Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 17:20 2 209 26

Бургас остана без свободни легла в Ковид отделенията

  • болници-
  • ковид отделения-
  • легла-
  • бургас

По документи те са малко над 200, но част от тях не могат да бъдат обслужени, защото липсват медици

Бургас остана без свободни легла в Ковид отделенията - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Бургас на практика остана без свободни легла в Ковид отделенията, показала проверка на Флагман.бг.

По документи те са малко над 200, но част от тях не могат да бъдат обслужени, защото липсват медици и възможностите на здравната система, засега, са да лекува 170-175 болни от коронавирус.

Лошата новина е, че в специализираните отделения в двете университетски болници и общинските вече са хоспитализирани 171 пациенти, сочи справката на Регионалната здравна инспекция, която бе публикувана току-що.

В момента се реорганизира работата в част от здравните заведения в региона, но ще е нужно време. През следващата седмица ще се открият 30 нови легла, но на УМБАЛ „Дева Мария“ им трябва още няколко дни, за да подготви доскорошното онкоотделение за лечение на болни от коронавирус.

Припомняме, че онко отделението ще бъде преместено на втория етаж в болницата във Ветрен, а това за лечение на ковид-19 – в бившата военна болница, където има доста повече възможности. Собственикът на здравното заведение Семир Абумелих гарантира, че ще обезпечи с медицински специалисти и апаратура разширеното отделение.

От справката на РЗИ Бургас, която е за последните три дни, става ясно, че с коронавирус са починали още 5 пациенти, с което общата бройка на жертвите на пандемията за Бургас става 43. В реанимация са 4 пациенти.

За уикенда са регистрирани 177 новозаразени. Най-много са от Бургас – 101, Руен – 20, Поморие – 20, Карнобат – 11, Айтос – 11, Созопол – 5, Несебър -3, Сунгурларе и Камено – по 2.

Сред болните са 4 медицински лица, 11 учители – 6 от Бургас, по един от Поморие, Айтос, Камено и Руен, както и 7 ученици.
На домашно лечение са 1016 души, а излекувани до този момент са 937 лица.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 😷😷😷

    8 4 Отговор
    Според Другаря Борисов се справяме най-добре, мачкаме короната гол г...

    Коментиран от #6

  • 2 ЛЛЛ

    8 5 Отговор
    Да включат и военните да помагат, кво ми се мотат. Пазели ги - за какво ги пазят? Докато издъхнат лекарите ли

    Коментиран от #12, #16

  • 3 Ужас

    9 3 Отговор
    "на УМБАЛ „Дева Мария“ им трябва още няколко дни, за да подготви доскорошното онкоотделение за лечение на болни от коронавирус."...и затвора им е малко на НОЩ и здр. министър, вече няма рак, няма инфаркт, няма инсулт има само китайска настинка
  • 4 съвет

    2 5 Отговор
    Да прават референдум да се присъединят към СТмбулската леглова база, така и така наркоманчето им даде данните ви и здравния статус.
  • 5 бесен

    14 0 Отговор
    Бургас отдавна е без медицина за нормалните хора. Тези мутри напъдиха всички доктори. Само частни болници на хранилка на здравната каса и здравно обслужване нула. Просто в момента лъсна цялата им корупция.
    Но нали Митьо обслужва сараите, проблем няма толкова години да го "избират" за кмет.
  • 6 Мангъристанката

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "😷😷😷":

    Той Мангърката ча ва опраи

    Коментиран от #8, #11

  • 7 Петко Войвода

    16 0 Отговор
    Имаха 7 месеца да се подготвят. А те пак правеха далавери. За 7 месеца обучение на сестри. Ако не искат да работят, много млади хора са гладни, ще се намерят желаещи да работят за 1800лв.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Хахаха

    6 7 Отговор
    170 кихащи и 5 болни:) Крайно време е лекарите да спрат да си клатят краката по цял ден и да свършат малко работа
  • 10 Нали нямаше проблем?

    5 2 Отговор
    Боледувайте си в къщи да не храните алчни лекари!
  • 11 Да ама не

    3 5 Отговор

    До коментар #6 от "Мангъристанката":

    Мутафчийски ще им извади далаците и ще са като нови
  • 12 пий хапчета

    9 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЛЛ":

    И как ще помагат военните бе умници, те нямат медицински познания.
    Може би трябва да извозват болните с танкове и ентелбета, или да дават въоръжена охрана в болниците?
    Крадливите гербаджии затриха медицината и сега да ни пращали войниците да ни лекуват, защото са най-лесно ги командват - аман от простотии.

    Коментиран от #26

  • 13 Рошко

    1 2 Отговор
    Като не може и нямате с кого да ги лекувате що не ги карате в моргата дето са по зле, или да ги пускате ами ги държите само да дърпат пари от касата, от фармацевтите взимате комисионни сега и от погребалните агенции, не това не е държава
  • 14 Матей

    4 1 Отговор
    Скоро навсякъде ще рапортуват все така--места няма.Ккаво стана с уменията на вездесъщия бойко,въпреки несметния брой милиарди заеми и потрошени за оня дето духа и по същество раздадени на свои хора!? той не може да се справи по нормален начин,а само по негов тертип,чрез свойствената му полицейщина и мутрафонщина,ОСТАВКА И СМЯНА НА СИСТЕМАТА!!!
  • 15 А лятото

    10 0 Отговор
    им беше добре, нали! Плажче, кръчмички.
  • 16 Въпрос

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ЛЛЛ":

    Що троловете да не помагат?
  • 17 бургазлия

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Семир Абумелих гарантира
    Сетила се герберската арабска мутра да гарантира, а какво правиха цяло лято. Иначе дори и не се разбра кога е прибрал и сградата на Военна болница и сега зависим само от благоволението на герберските хрантутници.
  • 18 Градът с нулево здравеопазване

    2 0 Отговор
    Бургазлии са подложени на геноцид от бургаските лекари. Това са лекари търгаши и който има възможност ходи във Варна , София ,Ст.Загора. Пълен срам за Бургас (най-добрия град за живеене )
  • 19 Гост

    3 0 Отговор
    Какви решения и действия може да вземе един отчаян човек и да е под влияние на страх,стрес и липса на подкрепа особенно от обществото или в частност от държавните институции? Масово сме се изправили под постоянен контрол от държавни служители за санкции и самите мерки за които те глобяват се оказват неефикасни. От това не следва ли да си зададем въпросът-Не е ли престъпление да вземат заплати за нещо,което не работи и е добре за същите тези от които се изисква и плащат заплатите им?
  • 20 Лост

    4 0 Отговор
    Ама по документ всичко е точно. Страната на документите и подпорните стени.
  • 21 Санитар

    4 0 Отговор
    Преди да пускате стряскащи заглавия проверете,колко ковид отделения има във всеки град да не се окаже,че накрая не били отделения а стая с 5 заразени от ковид.Читателя си представя поделения с отделения препълнени с хиляди болни набучени с тръби за дишане...Не не не.Отделение за ковид има в малко болници и означава 1-2 мизерни стаи в които космонафтите са повече от болните
  • 22 сила

    5 0 Отговор
    да изгонят кючекчиите и ще има легла много е просто
  • 23 Кюриозен

    4 0 Отговор
    А кючека по желание ли е,или е част от лечението?И и още един въпрос,бели приемате ли?
  • 24 Счупи тъпомера

    5 0 Отговор
    А кючек в отделението има ли?
  • 25 Гост

    4 0 Отговор
    Цяло лято какво се направи?? Световните експерти вирусолози още още от май месец казваха , че втората вълна в световен мащаб ще е по силна !!! Тиквеното правителство какво направи ??? Нищооооо!!
  • 26 ЛЛЛ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "пий хапчета":

    Военните имат и техника и военни лекари и оборудване ако не знаеш. Полицията как помага с бусове. Я се замисли
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове