Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 12:06 1 721 33

Борисов: Продължаваме с гъвкави методи на обучение на учениците

  • бойко борисов-
  • красимир вълчев-
  • образование

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива

Борисов: Продължаваме с гъвкави методи на обучение на учениците - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Министър-председателят Бойко Борисов възложи на министъра на образованието Красимир Вълчев да продължи с прилагането на гъвкави методи на обучение на учениците по време на пандемията.

„Това не са лесни задачи и не са лесни решения да затваряш хората в домовете им. Застояването на децата вкъщи носи своите рискове - обездвижване, губене на мотивация за учене, десоциализират се, психически проблеми, които ние също отчитаме, когато взимаме решения“, категоричен беше премиерът Борисов.

По думите му локалното вземане на решения за преминаване към електронна среда на обучение остава най-правилният подход за учебните заведения. „Този метод е правилен – там, където няма зарази, децата да учат. Другите места – следете броя на заболелите, така че да щадим и учителите и използвайте родителите при взимането на решения, защото това касае техните деца. Ние мислим най-доброто“, подчерта министър-председателят.

Министърът на образованието Красимир Вълчев заяви, че обучението в електронна среда за учениците е ефективна алтернатива, когато става дума за по-кратък период от време. „Обсъдихме с министър Ангелов, следим стойностите и даваме възможност да се прилага в училищата подход на редуване присъственото обучение и обучението в електронна среда“, допълни Вълчев.

Той посочи, че е обсъждано и ще бъде предложено решение за задължително носене на защитни маски в класните стаи за учениците от 5 до 12 клас. Министърът на образованието посочи, че до момента България има най-либералния режим спрямо другите европейски държави по отношение на маските за учениците.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Такатака

    17 8 Отговор
    Ха така-най-либералния режим с най-много болни и умрели. И за кво? За да го обичат малките тупалки дето са родили по над 30 годишна възраст и ся не им се гледат деца, а искат да им ги гледат учителки и възпитателки, ама и тези жени имат роднини и близки и ще напуснат учителите да видим тогава, Бойче, кво ще ги чинеш тея дечиня-необездвижени и социализирани...ха ха ха
  • 2 Учител

    31 2 Отговор
    Боко подай си оставката, ти си най-големият вирус. Не ставаш за НИЩО.

    Коментиран от #26

  • 3 MERS

    12 8 Отговор
    Всички деца от 5-ти до 12-ти клас трябва да са онлайн!
    ОСТАВКА!
  • 4 ужас

    25 0 Отговор
    Води ни УЧИТЕЛЮ ,води , към еднокнижието ни води !!
  • 5 НЕГЪВКАВ

    14 3 Отговор
    ДА НЕ СТАНАТ ИЛИТЕРАТИ КАТО НЕГО.ТО УЧЕНЕТО Е ЕДНО , ДРУГОТО Е ТОЙ КАТО РЕЗУЛТАТ.
  • 6 CoV TV

    19 2 Отговор
    Как ще седят с тези маски децата 8 часа в училище аз като си сложих моята маска щях да повърна смърдеше на китайски боклуци!

    Коментиран от #14

  • 7 а нема нужда

    14 0 Отговор
    Баце се е загрижил за децата ви, може би да ги продаде на кг.
  • 8 сила

    2 0 Отговор
    навремето кви акробати имаше.....вълшебници
  • 9 Оо. Не

    16 0 Отговор
    Нещо за оставка да помислиш.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Леле

    12 5 Отговор
    Разпускайте по-скоро учениците по домовете, че измряха бабите и дядовците им, учителите, а и доста от докторите. Шофьорите на линейки са на свършване и скоро ще мрем по домовете. Ама важни са фитнесите и ресторантите за икономиката на страната, а че вече яко се мре Мангъра нищо не казва. Обикновено грипче било.

    Коментиран от #18

  • 12 БГ МАФИЯ В МС

    12 0 Отговор
    МОЖЕ ЛИ ЕДИН ДЕФОРМИРАН С ОГРОМНО ШКЕМБЕ ОТ ПРЕЯЖДАНЕ ТОЛУП ДА БЪДЕ ГЪВКЪВ????? Е ПА НЕМА ТАКАВА ТИКВА КАЗВА ШОПА.
  • 13 чудо

    11 0 Отговор
    Един еднокнижник нарежда на образованието! И вируса избяга от него.
  • 14 сила

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "CoV TV":

    ти като видиш условията в които ги шият.....незнам какво ще направиш.../в нета има клипове от фабрики за маски в азия....немам думи/
  • 15 ТаУмВзе

    9 0 Отговор
    Еднокнижна мутра дудне за Учение! Колко Още Пародия и Смърт бе? БЕЛЕНЕ МУТРО ШИЗОФРЕНЯСАЛА!
  • 16 ПСР

    5 0 Отговор
    "Ние мислим най-доброто"!!!Мъдро,загрижено,както досега.
    С Дексаметазон ли са го лекували?Ама пък нали бил имал високо кръвно?Щото,по лицето,голяма мазнинка е възникнала.
    Не ми се и коментира това лице.
  • 17 Боко Боков

    4 0 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Докато не можех да обикалям с джипа разчистих гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 18 сила

    5 2 Отговор

    До коментар #11 от "Леле":

    постоянно се спъвам в трупове по улицата.вчера на шишман и графа имаше цяла камара тела......

    Коментиран от #19

  • 19 Биоробот

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "сила":

    Пепел ти на устата. Дано не е чак така. Хората просто ще си мрат кротко по домовете и през нощта към 2-3 часа ще минават военните камиони да прибират труповете, като в Испания. Имам познат там който е виждал това.

    Коментиран от #21

  • 20 Бат Бойко крадеца на детски

    8 1 Отговор
    На мене не ми трябват грамотни избиратели.
  • 21 сила

    3 2 Отговор

    До коментар #19 от "Биоробот":

    да,да и аз съм го гледал тоя филм...със сталоун и чък норис беше нали......давай по сериозно пич и не се връзвай на простотии

    Коментиран от #23

  • 22 Последния Софиянец

    8 0 Отговор
    Тиквата, Шкембето и Джамбаза в една килия.
  • 23 Биоробот

    2 2 Отговор

    До коментар #21 от "сила":

    Добре е, че само си го гледал Ама скоро, както е тръгнало, може и да участваш в тоя филм.

    Коментиран от #25

  • 24 Кратунчучуна

    5 0 Отговор
    С "гъвкавите"методи всички ще станат умни като мене!
  • 25 сила

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Биоробот":

    апокалипсис сега....играл съм там...дублирах марлон брандо , не ме ли помниш...

    Коментиран от #28

  • 26 Офицер от запаса

    4 3 Отговор

    До коментар #2 от "Учител":

    Какви гъвкави дивотии,бе Боко,затвори по скоро училищата,моловете,заведенията,фитнеси,театри и опери,че и ако изкараш до края мандата си,пукнат българин няма да остане,виж ко правят колегите ти от Европа.Но найдобре си върви,да дойде ген.Мутафчийски и то час по скоро.А ти бегай да ближеш бизнеса на оня ненаситния,косматия,Ричард ли беше,Алибегов ли беше,че сумати народ измря,докато му угаждаш.

    Коментиран от #27

  • 27 сила

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Офицер от запаса":

    майтапчийски задължително да дойде,защото отдавна не сме се смяли...само че този път да бъде целия в бяло,като херувимче../ти сериозно ли бе другарю о. з./
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 сила

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Биоробот":

    не не това беше ти,но филма не беше този а един друг с участието на рон джеръми...да,даааа много образователен филм беше и ти се раздаде изцяло....помня те
  • 30 питанка

    2 0 Отговор
    в гъвкавите методи влиза ли обучението на учителите по история, да казват, че у нас е нямало турско робство и лошото положение на българите до 10 ноември се дължи на руснаците. вярно ли е че учителите се заплашват да внимават какво говорят. защото министерството дава много пари за това тяхно образование???????????
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове