и другите.

    Коментиран от #33

  • 8 пройчо

    25 8 Отговор
    Вече прилича на възрастови изменения и чисто мрънкалничество..
  • 9 сила

    34 14 Отговор
    за последните години нинова е единствената която не клекна на тиквата а воюва с него ежедневно и безкомпромисно
  • 10 sdvs

    12 15 Отговор
    Да ,ама накрая бай Тошо не знаеше къде се намира,верно ,че беше и на доста години вече,но пък и кандидат президентя Байдън е на почти толкова)))))))).Кака Кури е страшен апаратчик ,съчетано с малко популизъм и социалистическата идея,не е зле за нашата полит.действителност.
  • 11 Живков

    14 13 Отговор
    е велик, а не лош. Калпаво сравнение е да го сравняваш с Нинова - правиш и комплимент.
  • 12 Дедо Jo

    20 7 Отговор
    Малко ме смущават писъците след изхвърлянето през вратата... не само на Дърева.
    Защо не чухме нищо досега, ако борбата е била идейна?
    Май всичко е за кокала...
    Много зле (пагубно) за БСП ще е, ако Румен Овчаров е червения Ришельо.
    Овчаров (и не само) отдавна трябваше да бъде изхвърлен от столетницата.

    Борисов оставка!
  • 13 BGЭХП

    6 15 Отговор
    ГЕРБ БЛАГОДАРИ НА КУРНЕЛА

    Коментиран от #18

  • 14 Гоооеуми

    14 3 Отговор
    Нещо не си спомням за някакви принципни позиции на Дърева. Всички станаха гоооуеми борци когато членовете на БКП и делегатите на конгреса ги отбиа от кокала.
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 5 Отговор
    госпожо ДЪРЕВА всеки човек е индивидуална различност нито НИНОВА е била ЖИВКОВ нито ЖИВКОВ е бил НИНОВА но ще търсиме БАЙ ТОШО ще мислиме но загубихме защото вече 30 години съсипват БЪЛГАРИЯ всичко почна от СДС ИВАН КОСТОВ ЖАН ВИДЕНОВ ЛУКАНОВАТА ЗИМА
  • 16 ПЕНКО

    3 9 Отговор
    КАК ТАКА КРАВА СТРЪВНИЦА ВОДИ "СТАДОТО" ВМЕСТО ЯК ОВЕН ИЛИ ПОНЕ "ОВЧАР" -ОФ ?????
  • 17 www

    4 2 Отговор
    И вие сте като БЛИЗ. Добре перефразирате, но тя не е казала точно това.
  • 18 qwerty

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "BGЭХП":

    Дааа, не спряхте да я плюете от "благодарност".
  • 19 big

    11 4 Отговор
    Г-жо Дърева, уважавам Ви от много години като журналист и вашата позиция по много въпроси от обществено-политическия живот в България. В този случай, не мога да Ви подкрепя, Вие според мен загубихте чувството си за справедливост и не виждам причина за това, реална. За да има БСП шанс за голямата политика и най-после да победи ГЕРБ на избори, те трябва да са единни и никакви "демократични" приказки нямат място. Всяко едно разногласие в ръководството на партията води до неувереност и загуба на електорат. Председателя на партията трябва да има "здрава ръка" и да се освобождава своевременно от такива ренегати. Вие може да симпатизирате на Станишев, Йончева, Гергов, Янков и т.н., но те вече са далеч от идеята на социализма по българските разбирания и работят отдавна в полза на ГЕРБ. В случай, че това не е вярно, те трябваше да поздравят Нинова и да преустановят "огъня" срещу нея, но не го направиха и 6 човека напуснаха ПГ, но не и парламента!
  • 20 Рико

    6 4 Отговор
    БСП първо да се определи каква партия е. Каква идеология изповядва.Какви са и ценностите. Пък после ще коментираме персоните.

    Коментиран от #24

  • 21 чичо

    4 5 Отговор

    До коментар #6 от "555555":

    Само с бутони не става,трябва и малко акъл.
  • 22 Отдавна

    7 3 Отговор
    БСП 30 години водеше съглашателска и компромисна политика - и на седерастите правеше компромиси, и на царедворците,и на деписарите,а Станушко и Миков полягваха на Тиквоко. Така БСП загуби лицето си на социална партия, а сега си го връща. Дърева е дървен философ от вечнете амбъри и отдавна е изкуфяла.
  • 23 Хаджиментов

    5 4 Отговор
    Не мога да уважавам хора, които членуват в партия, изграждала лагери на смъртта, унижавала и унищожавала цвета на интелигенцията у нас, убивала хора без съд и присъда, ограничавала хората къде да живеят, какво да гледат, слушат и четат и как да се обличат, лишавала хората от основни човешки права и превърнала държавата в един огромен затвор.

    Коментиран от #25

  • 24 Дедо Jo

    2 6 Отговор

    До коментар #20 от "Рико":

    БСП и ИТН (Слави Трифонов) си приличат много: нищо съществено не правят, а засега някак си им се получава.

    Пръждосвай се Борисов!
  • 25 Дедо Jo

    0 3 Отговор

    До коментар #23 от "Хаджиментов":

    Хаджиментов, спамите!
    Оценки се правят за комплексна дейност за целия период.
    Освен това се отчита и вероятността за бъдещи действия.

    Например моите 3 първи места за цялостен "принос" са:
    1. ГЕРБ
    2. ДПС
    3. БСП

    Хайде Борисов предай се!

    Коментиран от #26

  • 26 Хаджиментов

    3 2 Отговор

    До коментар #25 от "Дедо Jo":

    Много си късоглед. Погледни голямата картинка. Така е поръчано или така ти изнася?
    Ще прибавим и направеното по поръчка от Москва Септемврийско въстание, след което организторите му се покриха в СССР и оставиха подлъганите хора да теглят последствията, атентата в църквата Св. Неделя с над 200 жертви, сред които много жени, деца и герои от Балканската и Първата Световна войни, предаването на златния ни резерв на Кремъл, фалита на държавата, Лукановата зима, Виденовата зима. разрушаването и разграбването на държавата, създаването на ДПС, ГЕРБ и още един куп подставени партии, създаването на мутренските групировки, прокуждането на повече от 2 милиона българи извън България и т.н.
    Борисов ще си отиде, но зад него са се наредили и чакат Мая Манолова, Румен Петков, Копейкин, вонящите и още цяла сюрия явни и неявни БКП деривати. Всички с особени заслуги за днешното ни състояние. Дори плешивия главен опростител и промотър на чалгата. Един да хванеш, друг да удариш.
    Докога ще търпим тази криминална антибългарска партия и производните и?!?!?!

    Коментиран от #27

  • 27 Дедо Jo

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хаджиментов":

    Хаджиментов,

    Спирам, вие сте супер безнадежден случай, с много объркана глава.

    Не можете да направите актуални елементарни:
    - оценка на ситуацията и причинителите й;
    - изводи.

    Бойко вън!

    Коментиран от #32

  • 28 Generalissimo FRANCO

    3 2 Отговор
    Аргументите на г-жа Дърева са 100% верни. Една от разделителните линии, прокарани от г-жа Нинова в БСП (на всички възможни нива) е : "По-близо до Кремъл, по-далеч от Брюксел и НАТО!" . Това е една от причините да се отърве от Сергей Станишев, Михаил Миков, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, ....както и от всеки друг на по-значима позиция в партията, който не споделя тази нейна кауза! За съжаление, изказаното от г-жа Дърева е разбираемо предимно от хора мислещи и с историческа памет ! Съмнявам се, че младото поколение в България е в състояние да оцени истинската журналистика (Велизара е гениално перо - доказала го е многократно) от платената журналистика, така както се отделя зърното от сламата....Жалко за всички нас!
  • 29 Generalissimo FRANCO

    2 0 Отговор
    ...P.S.: моля да се чете: Велислава Дърева!
  • 30 тирбушон

    2 0 Отговор
    ИЗКОПАЕМ КОМУНИСТИЧЕСКИ МАЙМУНОПОДОБЕН ДЖЕНДЪР - ПРОФЕСОР ПО ИДИОТИЗЪМ
  • 31 Marinov

    2 1 Отговор
    Госпожо, След кото е имало таен вод на които Вашите Партийни Делегати не са подкрепили с вота си тези Ваши хора, да обвинявате и плюете пред обществото за това Нинова е ПРОСТОТИЯ а и Непризнаваето от вас на резултатите на тайния вот вече е ЦИНИЗАМ. Не нормално и да занимавате публично обществото с вашите вътрешни ватрешнопартиини вражди и войни. ЖАЛКО е че вие и СИE не пиемете че във вашата партия има МНОГО по ДОСТОЙНИ от Вас Млади Партийни Членове а вие сте вече за БУНИЩЕТО на ИСТОРИЯТА!
  • 32 Хаджиментов

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Дедо Jo":

    Сигурно.
    Защото ти виждаш само един Бойко, а аз виждам всички.
    Защо да ги ручаме жабетата ако ще започва пак същото?!?!?

    Всички вън!!!
  • 33 Дърдърева

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "БСП ООД":

    не е ли глашатаят оплетените свински черва на гергостанишевската мафия, та рони крокодилски сълзи срещу здравата ръка на Нинова?
  • 34 ЦРУ

    2 1 Отговор
    Е няма по- просто ОБРАЗУВАНИЕ...от промит ЧЕРВЕН ДЕБИЛ !!!.....Всички са за Т.Ж........добре.....Лилов и Луканов свалят Т.Ж......те за тях !!! Луканов обявява ФАЛИТ на БГ ...раздава куфарета на избрани...ОПРАЗВА магазините .....те са за Луканов !!! ....Ж.В. изправя БГ на ръба на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ...стопява им СПЕСТЯВАНИЯТА......те са за Ж.В........Президента Първанов ПОДПИСВА БГ да влезе в НАТО.....те са за Първанов ......НИНОВА е от СДС ...изпълнява " ПЛАНА КОСТОВ " ..на ментора си Ив.Костов за ЗАКРИВАНЕ на БСП....те са за НИНОВА !!! По-просто ОБРАЗУВАНИЕ от ЧЕРВЕН ДЕБИЛ е само ЕДНОКЛЕТЪЧНОТО ЧЕХЪЛЧЕ ....не много !!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове