Last news in Fakti

2 Ноември, 2012 08:27 12 208 18

Контрагрупа във Фейсбук „Снимай престъпник“

  • полицаи-
  • престъпник

Преглед на печата

Контрагрупа във Фейсбук „Снимай престъпник“, разкри в. „24 часа“

„Грабвайте телефони, фотоапарати и камери и снимайте нарушители на реда или престъпници. Изкарайте ги от неизвестност, за да си получат заслуженото наказание.”
Към това призовава нова група във Фейсбук, наречена „Снимай престъпник”. Само за ден тя събра над 800 членове, повечето работещи в системата на МВР. Това е отговор на сформираната преди дни група „Снимай полицая“, в която се публикуват снимки на служители на реда в конфузни ситуации. Тя пък вече има над 6500 членове и провокира интереса на чужди медии. Групата се появи, след като отстранената говорителка на МВР във Варна Калинка Пенчева нарече Боян Боозов, снимал спящи полицаи, „селски глупак“.

87 убийци помилвани за 10 години, пише в. „Труд“

Някои от тях отново са престъпили закона. Помилванията са станали в периода 2002-2012 г. 13 от убийците пак са извършили престъпление. Това обяви Владимир Тошев от ГЕРБ при представянето на доклад на временната комисия за проверка на указите през 2-та мандата на президента Георги Първанов и вицепрезидента Ангел Марин. Депутатите създадоха комисията през февруари по предложение на Яне Янев, който впоследствие я оглави. Тя бе натоварена да изследват двата президентски мандата в търсене на неправомерни помилвания, опрощавания на държавни вземания, даване на българско гражданство и лишаване от него. Идеята за комисията, известна като „Първанов-Марин", се роди, след като стана ясно, че голям брой молби за помилване са били одобрени от тогавашния вицепрезидент.

Здравната каса намали цените на 3 лекарства от общо 1784, коментира в. „Сега“

Широко рекламираният от управляващите механизъм за постигане на по-ниски цени на лекарствата, плащани от здравната каса, се провали с трясък. Производителите на едва 3 от общо 1784-те медикамента, които се плащат напълно или частично от НЗОК, се отзоваха на поканата за предоставяне на отстъпки. Възможността касата да договаря отстъпки от производителите на лекарства беше сочена от ГЕРБ като основен начин да се намалят цените на медикаментите. Проблемът е в начина, по който двете институции – МЗ и НЗОК, осигуряват медикаменти. МЗ прави търгове и на тях постига по-ниски цени. Касата обаче плаща стойностите, определени от специална комисия в т.нар. позитивен списък.

Тийнейджърите със смартфони правят повече секс, твърди в. „Новинар“

Младежите, които имат смартфон, правят повече секс и са по-склонни към рискови полови контакти. Това показва проучване на Университета в Южна Калифорния. Според резултатите подрастващите, които имат достъп до мрежата чрез своите мобилни телефони, два пъти по-често стигат до сексуален контакт с човек, с когото са се запознали в интернет. В проучването са участвали 2000 ученици, като 17% от тях са получавали сексуални предложения в мрежата. Изследователите уточняват обаче, че смартфоните не са пряката причина за рисковите полови контакти, а просто ги улесняват. "Това е техническо средство, чрез което подобно поведение може да се реализира", подчертават те.

Пращат бездомни в отрезвителя, съобщи в. „Стандарт“

Перник е на ръба на нов апокалипсис след кошмарното земетресение от 22 май. Стотици семейства бедстват вече 5 месеца в порутени жилища. Всяка втора къща е напукана, всяка десета е с конструктивни поражения и трябва да се укрепва с бетонни пояси и желязо. Малцина получиха помощ от държавата да си купят сглобяеми домове. На пръсти пък се броят тези, които взеха парично обезщетение. В момента цяла армия клетници чака в ужас първия сняг в палатки и фургони или при роднини. Заради първите по-студени дни мнозина

избягаха от походните жилища и се скриха обратно в руините под опасни тавани и стени, които могат да се срутят всеки момент над главите им. Търсят се спасителни варианти. Има идея останали без дом хора да се пращат в градския отрезвител. Той не работи от месеци, а е оборудван с легла в стаите и може да подслони закъсалите.

Защо политиците у нас не спорят като Обама и Ромни, пита в. „Преса“

В България преди избори се държат така, сякаш иде освобождение от робство и начало на нова ера, коментира експертът по политически маркетинг Арман Бабикян. Всички изкушени от политиката следиха дебатите на двамата претенденти за поста президент на САЩ. В дебатите в страната износителка на демокрация още е валидно древното правило, че в спора се ражда истината. И наистина има спор, а хората успяват да открият разликите. Той се води винаги на база ценности и визии за развитие на страната. Тоест става дума за бъдещето. В България обикновено се обсъжда миналото.
В САЩ никой от спорещите не забравя, че се бори да бъде назначен на работа от народа, от суверена и винаги има респект към публиката, независимо от качеството на „материала“. Удивително от наша, българска, гледна точка е обстоятелството, че опонентите за първия пост в Щатите не се обиждат персонално един друг. За участниците в спора, а и за американския зрител това е съвсем естествено.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дядо поп

    1 0 Отговор
    Аре стига бе!Кви са тези комунистически изгъзици?Снимай претъпник. Ей така не съм се смял от дете.Че те малко ни го забиват та и ние сами да се довършим.Ха ха ха .Хайде взимам камерата и отивам да снимам комшията как си мие колата с вода от чешмата.Ей това и на Тодор Живков не му е дошло наум едно време.Те вместо да плямпат да вземат да върнат смъртната присъда защото се нароиха много престъпници които нямат страх от нищо.България е бедна държава в трудна политическа ситуация и не може да си позволи да няма смъртно наказание.

    Коментиран от #2

  • 2 Фанети Мазакура

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дядо поп":

    Дядо поп-що не ходиш да...... ядеш боб!

    Коментиран от #8

  • 3 ччез

    1 1 Отговор
    Двете групи във фейсбук са излишни, защото снимките ще са едни и същи
  • 4 руснака

    1 0 Отговор
    да снимам престъпник? а полиция за какво ни е тогава?
  • 5 Кирил Димитров

    1 0 Отговор
    Полицай който е свидетел на престъпление и не предприеме действия за неговото предотвратяване се определя за съучастник.
  • 6 Усмихнете се:)

    1 0 Отговор
    Сега като заменят палките и пистолетите с едни модерни фотоапарати с висока резолюция, престъпниците ще видят те. Направо предлагам камерите да станат основен аресенал на въоръжение в полицията и да смени всичко останало. Какво по-лошо от това да направиш една разкошна снимка на бандит, а защо не обща снимка за спомен!?
  • 7 Miha

    0 1 Отговор
    До коментар 1...И като върнат смъртната присъда...Кой ще я отсъди а? Ние нямаме СЪД!!! И какво лошо има да се снимат и престъпленията и от граждани? Ние сме излишно чувствителни на тази тема...веднага го обръщаме на "аа ние доноси не правим". Аз пък правя и за мен това си е гражданско общество и е начин да бъда част от държавата. Винаги, когато не ми дадат касова бележка се разправям, а като се повтори си звъня, където трябва. И в полицията си звъня, когато нещо ме издразни...

    Коментиран от #10

  • 8 Дядо поп

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Фанети Мазакура":

    ще те хванем за к....ра,но първо си го изкарай от там където слънце не огрява.
  • 9 EMSKI

    1 0 Отговор
    То едно и също...пак ченгета предимно ще се снимат..."облечените във власт са най-големите нарушители на закона"...примери,колкото щеш!!!!!
  • 10 Разпутин

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Miha":

    Звъниш щото си некъв комунистически т...нар и мижитурка.
  • 11 Sasho

    1 0 Отговор
    Syper, G-da Policai ,snmaite togavniq Pa vsi4ki depytati ot 1990g do sega do dnes, kakto i vsi4ki donosnici na darjavna sigyrnost ,snimaite i v Pravec, tam e nai golqmata zloypotreba. No gi daite snimkite posle na Glavniq Prokyror,To 4estno kazano i toi gi znae, Tova sa nai golemitte prestapnici na BG .
  • 12 иво

    1 0 Отговор
    егати простаците щто ще ги снимат, на ли им плащат да ги ловят и да ги дават на прокоратувата
  • 13 ивайло

    1 1 Отговор
    Аз ненавиждам милиционерите, но уважавам полицаите - затова желая успех на групата "Снимай престъпник". Крайно време е българските полицаи да се отърват от лошото наследство на МИЛИЦИОНЕРЩИНАТА - успех . . .

    Коментиран от #17

  • 14 МИмо

    1 0 Отговор
    Ние ли да ви снимаме престъпниците , бе? Дай да почнеме и да си ги арестуваме, съдим и наказваме накрая...няма да е лошо а? А 70 000 хрантутници да си взимат заплатките всеки месец и да си седят вкъщи ако може, да не им се налага да ходят на работа даже!

    Коментиран от #18

  • 15 Емил

    1 1 Отговор
    АлоОО Венци Михайлов запознай се със закона за личното пространство и личния живот е неприкосновен чл.32 от конституцията на България. Никой няма право да бъде сниман ,записван ,филмиран и тнт. без излишно негово знание и позволение. Разучете закона иначе ще има и глобички за мишоци и хора които не си знаят правата и закона Ок. Писна ми от тъпи идей, егати държавата и български манталитет. А тоя палячо където е снимал полицайте също да го съдят кой му дава право П..и...к...Ч !?!
  • 16 Стефания Литова

    0 0 Отговор
    Съгласна съм с г-н Емил как така ще снимат без мое право ,да не сме маникени .
  • 17 Адолф Хилтлер

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "ивайло":

    Ивайло по време на Живковото управление също е имало такива простаци.Казвали са им доброволни сътрудници или отрядници и са ходели с ленти на ръката.Май ти липсват а?
  • 18 PlimP

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "МИмо":

    14, ми то по-добре да си седят в къщи, щото само пречат :Х и дразнят хората, пример: в Пловдив ако има задръстване на някой булевард и не е ясно, каква е причината, => гусин фърфуй се прави, че работи и зорлен о.ира положението :Х
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове