Last news in Fakti

20 Ноември, 2020 09:57 8 081 71

Калфин: Какво точно защитихме в българската история и с кое? Някой ни разбра ли в Скопие?

  • ивайло калфин-
  • северна македония-
  • скопие-
  • екатерина захариева

Какво точно защитихме? Ние преговори ще водим много дълго и по различни теми с нашите съседи. Въпросът е, че ние имаме интерес те да вървят по един път, който за нас е важен – хората да пътуват и търгуват и да има близки контакти между двете държави, а в момента се случва точно обратното

Калфин: Какво точно защитихме в българската история и с кое? Някой ни разбра ли в Скопие? - 1
Снимка: БГНЕС

Бившият министър на външните работи, евродепутат и член на АБВ Ивайло Калфин не смята, че България защитава своята история с позицията си за влизането на Северна Македония в ЕС. Според него страната ни трябва да сложи няколко изпълними точки на западните ни съседи и да постави срок за изпълнението им.

„Това, което не направи България, е да обясним смислено какво точно искаме. Министрите Екатерина Захариева и Красимир Каракачанов сякаш говорят за различни неща. Нито един не успя да обясни какво точно искаме да се случи, за да дадем зелена светлина. Това не успяхме да го обясним и на нашите партньори в ЕС. Нито един не излага българската позиция. Те се опитват да я обяснят, но говорят политиците от Скопие“, заяви Калфин пред bTV.

„Трябва да конкретизираме това, което искаме от тях. Аз докато бях външен министър може би бях първият, който каза, че подкрепяме Македония, но без да позволяваме кражби от историята на България и от нашата идентичност, без да имаме проблеми с тяхната. Оттогава минаха 15 години. Преди 3 години подписахме договор и едва сега забелязахме, че този договор е недостатъчен, не се изпълнява и т.н. Управлението на Зоран Заев и този прозорец, който има Северна Македония да влезе в евроатлантическите и европейските структури, предполагаше ние много ясно да поставим изискванията на България и те да са разбираеми и да решим въпроса си“, каза още Калфин.

„Даваме на историци и експерти да решават политически спорове. Това е сбъркано в Договора за добросъседство. България трябва да бъде активна, да сложи няколко изпълними точки и да постави срок и да каже: „Ние искаме да се случи първо, второ и трето, за да има някакъв резултат“. За езика България иска Република Северна Македония да пише навсякъде в ЕС националния език на тази държава. Коя друга държава го прави това? Това не може да ни разбере никой. Ние се отказахме от това. После казахме: „Добре, те поне да признаят българските корени на македонския език“. Това може да влезе някъде в споразумението, но не означава, че след това няма да се намери някой член на тяхната Академия на науките да каже някакви глупости“, посочи Калфин в сутрешния блок на bTV.

„Когато имаш нещо, то трябва да бъде конкретно и изпълнимо, за да може да убедим всички наши партньори, включително и тези в Скопие, какво трябва да се направи. Ние в момента решихме въпроса на тези, които са против ЕС и тези, които продават паспорти на македонци в София“, заяви той.

„Не мисля, че защитаваме българската история по този начин. Какво точно защитихме в българската история и с кое? Някой ни разбра ли в Скопие, промениха ли някой учебник, някой разбра ли извън нашия регион? Какво точно защитихме? Ние преговори ще водим много дълго и по различни теми с нашите съседи. Въпросът е, че ние имаме интерес те да вървят по един път, който за нас е важен – хората да пътуват и търгуват и да има близки контакти между двете държави, а в момента се случва точно обратното“, допълни Калфин.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дедо

    33 60 Отговор
    Браво, батка, така е!

    Коментиран от #15, #17, #31, #61

  • 2 5555

    94 46 Отговор
    Не слушайте Калфин.
    Тоя човек и за овчар не става!!!

    Коментиран от #70

  • 3 бушприт

    67 5 Отговор
    В Скопие искат да държат българското копие. Но няма как да стане тази работа.
  • 4 учуден

    76 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг:* Някой ни разбра ли в Скопие? *Що за словоред?!

    Коментиран от #11, #52

  • 5 Сталин

    81 13 Отговор
    Вместо да се засрами и извини,че навремето насила са помакедончвали хората този сега ръси акъл. всички горе сте едни и същи
  • 6 Българка

    50 7 Отговор
    В подписания преди 3 години договор с Р.С Македония няма никаква конкретика, твърда позиция, както направи Гърция. Можеше конкретно да се напише, че искапренаписване на учебниците, че искаме да се пеизнаят българските корени от македонската нация и т.н...А не да изпращаме историци да договарят политически въпроси. Освен това правителството и дипломатите ни до сега не са запознали ЕС със същинските проблеми, които имаме със съседите. Сега твърде късно сме категорични с вето за започване на преговори в ЕС и затова България не е разбрана.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    55 5 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ краде от нашата история и култура
  • 9 ТаУмВзе

    33 21 Отговор
    До месец сте клекнали на маке бе продажници. Знаем си номерата. Какво каже краварската деменция, мутропитека козирува и тва е.

    Коментиран от #21

  • 10 Да уточним

    17 41 Отговор
    някои неща :1. Правото на самоопределяне е сред върховните права на личността. Някои се самоопределят като американци, въпреки че по произход са българи - това нарушава ли моето право да съм българин? Защо за американците може, а за македонците - не?; 2. Историята не може да бъде убедителен довод в защите или отричане на каквото и да е в съвременността, а само набор от доводи и учител. Хайде да видим например Берлинския договор - по нечия днешна логика трябва да се дистанцираме и да мразим държавите, ограбили България чрез участието си в него и налагане на неговите решения. Да сте чували нещо такова?; 3. За Гоце Делчев - българин или македонец? Българин е, борил се и загинал за освобождаване на Македония. Само той ли е в световната история, който по произход принадлежи към един етнос, а се е реализирал за каузата на друг? 4. Патриотарщината на Каракачанов и псевдопатриотите е по-скоро израз на желание да зависи нещо и от тях -след като са приели удобната лакейска позиция да обслужват правителство и партия с различна от тяхната идеология. Лакейниченето понякога избива и по този начин.

    Коментиран от #63

  • 11 Бесен Язовец

    9 4 Отговор

    До коментар #4 от "учуден":

    Селянка от северна България!

    Коментиран от #24

  • 12 Лелеее

    56 4 Отговор
    Размахват средни пръсти и палят знамето ни ???
    Кое защитихме ли ?
    Малко СРАМ имаш ли , да се изправиш да питаш ???????????????????????????????

    Коментиран от #36, #42

  • 13 Ясно и точно

    48 5 Отговор
    1. Промяна на учебниците им - премахване антибългаризма и исторически ( най-малкото), спорни въпроси;
    2.Възтановяване и опазване българските паметници!
    3. Прекратяване шефствия чествания с антибългарска насоченост !
    4. Осъждане комунистическото минало и идеология ! ( Титови маршове)
    5. Декларация че нямат териториални претенции към България!
    6. Прекратяване на политиката на създаване на пречки за развитие на взаимноизгодно икономическо сътрудничество и културен обмен!
    7. Борба с корупцията, дълбоката държава и т.н.

    Коментиран от #27, #55

  • 14 МИ КЪ

    26 5 Отговор
    Тоа е рашки агент.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Въртоп

    53 8 Отговор
    Калфин не казва най-важното. Всички тези проблеми на народа ни започнаха от Коминтерна, именно тя проведе идеята за македонската нация. Комунистите на Тито и БКП след 1944 извършиха терор, който надмина този от турското иго. Калфин да не се прави на тапа, защото Сталин, Тито , Г.Димитров са главните гадове, които накараха българите да се пишат македонци. След това от освободители ни изкараха "фашистки окупатор". Неговите съпартийци от БСП и АБВ именно твърдят, че в България е имало монархо-фашизъм".
    Националното предателство на БКП е причината за днешната каша.

    Коментиран от #35

  • 17 Тоа и Пирински са

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо":

    Лаладжии. Могат да разпьват локуми до други ден ама ДЬРВАТА тряа да се нацепят ЩОТ кьщата изстива....
  • 18 ПУТИН

    34 9 Отговор
    КАЛФИН ЗАЩИТАВА МАКЕТАТА И РУСКАТА ПОЛИТИКА НА РАЗДЕЛЯЙ И ВЛАДЕЙ! КОЙ ИЗМИСЛИ ДЪРЖАВАТА МАКЕДОНИЯ? СТАЛИН.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 КАЛФИН ПРЕДАТЕЛ

    45 1 Отговор
    СТАЛИН И ГОШО ДИМИТРОВ ИЗМИСЛИХА МАКЕДОНИЯ, ОТКЪСНАХА Я ОТ БЪЛГАРИЯ И Я ВКАРАХА В СЪРБИЯ - СФРЮ.
  • 21 ТаУмВзе

    12 8 Отговор

    До коментар #9 от "ТаУмВзе":

    Защо маке консулът не е Изгонен, заради обидата към кате труднограмотна та? Обявяват се 100 хиляди маке паспорта за Невалидни, шитнати от шкембе торба. Даваш им на маке шкембе торба и пияното джудже като Виновни. На ви Мерки! А не да се жалваш и да лаеш по медийки те.
  • 22 ха ха ха

    32 6 Отговор
    Не на северна в ЕС, докато не си изчискти недоразуменията с България, както направи това с Гърция и вие с БСП, само грешите, като не подкрепяте Борисов в тоя случай 😉
  • 23 Щип

    13 4 Отговор
    Та ... кой има изгода народът от двете страни на границата да се вълнува точно сега, когато се пълноправното членство на Македония в НАТО е факт и когато се динамизира въпросът за началото на преговорите за членство в ЕС ? Изгода имат тези, който искат хората от двете страни на границата да се карат. Изгода имат тези, които от години се „изхранват“ с темата Македония и разрешаването на спорните въпроси ще ги направи по-малко нужни или до голяма степен ненужни. И не на последно място изгода имат тези, които искат Македония да е далеч от България и близо до Белград
    Разумните въпроси, които трябва да си задават хората в България и в Македония (включително и учьоните от БАН) са:
    1. На какъв език пишеха и какъв език ползваха хората в България и в Македония в периода до 1944 г.?
    2. Има ли някакви разлики, какви са те и откога насетне са започнали да се появяват?
    Защото истината е, че както в Македония не пишат по начина, по който са писали преди Втората световна война, така и в България пишем по различен начин. Причината е сходна: и в двете държави са направени т. нар. „езикови реформи“, които са разделили течението на реката на българския език в две посоки. И двете реформи са през 1945 г. В България са премахнати няколко букви, с които е „опростен“ езикът. В Македония реформата е по-мащабна – премахнати са букви, които са характерни за българския език. Добавени са такива от ... сръбския. Но фактическата „реформа“ там продължава, като в езика, в „книж

    Коментиран от #39

  • 24 rule

    8 0 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Македонски бре!:) Ти, не знаюваш ли че така се дума на македонски!:) Оставаше само да е сложила и по някоя латинска буква! Кво да я праиш?!:) Язе, само за едно се сещувам!:)
  • 25 ГА ЯДОХА КИБАПИ

    23 1 Отговор
    НАЧИ НИЕ ИМ ПОМАГАМЕ А ТЕ НИ ПЛЮЯТ? ЩО БЕ МАКЕТА? Я СИ СТОЙТЕ ПРИ СЪРБИТЕ И РАШКИТЕ! ИСКА ВИ СЕ В ЕС И МИЛИАРДИТЕ НИ?
  • 26 Бай Онзи

    18 2 Отговор
    Айде още един помияр!!!
  • 27 Защо повечето

    14 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ясно и точно":

    такива "ясни и точни" не са достатъчно грамотни? Безплатна консултация - пише се "възСтановяване" - сравни напр. с уСтановявам"; 2.Пише се шествие - шеФствие е просто тъпизъм; 3. В българския език има предлог НА , употребява се в определени случаи - виж например "Съвременен български език", С., 1999г. Автор на раздела е проф.д-р Иван Куцаров. Също и "Морфология на СБКЕ", С.,1983, изд. БАН, автор на раздела проф. Ст.Стоянов.

    Коментиран от #40, #66

  • 28 КАЛФАТА Е ПЕДАЛ

    27 3 Отговор
    ГОВОРЯТ НИ ЕЗИКА, ЩО НЕ ГОВОРЯТ НА ГРЪЦКИ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА АЛЕКСАНДЪР МАКЕДОНСКИ? ЗАЩОТО МАЙКИТЕ И БАБИТЕ ИМ СА ГОВОРИЛИ БЪЛГАРСКИ.

    Коментиран от #30

  • 29 име

    16 5 Отговор
    калфин, язък , че си бил министър.... но с връзки и мага ре става пре зидент.е тоя е съпартиец на мангтъров. друго не очаквам от него. само социнтерна му е в главата.
  • 30 Ами те и

    7 21 Отговор

    До коментар #28 от "КАЛФАТА Е ПЕДАЛ":

    много от швейцарците говорят немски. Да сте чули немец да каже за тях "ограбили са ни, защото говорят езика ни!"? Хайде стига с тези патриотарщини. Езикът е ничий, защото е на всички. Съвременният македонски е реалност - и щем-не щем, трябва да се съобразяваме с това.

    Коментиран от #32

  • 31 чети и помни

    15 4 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо":

    Българската история, трябва да бъде пренаписана , въз основа на факти, такава каквато е .Чети Страбон,Херодот и всички грамотни историци, по онова време.
    От три години чета факти за историята на траките, никъде не срещнах думата славяни като народ.
    Но много пъти и то с факти, чета за българите и траките в различни периоди на историята.
    Отказвам да се наричам , славянин ,такова племе никога не е имало и няма как да има ,защото е измислица на Руските интереси в България.
    Говорим си, като Българи ,чист Тракийски език , 1:1.
    Българите са Траки ,автохонни жители на Балканите, произхождощи от Пеласгите, Елините, сме ние, а не Гърците.
    Нашите предшественици са основали 70% от Европейската култура.
    Комунистеческата диктатура е легализирала огромна лъжа в нашата история и направила Велика България да изглежда , като катун от племена" чергари" пред целия свят , огромно падение на интелектуалната Хунта- комунисти.
    А истината е една и тя е съвсем друга.
  • 32 Лаладжия

    11 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ами те и":

    Секи швейцарец ще ти каже че говори на немски френски или италиански език а не на шейцарскки. Македонци те ползват Бьлгарската Азбука за езика си. Виж сьрбите са по хитри ползват писмено и латиница и кирилица за бьлгарки звуци.....
  • 33 стоян георгиев

    15 6 Отговор
    ако доидат комунисти на власт ще приемат македония без да е спазила договора.боико може да е всякакъв ,но успя да изкара топки и да защити интереса ни въпреки натиска отвън!

    Коментиран от #53

  • 34 123

    3 9 Отговор
    Историята на Балканите е обвързана римската империя не е била еднонационална държава и населението не е било компактно и на едно место. България също не е съставена от един народ а от множество етноси, както и македония или сърбия.Как да резделиш средновковни владетели и семействата им които в един момент са Българи а в друг са римляни или сърби. Или да разделиш кухня,или култура които са общи за балканските страни с леки вариации.Единственното общо нещо е религията която ги свързва.

    Коментиран от #44

  • 35 Извинете

    2 6 Отговор

    До коментар #16 от "Въртоп":

    но колко от проблемите на съвременна България започнаха с идването на "демокрацията"? А колко пък на една по-отдавнашна България са следствие от Берлинския конгрес? Много е лесно да се съдят които и да е от позициите на доста отдалеченото време. Разбира се, само "антикомунистите" са безгрешни. И, очевидно и безспорно - Бойко Борисов и последователите му.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Осман

    2 12 Отговор
    Катето и Каракачанката хем говорят две различни неща хем настройват хората да се мрязат помежду си... Точно това и цели ха преди изборите. ОСТАВКА
  • 38 Тони

    14 2 Отговор
    Калфин, засрами се !!!! Предлагам ти да пожидееш седмица в скопие и после ще пееш друго, комуняга Мръсен!
  • 39 Абсолютно

    4 11 Отговор

    До коментар #23 от "Щип":

    съм съгласен с логиката ти. Но ми се струва, че е необходимо и уточнението "днес фактите са такива, каквито са - и трябва да се съобразяваме с тях". И да се позамислим защо сърбите са успели в отношението си към Македония, а ние -не -не се ли крие отговорът в желанието да демонстрираме превъзходство и "настойничество" над еднин вече оформен и съществуващ етнос?
  • 40 До граматика

    8 1 Отговор

    До коментар #27 от "Защо повечето":

    Те ,такива" умници" като теб и твоите" приятели" от БАН , съсипаха Българската история, докато дядо ми се биеше на северната страна на връх" Душегубка" в Македония.
    За да остави костите се там и напише истината за Българската история.
    А сме имали и прадядовци, които са се биели и в Британия нали,
    някой да е чувал, през комунизма за тази забравена част, от Тракийската мощ , на България.
    Или , Тракия според "БАН" ,изчезна в Съветска Русия за определен период и после пак се преселиха на Балканите ????????????????

    " Старо-Българите тюрки", емигрираха в България, защото ги гони Чингис Хан и неговите орди????????????????????????????????
  • 41 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 2 Отговор
    СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ НЯМАТ СВОЯ КУЛТУЛА И ИСТОРИЯ а присвояват

    Коментиран от #47

  • 42 Ти па разсмя

    6 3 Отговор

    До коментар #12 от "Лелеее":

    ме искрено човече!!!! КОмунист и срам ха ха хи хи хи..Тези и....и НЯМАТ нищо човешко!!! Справка от 1944 та до ПРЕДИ 11 години!!!
  • 43 Петълчо

    4 1 Отговор
    КУЛ за БСП/АБВ и другите пребоядисани комундели!!!!
  • 44 чети и помни

    8 2 Отговор

    До коментар #34 от "123":

    Да прав си, неможеш да ги разделиш, защото всички са Траки ,но има карти от Римската империя и Римляните, много подробно са изложили в тези карти ,и Одрисите и на Македонците.
    Всяко едно Тракийско племе, си има място в Географията и историята,
    исписано с имена и граници понякога неопределени поради раздори и войни.
    Но, цялостната картина е перфектна.
    Тези 600 години от Римската окупация на Тракия е подробно написана и не може да се сбърка.
    Имаме 11 кесари от Тракийски произход," БАН" къде е спал през всичките тези години, проекти по" Сапарт" ли правиха.
    Или търсят, граматическите грешки на тези, които коментират?
  • 45 Лустрация

    13 0 Отговор
    Аве червен боклук Един път харизахте Македония на Тито сега нямате право да се обаждате Имайте малко срама от жертвите на режима ви
  • 46 Политолог

    14 0 Отговор
    Комунистът си е комунист, винаги на обратно! Значи ние да ги бутаме, а те официално да ни псуват и настройват населението си срещу нас!?
  • 47 чети и помни

    4 4 Отговор

    До коментар #41 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Имат разбира се, те са толкова Тракийци колкото и ние Българите.
    Това е без коментар ,железни факти и няма смисъл, да се коментира.
    Живеели сме, хиляди години, едни до други, говорили сми един и същи език ,Русия като видя, че изспуска България от" Дикта-Турската прегръдка" на Комунизма,
    насъска Македония да заеме нашето място ,в историята на Балканите, което е обща история на двата народа.
    Сега печели Русия от ситуацията .
  • 48 Behemoth

    3 1 Отговор
    Що са занимавате с глупости?Цялата Мара втасала до Македония опряла.....
  • 49 Гост

    9 0 Отговор
    Още един предател се показа
  • 50 Фицо

    5 0 Отговор
    Три пъти го режа и все късо излиза!
  • 51 007

    8 0 Отговор
    Ако можеше да се променят балканските нрави, в основата си което е мания за "величие": велика Албания, Сърбия, България, Македония, Гърция донякъде, и всичко се търси в историята, защото в настоящето няма нищо велико. Една от причините, заедно с икономически, да напуснат много хора от тези страни е бягство от балканските нрави.

    Коментиран от #59

  • 52 Ко каза ко

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "учуден":

    Ох малеее, само по вестниците и ел. медиите да беше с мед да ги намажеш . Ами как говорят по телевизията и радиото ?
  • 53 Медицинска сестра

    2 0 Отговор

    До коментар #33 от "стоян георгиев":

    Дали са топки или е пазарлък ще видим.

    Коментиран от #54

  • 54 стоян георгиев

    3 0 Отговор

    До коментар #53 от "Медицинска сестра":

    ами за сега са си топки щото ,я прочети колко статии вече има против това негово решение и то основно в западната преса!дано не се огъне по-нататък!
  • 55 Николай

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ясно и точно":

    Ама и ти явно нищо не си разбрала никой никога в Бългория неим е отричал плавото на самоопределение те са хората които отричат правото на самоопределение на хиляди починали Българи които са де определили приживе като Българи ате искат сега да ги пишат Северно македонци
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Боратино

    3 0 Отговор
    Вие, от fakti.bg, и скапания ви модератор как искате да се изразява човек, когато се коментират езроди !?!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Пежо

    3 3 Отговор

    До коментар #51 от "007":

    Когато влизахме в ЕС бяхме предпоследни,а сега сме призьори-отзад напред.Вместо да се мисли за икономика и развитие,за Бъдещето,ние сме вперили взор в миналото.Няма никакво значение колко велика е била България-не сме се поучили от грешките си.Ще настъпваме едно и също гребло 100 пъти.Историята има смисъл,единствено ако хората си вадят някакви изводи от нея.Ако българите бяха по-умни,щяха да печелят от търговия,туризъм и др. от македонците.Разделяй и владей-само Каракачанов ще спечели от тия простотии
  • 60 Малко слонче.

    0 2 Отговор
    Ако сега управляваха другарите от позитанската мафия щяха на ръце да вкарат маквтата в ЕС.Другаря Калфин мисли че сме му забравили какво ги вършеха кога бяха на власт.
  • 61 Малко слонче.

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Дедо":

    Къде са сега ренегатите от АБВ.Гоце нали ги разпусна.
  • 62 ПЕНКО

    4 3 Отговор
    СТИГА ИНТЕРВЮТА С МЪЖЕ В КРИТИЧЕСКА ВЪЗРАСТ !!! ДА-ДА ОТНЯСЯ СЕ И ЗА "ПИ КЛЬ ОТО " -ВОЖД НА НИЩОТО -АБВ !!!!!
  • 63 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "Да уточним":

    Ти не си в час. Да си се наричат и марсианци ако искат. Но това самоопределение с години да се гради с омраза, кражба и фалшификация на история и ненавист към граждани на съседна държава, мисля няма място в ЕС.
  • 64 Свилен

    5 1 Отговор
    Не може да се родя БЪЛГАРИН и утре да се събудя македонец.... Е, няма как да стане! Да седят надупени ей там на входа и да чакат, докато им дойде акъла! България безропотно ги призна в началото!
  • 65 Simvola

    4 1 Отговор
    С. Македония краде от нашата история сложили си паметник на цар Самуил и го прекръсти ли Самоил, кога нашите политици когато отидат на посещение в С. Македония ще им кажат да променят надписа!!!
  • 66 Илатерит

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Защо повечето":

    Когато нямаш какво да кажеш правиш граматически разбор! Човекът просто може би е бързал! Иде реч ( става въпрос), за едни съвсем други неща! Можеш пак да се поопражняваш! Важен е смисълът! Пък може и българин от македония да го е писал!!??
  • 67 Калфата

    6 2 Отговор
    И за калфа не ставам
  • 68 Нане

    2 1 Отговор
    Нищо не става от тях!
  • 69 някой

    1 2 Отговор
    Абе,Калфа,хората ти казаха,че в СМ спират българските инвеститори,не е спирала антибългарската риторика,изопачават всичко,нищо не е мръднало в учебниците,този ми говори за икономика с хора които след подписване на договора,махнаха българите от конституцията,спряха коридор №8,че кой им е пречил да спират инфраструктурни проекти.И това е глупаво,ако е под натиск от сърбите,защото от липсата на коридор 8 печелят сърбите,защото трафика е при тях.Всички до момента бяхме добронамерени,а те обратно.Комисията историци беше важна,докато се разбра,че техните нямат думата.Нормално е да се изчака,но купона свърши.Цялата им схема беше да минат между капките и да отлагат,а през това време зад гърба ни да ни плюят. да влязат като троянски кон в ЕС.А Калфин че бил свършил нещо преди,ами глупости!Но е прав дотолкова,че създаването на македонска нация след 1944 г. трябва да е ясно ,официално да се обоснове на документи как е създадена и най вече защо.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 КАНАРА И МАН ЮНАЙТЕД ОТ ПЛОВДИВ

    1 1 Отговор
    КАЛФА СТАЛИН И СЪРБИТЕ И ВСИЧКИ ТЯХНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ТЪПИТЕ КОМУНИСТИ КАТО ТЕБЕ СА ВИНОВНИ ДЕТО НИ ДОВЕДОХТЕ ДО ТОВА ПОЛУЖЕНИЕ КОЕТО СМЕ СЕГА.ДА НЯМА УПОЗИЦИЯ
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове