Last news in Fakti

30 Октомври, 2020 08:13 2 640 33

Семейство остана дни наред без болнична помощ

  • семейство-
  • болнична помощ

Боряна Николова разказа за водовъртежа на системата, в който попада

Семейство остана дни наред без болнична помощ - 1
Кадър Нова тв

Боряна Николова, съпругът и детето ѝ са на домашно лечение. В един момент обаче мъжът се влошава и се налага хоспитализирането му, съобщи Нова тв.

„Мъжът ми се почувства зле. През цялото време бяхме под индиректното наблюдение на личния лекар. По негова преценка се стигна до извода, че вероятно е по-добре да бъде настанен в болница. Аз набрах тел. 112, за да заявя посещение вкъщи. Описах всички симптоми и цялостното състояние на съпруга ми. От Бърза помощ веднага ми заявиха, че не знаят кога ще могат да дойдат”, сподели жената.

Семейството няма направени PCR тестове по няколко причини – лабораториите са натоварени, личните лекари не дават направление, РЗИ също не са направили тест. Настаняване в болница обаче без направен тест за коронавирус е невъзможно.

„Единственият начин, ако нямаш направен PCR тест, е да извикаш Спешна помощ. Смятам, че щом имаш всички налични симптоми, най-разумното е да си останеш вкъщи, на домашно лечение, а не да се редиш по опашки, където голяма част от хората може и да не са заразени. За това ние си останахме вкъщи и решихме, че това е правилната преценка”, каза още Боряна Николова.

След 3 часа жената решава отново да позвъни на тел. 112. Оттам обаче получава отговор, че преди нея има заявен пациент с коронавирус от 9 часа сутринта. В крайна сметка семейството е консултирано по телефона от медик от Спешна помощ да останат на домашно лечение.

„Ако го беше взела линейка, оказва се, че можеше да прекара над 4 часа в буферно помещение или в самата линейка. Защото през това време леглата се запълват, ако има свободни. Бях в безизходица. Даже мислех да тръгна за Русе, но ми се обадиха, че и там нямат места”, сподели още Боряна Николова.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    34 11 Отговор
    Семейството е изкарало голям късмет, че не са ги приели в болница, там щяха да ги уморят за отрицателно време. За лекарите е по важно да си правят селфита пред болниците отколкото да лекуват.

    Коментиран от #5

  • 2 неосигурен

    22 8 Отговор
    Идва денят, в който всеки плащал лев на тая продънена каца, ще се усети колко се е набутал. Не съм стъпвал при лекар вече 20г, не мисля и да го правя. Фармакия = магия
  • 3 Рошко

    4 12 Отговор
    Ако се разболееъе викайъе ветеринарен или поп ходжа погребален агент според зора
  • 4 456

    26 6 Отговор
    Мила родна картинка. Трагедия.
  • 5 Кокорчо🙄

    22 5 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    Поставят и условия, или те пишем корона или си отивай
  • 6 Минчо

    28 5 Отговор
    ТАЗИ НОВИНА ЩЕШЕ ДА Е ЧУДНА АКО ИДВА ОТ ГЕРМАНИЯ. НО В БЪРГАРИЯ ТОВА НЕ Е НИКАКВА НОВИНА.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тъй тъй

    8 7 Отговор
    още си плащайте здравните ....
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Наркоман

    2 8 Отговор
    Дойде и моя ред да ви гледам сеира

    Коментиран от #33

  • 12 Следващия път

    15 12 Отговор
    Звъннете на Мангъров.
    Той обясняваше , че вирус няма.
    Как беше с гипсиран крак и счупен вирус и тест за бременност....
  • 13 наско

    7 0 Отговор
    Това още е нищо.
  • 14 мъкаааа

    7 6 Отговор
    Пак Българска работа. Та защо Заев и Пендаровски се отричат от България?! Защото тука е хаос ,безхаберие и безредие.

    Коментиран от #19

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мангъров

    7 5 Отговор
    Вирус, няма. Човека да си пие чайчето, да си ходи на разходки, да използва градския транспорт. Няма проблеми, вирус няма! Чайче с лимонче!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Гост

    10 1 Отговор
    Да ама колко магистрали направиха и ленти срязаха на нови административни сгради и чиновнически дупки да смучат народеца.Нямат сметка да лекуват щот трябва да вадят от париците дето са ги окрали.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Така е

    8 1 Отговор
    Вижте кой прибира парите и се питайте кой затваря болници и кой кара младите лекари да бягат да работят в чужбина.
  • 21 Умен

    4 1 Отговор
    Киро брейка нали ви го каза....
  • 22 Васил

    4 2 Отговор
    Само с две думи Made in Gerb
  • 23 Пацо

    9 1 Отговор
    Това дърво го ядох лятото с баща ми. Хубаво е да знаете някои тънкости в подобна ситуация. Бърза помощ действа по различен начин през деня и през нощта. Случая който е описан се развива през деня. През деня е каша по голяма. Лични лекари, направления, прегледи,кабинети,болници,липса на лекари и други простотии. През нощта схемата е по различна и не са виновни бърза помощ с а са виновни тези които да направили наредби и инструкции. Има спешна и неотложна помощ. Внимателно проверете кое какво е ако искате да бъдете приети в спешно отделение. Иначе оставате на улицата като куче. Ако има съмнение за ковид линейката отива в спешни отделения инфекциозни. Стоварва пациента за изследвания и си заминава . Ако е ковид пациента остава там или го закарват в друга болница. Ако не е ковид и не е за спешна или неотложна помощ пациента остава на улицата. Ето това е здравната ни система. Ако е през деня пациента може да си плати ковид изследванията и ще разбере резултата утре ако е жив. Недай си боже да не е ковид,да не е пациента за спешна или неотложна помощ! Варианта е само един. Частна линейка, частна болница, преглед 200 лв и се кръстите да не ви кажат че няма места в болницата. Болниците взимат пациенти които са им удобни от гледна точка за това колко пари могат да приберат по клиничните пътеки. Нямате ли връзки и пари и късмет няма лечение! Само с пари не става. Трябват и връзки и късмет.
    Това е положението приятели. Поради всичко това погребалния бизнес процъфтяв
  • 24 Гост

    4 2 Отговор
    Комститужията на България е над всеки закон!!! Тя казва , че всеки български гражданин има право на неотложна медицинска помощ!!! Като почват да отказват прием в болница нека тия сънародници които имат възможност(финансова) да съдят дадените болници дори и да загубите тука делото след това го прехвърляте в Европейският съд !! Трябва да се научим да си търсиме правата по съдебен пътна не стискаме зъби и да си казваме тука нищо няма да стане не е така !!!

    Коментиран от #25, #27

  • 25 Амммм

    5 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Какви права, ще търсите? Хората на запад от половин година ви обясняват, че ако не се пазите, ще дойде това време, ама вие не та не. Мангъров, ще слушаме, викате! Кой ще съдиш? В Италия изключваха, апаратите от живи хора и ги оставят да умират, за да могат да спасят други, той щял да съди, че линейката не дошла. И по зле, ще става с това нарастване на заразените, скоростта и лекари няма да има, не само линейки!

    Коментиран от #28, #30

  • 26 Значи

    5 4 Отговор
    ВирОс няма, но когато засегне тежко някой близък- изведнъж се появява. И какво правим - търсим мафията в бели престилки. Опаа, нямало места в болницата, ама как така - нали 90 % де кълнат че на доктор няма да стъпят. И после почва реване по медиите като това последното.
  • 27 Пацо

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Моля ви вижте пи горе това което съм написал. Обърнете внимание на това кое е спешна и неотложна помощ. Това е важно. Ако не попадате там по техните наредби не получавате нищо и не можете да съдите никой! Има и още екстри. Лекарите от бърза помощ с линейките не издават рецепти . Хората там работят и не им лесно. Правят каквото могат но такива са законите и наредбите.
  • 28 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #25 от "Амммм":

    Никакъв Мангъров не слушам!!! Отказите не са от сега а от лятото още !! Заради тия откази мой приятел едвам му спасиха бъбреците щото го тъчеха 4 месеца с антибиотик и накрая след като го приеха в болница там докторите бяха изумени как толкова времее пие антибиотик .... Не го взимаха , че видиш може да се зарази с корона ми те още малко да го бяхя взели щеше да и умре заради КОРОНА ама от бъбречна недостатъчност!!!
  • 29 Пацо

    2 1 Отговор
    Врътни се в системата на здравеопазването и ела и напиши това същото което си написал или написала. Заглавието няма да можеш да си кажеш!
  • 30 Пацо

    1 1 Отговор

    До коментар #25 от "Амммм":

    Линейките винаги идват.
    Първа линейка. 40 Мин.
    Втора линейка. 1ч. 30.
    Трета линейка. 2 часа
    Четвърта линейка. 2ч 40м. 10 Мин. След смъртта на човека.
    Няма проблеми с линейките изобщо. За 2ч40 Мин мога да отида от София до Пловдив и да се върна в София.

    Коментиран от #31

  • 31 Амммм

    1 2 Отговор

    До коментар #30 от "Пацо":

    След като има толкова заразени на ден, как мислиш тези линейки ще спасяват? Като, както чу по новините, трябва да се дезенфиктират след всеки пациент! Как мислите, че системата ще издържи, като тя е слаба в непандемична обстановка? Как ще работи, когато се разболеят всички наведнъж? След като ползва например 10 линейки в непандемично време, как ще се справя със същия брой линейки, по време на пандемия?
  • 32 До цент

    2 2 Отговор
    да карат хората с корона при Матгъра. Нали е най-голимия вирусолог и инфекционист.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове