Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 13:36 2 306 30

От Сдружението на заведенията питат: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша

  • заведения-
  • персонал

След затварянето на нощните заведения в различни региони

От Сдружението на заведенията питат: Какво очаква над 100 хил. души, заети в бранша - 1
Снимка: БГНЕС

Национално представените браншови организации на собствениците на заведения ще решават дали да предприемат протестни действия заради затварянето на нощните клубове и дискотеки.

По данни на бранша 120 000 души са заплашени да останат без работа и доходи в условията на кризата, ако не бъде постигнат компромис с властта.

От Сдружението на заведенията обявиха, че ще искат и оставките на кметове, подписали местни заповеди за затваряне.

В нощните заведения работят между 100 и 120 хиляди души, а след повторното затваряне има клубове, които вече няма да отворят било заради икономическия удар, който пандемията нанесе, или заради липсата на сигурност, казва Емил Коларов от Сдружението на заведенията и дава пример за ефекта върху бранша:

"Използвали сте си всичките платени и неплатени отпуски, защото един път минахме през това нещо. Използвали сте възможността да бъдете на борсата, за да получавате държавна помощ. Какво ви очаква?"

Затова от бранша коментираха, че ще се противопоставят с всички средства на тази неправда, по думите на Коларов, който не изключи и протести:

"Като браншови организации със сигурност на 100 процента няма да можем да спрем недоволството на хората, ако съответно няма някакви ответни нормални действия от страна на кметовете или на тези, които решават тези неща".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    23 1 Отговор
    Как какво - Борсата, или ваксината.
  • 2 ваканцувайте

    8 27 Отговор
    Взел съм само 4 дни платен отпуск от началото на годината, а Ганьовците били изпукали всичко след лятото. Алоо, бачкайте бре серсеми, де се е чуло и видяло такава страна с толкова много празници.

    Коментиран от #13

  • 3 фалит

    33 11 Отговор
    Всяка мутра наотворила нощен клуб с компаньонки. Короната ще ви смири малко. Закривай смело и тишина.
  • 4 Мангъров

    15 5 Отговор
    Не само пълно отваряне на заведенията, ами и ваучери за дискотека за пенсионерите! Все пак, вирусът е по - полезен и от мултивитамини!
  • 5 Пламен

    25 14 Отговор
    Да отиват да помагат за лечението на заразените по отделенията на болниците. Търси се персонал. То си е вид сервиз - барманство и сервитьорство.
  • 6 9469

    18 11 Отговор
    Да отидат доброволци в болниците.
  • 7 Ники

    16 9 Отговор
    Ами например да си намерят истинска работа 🤣🤣🤣
  • 8 група зевзеци

    39 0 Отговор
    Как какво? Ами каквото се случи със стотиците хиляди работници от заводите, които мутрите закриха.

    Коментиран от #10

  • 9 КОТарАК

    18 3 Отговор
    управленческата простотия е неизмерна. Софиянци явно не могат да разберат че се срутва илюзорната им схема на доходи
  • 10 ненужни

    6 1 Отговор

    До коментар #8 от "група зевзеци":

    Как какво, станаха сервирьори. Сега пак същото упражнение, остава им само да си купят черни чували.
  • 11 ЗАТВАРЯЙ

    24 5 Отговор
    Нощни заведения не са нужни. Затваряйте ги. Там ходят безделниците и наркопласьорите. ЗАТВАРЯЙ
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Уфффф

    16 6 Отговор

    До коментар #2 от "ваканцувайте":

    Айде, по-полека с квалификациите и епитетите, а? Какво да правят хората, които от началото на пролетта, та чак до началото на лятото бяха затворени, в смисъл, без работа, не защото нямат такава, а защото принудително затвориха магазини, дискотеки, барове, кафенета...., да изброявам ли още? Естествено, че тези хора са използвали отпуската си тогава. Затова сега нямат такава. Но е по-лесно да плюеш по някой защо бил нямал отпуска , отколкото да се замислиш, преди да ги напишеш тези тъпотии
  • 14 Есенин 20

    19 4 Отговор
    Очаква ви една дебела тояга и работа в честните браншове, а не да обслужвате политиците, престъпниците, богаташите и олигархията и нон-стоп да се оплаквате и цялата държава да се занимава с вас, а бългярският народ да тъне в мизерия заради отстъпките които ви се правят за всичко! Ще отидете да работите на полето, в строителството и на трудовата борса, а политиците и престъпниците няма да се хранят в ресторанти вече, а с хотдог, пици и банички на улицата! Измирaтe мacoвo нe oт Кoвид-19, a oт нaй-нoвaтa рaзнoвиднocт и нaй-мoдeрният ‘’Нoвичoк-20’’!!! Измирaтe бaвнo, cигурнo и злoвeщo в икoнoмичecки кoлaпc, кaтo cкoрo щe ви зaтвoрят и пo дoмoвeтe, a зa рaбoтa и рecтoрaнти щe мeчтaeтe! Измирaтe прoтecтирaйки пoгрeшнo и бeзcмиcлeнo cрeщу нищoтo… Измирaтe oт гeннo-биoлoгичнo oръжиe прaвeнo пo ДНК мaтрицa aт нac руcнaцитe и знaeнeтo нa руcки eзик нe ви cпacявa, нo нe пaдaтe духoм и нaпирaтe изнeмoщяли нa жълтитe пaвeтa….

    Коментиран от #15

  • 15 Пако

    7 3 Отговор

    До коментар #14 от "Есенин 20":

    Моля лудниците да озаптяват клиентите си.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Нищо

    14 0 Отговор
    Каквото всички. С какво сте по различни от другите отрасли. Септември на морето ми взеха 8 лв. за порция пържени картофи и 2.50 лв. за кафе в пластмасова чаша в капанче на плажа Шкорпиловци. При тези цени дано сте събрали за зимата.

    Коментиран от #21

  • 18 Българин

    9 0 Отговор
    Кой каквото си направи сам, никой друг не може. Чакайте още да ви го наденат по добре и на дълбоко. Мислете още то не ви остава много време.
  • 19 Софиянец

    10 2 Отговор
    Затваряйте рязко селски бекове
  • 20 гост

    8 2 Отговор
    Браншът със заведения, дискотеки и барове, плаща нищожни данъци и изобщо не се съобразява със законите (пуши се в тях, продават наркотици, алкохол без бандерол, не осигуряват служителите на реален доход, пречат на хората с шум, завземат тротоари...) Това основно са хора в разцвета на силите си и вместо да помагат на останалите в обществото, са седнали да се оплакват и да искат намаляване на данъци и помощи от другите. Това за мен е наглост! Ами, какво правят съкратените от работа, работниците в нарязаните предприятия на Баневи, инвалиди, болни, или възрастни хора. Те ли да ви плащат обезщетения за намалената ви дейност?
  • 21 Ко речИ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Нищо":

    Надявам се, че нищо не са Ви взели насила, нито някой Ви е принудил да консумирате или да ползвате услугите на заведение/я.

    Коментиран от #30

  • 22 Так е по света

    4 1 Отговор
    С "малка" разлика - у нас в този "бранш" се перат пари, повечето / а дали ича изключения?/ са в сивия сектор. Придобити и со стврност на мутри и мошеници. Когато един след друг ликвидираха заводите - не се вълнуваха и потриваха ръчички. Но всичко си има край! Ами фалит и ликвидация! Дано новите собственици са "чисти". Но капанчетата са прекалено много за опосканата територия!
  • 23 Я да го

    8 1 Отговор
    Напомпате маркуча под вода.Да не вдига прах.Извихте ръцете на боко,и ви подари ,буквално от всеки двадесет лева, единадесет директно в джоба.Със ДДС-9%.Могъщи икономически държави не гонаправиха,специално за ресторанти ,барове ,дискотекиИ пак квичите.Ако и този път се огъне и пак започне да ви " подпомага" със милиони,защото сте щели да фалирате,Народа наистина ще избеснее! Тридест години трупахте безнаказно стотици милиони. От укрит оборот, неплатени осигуровки.Затова непрекъснато пеехте Ода за възхвала на Пазарна икономика и частна инициатива.Е,ами като фалираш- ще отвори след време друг.Не сте нито филиал на ЦЕРН,нито НАСА.Милиони останаха без работа,която са работили от години.И никой не ги пита,фалират ли,как преживяват.Айде,у лево.Да усетите и другата страна на " Пазарната икономика ".Сега ще разберете скритата мъдрост на Тато,след като Горби дойде на власт...Да се снишаваме,снишаваме,снишаваме! Докато тази буря не мине над главите ни!"

    Коментиран от #29

  • 24 Draco

    6 1 Отговор
    Каквото става с хората от останалите браншове , където за разлика от вас си плащат и данъците , и нямат чадър над тях !
  • 25 доброволци

    1 2 Отговор
    Пращай ги да помагат за лекуване на тези, които сте заразили.
  • 26 Спиро

    4 1 Отговор
    Ако искат могат да се включат в протестите примерно, ако не искат, може да не се включват - неволята ще дотърчи и ще им помогне, те само да си седят и чакълят. Варианти има.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГЕРП

    1 0 Отговор
    Чака ги голям x0й!
  • 29 Bella Ciao

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Я да го":

    Абе тиквата се огъва и квичи защото това е реалната икономика на бантустан!Капанчета и павилиончета.....е за това щот като затворят и те и край- икономически крах! А да не забравя и фризьорските салони! Нищо не се произвежда, а това дето се добива се изнася директно от чуждите фирми! Е те тва е икономиката на банкянския п0мияр, това е гигантския растеж за 10 години!
  • 30 За картофите

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Ко речИ":

    Всички пострадаха от затварянето. Ако държавата не беше намалила ДДС за вас, а беше дала ваучери на българите да ги харчат на Черноморието и другаде тогава може да са 8лв. картофите. Сега всеки дърпа чергата към себе си. А и не е нормално кафе в пластмасова чаша за 2.50. Ако взимате 700 лв. заплата и отидете с двете си деца да видят морето и цените са такива не е радостно.Наистина никой не ни е карал насила да ходиме там, но и вас никой насила не ви кара да развивате този бизнес при пандемия. Приготвяйте примерно храна и я доставяйте до клиента. Всички трябва да оцеляваме заедно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове