Last news in Fakti

29 Октомври, 2020 12:13 2 333 23

Преговарят за възнагражденията в МВР на 2 ноември

  • преговори-
  • полицаи-
  • мвр

Протестите продължават

Преговарят за възнагражденията в МВР на 2 ноември - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Протестите на служителите в МВР продължават, независимо от поканата за разговори, отправена от вътрешния министър Христо Терзийски. По обед протест ще има пред полицейските управления в Благоевград, а вечерта - в Сандански и Гоце Делчев.

Седем дни след началото на поредицата от мълчаливи протести от Синдикалната федерация на служителите в МВР потвърдиха, че са получили покана от ръководството на вътрешното ведомство за започване на преговори.

Димитър Попов, заместник-председател на най-големия полицейски синдикат, посочи:

„Получихме вече и покана за започване на преговори с министър на вътрешните работи, които са насрочени за 2 ноември от 11,00 часа“.

Служителите в МВР настояват отговорната им и високорискова работа по време на извънредната ситуация с коронавируса да бъде оценена, включително и финансово - така както в другите 34 държавни структури, чиито възнаграждения бяха увеличени до 30% с постановление на Министерския съвет:

„Предполагам, че щом като има покана за преговори по тези наши искания, има някакъв шанс. И надявам се да не стигаме до обявения вече национален протест на 8 ноември“, коментира Димитър Попов.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да бе да

    26 5 Отговор
    Супер, да им ги вдигнат. Ние да им плащаме високите заплати, а те да ни бият.

    Коментиран от #11

  • 2 Баба Зоя

    18 4 Отговор
    Полицай спира кола за проверка. Аптечка, триъгълник, пожарогасител, документи - всичко е наред. Разбрал полицаят, че от този няма да изкопчи нищо по стандартната система и му рекъл: - Имаш ли касетофон в колата? - Имам. - “Доко, Доко” имаш ли? - Имам. - Пускай! Пуснал човекът музиката - полицаят захванал здрав кючек и му вика: - Не ме гледай, ами лепи една банкнота на челото!
  • 3 Последния Софиянец

    12 6 Отговор
    Ама нашите протестъри в Благоевград са жестоки.Излезли с картонени щитове да пазят протеста на Еничарите.Голям бъзик.Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха
  • 4 Дельо Хайдутин

    10 3 Отговор
    Полицая по телевизията вика че му дали само пистолет и фуражка.САми да си патрулира само по фуражка и ,, пистолет,,.ха ха ха ха
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Не че нещо

    18 2 Отговор
    Доколкото е известно Пернишката секта за мокри поръчки работи в симбиоза с полицаи!
    ама срам нямате ли?
  • 7 Грейс

    17 7 Отговор
    Днес видях един протестиращ около 180 кг, който дори ходейки се задъхваше, а ако му се наложи да тича, ще получи инфаркт и ще трябва и трудова злополука да му се плати. На какво основание кажете какво работят та да се вдигат заплатите им? Вдигнаха им нощния сън, пардон труд сега заплатите, ей тези наяждане нямат.

    Коментиран от #10

  • 8 Корона глад

    17 7 Отговор
    Добре де като не им харесва да напускат никой не ги вика насила да работят. Нищо не правят,само за пари ревът
  • 9 невярващия

    13 13 Отговор
    ПРАВИЛНО НЕ СТЕ ВТОРА РЪКА, ВИЕ СТЕ ТРЕТА РЪКА. НА ПРОТЕСТИТЕ НА НАРОДА ДА БЯХТЕ ЗАСТАНАЛИ ОТ ПРАВИЛНАТА СТРАНА, А НЕ ДА ПАЗИТЕ С ЩИТОВЕ, ПАЛКИ И БОКСОВЕ ВЛАСТА. СЕГА ЧАКАЙТЕ ДА ВИ ДАДЪТ ПОДАЯНИЯ И ТО ПАК ОТ ПАРИТЕ НА НАРОДА СРЕЩУ КОГОТО БЯХТЕ ЗАСТАНАЛИ. И ТЕЗИ ПАРИ КОИТО ВИ ДАВАМЕ СА ВИ МНОГО. НИКАКВО УВЕЛИЧЕНИЕ НА ЗАПЛАТИТЕ.
  • 10 Последния Софиянец

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Грейс":

    Така е.След Панорама десет Еничари гони ха едно момче и не можаха да го хванат.Жалка картинка са.
  • 11 СОФЕ

    15 5 Отговор

    До коментар #1 от "да бе да":

    Баце ще им отвори пак кесията или шкавчета. За тех ще има, пазят власта и изборите . Колко пъти им вдига заплатите на всека стачка .Нали уж щеше да има на всеко село и всека дупка полицай - нема нищо. Престъпноста си върви, по селата страх. Колко полицаи са на пенсия и заплата, колко си пачка част промче и земеделийце? особено по малките общини.
  • 12 Петьо Петров

    16 8 Отговор
    Значи на начинаещ полицай основната заплата е 1200 лв, а на медсестра е 650 лв. Въпросът бе кой е по-полезен в криза като сегашната и от какви кадри имаме недостиг.От тези които ни бият за да запазят властта и мястото си или тези,които наричат терористки,че искат достоен и нормален живот.Ами нека им увеличат заплатите на полицаите и да идат санитари в болниците,а да ни охраняват медиците.
  • 13 Българка

    13 3 Отговор
    Никакво увеличение за полицаите, докато не се уволнят мутрите-биячи, бившите от ДС, калинки, бръмбари и пенсионери. Когато се изчистят от кухото и гнилото, тогава да искат увеличения.
    За пожарникарите подкрепям увеличение.
    Не останаха работещи да плащат софеата на бюджетни- държавни и общински структури
    Спрете разоряването на страната
  • 14 Стат

    14 5 Отговор
    Статистика на ООН -
    В Германия има 192 полицая на 100 000 души. В България има 672 милиционера на 100 000 души. Втори сме в Европа , след Беларус по количество милиционери.
  • 15 позиция

    9 2 Отговор
    Да попитат семейството от Левски Г с жената която е с малко бебе и пребит съпруг дали са съгласни да им увеличат заплатите? Или момчето студент в Хага което го влачиха като ,,парцал" зад колоните на МС да го до пребият, дали е съгласен с увеличение на заплатите. Бяха написали акт на мой приятел, та се смяхме. В един акт от пет изречения имаше десет правописни грешки. Не могат да си напишат малките имена без правописни грешки, но претенции за увеличение на заплатите. Неграмотници. Да напуснат МВР, ама те друго си не могат, освен да чоплят семки облегнати на патрулката. Никакво увеличение от бюджетните пари те са от народа, а народа не е съгласен.
  • 16 Дедо Jo

    12 4 Отговор
    Полицай срам няма!

    ДЪРЖАВА, в която начинаещият полицай взема по-високо възнаграждение от начинаещ учител, начинаещ лекар, начинаещ инженер, начинаещ... - НЯМА БЪДЕЩЕ!

    Времетo минава, Нaрoдът пoумнявa, ГEРБ си зaминaвa!
  • 17 Закривай

    5 0 Отговор
    На тия като протестират защо не им пращат жандармерия да ги бие?
  • 18 Днес от първо лице

    7 0 Отговор
    Отивам към РПУ.В трамвая съм.Бесен съм на себе си,че вчера някоя римлянка ми е измъкнала портмоне със документи .Лична карта, книжка,карта за ГТ. В средата един представител на" недоволните" ушевци.Без маска, говори по телефона.Шапката му закачена на кука отстрани- виси му. до коленете.Нерез над 120 кг,метър и седемдесет макс.Пъхти като биволица,черепа му обръснат и лъщи мокър, и му тече пот и от задника.Иначе на пагона дебел болт.Комисар от голем ранг.Чучело пълно! В РУ една друга- цивилна ушевка,не може да ти смислено къде и какво.Попълних формуляр и описвам какво е откраднато.Другата ки,фл зад гише ми заяви: нас ни интересува само документа за самоличност! Другото един вид- оправяй се! При откраднат документ,трябва да заведат преписка.А това им виси на оперативните.И не дължите такса за нов документ.Но такъв филм няма.Плащай отсерща.Иначе- твой проблем.Платих и ми дават обратно само вносната бележка.Питам: Не трябва ли да имам някакъв временен документ ,за самоличност? Как ще удостоверявам дори пред колегите ви,или друга институция,че Аз съм Аз? ..Следва отговор: Няма такива работи. Това е документа.Не само вдигане на заплата ( и сега е над средната( но тотална чистка.Преатестация и 50% навън.Има строежи,свободни камиони,бусове и паркинги.Там,а не да ми се правят на " големата работа " когато поискаш услуга и съдействие.Боко да не им прави мили очи,защото става въпрос за стотици милиони. Ушевите са армия от 64 х тъ,р,те,й!
  • 19 NEMESIS

    4 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "Служителите в МВР настояват отговорната им и високорискова работа.." Прочетох до тук и пуснах сълза, после запсувах като английски докер! Мдааа, да се крият като мишки из храстите и да питат "Ко прайм сига", да опърдяват патрулките, да си правят тръби един на друг нощем в опърдените патрулки, да спят по време на работа, да бият млади момичета и жени, да са ВИНАГИ в някоя престъпна схема е наистина много рискова и отговорна работа!! И за благодарност, тия бандити мързеливи са 1-ва категория труд и при "пенсиониране" гушат накуп 20 брутни заплати!!! Ааа, да - забравих - не плащат данъци и осигуровки!! Живи да ги ожалиш тия нещастници! Има един мнооого стар лаф, който винаги е важал през годините: Ако не можеш НИЩО да правиш - ставаш милиционер! Е, и тия нищоправци искат още пари!?!? Боже, слез си прибери вересиите!
  • 20 Ханко Брат

    6 1 Отговор
    Искам, настоявам да се направи експеримент - нека една година да изкараме без никаква милиция, да видим какво ще се случи, дали ще има промяна и накъде ще е тази промяна - към по-зле или към по-добре. За себе си съм убеден, че промяната ще бъде за добро! Само пожарникарите да работят - от техният труд наистина има смисъл и това е единственото звено в МеВеРе, които заслужават нещо! Другите ушаци да ги няма. И тогава ще видим всички как изхранваме напълно залудо 60,000 безмозъчни търтея!!! И как без тях ще е В ПЪТИ по-добре!
  • 21 ГДБОП

    5 0 Отговор
    Дебели, тъпи некадърници! Да се влеят в Реалния сектор, да видят откъде идват парите, смешници! Всички увисили едни кореми, неграмотни, изказът му като на квартален келеш, не знаят английски (Какво остава за друг език!!) -абсолютно безполезни...неща! Даже и половината на сегашните им доходи им е прекалено много!
  • 22 Кво да кажеш

    2 1 Отговор
    И аз в техния граматически стил.Нали помните,онзи случай със съставен протокол за ПТП? " Униформения пр,имат беше отбелязал като адрес: "' Ханку брат".И гениалния( бог да прости) бай Радой не можеше да съчини подобен бисер! Вярно е,че има между тях и съвестни,добре образовани- достоини за длъжността. Един приятел,от по старата генерация- офицер с горчив присмех ми разказа преди време: Искам да напишат и двамата докладна записка.Но пред мен,на масата в кабинета.Пуфтят, пъшкат,търка химикалката в главата..Трагедия , брат! Чета написаното: Първия посочва три имена на гражданин.Защото не му стига място на реда пренася на следващ ред лично име....Дими- тар.Питам го,какво е това: отговор,ами това е точното му име.. Другият,с друг бисер.".Потръпевшия е тръгнал да фане трамваио'. След това ми сподели за финал. Имал съм десетки ,писмени обяснения от ц.г.н.Право да ти кажа,по грамотно пишат от тези- 'мойте".Всичките среднисти,а няколко учат задоч но във ВУЗ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове