7 Ноември, 2020 16:54 3 269 17

Стотици засечени с превишена скорост в Бургаско само за седмица

  • превишена скорост-
  • джигити-
  • бургас-
  • бургаско-
  • войната на пътя

654 нарушения на скоростта установиха от "Пътна полиция" при своя акция в областта

Стотици засечени с превишена скорост в Бургаско само за седмица - 1
Снимка: БГНЕС

654 нарушения на скоростта са засечени при специализирана полицейска операция в Бургас за седмица. От тях в 12 случая превишената скорост е над 50 км./ч. Шофьорите нарушители ги очаква глоба и лишаване от правоуправление.

С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани 9 велосипедисти. Основните нарушения, извършвани от тях са управление на велосипед без оборудване и преминаване през пешеходни зони без велосипедиста да избутва велосипеда /най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/.

За непреминаване на указаните за целта места са санкционирани 14 пешеходци. Трима шофьори пък са наказани за отнемане на предимството на пешеходец.

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението е по няколко направления - спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Centurion

    24 2 Отговор
    Абе вие сте едно поделение на НАП,и нищо друго.Никой не го е грижа ,че някой ще се утрепи щото е зле възпитан и зле научен да кара кола.Важното е да върви далаверата,да го глобите,за скорост,за паркиране,някой стоп който е можело да пресичане на път с предимство!
  • 2 ПСР

    14 1 Отговор
    90% от тях,са били с КВ 19.И други вещества.
  • 3 Не плащайте

    8 3 Отговор
    За ул. Александровска”, велосепедистите трябва да обжалват аковете и да съдят община Бургас, защо ги подвежда още от онова малоумие "Централна автобусна глупост". Там има начертана велоалея, която те подканва да караш колелото по надолнището., а на следващите пресечки не са си довършили очертаването за велоалея или по-точно трябваше да откраднат едни пари за ремонта на улицата, обаче ги хвърлиха за ремонт на "Богориди".... Но парите са усвоени и велоалеята я няма....
  • 4 бушприт

    9 3 Отговор
    Докато "Пътна полиция" при свои акции не започне да наказва на мястото на нарушението,работата в областта и в страната няма да се оправи. Както правят пътните полицаи в западните държави. Няма мама и тате там. Плащаш си като поп.
  • 5 Кой68

    7 1 Отговор
    И кой е виновен ! Все си мисля че безотговорноста и наглоста при човешкия фактор..........
  • 6 трясъ

    9 1 Отговор
    Спрели автомобили на места,където има знак,че е забранено спирането. Спрели автомолили на тротоара. АБЕ,ГОСПОДА ОТ КАТ,КОГА ЩЕ СЛАГАТЕ СКОБИ НА КОЛЕЛАТА НА ТЕЗИ НАРУШИТЕЛИ? Никакви ви няма! Идва камион,вдига въпросния автомобил и собственикът да си го търси на наказателен паркинг,като преди това да си плати глобата. Иначе не става.
  • 7 123

    6 1 Отговор
    Националния спорт на Българите; да работят бавно и некачественно с много цигарени почивки, да поискат заем от роднина или приятел,който никога не връщат,да откраднат от работодателя си,да отидат на заведение и чакат някой друг да им плати сметката, да се напият и да шофират без да спазват никакви правила без значение дали са пили или не са пили алкохол.
  • 8 бай оня

    6 0 Отговор
    Колко от тях са на извънградско с ограничение 60? За един прЕател питам...
  • 9 Нарушили или не

    10 1 Отговор
    Изкарал съм всички калинки да ви дерат и стрижат, щото трябва да им вдигна заплатите с 30% и да гласуват пак за мен. #Вечно ваш - Бойко.
  • 10 Марийкеее

    10 1 Отговор
    Колко пъти да казвам, че не е война, а простотия на пътя. И докато не се направи така, че да има реален контрол на пътя простотията ще продължава. Ама не да се нишат в драките а и да се пръскат пари за видите ли какви камери имаме, по 5-6 хващаме наведнаж,ами с един обикновен радар ви гарантирам, че ще събера една торба книжки и един чувал номера. Като ги има триногите, защо се трепят, като мухи и то все млади хора. Да не говорим за купени или придобити по оня начин кижки. Имам приятел инструктор, който за нула време си построи замък без да има странична помощ. Ама спестява от закуска......
  • 11 аксиома

    3 0 Отговор
    Децата и дебилите нямат спирачки.
  • 12 Истина

    4 0 Отговор
    Сигурно бегат от ГЕРП.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    Бургазлии най-добрпе знаят, че " рибата се вмирисва от към главата "!!
    Т.е. ,в цялата страна има нещо като анархия и кривозаконие. Законът не уважава гражданите и....гражданите не иб...ват закона. Особено младите демократи /30-35 годишни/,които отдавна са разбрали , че всичко е пари и всичко може да се натъмъни с пари - къде с повечко, къде с по-малечко. И щом тези, които измислят законите за "лошия мат,рял" и не ги спазват / те не се отнасят за тях - те са недосегаеми, както и за людете от съдебната система, или изпълнителите на законите/, защо трябва и Сульо и Пульо да ги спазват??! Последните карат " през просото" и разсъждават като човека от коментар № 1.
    Германецът"потъва в земята" от срам, че изобщо го глобяват - глобите там все пак са съобразени с доходите на хората !
    На нашенецът му идва нещо като гордост, че "ченгетата са го приклещили" и псува на поразия.
    АМИ ТО Е ТОЛКОВА ПРОСТО.......СПАЗВАЙТЕ ПРАВИЛАТА - ТЕ СА ЗА НАС, ЗА ДА НЕ СЕ ИЗБИВАМЕ ЕДИН-ДРУГ !! И никой няма да Ви глобява.....
  • 15 Орлов град

    1 0 Отговор
    Това са магистралите на Тиквата. Гордостта на #хунтата. Ежедневно загиват млади Българи, а после защо сме под 6 милиона
  • 16 Антонн

    2 0 Отговор
    Това ли е работа и превенция да сложиш камерата,на 4-лентов булевард с ограничение 50км.
    Защо сутрин и вечер когато хората отиват и се връщат от работа,няма патрули на възлови места това важи за всички градове. В задръстването няма превишена скорост,но има минаване на червено,десен завой от лява лента,маневри през двойна непресечена и много други.
  • 17 тито

    1 0 Отговор
    ми то голяма гордост на кат бургас ,а ма то голямо постижение ,направо за гинес само простотии
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове