Last news in Fakti

19 Ноември, 2020 20:00 9 496 24

Нови мерки по границата на Гърция

  • гърция-
  • гкпп маказа

На влизащите в страната ще се правят бързи тестове на граничните пунктове, което не отменя изискването за представяне на отрицателeн PCR

Нови мерки по границата на Гърция - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

Гръцкото правителството е решило да затвори някои гранични пунктове по северната си сухопътна граница, за да ограничи разпространението на коронавируса в тази част на страната, съобщава вестник „Катимерини“, цитиран от бТВ.

Новите мерки засягат и преминаването през ГКПП „Маказа-Нимфея“ на българо-гръцката граница, откъдето вече ще се пропускат само камиони.

Граничният пункт "Кристалопиги" към Албания се затваря от 6 ч. сутринта в петък, 20 ноември. Граничните пунктове „Какавия“ към Албания, „Евзони“ към Северна Македония и ГКПП „Кулата-Промахон“ към България ще останат отворени, докато през контролно-пропускателен пункт "Маказа–Нимфея" с България ще преминават само камиони.

Друга нова мярка е, че тези, които влизат в страната, в допълнение към задължителните отрицателни PCR тестове, направени 72 часа преди пристигането в Гърция, ще преминат и през бързи тестове по границите.

Тези, които бъдат с отрицателни тестове, ще могат да влязат в страната и да бъдат насочени към местоназначението си.

Правителственият говорител обяви, че контролът за спазване на мерките за защита в Северна Гърция ще се засили, тъй като броят на инфекциите остава висок в района въпреки блокирането.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просто

    27 27 Отговор
    Гърците пролетта се справиха прекрасно. Лятото се полакомиха да не жертват туризма и това ги докара до ситуацията сега. Но за разлика от тук те взеха доста по-адекватни мерки и до края на година ситуацията там ще е драстично подобрена. Да не говорим, че дори и в момента те са много по-добре от нас въпреки ще нашите управляващи тъпанари целенасочено не правят тестове и прикриват истинския размер на епидемията и предстоящия ужас.

    Коментиран от #7, #8, #21, #24

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Дабе да

    17 12 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    Управляващите лъжат за размера на проблема. Всичко е тотално трагично. Тестове не се правя и то умишлено. Заразените са в пъти повече. Болните са оставени, ако го преживеят, преживеят. Ако се усложнят и случайно имат късмета изобщо да стигнат до медицинска помощ може и да бъдат тествани и да влезнат в бройките на статистиката с ковид. Инак са просто починали.
    Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А някои обясняват как лъжели и надували болните. Лъжат, но не като надуват, а като изкуствено намаляват чрез целенасочено не тества.
    Честит законен геноцид на всички мерки не са необходими нали.

    Коментиран от #12

  • 4 Радко

    4 51 Отговор
    Радев е за затвора до каде ни докара

    Коментиран от #13

  • 5 QR Виза

    5 5 Отговор
    Бърз, бърз, колко да е бърз, ще си отвисят на границата докато чакат резултат! Видимо гръцките мерки "дават" резултат !?
  • 6 ACDC

    14 29 Отговор
    Гърците взимат мерки, а у нас мангъровщината продължава ...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Прсто си

    7 3 Отговор
    пр-з лятото си е за бизнес сега се включиха в играта ковит 19.

    Коментиран от #11

  • 10 Няма кой

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Реалист":

    всички лапат пачки. Така ще е.
  • 11 Мисирков

    10 7 Отговор

    До коментар #9 от "Прсто си":

    Явно не сте следели какво се случва лятото. Новите случаи тогава бяха 4 пъти повече, отколкото през пролетта, но се мълчеше. Защото имаше туристически сезон, протести, мангъровци .... а пожарникарят се страхува от такива неща

    Коментиран от #15

  • 12 Бачо Киро

    26 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дабе да":

    Глупости. Никъде по света не те пращат в болница заради симптоми. Стоиш в къщи, пиеш парацетамол и чакаш да мине под карантина. При влошаване те вземат в болницата. У нас всички тичат в болницата още с изкашлянето, после искате лекари да има, места да има и тн. Хеле пък онея боклуци с гюбеците в болницата.... Освен това статистиката за смъртността тази година е 256 човека на ден, доста под средното 300 за последните 10 години. Айде да броим пилците на есен, където се казва, не да разтягаме локуми по каналите... За смъртните случаи на хората които заради гламавия ти вирус не могат да се лекуват от други, наистина тежки болести, там какво да кажем? Сякаш само един вирус има, другото е песен? Аман от тъпотии...

    Коментиран от #20

  • 13 Дано се

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Радко":

    преселиш там ,
  • 14 4000

    16 0 Отговор
    Абе журналя, научете веднъж за винаги, че Маказа е затворен за камиони ! Там още от отварянето на пункта допустимите превозни средства са само до 3.5 тона . Това са най-много ванове ! Престанете с това , че само камиони се пропускат ! Колко месеца само това повтаряте , без да си проверите информацията .

    Коментиран от #16

  • 15 Явно не сте

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Мисирков":

    схванали интерса клати феса,Лятото имаха интерес сега го няма и съдействат на СЗО.

    Коментиран от #19

  • 16 Не е

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "4000":

    нужно мисир-ките са си миси-ки.
  • 17 кретени

    7 8 Отговор
    дреме ми за тия византийци,и без това са само яма за европа,мързеливци и лакомий.

    Коментиран от #18

  • 18 Ямата си

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "кретени":

    знае итереса . Твоят интерс къде е.
  • 19 Мисирков

    7 6 Отговор

    До коментар #15 от "Явно не сте":

    Рзабира се, че интереса клати феса. Ако не беше така, щяха да бъдат взети сериозни мерки още в началото на есента и нямаше да се стигне до сегашната ситуцаия с толкова много заразени. Сега отново не смеят да въведат строги мерки, защото ги е страх от протсти на мангъридиотите, а идват избори.
  • 20 Дабе да

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Бачо Киро":

    Пролетта достъпа до болница и лекар беше още по ограничен. Никой не ходеше докато не стане абсолютно наложително нали. Но смъртността тогава не нарасна. Не нарасна и през лятото каквито бяха опасенията заради отложените посещения напротив даже спадна спрямо предните години. А сега гони рекорди. Общата смъртност от всичко за 44 седмица е 30% повече отколко е била през последните 5 години за тази седмица това са 600 човека повече. За 45 седмица е 40% по-голяма т.е са починали с 1000 човека в повече спрямо предходните 5 години. А епидемията тепърва се разгаря се повече.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Alex

    6 0 Отговор
    Нека не говорим за "политика в областта на здравеопазването в България". Такава НЯМА! Има само "гасене на пожарни ситуации" с възможно повече "ПР фоерверки" и биене в гърдите. Здравеопазването ни отдавна е в стойка "партер" и кризата в него продължава да се задълбочава. Няма избор - масово ще се мре. Дано господ ни опази!
  • 24 Нормална

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Просто":

    Няма никаква епидемия,всичко е фалш,чети стиска колко жертви има САРС и колко коронавирус ,за САРС нищо не се писа ,дори много хора не разбраха за него ,а жертвите бяха повече,сега умират от стрес и страх.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове