Last news in Fakti

19 Октомври, 2020 08:51 4 178 24

Какво показа проверката след смъртта на студент с COVID-19?

  • лекар-
  • студент

Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас

Какво показа проверката след смъртта на студент с COVID-19? - 1

Липса на лекарска грешка показа медицинският доклад по казуса със смъртта на абитуриент с COVID-19 в болница във Велико Търново, разкрива "Нова телевизия". Преди около 3 месеца 19-годишният Христо Денев стана най-младата жертва на коронавируса у нас, а неговият баща обвини лекарите, че са му приложили експериментално лечение, което е довело до смъртта му.

Според проверката в болницата обаче грешки в лечението няма, посочени бяха само административни нарушения.

Бащата на Христо разказва, че е имал възможност да се запознае с медицинската документация по случая. Той твърди, че никой не е давал разрешение за експериментално лечение. Добавя, че според документацията синът му е бил лекуван с 30-40 медикамента.

„Когато истината се изяснява винаги има поне две страни. Когато фактите и истината се появят наяве е нормално да има несъгласие при една от страните. В случая обаче границата на нормалното е премината”, казва директорът на МБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” д-р Стефан Филев.

Той добавя, че още преди разследването да започне е била стартирана бурна медийна атака и манипулативни твърдения спрямо болницата и професионалистите, които работят там.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    63 6 Отговор
    Показва, че са замели следите на отровителите. Да ти шъкна 4 вида антибиотици и ти ще се прозинеш.
  • 2 Верно ли

    71 2 Отговор
    30-40 лекарствени препарата и слон ще убият! Ама лекарска грешка няма... Лека му пръст на момчето!

    Коментиран от #5

  • 3 Тошо

    58 2 Отговор
    В държава в която умрелите се съживяват и стават от гроба е нормално да е съмняваш в медицинските умения на лекарите

    Коментиран от #19

  • 4 шарлатани

    48 2 Отговор
    Така и дядо преди 18г (когато Ковида още беше недоносче) го експериментираха и след безобиден грип получи инфаркт и си замина тихо.
  • 5 гост

    6 32 Отговор

    До коментар #2 от "Верно ли":

    Ти вярваш ли . че са му дали 30-40 медикамента след като много ои тях ги няма в България ?Бог да прости момчето ,разбирам и мъката на бащата ,но да говори глупости не му прави чест.

    Коментиран от #22

  • 6 От ЩАБА

    28 4 Отговор
    Трябва да се обсъди предложението пред магазини,заведения ,блокове да се поставят патрули и кихне ли някой да се растрелва на място.От Общините да осигурят чували за извозване на труповете,а Каракачанов да осигури сандъците с патрони не да купува никому ненужни самальоти и за седмица няма да има и спомен от COVID 19.Боеко да патентова метода за да не се възползват от БГ иновацията безделниците от СЗО.
  • 7 Бойко

    24 3 Отговор
    Лекарите не са виновни за нищо те си правят експерименти с нови лекарства и които остиска.
  • 8 Прадядо ви Вангьо

    40 3 Отговор
    Не съм чул досега медицинско лице да е влязло в затвор, между впрочем и министър!

    Коментиран от #10

  • 9 Цеци

    34 4 Отговор
    Все по рядко има истински лекари. Останалите са самозабравили се търгаши стигнеш ли до болница за добър ден ден искат да ти извадят нещо или да ти сложат някой имплант за хиляди без да ти е нужен. А колко грешни диагнози погубиха млади хора, за упражнение на некадърници.

    Коментиран от #17

  • 10 Шайката

    19 3 Отговор

    До коментар #8 от "Прадядо ви Вангьо":

    Нема и да чуеш, също както осъдено ченге, или военен. Тия 3 професии са проказата на обществото.
  • 11 Дада

    21 3 Отговор
    Така умориха моята баба с конски дози тетрациклин.Беше хванала грип и доктора я надрусал с тетрациклин,защо така и не разбрахме и всичко се замаза и размаза.Тогава Бойко си драпаше макарите,като главно ченге мутра.Прие ни изслуша и унищожи документациите за делото
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Даниел

    26 4 Отговор
    Няма да стъпя в болница дори и да умирам!!!!По-добре да си умра в къщи в леглото като човек и на спокойствие отколкото разни концлагерни есесовци и доктор менгелевци да си експериментират с мен! М

    Коментиран от #21

  • 14 очаквано

    17 2 Отговор
    Не мога да разбера кво се правят на безгрешни, бели и добри, вместо сами да прочистят редиците си от некачествения материал!? За какво си ги отглеждат такива като Сибила? Ако толкова си я харесват да си я вземат вкъщи да си я гледат. А не да я оставят без надзор да експериментира с хора! Не разбират ли, че това носи лоша слава и на добрите лекари?

    Коментиран от #15

  • 15 закривай

    12 5 Отговор

    До коментар #14 от "очаквано":

    Ама те са до един такава стока бре. Да си доктор е най-лесното нещо. Четеш там един наръчник и законът те пази. Нямаш си на представа какви простаци са станали доктори по знайни и незнайни пътища. Чете там наръчника писан от деда му и кара по норматив. Единици са докторите с нюх към професията и са избегали отдавна доедин по чужбината. Пари да ми дават, не влизам в болница, а стигне ли се до интензивно си вече пътник.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    10 1 Отговор
    БОГда прости починалия МЛАДЕЖ от ГРАД ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪБОЛЕЗОВАНИЯ НА БЛИЗКИТЕ
  • 17 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Цеци":

    права прав сте ЦЕЦИ малко са хипократовите ДОКТОРИ а не дай си БОЖЕ да се разболееш и попаднеш на лош екип и си до там с краката напред вмежду впрочем помните ли джипито което ходеше на работа и преглеждаше пиянот ГРАД ЛЕВСКИ ли беше от ГРАД ПАВЛИКЕНИ ЛИ е това е
  • 18 Бугарин

    3 9 Отговор
    Любимо занимание на Ганьо - тролене. Плюнка до плюнка мила моя майно ле, клевета до клеветата.
  • 19 Хахаха

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Тошо":

    Стават ама само , ако не са ги лекували от Ковид19 .... Влезеш ли в болницата - отиваш в статистиката
  • 20 Пенев

    1 7 Отговор
    Той баща му може да каже и 200-300 препарата...като го знам какъв мазен и подъл лъжец е...
  • 21 Диверсант

    7 0 Отговор

    До коментар #13 от "Даниел":

    И аз съм на същото мнение Далече от внуците на Менгеле
  • 22 Дълбоко Виждащ

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Напълно възможно е да са го ОТРОВИЛИ с медикаменти!Веднага започвам да доказвам!Говорим за Дядо и Баща Фамилия със силни позиции в Търново!Смятам съгласни сте,поне от вас медиите научих!Как се държат повечето хора включая и държавопомазаните с Такива Люде.....Мазно ,мазничко...Та разболява се някой от такава фамилия от нещо-да не дава Господ...Ако си на топа там,като лекар ще спечелиш Вечни лаври ,при излекуване...Чели сте за Иванушка и царската щерка...Това е същия вариант с ...Летален изход!Ако лекаря е Тръгнал на Вариант-Аз ще спася ,младежа....Трябва да си поеме...това,което Иванушка щеше да поеме....!Какво е станало мога с голяма точност да кажа,но Това е много безмислено след,като младежа е в Спомена!Извода-При Диагноза от лекар Търсете Второ и Трето Мнение!!И Както Казваше Майка ми-Трай Бабо да не ни Срещне Мечка!
  • 23 1-20

    1 0 Отговор
    Специализиран съд за бялата мафия с възможност за налагане на смъртно наказание.
  • 24 Бойко

    2 0 Отговор
    Разговор между лекари
    Тоя ще го лекуваме ли или ще го оставим да живее!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове